Номер повідомлення:#1255
2009
» 12 червня 2009, 14:07
Всем привет из Черновцов, которые сдавали вчера! Я сдала! до сих пор не могу поверить! очень хочу поблагодарить ребят с форума, вы все помогли невероятно! 80% тестов были из форума. Из новых:1. що є додатком до угоди про перехід права власності на земельну ділянку?а) держ. актб) держ акт+кадастрових планв)держ акт+план меж земельної ділянки2. майно, що є об[qoute]єктом права спільної сумісної власності подружжя ділиться між ними:а) виключно судомб) на підставі договору або судомв) нотаріусом, який видає свідоцтва про право власності на частку в майні кожному з подружжя або судом3. За результатами перевірки нотаріуса складаєтьсяа) доповідна записка про результати перевіркиб) довідка про результати перевіркив)акт про результати перевірки4.Відмовлення в наданні правової допомоги за Мінською конвенцією можливе:а) якщо надання такої допомоги може завдати шкоди сувернітету або безпеці, або конституційному ладу запитуваної Договірної Сторониб) якщо надання такої допомоги може завдати шкоди сувернітету або безпеці, або суперечить законодавству запитуваної Договірної Сторонив) якщо надання такої допомоги може завдати шкоди фінансовому стану запитуваної Договірної Сторони5. Переважне право на виділ в натурі спадкового майна має:а) співвласники спадкодавцяб) неповнолітні та малолідні діти спадкодавцяв) опікун спадкодавця 6. Акції ЗАТа) можуть продаватися шляхом відкритої підпискиб) можуть продаватися на біржів) не можуть продаватися на біржі або шляхом відкритої підписки7.Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил ведення нот.діловодства:а) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевіркиб) за весь час, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки, але не рідше ніж 2 рокив) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки згідно з Графіком проведення планових комплесних перевірок погоджених з Мінюстом, затверджени начальником Головного управління юстиції на рік8. Права та обов[qoute]язки поружжя за шлюбним договором припиняються:а) у день подання нотаріусу заяви про відмову від шлюбного договоруб) подружжя не може відповитися від шлюбного догоаорув) якщо цього вимагають інтереси одного з подружжя, інтереси дітей, а також непрацездатних повнолітніх дочки, сина, що мають істотне значення9. Державне мито за проставлення апостилю:а) 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(85грн.)б) 3 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян(51 грн.)в) 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.)10. При іпотеці іпотекодавець:а) володіє та користується предметом іпотеки, може його заповідати, передавати в наступну іпотеку, а також отримувати з нього доходи, плоди, якщо інше не передбачене договоромб)володіє та користується предметом іпотеки, може його заповідати, здавати в оренду, а також отримувати з нього доходи, плоди, якщо інше не передбачене договоромв)володіє та користується предметом іпотеки, може його заповідати, отримувати з нього доходи, плоди, якщо інше не передбачене договором.Задача:Івананко помер 10.11.2003 року, зробивши заповідальне розпорядження на вклад в банку на доньку.Після нього залишилось спадкове майно: житловий будинок, що йому належав на підставі свідоцтва про право на спадщину, неприватизована земельна ділянка, вклад в банку, на який нараховувалася пенсія.За оформлення спадкових прав до нотаріуса звернулися: 1. дружина покійного (1937 р.н.) з заявою про видачу свідоцтва про право власності на спільне майно: будинок і вклад,2. син (1967р.н.),3. донька.Дружина відмовилася від спадщини за законом в порядку ст.1241 ЦК.Які свідоцтва і кому будуть видані нотаріусом в яких частках щодо спадкового майна.Відповіді:1. Нотаріус відмовляє в порядку ст.57 дружині у видачі свідоцтва про право власності на спільне майно, оскільки воно було особистою власністю покійного. Всі спадкують по закону по 1/3. Донька отримує свідоцтво про право власності на вклад з урахуванням 1/6 від якої відмовилась дружина.2. Нотаріус видає в порядку ст.60 дружині свідоцтва про право власності на 1/2вкладу і 1/2 будинку. Всі спадкують по закону по 1/3. Донька отримує свідоцтво про право власності на вклад з урахуванням 1/6 від якої відмовилась дружина.3. Нотаріус відмовляє в порядку ст.57 СКУ дружині у видачі свідоцтва про право власності на будинок, оскільки воно було особистою власністю покійного. Нотаріус видає свідоцтво про право власності на 1/2 вкладу, в порядку ч.2 ст.61 СКУ. Всі спадкують по закону по 1/3. Донька отримує свідоцтво про право власності на 1/2 вкладу.4. не помню5. Нотаріус видає свідоцтво про право власності на 1/2 вкладу, в порядку ч.2 ст.61 СКУ. Всі спадкують по закону по 1/3. Донька отримує свідоцтво про право власності на 1/2 вкладу з урахуванням 1/6 від якої відмовилася дружина покійного.Я довго не могла вирішити 3 чи 5... обрала 3. результат - задача вирішена правильно!Завдання. Заповіт.Заповідач заповідав житловий будинок двом особам:помилки:1. заповідаю 2 кімнати в будинку [I]на південній стороні[/I] що складає [I]30%[/I] будинку, комору, 1/2 кухні, а решту приміщень, що складає [I]70%[/I] ...(2 помилки)2. заповіт в [I]трьх[/I] примірниках, один у нотаріуса, а інші заповідачу [I]та спадкоємцям[/I](2 помилки)3. статті 1241, [I]1254[/I], 13074. посвідчував державний нотаріус, а реєстровий [I]№65[/I] Ще я підкреслила одну орфографічну помилку, але навіть не знаю чи треба було, в цих 6 я була впевнена, тому ...Вот и все! немного про экзамен. самый тяжелый из всех которые мне приходилось сдавать - из-за того, что так нервничаешь, что не можешь даже пить воду... комиссия была настроена очень положительно, женщина из министерства вначале нам рассказала все правила сдачи: ничего не дописывать, не подписывать, не выходить и т.д.(кстати очень приятная и видно, что толковая), потом спросили может кому-то из нас плохо, и если так- можете сдавать в следующий раз, мы ответили, что всем отлично - это занесли в протокол. экзамен начался в 11:15, я вышла в 14:15, где-то в середине экзамена мне стало душно, стало подташнивать, я думаю из-за стресса, немного посидела с закрытыми глазами, восстановила дыхание, главное взять себя в руки...После того, как вышел последний человек, вышла глава комисии и объявила время ожидания, около 3 часов.вот эти три часа и есть самыми жуткими! мы с подружками прорыдали полтора из них... кому-то казалось, что тесты не ответил, кому-то задача... короче все страдали, кстати все трое и сдали:)зато когда объявили, что ты сдал - вот это просто ни с чем не сравнимое чувство! абсолютное счастье! победа после бесконечных суточных бдений с нормативкой в обнимку! Я вам всем этого желаю!