Форум

Інформаційний ресурс

Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста. Я имею квартиру, которая принадлежит мне на основании...

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Сергей » 19 березня 2007, 14:27

Якщо біржовий договір укладено брокерами (є їхні підписи та печатки), або якщо фізичними особами на підставі біржового контракту і є цей біржовий контракт чи його реквізити у самому договорі купівлі-продажу, то тоді БТІ не має права відмовити у реєстрації, а нотаріус у вчиненні правочину.
Сергей

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Альвиора » 19 березня 2007, 14:53

Нужно видеть Ваш биржевой договор. И я лично не сомневаюсь в обоснованности требований БТИ.
Альвиора

Номер повідомлення:#5

Повідомлення igor » 19 березня 2007, 15:05

Цивільний кодекс який діяв на момент укладання угодиС т а т т я 42. Форма угод Угоди можуть укладатись усно або в письмовій формі (простійчи нотаріальній). Угода, для якої законом не встановлена певна форма,вважається також укладеною, якщо з поведінки особи видно її волюукласти угоду. Мовчання визнається виявом волі укласти угоду у випадках,передбачених законодавством.С т а т т я 47. Обов'язковість нотаріальної форми і наслідки її недодержання Нотаріальне посвідчення угод обов'язкове лише у випадках,зазначених у законі. Недодержання в цих випадках нотаріальноїформи тягне за собою недійсність угоди з наслідками, передбаченимичастиною другою статті 48 цього Кодексу. Якщо одна з сторін повністю або частково виконала угоду, щопотребує нотаріального посвідчення, а друга сторона ухиляється віднотаріального оформлення угоди, суд вправі за вимогою сторони, якавиконала угоду, визнати угоду дійсною. В цьому разі наступненотаріальне оформлення угоди не вимагається.С т а т т я 227. Форма договору купівлі-продажу жилого будинку Договір купівлі-продажу жилого будинку повинен бутинотаріально посвідчений, якщо хоча б однією з сторін є громадянин.Недодержання цієї вимоги тягне недійсність договору (стаття 47цього Кодексу). Договір купівлі-продажу жилого будинку підлягає реєстрації увиконавчому комітеті місцевої Ради народних депутатів.Тобто якшо то був би договір купівлі-продажу житлового будинку, а не квартири, тоді в суд
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Альвиора » 19 березня 2007, 15:59

Якщо там неповнолітні чи малолітні- суд, якщо так від декількох осіб - суд, якщо там, ТБ (ТОВ) - суд. Тільки якщо 1Х1 можна приймати такий договір.
Альвиора

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Аліса » 19 березня 2007, 17:58

" Докуч, А договір що, з 2002 року по цей час не був зареєстрований в БТІ? В ті часи з реєстрацією було набагато простіше. А зараз і я б перевіряла, наскільки такий договір безспірний був, оскільки пам""ятаю часи, коли за консультацією ішли до нотаріуса, а договори робили на біржах, бо як говорив один із моїх клієнтів ""там все просто - заплатив - швиденько оформили - і ніяких тобі заяв подружжя, прав неповнолітніх"". Однак, ще один нюанс, Докуч, а продавцем, коли купували квартиру не податкова була? Якщо так, то проблем з реєстрацією і продажен у вас не повинно бути / подивіться Постанова КМУ № 538 від 15.04.2002 року / "
Аліса

Повідомлення: 53
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення і.є. » 19 березня 2007, 18:20

igor, а квартира разве на часть дома, я думаю что в любом случае в суд
і.є.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення igor » 20 березня 2007, 20:06

Я також так думаю, але багато моїх колег притримуються іншої думки,
igor