Форум

Інформаційний ресурс

Решаем задачи с экзамена?

Номер повідомлення:#391

Повідомлення Deonis » 18 лютого 2009, 13:36

Шановні юристи та користувачи форуму, допоможіть будь-ласка вирішити наступні задачі:№1 Громадянин Купрін є опікуном особи, яка є недієздатним інвалідом 2 групи з дитинства. Громадянин купрін прописаний та проживає в квартирі цієї особи 5 років.Чи може громадянин Купрін спадкувати майно після смерті такої особи разом із спадкоємцями тієї черги, яка має право на спадкування?№2 Дозвіл якого органу опіки та піклування потрібно надати нотаріусу при даруванні нерухомого майна неповнолітньому, якщо він зареєстрований в іншому місці ніж майно яке йому дарується? За місцем реєстрації неповнолітнього чи за місцем знаходження майна?Відповідь обгрунтуйте.Буду надзвичайно вдячний якщо ви звернету увагу на моє повідомлення та візьмете участь в обговоренні.
Deonis

Номер повідомлення:#392

Повідомлення Хризантема » 18 лютого 2009, 18:08

Опікун не відноситься до жодної черги спадкоємців за законом. Але відповідно до ст. 1264 ЦК він може мати право спадкувати за законом у четверту чергу, якщо він проживав із спадкодавцем однією сім'єю не менш як п'ять років до часу відкриття спадщини. У цьому разі необхідне рішення суду про встановлення такого факту.Якщо у гр. Купріна буде таке рішення суду, він як спадкоємець четвертої черги може звернутися до суду за наданням йому права на спадкування разом із спадкоємцями тієї черги, яка має право на спадкування, за умови, що Купрін протягом тривалого часу опікувався, матеріально забезпечував, надавав іншу допомогу спадкодавцеві, який через похилий вік, тяжку хворобу або каліцтво (вибрати потрібне) був у безпорадному стані.У разі винесення судом рішення про задоволення позову, Купрін відповідно до ч. 2 ст. 1259 ЦК може спадкувати разом із спадкоємцями, які мають право на спадкування. Або ж відповідно до ч. 1 цієї статті нотаріально посвідченим договором може бути змінена черговість спадкування (звичайно у тому разі, якщо спадкоємці попередньої черги, які спадкують, не проти, і Купрін все-таки отримає право на спадкування як спадкоємець четветрої черги (є рішення суду про встановлення факту проживання однією сім'єю не менш як 5 років до відкриття спадщини)).
Хризантема

Номер повідомлення:#393

Повідомлення Deonis » 20 лютого 2009, 12:14

Хризантема, дуже вдячний за допомогу! Ваша відповідь мені допомогла.
Deonis

Номер повідомлення:#394

Повідомлення OlgaV » 20 лютого 2009, 20:46

Loky, я с Вами полностью согласна по сообщению 390, только не пойму каким образом украинские нотариусы устанавливают круг наследников. Ведь он (круг) устанавливается вроде руской стороной. А на счет особенностей свидетельства, то не пойму на какие нормативные акты нужно посылаться когда выписывать свидетельтво на недвижимость?????. А как Вы представляете себе [qoute]шапочку[qoute] этого свидетельства?
OlgaV

Повідомлення: 53
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#396

Повідомлення ВОЛЯ » 24 лютого 2009, 16:45

http://phillib.com/dok/tests.pdf - ссылка не открывается
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#398

Повідомлення Maax » 26 лютого 2009, 01:35

При посвідченні часу пред’явлення документу нотаріус на підтвердження цієї обставини: вчиняє посвідчувальний напис на документі или видає відповідне свідоцтво ?????.см. п.24 родной инструкции [qoute]На підтвердження права на спадщину, права власності на часткув спільному майні подружжя, повноважень виконавця заповіту,посвідчення та прийняття на зберігання секретного заповіту,оголошення секретного заповіту, про придбання майна з публічнихторгів (аукціону), а також посвідчення фактів, що фізична особа єживою, про перебування її у певному місці, тотожності фізичноїособи з особою, зображеною на фотокартці, про час пред'явленнядокументів, про прийняття на зберігання документів, про придбаннямайна з публічних торгів (аукціонів) видаються відповіднісвідоцтва, форми яких затверджуються Міністерством юстиціїУкраїни[qoute].см. п. 274 оной [qoute] Нотаріус посвідчує час пред'явлення йому документа.На підтвердження цієї обставини нотаріус робитьпосвідчувальний напис на документі із зазначенням особи, що йогопред'явила.та что же делает нотариус ? ))))
Maax

Повідомлення: 70

Номер повідомлення:#399

Повідомлення Deonis » 26 лютого 2009, 14:55

Ст. 83 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] Нотаріус посвідчує час пред'явлення йому документа. На підтвердження цієї обставини нотаріус робить посвідчувальний напис на документі з зазначенням особи, що його пред'явила.Керуємось нормою закону.P. S. 56 форма посвідчувального напису.
Deonis

Номер повідомлення:#400

Повідомлення ВОЛЯ » 26 лютого 2009, 21:18

Спасибо, Мавр...не знаю почему, но после того, как вы написали, что она работает - она действительно заработала...
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#402

Повідомлення Анчик » 04 березня 2009, 14:36

А хто здавав тести після проходження курсів в [qoute]Інформаційному центрі[qoute]? Хтось може поділитись завданнями з цих тестів? 8822@ua.fm
Анчик

Номер повідомлення:#403

Повідомлення Дарчик » 04 березня 2009, 23:47

Анчик, моя тобі порада, просто на цих курсах в [qoute]Інформаційному центрі[qoute] потрібно навчитися новому в роботі з реєстрами або повторити вже відоме. Нічого складного в тестах немає, всі відповіді на них будуть переглядатися під час навчання. А взагалі результати цих тестів потрібні тільки для статистики та для вас особисто, вони нікуди не йдуть. Вам буде виданий акт про проходження навчання в [qoute]Інформаційному центрі[qoute], копія якого буде долучатися до висновку про проходження стажування.
Дарчик

Номер повідомлення:#404

Повідомлення Анчик » 04 березня 2009, 23:56

Дарчик, я Вам дякую за пораду. Я Також так думав, що це для навчання чогось нового і для статистики, але, коли знайома не здала після тих курсів іспит і їй сказали, що без іспиту вона не може вважатись такою, що простажувалась пів року - дуже запереживав.Сиджу і посилено вчу положення про реєстри.
Анчик

Номер повідомлення:#405

Повідомлення Miri » 05 березня 2009, 14:10

Согласна с Вами Роман, я тоже обсуждала этот вопрос со своеим руководителем. В нашем законе указаны сроки 1 и 3, а в наших формах только указано 1 год. В какой-то ветке ранее, я также как и Вы ответила на этот вопрос, может только своими словами, не так грамотно как Вы. Считаю что 3 года это обращение за исполнительной надписью, а 1 год это предъявление исполнительной в ГИС.
Miri

Номер повідомлення:#406

Повідомлення Miri » 05 березня 2009, 16:16

Ой, теперь совсем запуталась. Я понимаю, что есть срок для обращения за исполнительной надписью а есть срок для обращения в исполнительную службу. Меня смущало срок в 1 год в форме исполнительной надписи, утвержденной Минюстом. В тестах встречаеться вопрос и по обращению за исполнительной и в ГИС.
Miri

Номер повідомлення:#407

Повідомлення *Надя* » 08 березня 2009, 17:53

Скажіть, хто знає, де можна знайти хоча б приблизний перелік тестових завдань, задач на кваліфікаційний іспит. У мене екзамен 14 квітня, будь-ласка, допоможіть!!! Заздалегідь, дякую. починається нервове
*Надя*

Повідомлення: 91
Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#408

Повідомлення Miri » 08 березня 2009, 19:16

nadia, просмотрите внимательно эту темку, здесь вывешены все тесты. И в других темах про экзамен тоже есть тесты.
Miri

Номер повідомлення:#409

Повідомлення ИннаЯ » 11 березня 2009, 04:59

Доброе всем время суток))Приветствую всех!Читала я читала,весь вечер просидела))Очень много полезного,такие умницы Вы ребятки,такая доброта,отзывчивость,просто радуюсь да не нарадуюсь))Прочитала и позакачивала тесты,задачки,многие у меня уже давно были,видимо доброжелатели мои с этого форума и брали.Вот решала-решала на протяжении стажировки,а в связи с тем,что экзамен через месяц,так более усиленно и усидчиво стала))Спасибо всем огромное за помощь!Вот зарегистрировалась,буду я так думаю ночевать здесь,пока все не перечитаю.Только вот смотрю,что как то ослабли и затихли где-то все...Может есть какая то другая,новая тема где обсуждают подготовку к предстоящему экзамену?Может есть какая то новая информация?От себя могу сказать,что насколько я слышала,то этот экзамен будет приниматься все еще по старым билетам,то есть не подогнанным к изменениям-нововведениям в законодательство,которых было достаточно много за эти полгода нашей стажировки.Это немного облегчает,с одной стороны поставленную цель,а с другой как сказать))Потому что я например старалась уже запоминать именно как по новому,и если варианты ответов будут и по новому и по старому в одном тесте например,то интересно как же отвечать,надеюсь нас все таки предупредят по поводу этого((и ни как не думала что будут старые тесты,задачи,задания)))Ну поживем,посмотрим...А у Вас,Дорогие Обитатели сего форума,есть какие-то свежие новости по этому или иному поводу?А так же не могли бы Вы мне отдельным сообщением скинуть всевозможные ссылки с этого форума,которые касаются непостредственно Экзамена?Я многие и сама уже нашла,просто боюсь упустить даже малость))Сейчас все пригодится)) Спасибо огромное!
ИннаЯ

Повідомлення: 14
Дякував (ла): 7 раз.

Номер повідомлення:#410

Повідомлення ketya2005 » 28 квітня 2009, 15:39

привет! У меня просьба, кто отстрелялся с тестами, помогите СТАЖИСТУтомящемуся от незнания вопросов и заданий, в ожидании очередного экзамена ПЛИЗ!!! Кто чем может: тесты, ответы…. пришлите новые тесты, задачи, задания, с решениями или без. экзамен июнь-июль. Заранее благодарна.Мой адреc: ketya2005@yandex.ru
ketya2005

Номер повідомлення:#411

Повідомлення elir » 04 травня 2009, 23:55

огромная просьба, если у кого-то есть [qoute]висновок про проходження стажування[qoute], киньте пожалуйста на мыло elir@samar.net.ua, заранее спасибо
elir

Повідомлення: 33

Номер повідомлення:#413

Повідомлення devjuli » 09 травня 2009, 02:32

Народ, яий пароль для входу http://phillib.com/dok/tests.pdf ?????? Дякую. Київські екс -стажисти і нотарі тепер, як все було на іспиті????
devjuli

Номер повідомлення:#414

Повідомлення lily2006l » 09 травня 2009, 16:07

Пароль [qoute]будь ласка[qoute] на украинском языке!
lily2006l

Повідомлення: 358
Дякував (ла): 18 раз.
Подякували: 35 раз.

Номер повідомлення:#417

Повідомлення tanysha » 01 червня 2009, 19:47

Всіх кого це стосується, будь-ласка, вишліть мені на адресу ofice@pgb.com.ua тести і задачі на іспит . Наперед вдячнаю
tanysha

Номер повідомлення:#418

Повідомлення tanysha » 02 червня 2009, 18:19

Miri!!!!Будь-ласочка, скиньте і мені на адресу ofice@pgb.com.ua все що у Вас є по іспиту.Наперед- Дякую!!!
tanysha

Номер повідомлення:#419

Повідомлення mosya » 09 червня 2009, 13:47

Здравствуйте уважаемые коллеги! Как и многие из учасников данного форума также активно готовлюсь к к экзамену. У меня возникли определенные сомнения по задаче из поста №38 (наследование доли наследника по завещанию, умершего до открытия наследства). Сомнения связаны с положениями Методичных рекомендаций минюста по вопросам наследства, а именно:II. Спадкування за законом. 1. Спадкування за законом виникає, якщо: - спадкодавець не залишив заповіту - заповіт в цілому або його окреме розпорядження визнано недійсним - всі спадкоємці за заповітом не прийняли або відмовилися від прийняття спадщини[B] - особа на користь якої складено заповіт померла до відкриття спадщини[/B] - заповітом охоплена лише частина спадщини. Исходя из этого, доля супрги, умершей ранее наследодателя должна наследоваться по закону, а постанова пленума ВСУ по логике касается непринятия или отказа от наследства живыми наследниками по завещанию. У кого какие мысли?
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#420

Повідомлення Busechka :) » 13 червня 2009, 16:10

[B]natamax[/B], я обсудила этот вопрос с нотариусом с 15 летним стажем, однозначно, доля наследника по завещанию, умершего ДО наследодателя никому не присоединяется, а наследуется по закону. Причем делится между всеми наследниками по закону (в том числе и если они же по завещанию наследовали) .
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]