Форум

Інформаційний ресурс

А як же ж бути із ідентифікаційним номером представника?

Номер повідомлення:#61

Повідомлення sello » 01 грудня 2008, 15:50

Та сперечатися можна до хрипоти, читаючі чи не читаючі статтю 47 хоч весь текст, хоч окремі рядки. Істини не буде. А приклад з заповітом - не самий вдалий. До всього треба ставитися, як вірно було сказано вище, без фанатизму. Якщо я запишу в тексті заповіту код спадкоємця, впевнений, що лиха не нароблю. А дані, які заносимо до Спадкового реєстру не передбачають коду і взагалі будь-яких даних спадкоємця. То, в такому разі можна впевнено казати, що і дату народження, наприклад, Пилипенка Івана Петровича дописувати не треба, а може і ПІБ не треба. Напишемо просто, без витівок, -[qoute]моєму синові[qoute] (а синів аж п[qoute]ятеро). Не будемо заповідачу завдавати зайвих клопотів:((( Тільки коли прийде до нас Пилипенко Іван Петрович без ідентифікуючих ознак, будемо довго чухати потилицю.Стосовно Реєстру довіреностей я вже згадував пункт 2.6.1. [QUOTE]2.6.1. Відомості про довірителя та його представників: для фізичних осіб: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) ідентифікаційний номер у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів (для представників – за наявності) або причина його відсутності [/QUOTE]. Як бачимо, в ЄРД вже йде згадка про код представника [B]за наявності[/B]. Може я в іншій країні живу, але на генералки у 98% приходять разом і власник і представник. А якщо 2% прийшли - без представника, пропоную зв[qoute]язатися за телефоном. Якщо немає можливості - роблю [I]без фанатизму[/I] і без коду представника. Але це, повторююсь, 2%, а може ще менше. Навіть коли приходять на просту - на аркуші вже написали заздалегіть і ПІБ, і домашню адерсу, і код представника. Жодного разу з цього приводу не було конфлікту. Якщо виходити з протилежного, тоді власник може не знати чітко і ПІБа представника, і його адреси. То що будемо писати? Думаю, що клієнти оцінять нашу турботу про них:((( А взагалі то цікава наша позиція: в цьому питанні - ми [B]принципово[/B] на боці клієнта!В багатьох інших питаннях ми - не такі вже [B]непохитно принципові[/B].Приклади: 1. Реєстрація трудового договору з найманим працівником у ЦЗ. Писав вже, що не укладаємо ми з нашими працівниками договорів підряду. А всі реєструють, аж гай шумить та ще й відповідну тему створюємо на малому.2. Договір про співпрацю з іншим нотаріусом. Розумію, що [qoute]вуха ростуть[qoute] з Положення про робоче місце. А яка може бути співпраця? Це вже не принципово.Так і живемо!
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#62

Повідомлення Зав.господарством » 01 грудня 2008, 15:57

Боцман. А це вже [qoute]філософія[qoute] та її [qoute]принципи[qoute], при цьому у кожного свої суб'єктивні.
Зав.господарством

Номер повідомлення:#64

Повідомлення sello » 01 грудня 2008, 15:59

L, додам спеціально для Вас і [qoute]без обид[qoute]. Інструкція[QUOT19. При посвідченні правочинів нотаріусом у текстах правочинів зазначаються: для фізичних осіб - ідентифікаційний номер за даними Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, для юридичних осіб - ідентифікаційний код за даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. На підтвердження наявності ідентифікаційного номера (коду) нотаріусу подається відповідна, завірена уповноваженою особою, довідка або (витяг), фотокопія якої(го) долучається до примірника правочину, який залишається у справах нотаріуса. [/QUOTE] Вважайте довіреність одностороннім правочином, двох-трьох, десятьох і т.д. Але це правочин. Тільки не питайте чи залишаю я в себе копію коду представника. Відповідь я надавав вище тому, що [qoute]без фанатизму[qoute].
sello

Номер повідомлення:#65

Повідомлення sello » 01 грудня 2008, 16:02

Зав.господарством, яка [qoute]філософія[qoute]? Я навів конкретний пункт Положення про ЄРД. А от приклад з заповітом, згоден - це вже від суб[qoute]єктивних принципів.
sello

Номер повідомлення:#66

Повідомлення sello » 01 грудня 2008, 16:04

За ці суб[qoute]єктивні принципи мене зараз [qoute]нахиляють[qoute] реєструвати договір у ЦЗ. Аргумент - [qoute]ви в місті один такий вумний[qoute].
sello

Номер повідомлення:#67

Повідомлення Чайка » 01 грудня 2008, 16:05

На сайте ВР изменения уже [qoute]чинні[qoute]
Чайка

Номер повідомлення:#70

Повідомлення Зав.господарством » 01 грудня 2008, 16:10

Коли Вас [qoute]нахиляють[qoute], це означає тількі те, що [qoute]держслужба[qoute], як каста (Мінюст та Фонди), [qoute]порозумілися[qoute] і домовилися [qoute]блюсти[qoute] інтерес держави та з цього приводу та примушувати всіх [qoute]посполітих[qoute] кланятися [qoute]держслужбі[qoute].
Зав.господарством

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Зав.господарством » 01 грудня 2008, 16:10

Це ФІЛОСОФІЯ та ІСТОРІЯ управління ДЕРЖАВОЮ у дії.
Зав.господарством

Номер повідомлення:#73

Повідомлення Блондинка в законе » 01 грудня 2008, 16:17

Очередная глупость журналистов:http://news.liga.net/info/NS080095.htmlС завтрашнего дня изменится и жизнь нотариусов, и их клиентов [B]2 декабря вступает в силу Закон [/B]от 01.10.2008 № 614-VI [qoute]О внесении изменений в Закон Украины [qoute]О нотариате[qoute].Закон уравнивает в правах частных и государственных нотариусов ([B]позволяя первым осуществлять целый ряд ранее недоступных для них нотариальных действий, в частности, заверять завещания), [/B]ужесточает требования к лицам, желающим заниматься нотариальной деятельностью, обязывает частных нотариусов пройти курс повышения квалификации и пр.В результате клиентам нотариусов будет проще получить необходимые услуги (поскольку любой нотариус сможет осуществить любое нотариальное действие). Кроме того, более четко установлены требования к алгоритму действий нотариусов и увеличен размер их страхового фонда. Для клиентов это означает повышение уровня безопасности при обращении к нотариусу.Подробнее о новых полномочиях частных нотариусов и других нововведениях читайте в материале [qoute]Нотариальные новеллы[qoute] на портале ЛІГА:ЗАКОН
Блондинка в законе

Повідомлення: 1279
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 12 раз.

Номер повідомлення:#74

Повідомлення sello » 01 грудня 2008, 16:23

L, закриваючі для себе цю тему. Якби в згаданому мною 19 пункті Інструкції [B]ще 2004[/B] було б записано [QUOTE]При посвідченні правочинів [U]за винятком односторонніх[/U]нотаріусом .... [/QUOTE], то і питання б у повідомленні №1 не постало б.З повагою.Доречі, на сайті МЮ - розмова з нотаріусом.
sello

Номер повідомлення:#76

Повідомлення Vолодимир » 01 грудня 2008, 16:43

Боцман , а щось не знайшов на сайті МЮ про розмови з нотаріусом ?
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#78

Повідомлення наивная дура » 01 грудня 2008, 16:47

Просто в МЮ все как всегда: название одно, содержание другое. [qoute]Налоговая не проверять...[qoute]
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Vолодимир » 01 грудня 2008, 17:00

Знову журналісти на нас натравлять податкову і навіщо на цьому робити такий акцент ???
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#81

Повідомлення ирина* » 01 грудня 2008, 18:10

а я [qoute] уповноваженного представника[qoute] в цій статті прочитала якТОВ [qoute] ИИИ[qoute] адреса, код в особі директора ФИО, мешкає ( и тут код писать НЕ НУЖНО) уповноважує ля-ля-ля
ирина*

Повідомлення: 224
Дякував (ла): 39 раз.
Подякували: 27 раз.

Номер повідомлення:#82

Повідомлення sofi » 01 грудня 2008, 19:01

Я думаю, что указывать код поверенного не нужно, т.к. прямо о поверенном ничего в изменениях не сказано. А доверенность - это одностороннее соглашение, в котором нотариус должен проверить дееспособность и записать код стороны этого одностороннего соглашения (извиняюсь за сумбур), т.е. доверителя. Полномочия и дееспособность поверенного при удостоверении доверенности ведь не проверяется, т.к. соглашение одностороннее, почему же тогда нотариус должен проверять и записывать его код???!!!
sofi

Номер повідомлення:#83

Повідомлення Barak OBAMA » 01 грудня 2008, 20:31

Потдерживаю позицию Passera Vолодимира.
З повагою!
Barak OBAMA

Повідомлення: 1047
Дякував (ла): 41 раз.
Подякували: 299 раз.

Номер повідомлення:#84

Повідомлення МАГнолія » 02 грудня 2008, 14:43

Я також підтримаю Пассера і Володимира.