Форум

Інформаційний ресурс

Примітка у Витягу РПВН

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Stingray » 31 грудня 2008, 02:36

Шановні нотаріуси, допоможіть будь ласка. Оформлюється прийняття спадщини. БТІ видало витяг з Реєстру прав власності на нерухоме майно з приміткою /[qoute]для дарування/[qoute]. Чи прийме нотаріус такий витяг?
Stingray

Номер повідомлення:#2

Повідомлення берізка » 31 грудня 2008, 02:48

має прийняти, нещодавно в нашій області проходив спільний семінар НОТАРІАТУ та БТІ, де було усно домовлено таких приміток не дописувати, а то буває людина передумає дарувати і захоче оформити купівлю-продаж...ну щось в тому роді...у витягах РПВН-[qoute]Для правочинів[qoute]
берізка

Повідомлення: 55
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Сана » 31 грудня 2008, 03:35

Stingray!(Почти Джоанна,да?) :-)Ну, а в нашей области никто из нотариусов никогда не примет [qoute]Витяг[qoute] из БТИ, в котором неправильно указано назначение. Даже те из нотариусов, о ком мы, коллеги, знаем, что они, к сожалению, могут взглянуть на кое-что сквозь пальцы, все равно пошлют клиентов в БТИ обменивать [qoute]Витяг[qoute].Я даже не подозревала, что возможна и другая позиция.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення NOA » 31 грудня 2008, 14:12

Витяг надо менять
NOA

Повідомлення: 393
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Stingray » 31 грудня 2008, 14:56

Поміняти витяг не проблема, просто мені цікава сама проблема, яка піднімається постійно.Адже витяг це лише формальність. Чому дійсно не домовитись і не писати всюди [qoute]для правочинів[qoute] або не забрати графу [qoute]примітка[qoute] взагалі? А то виходить, що в кожній області свої порядки. :-)
Stingray

Номер повідомлення:#6

Повідомлення NOA » 31 грудня 2008, 15:04

Ну Stingray, перед праздниками, вы интересуетесь проблемами, надо числа с 5-го начинать, сейчас и сегодня всем уже помоему всё равно, а с нового года опять- в бой
NOA

Повідомлення: 393
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення tam » 01 січня 2009, 21:02

Проблеми для себе ж у випадку виникнення судового спору! Приклад: Довічне утримання чи Дарування.
tam

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Сана » 02 січня 2009, 01:27

Нет, девки, мы все-таки - извращенки!Ведь тридцать первое декабря!!!!!!Ведь первое января!!!!!А тут всё - о Вытягах...:-)))
Сана

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Сана » 02 січня 2009, 01:28

Или, может, здесь не только девчонки?:-)Еще и отдельные извращенЦЫ находятся?:-)
Сана

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Сана » 02 січня 2009, 01:28

А посуду в это время кто моет?Что - у всех уже посудомоечные машины?:-)
Сана

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Marysia. » 02 січня 2009, 15:31

не а, у меня например посудомоечные подружки, мы всегда друг другу посуду моем перед уходом, чтоб хозяйке не обидно было это делать одной.А я на работе ужо, сижу жду кума с доверенностью , шампанским и коньяком, не знаю как домой потом дойду, правда. Он клиента привел, себе доверенность хочет сделать на авто, а клиент без паспорта, вот сижу и жду, когда вернутся с паспортом. Дурдом. Всех с Новым годом! Пусть работы будет у всех [qoute]до схочу[qoute], пусть эта работа приносит удовлетворение не только моральное но и материальное! Всем главного - здоровья и удачи!
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Ellia » 03 січня 2009, 18:55

Затверджено Наказ Міністерства юстиції України 07.02.2002 р. N 7/5 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 лютого 2002 р. за N 157/6445 Тимчасове положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно ( Назва в редакції Наказу Мін'юсту N 36/5 ( z0617-04 ) від 17.05.2004 ) 5.8. Витяг з Реєстру прав власності на нерухоме майно містить: реєстраційний номер нерухомого майна адресу (місцезнаходження) нерухомого майна підстави виникнення чи припинення права власності ( Абзац четвертий пункту 5.8 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мін'юсту N 36/5 ( z0617-04 ) від 17.05.2004 ) відомості про власника (власників) форму власності вид і розмір часток спільної власності опис нерухомого майна (розміри земельної ділянки, на якій розташований об'єкт найменування будівель, споруд та їх літеровка призначення майна матеріали стін кожної будівлі та споруди розмір житлової та нежитлової площі процент зношеності тощо) вартість (вартість будівель і споруд за даними інвентаризації, у тому числі й самовільно збудованих, прибудованих чи реконструйованих, з урахуванням фізичного зносу та діючої індексації) [B]особливі позначки реєстратора [/B](дані, у разі їх наявності, про самовільно збудовані, прибудовані чи реконструйовані об'єкти, про накладення арешту, про перебування майна у податковій заставі тощо) термін чинності дату видачі витягу з Реєстру прав прізвище, ім'я, по батькові реєстратора підпис начальника БТІ або уповноваженої ним особи підпис реєстратора. Зазначений витяг скріплюється печаткою БТІ. 5.9. Витяг з Реєстру прав для оформлення спадщини видається спадкоємцям згідно з письмовим запитом нотаріуса. Особисто я вважаю, що наявність примітки [qoute]для чогось там[qoute] у Витягу - це взагалі абсурд. Виходить, що БТІ, видаючи Витяг, вказує, назвемо це так: [qoute]цільове використання[qoute] цього документу. В законодавстві таке і близько не передбачене, це суперечить і здоровому глузду. Витяг - це просто документ, що містить певну інформацію про майно, який видається тільки власникові (+ особам визначеним в положенні) і представляється ним нотаріусу для підтвердження його права власності, відсутності самовільних забудов, визначення кола осіб, які мають переважне право купівлі частини, визначення вартості майна з метою оподаткування і т.д. і т.і. А от відомостей про наміри власника розпорядитись своїм майном на момент звернення до БТІ за Витягом там просто [B]не повинно міститися[/B]. І взагалі, а що міняється при отриманні нового Витягу? Звідки взагалі взяли це в БТІ - не знаю. Але не всі БТІ такі примітки роблять - це точно. Навіть в межах однієї області. Не знаю, як у кого, але в залежності від виду договору наше БТІ умудряється оцінювати один і тей же об[qoute]єкт приблизно так: [qoute]для іпотеки[qoute] - 450000 грн., [qoute]для дарування[qoute] - 15000 грн. Я приймала Витяги для інших цілей. Під час перевірки УЮ щось говорили на тему, що я не той Витяг прийняла. Відповіла - вкажіть мені на це, як на помилку, з посиланням на норм.акт, який мною було порушено. Так це й залишилось на рівні розмов. Ніхто так і не зміг пояснити, в чому ж полягало порушення і де це написано.
Ellia

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Stingray » 05 січня 2009, 18:57

Ellia дякую за грунтовну відповідь :-) Я не нотаріус, але як юрист знаю про те, що в законах нічого про це не сказано. Ви смілива і берете такі витяги, але є нотаріуси які [qoute]заглядають у рот[qoute] УЮ у всіх питаннях і для них лист чи наказ начальства вище за все :-)З подачі Сани я став жінкою ? :-) [qoute]Stingray! (Почти Джоанна,да?) :-)[qoute]
Stingray

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Сана » 05 січня 2009, 23:16

Сорри!:-)))Каюсь!
Сана

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Сана » 05 січня 2009, 23:23

Это я просто когда-то общалась с американской певицей с таким именем...Вот и вспомнилось...Больше не буду!
Сана

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Stingray » 06 січня 2009, 01:19

Ну что вы сразу извиняться? :-)Не такой уж я и молодой чтобы не помнить Джоанну Стингрей :-)Stingray это еще и электрический скат на английском.
Stingray

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Сана » 06 січня 2009, 02:07

О скате я знала...Но я не знала, что и Вы тоже знаете!..:-)))
Сана

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Сана » 06 січня 2009, 02:08

Ну, и сформулировала!Почти как [qoute]Я оглянулся посмотреть, не оглянулась ли она, чтоб посмотреть, не оглянулся ли я...[qoute]:-)))))))))))))))
Сана

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Vолодимир » 06 січня 2009, 14:23

Шановний Електричний скат , не має сміливих або не сміливих нотаріусів , є нотаріуси з досвідом або без досвіда саме в цьому питанні ( не взагалі , а конкретно ) , так ось завдяки адвокатам та суддям ( також юристам як і ми ) ми нотаріуси з досвідом, саме в цьому питанні , такі витяги не приймаємо , тому , що потім в суді це трактується яквідсутність чітко сформованої волі особи і вже на цих підставах роблять дуже сильні спроби визнати нотаря винним . Так що посилання на МЮ є безпідставним , бо МЮ ми поважаємо , але керуємося законами та Реальною ( судовою , а вона виноситься іменем України і обовязкова для виконання ) практикою їх застосування . Так що барикади відміняються . З повагою
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Vолодимир » 06 січня 2009, 14:24

При цьому повністю підтримую і поважаю позицію повідомлення № 12 .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Stingray » 06 січня 2009, 14:43

Вибачте Володимир. Я не хотів вас образити :-)
Stingray

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Stingray » 06 січня 2009, 14:55

Володимир, а як би вчинили ви в цьому випадку. Мені просто цікаво з точки зору логіки. Ви кажете, що суд може трактувати це як [qoute]відсутність чітко сформованої волі особи[qoute]. Але ж в даному випадку мова іде про прийняття спадщини. Людина померла, заповіт є, інших спадкоємців немає. Хто буде подавати в суд? Яка в даному випадку різниця у витягах навіть для скрупулезного нотаріуса?
Stingray

Номер повідомлення:#23

Повідомлення ТТК. » 06 січня 2009, 15:22

НОМЕР ОДИН! СПАДЩИНА ЦЕЖ НОТАРІАЛЬНА ДІЯ АЛЕ НЕ ДОГОВІР ВІДЧУЖЕННЯ, ТАК ЧОМУ ВИ ВИРІШИЛИ, ЩО МОЖНА ДЛЯ СПАДЩИНИ БРАТИ ВИТЯГ, ЯКИЙ ВИДАНО БТІ ДЛЯ ДАРУВАННЯ? ДА ЛЮДИНА ПОМЕРЛА АЛЕ Ж ВИ ДІЮ ВИКОНУЄТЕ ДЛЯ ЖИВОЇ ЛЮДИНИ, ТО ЗРОБІТЬ ТА ЯК ЦЕ ВІД ВАС ВИМОГАЄТЬСЯ. А ПРИ ПЕРЕВІЦІ ЯКЕ ВИ ПОСНЕННЯ ДАСТЕ РОБІТНИКУ УПРАВИ? Я ПОВНІСТЮ ЗГОДНА З НОМЕРОМ 12 ТА VОЛОДИМИРОМ.
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Rich » 06 січня 2009, 16:06

Stingray/ Насколько я помню, БТИ выдает в вытяге цены на момент смерти.(по крайней мере так было сто лет назад,когда я была еще госом). если эта практика еще существует,то и вытяг д.б. соответствующий-с ценами на день смерти
Из-за преступной халатности работников музея картина Казимира Малевича «Черный квадрат» два месяца провисела вверх ногами.
Rich

Повідомлення: 2910
Дякував (ла): 409 раз.
Подякували: 323 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення OLNIK » 06 січня 2009, 16:08

А хто встановив, що у примітках органу, який реєструє право власності, має бути зазначено, для якої цілі виданий витяг. Реєстрація права власності і т.д. (ст.182 ЦК )- це надання публічності праву власності, яке змінилося, виникло чи припинилося. Зараз в мене під руко нема НПА, щодо порядку реєстрації цих прав, але не може бути цільового використання в витязі. Може власник хоче зробити собі такий витяг для рамочки і на стіну. Органу БТІ делеговані функції державної реєстрації прав власності на нерухомість ( прим. тимчасово), цьому органу не делеговані функції документальної фіксації волі власника (цивільно-правова сфера). Зафіксувавши таку волю, реєєстратор просто обмежує права власника, що не входить до його компетенції ( чит.-Конституцію України, ЦК щодо обєму прав власності і Закон про реєстрацію прав власності на нерухоме майно та їх обмежень).Такі витяги брати не треба хоча б для цього, щоб не породжувати [qoute]безправовий[qoute] прецедент, бо в нас це дуже приживається.Витяги для спадщини видаються на запит нотаріуса, там може бути зовсім інша вартість нерухомості необхідна для визначення розміру держмита за отримання свідоцтва, що вираховується від вартості на момент відкриття спадщини.
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Дерек » 06 січня 2009, 20:28

Ну заждіть, якщо не потрібно вказувати призначення, навіщо тоді взагалі запити робити?
Дерек

Номер повідомлення:#27

Повідомлення rio123 » 06 січня 2009, 20:51

шановні колеги ця примітка може бути використана в суді проти нотаріуса, якщо у витязі написали для дарування а ви на вимогу клієнта зробили купівлю продаж. в мене був такий випадок після укладення договору одна сторона передумала і хотіладоговір розірвати в судовому порядку. І виходить що до звернення до нотаріуса людина хотіла укласти договір дарування а [qoute]поганий нотаріус [qoute] зробив купівлю продаж і сторона договору взагалі незнала чим одне віддругого відрізняється і думала що що робить договір дарування. тому будьте обережні з такими примітками.
rio123

Повідомлення: 72
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення notar ch » 07 січня 2009, 02:33

у мене було також багато таких випадків коли БТІ писало замість спадщини дарування або К-П, і я повертала такі витяги виправляти в БТІ, і все нормально, виправляли. Або коли у витязі пише дарування а клієнти передумали то також відправляю виправляти, тобто новий витяг брати
notar ch

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Stingray » 08 січня 2009, 06:48

ТТК навіщо все писати великими літерами? :-)А що стосується витягів і приміток, то на мою думку це звичайна бюрократія.Судовий спір може виникнути і з правильними витягами. А що стосується хто і як їх бере, то це взагалі окрема тема. В більшості наших БТІ можна взяти витяг і без присутності власника, через [qoute]інші[qoute] двері. Достатньо мати копії паспорта і документів на нерухомість. Так у чому ж трюк цих витягів? :-)
Stingray

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Shiara » 08 січня 2009, 22:33

Для дарения указана оценка на сегодняшний момент,а для наследства нужна оценка на день смерти.А разница может быть существенной.Nota-A ничего не изменилось:)
Shiara

Повідомлення: 29
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 1 раз.

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів