Номер повідомлення:#1343
Danna
» 13 червня 2009, 04:00
Добрый вечер всем! Хочу еще раз всех поблагодарить за поддержку и за оказанную помощь. Попробую вспомнить хоть несколько тестов, потому как в нервном состоянии практически ничего не помню:1. Заява про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами подаються сторонами у строк:а) протягом трьох місяців з дня встановлення обставин, що є підставою для переглядуб) протягом трьох років з дня встановлення обставин, що є підставою для переглядув) протягом одного місяця з дня встановлення обставин, що є підставою для перегляду.2. Право оренди може передаватися до статутного фонду на строк:а) до 20 роківб) безстроковов) до 50 років.3. Було питання, про те, хто здійснює консульську легалізацію документів, але я дослівно не пам'ятаю точних варіантів відповідей (те що згадалося):а) дипломатичні та консульські представництваб) Мін'юств) дипломатичні та консульські представництва та Мін'юст.4. Сервітут встановлюється:а) договором, законом або рішенням судуб) договором, законом, рішенням суду або заповітомв) договором або законом5.Особисті немайнові права інтелектуальної власності є чинними:а) протягом строків встановлених Цивільним кодексомб) безстроково6. Момент укладення договору пожертви нерухомого майна:а) є укладеним з моменту прийняття пожертвиб) з моменту прийняття і нотаріального посвідченняв) нотаріального посвідчення7. У населених пунктах, де немає нотаріусів, уповноважені посадові особи відповідного органу місцевого самоврядування вчиняють такі нотаріальні дії:а) засвідчують справжність підпису на заявахб) накладають заборону відчуження жилих будинків, квартир...в) засвідчують вірність перекладу з обнієї мови на іншу.8. Загальні збори ТОВ скликаються:а) не менше одного разу на рікб) не менше двох разів на рікв) раз у півріччя, якщо інше не встановлено установчими документами9. Договір управління майном:а) укладається у простій письмовій форміб) укладається у письмовій формі та нотаріально посвідчуєтьсяв) укладається у письмовій формі, нотаріально посвідчується та підлягає державній реєстрації10. Статутний фонд АТ:а) 1250 мінімальних зарплатб) 100 мінімальних зарплатв) не пам'ятаюІ ще було щось про договір утримання між подружжям, по аліментам на дитину. Обов'язково перечитайте ЗК, оскільки питання є саме на знання нових положень, як у Насті.Задача у мене була проста:Гр. К. постійно проживав в м. Калуга, Росія, приїхав м. Суми до доньки і там помер. Майно: квартира у м. Калуга, кв. у м.Івано-Франківськ, вклади в банках м. Суми та м. Калуга. Хто і на яке майно видаватиме свідоцтва про право на спадщину? Я вирішила, що оскільки постійно проживав у Калузі, то там і відкриватиметься спадщина, там же будуть видані свідоцтва на кв. у м. Калуга та на всі вклади, а на кв. у м. Івано-Франківськ видаватиме нотаріус за місцем знаходження нер. майна. За результатами задача вирішена вірно.Завдання.Договір іпотеки, в якому були помилок дуже багато, я підкреслила 9, але знайшла значно більше:1. Дата (тридцять перше червня)2. Ідн. номер (8 цифр)3. Предмет іпотеки - земельна ділянка не було написано ні площі, ні цільового призначення, ні кадастрового номеру, а лише правовстановлювальний документ описаний та місцезнаходження (там я нічого не підкреслювала, так як підкреслювати було нічого). Напевне такий опис є достатнім для ідентифікації предмета іпотеки.4. Іпотекою забезпечувались вимоги держави за її зобов'язаннями, а не Іпотекодержателя5. Посилання на пункт договору, в якому описується предмет іпотеки, а в тому пункті мова йшла про вартість земельної ділянки.6. Вартість земельної ділянки написана тільки цифрами.7. Договір іпотеки складений в трьох примірниках, два з яких видаються сторонам договору (напевно малося на увазі, що третій залишається у справах нотаріуса...)8. В графі реквізити і підписи сторін зазначена адреса не та адреса банку, що на початку договору.9. Дата в посвідчувальному написі записана не вірно.10. В посвідчувальному написі зазначено, що договір підлягає державній реєстрації за ст. 182 ЦК.Вот все, что смогла вспомнить. До сих пор не могу прийти в себя и поверить, что уже не надо просыпаться и засыпать с кодексами, законами и инструкциями. Хочу сказать, что все зависит от того, сможете вы или нет взять себя в руки и трезво взглянуть на задания. Не спешите подчеркивать, я прежде чем взять ручку заставила себя трижды перечитать билет и только после этого взялась подчеркивать. Сначала определила для себя вопросы, ответ на которые я знаю точно и ответила на них, потом те, в которых хоть на секундочку засомневалась - их перечитала еще раз, вспомнив при этом откуда взяты эти вопросы и только потом ответила. Задачу и задание перечитывала несколько раз, прежде чем что-то подчеркивать. Закончила я всё уже через часа два. Возьмите с собой часы, чтобы вас не заботил вопрос о том сколько времени прошло и сколько еще осталось.Карандашами и линейками нам не разрешили пользоваться, ручки раздали свои. Но в целом комиссия была настроена положительно, а представитель из Министерства - очень граммотная и приятная.Потом было еще три часа томительных ожиданий, но это уже совсем не в счет с огромной радостью, которая была после того, как назвали наши фамилии в числе немногих сдавших.Так что я вам всем желаю ощутить то, ни с чем не сравнимое счастье от того, что ты хоть и выложился на 200%, но зато добился того самого заветного результата. Если еще что-то вспомню - напишу!!!