Номер повідомлення:#5
igor
» 19 березня 2007, 15:05
Цивільний кодекс який діяв на момент укладання угодиС т а т т я 42. Форма угод Угоди можуть укладатись усно або в письмовій формі (простійчи нотаріальній). Угода, для якої законом не встановлена певна форма,вважається також укладеною, якщо з поведінки особи видно її волюукласти угоду. Мовчання визнається виявом волі укласти угоду у випадках,передбачених законодавством.С т а т т я 47. Обов'язковість нотаріальної форми і наслідки її недодержання Нотаріальне посвідчення угод обов'язкове лише у випадках,зазначених у законі. Недодержання в цих випадках нотаріальноїформи тягне за собою недійсність угоди з наслідками, передбаченимичастиною другою статті 48 цього Кодексу. Якщо одна з сторін повністю або частково виконала угоду, щопотребує нотаріального посвідчення, а друга сторона ухиляється віднотаріального оформлення угоди, суд вправі за вимогою сторони, якавиконала угоду, визнати угоду дійсною. В цьому разі наступненотаріальне оформлення угоди не вимагається.С т а т т я 227. Форма договору купівлі-продажу жилого будинку Договір купівлі-продажу жилого будинку повинен бутинотаріально посвідчений, якщо хоча б однією з сторін є громадянин.Недодержання цієї вимоги тягне недійсність договору (стаття 47цього Кодексу). Договір купівлі-продажу жилого будинку підлягає реєстрації увиконавчому комітеті місцевої Ради народних депутатів.Тобто якшо то був би договір купівлі-продажу житлового будинку, а не квартири, тоді в суд