Номер повідомлення:#12
Ellia
» 03 січня 2009, 18:55
Затверджено Наказ Міністерства юстиції України 07.02.2002 р. N 7/5 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 лютого 2002 р. за N 157/6445 Тимчасове положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно ( Назва в редакції Наказу Мін'юсту N 36/5 ( z0617-04 ) від 17.05.2004 ) 5.8. Витяг з Реєстру прав власності на нерухоме майно містить: реєстраційний номер нерухомого майна адресу (місцезнаходження) нерухомого майна підстави виникнення чи припинення права власності ( Абзац четвертий пункту 5.8 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мін'юсту N 36/5 ( z0617-04 ) від 17.05.2004 ) відомості про власника (власників) форму власності вид і розмір часток спільної власності опис нерухомого майна (розміри земельної ділянки, на якій розташований об'єкт найменування будівель, споруд та їх літеровка призначення майна матеріали стін кожної будівлі та споруди розмір житлової та нежитлової площі процент зношеності тощо) вартість (вартість будівель і споруд за даними інвентаризації, у тому числі й самовільно збудованих, прибудованих чи реконструйованих, з урахуванням фізичного зносу та діючої індексації) [B]особливі позначки реєстратора [/B](дані, у разі їх наявності, про самовільно збудовані, прибудовані чи реконструйовані об'єкти, про накладення арешту, про перебування майна у податковій заставі тощо) термін чинності дату видачі витягу з Реєстру прав прізвище, ім'я, по батькові реєстратора підпис начальника БТІ або уповноваженої ним особи підпис реєстратора. Зазначений витяг скріплюється печаткою БТІ. 5.9. Витяг з Реєстру прав для оформлення спадщини видається спадкоємцям згідно з письмовим запитом нотаріуса. Особисто я вважаю, що наявність примітки [qoute]для чогось там[qoute] у Витягу - це взагалі абсурд. Виходить, що БТІ, видаючи Витяг, вказує, назвемо це так: [qoute]цільове використання[qoute] цього документу. В законодавстві таке і близько не передбачене, це суперечить і здоровому глузду. Витяг - це просто документ, що містить певну інформацію про майно, який видається тільки власникові (+ особам визначеним в положенні) і представляється ним нотаріусу для підтвердження його права власності, відсутності самовільних забудов, визначення кола осіб, які мають переважне право купівлі частини, визначення вартості майна з метою оподаткування і т.д. і т.і. А от відомостей про наміри власника розпорядитись своїм майном на момент звернення до БТІ за Витягом там просто [B]не повинно міститися[/B]. І взагалі, а що міняється при отриманні нового Витягу? Звідки взагалі взяли це в БТІ - не знаю. Але не всі БТІ такі примітки роблять - це точно. Навіть в межах однієї області. Не знаю, як у кого, але в залежності від виду договору наше БТІ умудряється оцінювати один і тей же об[qoute]єкт приблизно так: [qoute]для іпотеки[qoute] - 450000 грн., [qoute]для дарування[qoute] - 15000 грн. Я приймала Витяги для інших цілей. Під час перевірки УЮ щось говорили на тему, що я не той Витяг прийняла. Відповіла - вкажіть мені на це, як на помилку, з посиланням на норм.акт, який мною було порушено. Так це й залишилось на рівні розмов. Ніхто так і не зміг пояснити, в чому ж полягало порушення і де це написано.