Форум

Інформаційний ресурс

Закон № 1425

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Marysia. » 01 жовтня 2008, 17:51

ребята, а что вам не нравится в такой формулировке. Это нормальная самая доступная форма дловести до всех понятие [qoute]юридический стаж[qoute] с- т.е. независимо от того, кем вы работали :адвокатом, помощником нотариуса, юристконсультом и т.д.ю ваша специализация- юриспунденция, соответственно и стаж у вас юридический.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Зав.господарством » 01 жовтня 2008, 17:59

Al, Я був зачарований коли Ксеня Ляпіна, Люда Супрун, Хомутіннік і С.Терьохін так написали закон [qoute]Про податок з доходів фіз осіб[qoute] що його два роки в дію ввести не могли щодо оподаткування відчуження нерухомого майна.
Зав.господарством

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Al » 01 жовтня 2008, 18:04

Зав.господарством, завидую Вашей выдержке и умению [qoute]очаровываться[qoute] такими законами))), меня же они волшебным образом выводят из себя)))
Al

Повідомлення: 183
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Зав.господарством » 01 жовтня 2008, 18:11

marina57, Наприклад дівчина проробила 8 років у нотаріуса секретарем, отримала освіту в 2008 році, тобто юристом стала 2008 році. Вона має стаж чи ні? І інший приклад. Заступник керівника юрвідділу міської ради, який на вимоги нотаріусів зшивати рішення викладене більш ніж на одному аркуші 20 років волав, що не буде зшивати, бо нотаріуси бовдури, а також звик, що представник ради підписує нотаріально посвідчені договори та реєстри раз на три місяці..., і взагалі впевнений, що робити [qoute]без людей[qoute] і [qoute]без нотаріуса[qoute]-ЦЕ НОРМА! Такий фрукт має СТАЖ?
Зав.господарством

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Оленка Справедлива » 01 жовтня 2008, 20:45

Зав.господарством, Ви ж розумієте, шо Закон - це дишло, ним нереально передбачити [qoute]усьо і сразу[qoute], а захиститись від дурнів взагалі не вбачається можливим у цьому житті, бо вони мають якусь дивну властивість пролізати завжди і всюди.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Зав.господарством » 01 жовтня 2008, 21:07

Елена М, Згодний. Просто хочу додати, що автори Законів, спираючись на світовий досвід, повинні намагатися передбачити щонайбільше. А не так як про [qoute]орган[qoute] який визначає вартість нерухомості при оподаткуванні відчуження. Всі БТІ давно вже не [qoute]орган[qoute], а [qoute]фірми[qoute], а ДПА [qoute]витлумачує[qoute] Закон так, що БТІ -[qoute]орган[qoute].
Зав.господарством

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Jaine » 02 жовтня 2008, 00:14

Для того воно так і пишеться, щоб його тлумачили як хочеться, це не неграмотність, а умисел !
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )
Jaine

Повідомлення: 6310
Дякував (ла): 2798 раз.
Подякували: 4356 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення LL » 02 жовтня 2008, 00:24

1. Проголосована редакція тільки завтра вийде з юрвідділу ВР , бо в останні хвилини вносилися зміни . Та редакція , що стоїть на сайті ВР на 30.09.2008 .2. Для того щоб мати потрібно нам редакцію її потрібно спершу самим її написати ( а не переробляти кабмінівську ), потім мати депутатське лоббі ( з перших осіб кожної фракціїї ) , потрібно мати НАШУ пятитисячну організацію ( а не ту що лягла під МЮ і про яку за час прийняття обох читань ми навіть не чули , вони тільки у себе на сайті результати рахують ) і головне мати нотаріат , що себе разом і кожного окремо поважає .3. А те що зробили з практично тупого та убивчого 1425 Володимир та компанія це просто вищий пілотаж . Для переконання в моїх словах покладіть рядом те що було прийнято після першого читання і те що буде надруковано після другого .
LL

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Marysia. » 02 жовтня 2008, 14:22

Зав.господарством, так то ж саме було і раніше. Чого це ви вдруг. Такий же стаж. А як його рахують в УЮ ми з вами і так знали, то що тут ми з вами зробимо. Я про інше казала, а ви що побачили в моєї відповіді натяк на працівників ісполкому? Так все одлне буде рахуватися стаж, як треба тому хто екзамен буде приймати, ви самі це знаєте
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення SAVA » 02 жовтня 2008, 15:05

Колеги, переходимо до 1425, Юрій Романович, законопроект „Про нотаріат” (друге читання).13:08:45МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р.Шановні виборці, шановні колеги! Юрій Мірошниченко фракція „Партії регіонів”.Я хотів би нагадати вам, наш робочий день пленарний, також він був, це було 16 вересня 2008 року, я стояв на цій трибуні і ми великою кількістю голосів проголосували в першому читанні Закон про внесення змін до Закону „Про нотаріат”. І тоді ми говорили про те, що підтримуючи законопроект, підготовлений Урядом України, ми мали внести значну кількість правок, вдосконалень, врахувати до цього закону ще ті норми, які містилися ще у кількох законопроектах, які тоді ми відкликали як суб’єкти законодавчої ініціативи, а йдеться про 1425-1, про закон 1177, 2377 і 2374. Ці законопроекти власне були опрацьовані, їхні норми, які ми проаналізували і вони були власне включені до тіла на друге читання, тіла закону 1425 враховані і зараз перед вами, шановні колеги, є ціла така велика таблиця, де ви побачите, що всі поправки або повністю, або частково враховані. Це дуже серйозна була робота нашого Комітету з питань правової політики, де ми намагалися або працювати з авторами поправок, або враховувати їх повністю, частково. Тому я хочу запевнити і у першу чергу, я пам’ятаю, я тоді стояв на трибуні і з фракції комуністів говорили, дивіться, хлопці, щоб ви не пропустили якісь там недоречності, особливо в частині захисту прав громадян і доступу їхнього до можливості користуватися нотаріальними послугами. Ми всі пропозиції врахували. Я скажу більше того, попрацювали дуже гарно народні депутати Міщенко, Бережна, Кармазін, Бондарєв, Шаров, Круць, от щойно ввечері, хоча і пройшли терміни, але до нас надійшли пропозиції Романа Ткача, сьогодні донесли лист пана Сташенка. Але я можу вас запевнити, навіть не зважаючи на те, що ми не мали вже можливості опрацювати у тому порядку, як це передбачає законодавство, оскільки терміни були пропущені, але по суті, вони всі враховані. Це один з найкраще опрацьованих законопроектів, які пропонував наш комітет. Я хотів би подякувати і Міністерству юстиції і тим суб’єктам законодавчої ініціативи, які вносили свої поправки для того, щоб ми прийняли дійсно перший етап реформи нотаріату і фактично дозволили громадянам отримати доступ до нотаріальних послуг такого європейського рівня. Дякую. ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, є декілька пропозицій.Перша пропозиція. Запитати у народних депутатів України, які вносили свої поправки до даного законопроекті і які були враховані чи не були враховані головним комітетом. Чи є бажання поставити на голосування відповідні питання? Немає жодного суб’єкту законодавчої ініціативи. Друге. Запитати Леоніда Васильовича Єфіменка. Леонід Васильович, яка позиція Міністерства юстиції з приводу даного законопроекту? ЄФІМЕНКО Л.В. Міністерство юстиції спільно з комітетом і з депутатами, які вносили поправки і пропозиції, працювало і знайдена спільна позиція, і цей законопроект на друге читання ми підтримуємо. І ми хочемо подякувати тих депутатів, які працювали над цим проектом. ГОЛОВУЮЧИЙ. І запитати Олександра Володимировича Лавриновича, як колишнього міністра юстиції, який розробляв цей законопроект, яка його позиція з приводу другого читання. ЛАВРИНОВИЧ О.В. Я б сказав, міністра юстиції в 2005-2006 роках і хочу сказати, що цей проект завершує шестирічний шлях багатьох нотаріусів, юристів, які прагнули вдосконалити нотаріальну діяльність як для того, щоб нотаріуси у нас були захищені втручанням в їх роботи і були створені належні умови для роботи, і щоб всі нотаріуси були рівними незалежно від того, де вони працюють в приватній конторі чи в державній, і щоб в Україні були створені умови для надання нотаріальних послуг такі, які будуть краще задовольняти громадян України.З моєї точки зору, ми досягли зараз певного результату в цьому і подальший шлях, який потрібно буде пройти для того, щоб ми в своїй країні збудували єдиний нотаріат, який буде відповідати тим вимогам, які ставить перед нами життя в Україні і вимоги нотаріальної діяльності в країнах латинського нотаріату, я думаю, ми також успішно пройдемо, використовуючи той досвід, який був набутий під час роботи над цим проектом закону, який готувався в складі двох попередніх урядів України. я прошу народних депутатів підтримати цей законопроект в цілому. ГОЛОВУЮЧИЙ. І, якщо дозволите, одне останнє запитання до Юрія Романовича. Юрій Романович, в тому випадку, якщо ми проголосуємо даний законопроект в цілому чи не призведе прийняття даного законопроекту до фактичного перерозподілу ринку нотаріальних послуг. І чи не буде прийняття даного законопроекту розглядатися як обмеження прав осіб на заняття нотаріальною діяльністю?МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р. Щиро вдячний. Арсеній Петровичу, можу вас запевнити так само, як і всіх народних депутатів, що не буде перерозподілу ринку нотаріальних послуг. Ті питання, які були контраверсійними, ми виключили з дискусії, в першу чергу йдеться про квотування. І ряд інших питань. Тому я абсолютно впевнений, що цей законопроект є виваженим, з точки зору і правової техніки, і правових наслідків. Він однозначно покращить якість надання послуг і захищеність самих нотаріусів. І я абсолютно переконаний, що другим етапом, Олександр Володимирович про це сказав, а це наш обов’язок, нашого комітету спільно з міністерством, коли ми будемо готувати вже до вашої уваги великий закон, реформу нотаріата вже повну, то я думаю, що ці питання ми будемо теж вирішувати таким чином, щоб нічиї інтереси не були порушені і щоб не було в першу чергу негативних наслідків для громадян України і їхнього доступу до нотаріальних послуг.ГОЛОВУЮЧИЙ. Можна ще одне запитання? У нас залишилася відмінність між державними і приватними нотаріусами у переліку нотаріальних дій, які виконують одні і інші?МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р. Не залишилося.ГОЛОВУЮЧИЙ. Тобто ми зрівняли?МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р. Не залишилося у нас. Але фактично сьогодні і саме життя вимагало нам уніфікацію в цьому питанні. Тому що там було тільки одне питання, яке не могли робити приватні нотаріуси, це оформлення спадку. Зараз ми це привели, по-перше, ми дали єдину систему і контролю, і порядку, і принципів, і, власне, роботи самої нотаріусів. Ми сказали, що з одного боку вони повинні бути доступними, те, на що звертали увагу комуністи. Щоб мінімум 5 годин вони працювали і мінімум 5 днів. Але, разом з тим, от була поправка пана Сухого, щоб в разі, якщо є об’єктивні підстави, щоб у них була така можливість, ми її зафіксували якраз в такій редакції, ми були вдячні пану Сухому. І зараз по суті дуже і дуже виважений законопроект. Дякую.ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо, так? От по стажуванню я подивився, тобто ми збільшили кваліфікаційні вимоги, у нас раніше було рік, а тепер три роки ви поставили. Так?МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р. Ні, ні, я уточню. Значить дивіться. ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, не стажування я кажу, а загальні терміни. Три роки, правильно? МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р. Так, ми зробили три. Знову ж таки, виходячи з інтересів громадян. Мало того, ми вивчили практику. Три роки юридичного стажу, то не є проблема, щоб бути нотаріусом. А от стажування ми зробили один рік. Теж, до речі, були пропозиції і ми їх врахували. От, пані Самойлик мене підтримує, тому що якраз вона це питання і піднімала. Дякую.ГОЛОВУЮЧИЙ. Важливо, колеги, щоб цей законопроект був в першу чергу не для нотаріусів і не для Міністерства юстиції, а для людей. Це саме важливе.МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р. Саме на тому ми і наполягали.ГОЛОВУЮЧИЙ. Товариші, є наступна пропозиція. Поставити на голосування в другому читанні і в цілому законопроект номер 1425 про внесення змін до Закону України „Про нотаріат”. Підтримуєте? Голосуємо.МІРОШНИЧЕНКО Ю.Р. Прошу підтримати, шановні колеги. Це дуже потрібний закон.13:17:56За-340
SAVA

Повідомлення: 560
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 237 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Vолодимир » 02 жовтня 2008, 15:13

Промову Лавриновича трохи порізали , цензура однако .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Деметра » 02 жовтня 2008, 17:42

0
Деметра

Повідомлення: 369
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення S.Wetochka » 02 жовтня 2008, 17:43

Деметра, це значить - немає слів
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення Ягодка. » 02 жовтня 2008, 18:15

Щось не розумію, чи треба стажистам, котрі зараз здали іспити за новою системою, обов[qoute]язково пропроцювати в держнотконторі 3 роки? чи вони після отримання свідоцтва можуть зареєструвати прив.нот.діяльність без цих трьох років?
Ягодка.

Повідомлення: 574
Дякував (ла): 66 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення мишка » 02 жовтня 2008, 18:17

Закон то прийняли,але думаю буде багато змін. Буде не екзамен а підвищення кваліфікації, якісь курси напевно.Коротше знов треба стратитись.
мишка

Номер повідомлення:#47

Повідомлення наивная дура » 02 жовтня 2008, 18:40

Интересно, сколько будут стоить курсы? И кто и где будет читать? Ведь нереально собрать всех нотариусов одновременно в Киеве. Значит нужно организовывать на местах. Головная боль для управ.
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Vолодимир » 02 жовтня 2008, 18:44

Те що я трохи підслухав , то скоріш за все цим будуть займатися управи , але до цього згідно закону МЮ повинен розробити Методичні рекомендації .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення S.Wetochka » 02 жовтня 2008, 18:50

Володимир, хоч і підслуховувати не добре, але ми за ВАШЕ підслуховуванняБудь ласка, побільше підслуховуйте!
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Vatson » 02 жовтня 2008, 19:07

Пусть лучше будут платные курсы:)тем более что курсы повышения квалификации и раньше существовали и в принципе неплохое это дело - повышать свою квалификацию. а если это будет на местах - ещё лучше, не надо будет в Киев ездить.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення akbara » 06 жовтня 2008, 19:48

[QUOTE]mary. Эти три года были всегода. Вы при подаче документов для стажировки что не подавали подтверждения юр стажа?[/QUOTE]До этих изменений стаж для того чтобы попасть на стажировку был не нужен.
akbara

Номер повідомлення:#52

Повідомлення КОС » 07 жовтня 2008, 21:42

Слухайте, а в когось є [qoute]слухи[qoute] про те, чи його підпише Президент?
КОС

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів