Форум

Інформаційний ресурс

Рішення суду або свідоцтво про право власності на гараж

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Ягодка. » 09 грудня 2008, 20:49

[B]N-22[/B], читала и сталкивалась с такими решениями неоднократно. В с.№27 я написала, что заключения служб указываются в описательной части (ч.2 ст.215 ГПК), а не резолютивной. Не знала бы практику, не писала.
Ягодка.

Повідомлення: 574
Дякував (ла): 66 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення S.Wetochka » 10 грудня 2008, 12:21

Доброго утра всім колегам, вчора пішла додому раніше, бо за цілий день дві копії пришли завірили і всеЯ вчора звонила в БТІ , так вони чітко не змогли відповісти чи потрібно це рішення міняти на свідоцтво про право власності.Я вирішили, що буду брати це рішення суду (роботи немає зовсім)Ще питання с землею: у нас в регіоні багато колег не посвідчує договори копівлі-продажу гаражів якщо земля не приватизованаЯ беру довідку с земельних, що земля не приватизована і все.
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Ellia » 10 грудня 2008, 13:03

Головне, що БТІ вчасно задумалось над питанням... спочатку на підставі рішення зареєструвавши право власності, потім надавши Витяг на відчуження. Хай прочитають свої інструкції, в якому випадку органами місцевого самоврядування видається Свідоцтво про право власності на нерухоме майно.У нас теж таке щось повелось, причому відносно будь-якої нерухомості... Звідки колеги це беруть? Може, виходять з того, що право користування має буди підтверджене ДА або договором оренди? Тільки от забувають, що особа, у фактичному користуванні якоїє земельна ділянка, може бути позбавлена цього права не інакше як за рішенням суду. А яке цільове призначення землі може бути зазначено в ДА , якщо гараж є окремим об[qoute]єктом нерухомості? Ніби-то і цільового призначеня такого немає.Може я щось пропустила? У вашому випадку сумнівів щодо того, що земля під гаражем дійсно використовується його власником, сподіваюсь, немає? Суд це питання вже розглянув. Апріорі рішення суду є законним, якщо воно нескасоване. Відмітка на рішенні, що воно набуло законної сили є? Вважаю, проблем немає ніяких - беріть довідку, посвідчуйте договір і живіть спокійно.
Ellia

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення S.Wetochka » 10 грудня 2008, 13:06

Дякую всім за спілкування і взаєморозумінняБуду робити
S.Wetochka

Номер повідомлення:#36

Повідомлення КОС » 10 грудня 2008, 17:00

ні, це абсурд - після рішення суду, яке визнало право власності, вимагати ще й видачу свідоцтва про право власності
КОС

Номер повідомлення:#37

Повідомлення S.Wetochka » 10 грудня 2008, 17:04

Після деяких рішень судів не завадило б і отримувати свідоцтваЯкби я такі рішення не бачила, то і питань не виникло бТак що, абсурд у нас в державі а ми її громадяни....
S.Wetochka

Номер повідомлення:#38

Повідомлення N-22 » 10 грудня 2008, 17:15

S.Wetochka, Вы абсолютно правы. Главное, чтобы после того, как примешь решение суда как правоустанавливающий документ не было [qoute]сюрприза[qoute]. У нас в стране сейчас [qoute]волна[qoute] завладения чужим имуществом не только по поддельным паспортам, но и по решениям суда.
N-22

Повідомлення: 1572
Дякував (ла): 170 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення S.Wetochka » 29 грудня 2008, 12:17

іринка, те що ви написали не хочу навіть коментувати щоб не образити васот як пропрацюєте стільки скільки я пропрацювала я подивлюсь як потім будете вчити нас працюватия дуже добре знаю що таке рішення суду, а особливо коли по таким рішенням потім визнають договір відчуження недійсним і я спілкувалась з колегами, і не один колега не дозволив собі так мене вчитиваша думка мене не цікавить, я спілкуюсь з колегами, які поважно відносяться один до одного, а вислуховувать [qoute]умні[qoute] думки і рекомендації якогось користувача - не бажаюНе треба нас вчити більше читати - читайте сами
S.Wetochka

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Veдьмо4ка » 29 грудня 2008, 12:40

іринка, решение суда - решению суда рознь, видно Вы мало сталкивались с этим на практике, иногда такие [qoute]шедевры[qoute] приносят, и уже оно вступило в законную силу (ЧТО БЫВАЕТ УЖ СОВСЕМ ЧАСТО)Че-то я не пойму, дорогие форумчане, это окончание года такое, что все хотят с порога нахамить?!:-)
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#47

Повідомлення Ellia » 29 грудня 2008, 12:44

Я теж не буду коментувати пост Іринки, але хочу зазначити, що нам приносять ТАКІ рішення суду, що просто диву даєшся. Наприклад, про позбавлення права власності одного співвласника на його частину будинку в зв[qoute]язку з тим, що він неналежним чином його утримує і визнання права власності на цю частину за другим співвласником. Я вже мовчу, що [qoute]позбавлений[qoute] був належним чином повідомлений, але не з[qoute]явився, тому справа слухалась без нього. Це перше, що прийшло на ум. В мене працюють студенти юрфаку, коли вони розказують своїм викладачам про [qoute]шедеври[qoute] суддівської творчості, ті категорично не вірять, а коли показують - просто німіють. В мене теж (хоч я не бачила проблеми в ситуації з гаражем), коли приносять рішення суду, виникають дуже нехороші передчуття щодо оскарження мого договору. І, повірте, ці передчуття не обманули в 30% випадках. Саме легше когось ткнути носом і продемонструвати свій високий інтелект. Але це по-перше некоректно, а по-друге, спонукає до сумнівів у наявності того інтелекту. Коли мова йде про професійне спілкування, Ви можете собі під ніс сказати що завгодно, але так як, Ви, Іринка, це зробили, не робиться. Вибачайте за відвертість.
Ellia

Номер повідомлення:#48

Повідомлення alena_77 » 29 грудня 2008, 12:47

тем более когда в резолютивной части пропущено слово [qoute]право[qoute] вланости, возникают смутные сомнения, как делалось это решение и кем.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#50

Повідомлення S.Wetochka » 29 грудня 2008, 12:59

Elliaда інтелект у неї [qoute]дюже високий[qoute] - та немає тут цього інтелекту да і всього іншого - немаєу мене велике бажання дати відповідь їй, я ледве стримуюсьале з таким інтелектом людина нічого не зрозумієа тепер скажу головне - власник цього гаража не виконав мої умови, в рішенні так і не дописали слово [qoute] на право[qoute] власності і я нічого не оформилаце мене не засмутило, а навпаки, я рада що так вирішилось питанняВсім КОЛЕГАМ, які приймали участь у спілкуванні дуже дякую і найкращі побажання в наступному Новому році!
S.Wetochka

Номер повідомлення:#51

Повідомлення S.Wetochka » 29 грудня 2008, 13:07

іринка , ваші слова [I][qoute]я не мала наміру ображати[/I][qoute]А ваші коментарі по іншому ніяк і не називаються......
S.Wetochka

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Ellia » 29 грудня 2008, 13:27

іринка, приймається.. Та перли летять від усіх, буває сама помічаю, що таке ляпну.... Щодо рішення судів: вимога про відмітку, що воно набуло законної сили, абсолютно законна, бо лише з набранням законної сили цим рішенням, воно набуває статусу документа, який підлягає обов[qoute]язковому визнанню і виконанню всіма без виключення. Так, гербова печатка суду за законом свідчить про набуття чиності рішенням. Правильніше було б сказати [qoute]має свідчити[qoute]. Але в нашому суспільстві ступінь довіри до суду і суддів наскільки невисокий, що не тільки нотаріуси, але й пересічні громадяни зацікавлені в підтвердженні цього факту. До речі, є багато випадків, коли рішення суду по справі є, а самої справи немає. Саме цікаве, що нікого за такі штуки не покарано. Рішення органів місцевого самоврядування є більш відкритими, оскільки приймаються колегіально і [qoute]проходять через велику кількість рук[qoute], тому й ступінь довіри до документів цих органів вищий. Це просто сумний факт сьогодення.
Ellia

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Руся » 29 грудня 2008, 14:01

Згодна з L 100%/
Руся

Повідомлення: 310
Дякував (ла): 96 раз.
Подякували: 43 раз.

Номер повідомлення:#55

Повідомлення S.Wetochka » 29 грудня 2008, 14:45

L, підтримую сказане вами в першому абзація це вже зрозуміла, на ТАКЕ більше не буду реагувати, бо дійсно стільки часу марно гаяти не хочуДякую ще раз за взаєморозуміння та спілкуванняХай щастить всім вам в новому році!
S.Wetochka

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]