Форум

Інформаційний ресурс

1ДФ

Номер повідомлення:#31

Повідомлення V » 26 квітня 2007, 20:40

Ол, підтримую, слідкую, відповім згодом.
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Олл » 26 квітня 2007, 22:47

"acus, Ви мабуть дещо не зрозуміли. Два нормальних чоловіки обмінялися міцними рукостисканнями, а Ви встряли між ними мабуть в надії одержати поцілунок в обидві щоки. Тема цього питання 1ДФ, а не щось інше. Можете щось сказати? Скажіть.Таня, то чому Ви мовчите на закритому? Для мене не має проблеми де спілкуватися. В розумінні ""міфічної"" закритості форума я не плекаю ніяких надій. Коли до нього одержують доступ помічники та стажисти (це не мої видумки, а повідомлення одного з користувачів – перечитайте уважно повідомлення) про, що ми можемо говорити. Ну не хочете спілкуватися на закритому … Немає проблем, я згоден на багатоголосний діалог на відкритому. Єдине – не мовчіть і не страхайтеся. V, дякую й чекаю."
Олл

Повідомлення: 653
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 462 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення VB » 26 квітня 2007, 23:41

По особам, які сплатили податок, у податкової вже є інформація - по коду все перевіряється. Податківці теж дають підписку про нерозголошення отриманної інформації т.і. А суми договорів - БТІ розкаже всім і нічого йому за це не буде.
VB

Повідомлення: 594
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення acus » 27 квітня 2007, 02:23

"Ол, на Ваше ""Можете щось сказати? Скажіть."" відповідаю: по темі 1ДФ я вже висловився (мій пост тут же від 24.04.2007, 01:14 Ви не читали, інакше б не написали цю фразу). Щодо ""поцілунок в обидві щоки"" - кожен думає в міру своє розпусти. Щодо встрявання (по темі чи ні) - це моє право користувача форуму. До речі, самі ж закликаєте ""Єдине – не мовчіть..."" "
acus

Повідомлення: 655
Дякував (ла): 298 раз.
Подякували: 121 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення V » 27 квітня 2007, 03:18

"Напружена праця, нав’язана відповідальність, аморальність керівництва - як наслідок нервовість у спілкуванні.Цікавість нашого, вашого, цього форуму в його доступності та відкритості кожному. Звідси популярність, повага і слава.Останнім часом більшість повідомлень перетворилися на загальнофорумовське ""тявкнув і в кущі"", ніби – „я згідна”, „точно”, „браво” і так від 5000 колег, відразу. Обмежити таких активістів зможе „баня”. Деколи просто хочеться поспілкуватися, обмінятися думками, навіть різко посперечатися але з достойними. Не будемо, Ол, звертати уваги на „миротворців», які встряють в спір мужиків для поцілунку, своїм пустомелям зводячи його нанівець. Їм було б в рівній мірі комфортно спілкуватися між собою. Сваритися з Vолодимиром безрезультатно, але можна пожалітися адміну і знову не забувати, що це безрезультатно. Наш модератор не судя, не Бог. Він смертна людина, яка також помиляється, йому важко. А в недалекому майбутньому стане самим популярним модератором зі всіх сучасних сайтів - чия діяльність на форумі практично буде непомітна."
V

Номер повідомлення:#36

Повідомлення V » 27 квітня 2007, 03:38

1-ДФ - форма звітності, яка виникає в силу посадової інструкції відповідального спеціаліста. Звітність визначена, як обов’язкова на умовах регламенту податкового відомства.Обсяг знань, можливості та прав нотаріуса заперечує такому статусу. Факторами доказу помилки можуть бути відсутність спеціальних знань, безоплатність, добровільність ініціативи розголошення небажаної для громадян інформації приватного характеру або розголошення таємниці особистого життя, яка захищається законом.Виходить добровільно, за власної ініціативи та бажання подавати інформацію в повному обсязі на умовах 1-ДФ не можемо. Але повинні повідомити в загальних фразах – ніби було. Недомовленість дасть податківцям право запитів, штрафів та скарг. На конкретну вимогу щодо визначення законності оподаткування надаємо те, що просять. Дивні стосунки.Нема офіційного тлумачення статусу податкового агента у виконанні самозайнятого нотаріуса. Фізична особа – нотаріус, не може бути податковим агентом. Або нотаріусом, або податковим інспектором в штаті. Інакше для початку потрібно відмінити ст.8 про таємницю нотаріальної дії. Це нашим можновладцям непідсилу.Не маючи чіткого статусу податкового агента та порядку звітності, не можемо приймати до виконання накази про правила розрахунку до доходу, що неоподатковується і нести відповідальність за невиконання такого порядку розрахунку.Податківці узурпували право видавати накази як закони. Забули про дійсність наказу тільки в частині вирішення внутрішніх питань податкового відомства.
V

Номер повідомлення:#37

Повідомлення V » 27 квітня 2007, 03:58

І все-таки, яку із зол за краще вибрати – оплатити можливий штраф та надати на законну вимогу податкової інформацію, або бути залишеним свідоцтва за розголошення таємниці і відшкодовувати громадянам моральні збитки? Є нотаріуси, які вагаються?
V

Номер повідомлення:#38

Повідомлення *Женская Логика* » 27 квітня 2007, 15:03

в доповнення....в суді що буде мати більше вагу...таємниця нотаріально вчинюваних дій чи намагання податкової примусити нотаріусів розголошувати її?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Nonna » 27 квітня 2007, 16:11

А я снова за Малый форум Вы сами увидете сколько исчезнит случайных людей и их суждений
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Vолодимир » 27 квітня 2007, 16:38

Ніхто ні кому не збирається забороняти Але на ВАше прохання був створен Малий форум і приймаючи участь у ньому кожний враховує його правила і зобижатися не на що Я особисто виконую вимоги ст 8 нашого закону І відповідно на сьогодні ні по яких договорам ні кому ні яких звітів не подаю І не тому що там маленькі штрафи а тому що поважаю свою гідність і нашу з Вами Конституцію Також памьятаю що маю не зовсім поганий диплом юриста і це не ради красного словця А щоб реально вирішувати наши проблеми нам потрібно ще мати НАШУ самоврядну організацію а інакше нас поодинці передавлять як блох Хто готов працювати в цьому напрямку виходьте на звязок 8 050 323 7 330 та пропонуйте свої пропозиції З повагою та зі сподіванням на порозуміння
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення Vолодимир » 27 квітня 2007, 16:49

До речи поважаю як тих хто подає звітність так і тих хто розділяє мою позицію Тяжко зараз усім і головна проблема що ми осбисто не хочемо себе захисити А доки професія не може себе захистити доти над нами будуть знущатися Давайте діяти не тільки на форумі Я особисто проти емоцій я за конкретну справу Тому чекаю на Вашу участь Ол V VB та acus
Vолодимир

Номер повідомлення:#42

Повідомлення V » 27 квітня 2007, 23:29

Тільки, За. Поодинці ми ніхто, ми шпунтики в системі відмивання коштів. Захист потрібен від безглуздості, від вседозволеності та від безграмотності.Які ідеї? Моє мило - cz.V@cenrum.cz
V

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Олл » 27 квітня 2007, 23:35

"V !Дякую за відповідь, але питання залишилося. Від нас, юристів, воно вимагає чіткого визначення в його розв'язанні, хоча б як юридичної вправи. А там далі кожному, як Бог покладе на душу.Маємо дві норми права спеціального законодавства. Того, що регламентує правові відносини в сфері нотаріальної діяльності та правові відносини в сфері оподаткування. Як одна так і друга норма права, визначена законом, а не підзаконним актом, БЕЗПОСЕРЕДНЬО стосується нас, як нотаріусів. Повірте, мені так само як і Вам, оте 1ДФ гидке та бридке. Але ЗАКОН Є ЗАКОН. Іноді дотримання його вимагає сили духу та мужності. Єдине, що я спробував зробити, так це максимально знівелювати В МЕЖАХ ЗАКОНУ негативні наслідки податкових норм права для нас, нотаріусів. Але, чесно кажучи, прямої та ПРИНЦИПОВОЇ відповіді так і не одержав. Та грець з ним, іноді це надзвичайно важко. Категорично не можу прийняти позицію свідомого нехтування ЗАКОНОМ з розрахунку незначної фінансової відповідальності за навмисне його порушення. В першу чергу присяга не дозволяє. Поступка в малому приводить до прийняття думки, як можливості, здійснення значно суттєвішого за наслідками. Vолодимир, стосовно ""В КУЧУ ЗГРУДИЛИСЬ МАЛЫЕ, ЗАМРИ ВРАГ...."",я ще в період обговорення 3025 пропонував забути взагалі за УНП та піти шляхом створення республіканської профспілки нотаріусів або реорганізації на базі Харківської асоціації загальнореспубліканського об'єднання нотаріусів. Не відмовлявся і зараз не відмовляюся здійснити все можливе для створення на заміну УНП відповідного структурного формування в своєму регіоні. Необхідна конкретна розмова - давайте продовжимо її на закритому форумі (відкривайте тему), або звертайтеся безпосередньо. Будемо діяти спільно.Як каже V, оце й моє мило notarius@epsilon.com.ua "
Олл

Повідомлення: 653
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 462 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення V » 28 квітня 2007, 00:15

Детальний розгляд позитива податкової норми мені не до вподоби.Держава заохочує посібників. Не може існувати дві протирічиві норми одночасно, що виключають одна одну.Перша норма, нотаріальна (ст.8), гуманна. Стоїть на захисті найвищої цінності людини – недоторканості і безпеки, честі і гідності (це про клієнтів, мораль та Конституцію).Інша норма поліцейська. Відсутність, бажання трудитися, знань та вміння професіоналів податківців, компенсується банальними доносами.Ні не для податків – для відкатів, для милування за любі очі, для сущої важності та навіть для бездумного розбазарювання бюджету (на ... не важно). В демократичній, соціальній (пенсії, вчителі, інваліди...) і правовій державі не місце запереченням в законі і поліцейським звичаям.
V

Номер повідомлення:#45

Повідомлення Таня » 28 квітня 2007, 00:16

"зАКОН ПРО ПОДАТОК З ДОХОД. ФІЗ. ОСІБЇ19.2. Особи, які відповідно до цього Закону мають статусподаткових агентів, зобов'язані: а) своєчасно та повністю нараховувати, утримувати тасплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, якийвиплачується на користь платника податку та оподатковується до абопід час такої виплати та за її рахунок б) надавати у строки, встановлені законом для податковогокварталу, якщо інше не визначено нормами цього Закону, податковийрозрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користьплатників податку, а також сум утриманого з них податкуподатковому органу за місцем свого розташування. У разі колизазначена особа протягом звітного кварталу не виплачує такі доходиабо виплачує доходи не всім платникам податку, зазначена звітністьне подається або подається стосовно платників податку, якіфактично отримали такі доходи. Запровадження інших форм звітностііз зазначених питань не припускається в) надавати платнику податку на його вимогу відомості просуму виплаченого на його користь доходу, суму застосованихсоціальних податкових пільг та суму утриманого податку г) надавати податковому органу інші відомості з питаньоподаткування доходів окремого платника податку в обсягах та запроцедурою, визначеною цим Законом та Законом України ""Про порядокпогашення зобов'язань платників податків перед бюджетами тадержавними цільовими фондами"" ( 2181-14 ).З ПУНКТУ Б можна ПРИПУСТИТИ, що обовязок подавати 1-ДФ лежить тільки на агентах, які нараховуюто. сплачують та утримують доходи. (тобто виконують всі функції одночасно)"
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21401 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Таня » 28 квітня 2007, 00:25

Нотаріус тілки нараховує податок (тобто визначає його розмір) Обовязок сплати лежить на Продавцеві.Інші форми звітності (саме звітності) не припускаються.Одже залишається обовязок - надіслати інформацію про такий договірподатковому органу за податковою адресою платника податку устроки, встановлені законом для податкового кварталу. А форми інформації, як вже зазначалось вище, не передбачено.Прошу панство висловити свої міркування.
Таня

Номер повідомлення:#47

Повідомлення V » 28 квітня 2007, 00:36

В чому суть проблеми? Чому саме нотаріус має звітуватися?Якщо це питання податків, то нараховувати має податківець.Якщо питання платежу, то це сфера відповідальності платника податків – продавця.Якщо питання отримання професійної інформації, то на це ,,, створені Інформаційні центри.І до чого тут контроль нотаріуса?
V

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Таня » 28 квітня 2007, 00:39

Не додивилась- надавати у строки, встановлені законом для податковогокварталу, якщо інше не визначено нормами цього Закону, податковийрозрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користьплатників податку, а також сум утриманого з них податкуподатковому органу за місцем свого розташування.Інші форми звітності (саме звітності) не припускаються.
Таня

Номер повідомлення:#49

Повідомлення Таня » 28 квітня 2007, 03:03

Нотаріус не нараховує дохід, не сплачує дохід, не утримує податок-тому не зобовязаний подавати орму 1-ДФ
Таня

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Vолодимир » 28 квітня 2007, 12:41

Шановні колеги доводи що наводить Таня дають усі відповіді Про що ви сперечаєтесь Нотаріус при таких нормах законодавства перед усім чітко повинен виконувати ст 8 нашого закону Коли вони належним чином пропишуть податкове тоді і будемо вести про них мову а зараз нема чого виконувати і відповідно нема і відповідальності
Vолодимир

Номер повідомлення:#51

Повідомлення Vолодимир » 28 квітня 2007, 12:52

Шановні колеги я запропонував свій телефон Дуже прошу не потрібно у відповідь пропонувати мило Я особисто не дуже вмію цим користуватися Якщо Вам бракує часу його набрати напишить свій і я тоді вам зателефоную ( можете надати його на Малому форумі ) Якщо не вийде з телефоном то давайте будемо просто і надалі обговорювати нотаріальну практику З повагою і сподіванням що це банальне питання не стане обєктом полеміки
Vолодимир

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Irina В » 30 квітня 2007, 23:37

А як щодо договорів оренди нерухомості? Затверджена КМ форма на чотирьох сторінках більша за мій договір. В порівнянні з нею форма 1_ДФ -супертаємниця.
Irina В

Повідомлення: 293
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 44 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів