Форум

Інформаційний ресурс

І знову про іспит

Номер повідомлення:#1321

Повідомлення nam » 12 червня 2009, 20:39

вариант а) см. п.7.1. Прикінцевих положень про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків нотаріальних документів
nam

Номер повідомлення:#1322

Повідомлення ЛешкиН » 12 червня 2009, 20:40

хотя ответ - А - тоже не совсем из положения, но мне кажеться он наиболее полный
ЛешкиН

Повідомлення: 48
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#1323

Повідомлення ВОЛЯ » 12 червня 2009, 20:52

Но это же положение про спец. бланки НОТАРИАЛЬНИХ ДОКУМЕНТОВ...А вопрос касается бланков информ. системыБольше подходит В:ПОЛОЖЕННЯ про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків документів інформаційної системи Міністерства юстиції України 3.2. Суб'єкти за погодженням з Держінформ'юстом чи його філією можуть передавати бланки між собою, про що складається акт про приймання-передавання з одночасним наданням письмового повідомлення про це до Держінформ'юсту для внесення відповідних змін до Реєстру.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#1324

Повідомлення ЛешкиН » 12 червня 2009, 21:11

согласен, положение не то применилбольше подходит - В -Хотя решать приходится методом исключения. еще раз убеждаюсь в том, что нужно внимательно читать вопрос :(
ЛешкиН

Номер повідомлення:#1325

Повідомлення ВОЛЯ » 12 червня 2009, 21:38

2. майно, що є об[qoute]єктом права спільної сумісної власності подружжя ділиться між ними:а) виключно судомб) на підставі договору або судомв) нотаріусом, який видає свідоцтва про право власності на частку в майні кожному з подружжя або судомMiri, Щучка, natamax вы ответили - Б... Скажите пожалуйста этот ответ исходя из ст.ст.69-71 СК..или где-то есть конкретнее?
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#1326

Повідомлення начинающий нотарь » 12 червня 2009, 21:41

майно, що є об[qoute]єктом права спільної сумісної власності подружжя ділиться між ними:а) виключно судомб) на підставі договору або судомв) нотаріусом, який видає свідоцтва про право власності на частку в майні кожному з подружжя або судомЯ считаю, что б)
начинающий нотарь

Номер повідомлення:#1327

Повідомлення mosya » 12 червня 2009, 21:44

ВОЛЯ, что-то не поню чтобы я в) отвечал )) правильным считаю - б)
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#1328

Повідомлення mosya » 12 червня 2009, 21:47

Вот еще вроде бы легкий вопрос, но....Нотаріальний округ визначається:а. відповідно до адміністративно-територіального [B][U]поділу[/U][/B] Україниб. за заявою нотаріуса на його бажанняв. за заявою нотаріуса відповідно до адміністративно-територіального устрію УкраїниВроде как а), но.............ст.13-1 ЗУ [qoute]Про нотариат[qoute]Нотаріальні округи визначаються відповідно до адміністративно-територіального [B][U]устрою [/U][/B] України.Получается правильный в), но в той же статье про заяву ничего не сказано..
mosya

Номер повідомлення:#1329

Повідомлення ВОЛЯ » 12 червня 2009, 22:18

natamax, прошу прощение..я имелла ввиду Б.... сейчас отредактирую, а то завтра меня и остальные помидорами закидают
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#1330

Повідомлення oks_odessa » 12 червня 2009, 22:32

Привет, пишу с Одессы. У нас экзамен приблизительно в конце июля. Народ, пожалуйста скиньте кто-то тесты, задачи. oksana-yurist@ukr.net Спасибо:)
oks_odessa

Номер повідомлення:#1331

Повідомлення ВОЛЯ » 12 червня 2009, 22:36

У меня выводы не делаются.Посмотрите посты №311, 1024 и 1026.ЗУ Про нотариат редакции до 01.10.2008:Стаття 25. Нотаріальний округ Нотаріальний округ визначається управлінням юстиції за заявою нотаріуса відповідно до адміністративно-територіального поділу України. В містах, що мають районний поділ, округом діяльності нотаріуса є територія відповідного міста. Приватний нотаріус повинен мати своє робоче місце в межах нотаріального округу.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#1332

Повідомлення mosya » 12 червня 2009, 23:16

ВОЛЯ, однозначно неправильный ответ б). Остальные 2 - правильные наполовину ) Будем надеяться что этот вопрос уберут или подправят.
mosya

Номер повідомлення:#1333

Повідомлення начинающий нотарь » 12 червня 2009, 23:37

Честно говоря я так устал уже, а в понедельник экзамен,наверное сегодня еще поищу здесь и порешаю задачи, завтра буду учить документы и послезавтра полдня, а под конец, прочитаю тупо инструкцию и лягу спать, а утром пойду на экзамен. Вообще меня никто лучше не поймет, мое состояния души и нервное напряжение и переживание кроме Вас форумчан,думаю себе, вот если не сдам экзамен, куда податься работать, в прокуратуру не хочу, в милицию тем более, помощником или консультантом опять, незнаю даже, нам с Вами еще уголовку немного подучить и в случае несдачи на нотариуса можно идти сдавать на судью
начинающий нотарь

Номер повідомлення:#1334

Повідомлення ЛешкиН » 12 червня 2009, 23:55

Эх, jon, думаю лучше, если два года стажа юридического есть, то лучше в адвокатуру. Потому что судьей стать раз в 100 сложнее. Там помимо двух экзаменов еще и место необходимо иметь, куда пойти. Неговоря уже про то, что в кадровый резерв судей, по моей информации, уже не берут.
ЛешкиН

Номер повідомлення:#1335

Повідомлення Busechka :) » 13 червня 2009, 00:14

JON! ЛешкиН, Добрый вечер.Неужели вы здесь до сих пор? Джон, не мучайтесь, конечно идите отдыхать. Еще немножко и все у вас получится! Мне кажется, вы обязательно сдадите! )
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#1336

Повідомлення начинающий нотарь » 13 червня 2009, 00:15

На счет раз в сто сложнее, то очень сомневаюсь, зарабатывают они официально намного меньше, а обычный нотариус в среднем 1000 в день зарабатывает, а когда и три, а когда и десять и двадцать, как по мне уж лучше нотариусом тихонечко и без ихней судебной суеты
начинающий нотарь

Номер повідомлення:#1337

Повідомлення Busechka :) » 13 червня 2009, 00:18

А мне кажется, Джон, что на нотариуса стоит пытаться и еще раз, если не получится, потому что так - вы сам себе хозяин. Я просто имела [qoute]счастье[qoute] поработать в суде (тоже думала, что хочу стать судьей) но этой такая измена самому себе, своей семье и вообще, как по мне - абсолютно неблагодарная работа! А про милицию и прокуратуру, вообще не буду ничего говорить, скажу только, что все мои друзья, кто пошел туда работать испортились.. с ними невозможно общаться. Так что все силы соберите и вперед к своей звезде!!!! Ведь как сказал Карнеги - [B]Любой человек, который изо дня в день идет к своей цели, прикладывая к этому усилия и не отступая от своего пути, однажды проснется лучшим в своей области! [/B]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1338

Повідомлення Busechka :) » 13 червня 2009, 00:22

а про судей - так я слышала, что Президент уже полгода не подписывает назначения на судей (хотя там лежат дела не простых людей, а заплативших большие суммы, чтобы стать судье, но пока.... пролет петрович!) так что точно рвемся в нотариат! мы того стоим!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1339

Повідомлення ELKA » 13 червня 2009, 00:24

Всем здрасте! Как и у всех присутствующих на форуме голова от занятий уже [qoute]идет кругом[qoute]! Но ничего, прорвемся. НЕ знаю обсуждали ли эти вопросы, возможно не досмотрела... Но все таки:61. Касаційний суд може поновити строк подачі касаційної скарги на строк:а) 1 рік з моменту коли у особи виникло право на оскарження:б) безстроково:в) 3 роки:62. Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб) незалежно від строку звернення.в) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарження.????
ELKA

Номер повідомлення:#1340

Повідомлення Bil » 13 червня 2009, 00:44

Вот еще вроде бы легкий вопрос, но....Нотаріальний округ [U][I][B]визначається:[/B][/I][/U][[I][U]B]а. відповідно до адміністративно-територіального поділу Україн[/U][/I]и[/B]б. за заявою нотаріуса на його бажанняв. за заявою нотаріуса відповідно до адміністративно-територіального устрію Українине видумуйте шановні згадайте яка логіка в тестах і прочитайте ч 2 ст 13-1. ЗУ [qoute]про Н[qoute] все просто і дослівно Нотаріальні округи [U][I][B]визначаються[/B][/I][/U] відповідно до адміністративно-територіального устрою України
Bil

Номер повідомлення:#1341

Повідомлення mosya » 13 червня 2009, 00:54

Bil, ага только в ответе поділ, а в законе устрій. А исходя из логики билетов - ответ должен быть дословен норме закона. А норме закона (в нынешней редакции) не дословен ни один из ответов. Короче с этим вопросом вроде разобрались - ответ а) соответствует редакции Закона до 01.10.08.
mosya

Номер повідомлення:#1342

Повідомлення Bil » 13 червня 2009, 01:18

Відсотків на 90 я впевнений що я так відповів на іспиті і правильно, але там мабуть якраз і було устрій
Bil

Номер повідомлення:#1343

Повідомлення Danna » 13 червня 2009, 04:00

Добрый вечер всем! Хочу еще раз всех поблагодарить за поддержку и за оказанную помощь. Попробую вспомнить хоть несколько тестов, потому как в нервном состоянии практически ничего не помню:1. Заява про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами подаються сторонами у строк:а) протягом трьох місяців з дня встановлення обставин, що є підставою для переглядуб) протягом трьох років з дня встановлення обставин, що є підставою для переглядув) протягом одного місяця з дня встановлення обставин, що є підставою для перегляду.2. Право оренди може передаватися до статутного фонду на строк:а) до 20 роківб) безстроковов) до 50 років.3. Було питання, про те, хто здійснює консульську легалізацію документів, але я дослівно не пам'ятаю точних варіантів відповідей (те що згадалося):а) дипломатичні та консульські представництваб) Мін'юств) дипломатичні та консульські представництва та Мін'юст.4. Сервітут встановлюється:а) договором, законом або рішенням судуб) договором, законом, рішенням суду або заповітомв) договором або законом5.Особисті немайнові права інтелектуальної власності є чинними:а) протягом строків встановлених Цивільним кодексомб) безстроково6. Момент укладення договору пожертви нерухомого майна:а) є укладеним з моменту прийняття пожертвиб) з моменту прийняття і нотаріального посвідченняв) нотаріального посвідчення7. У населених пунктах, де немає нотаріусів, уповноважені посадові особи відповідного органу місцевого самоврядування вчиняють такі нотаріальні дії:а) засвідчують справжність підпису на заявахб) накладають заборону відчуження жилих будинків, квартир...в) засвідчують вірність перекладу з обнієї мови на іншу.8. Загальні збори ТОВ скликаються:а) не менше одного разу на рікб) не менше двох разів на рікв) раз у півріччя, якщо інше не встановлено установчими документами9. Договір управління майном:а) укладається у простій письмовій форміб) укладається у письмовій формі та нотаріально посвідчуєтьсяв) укладається у письмовій формі, нотаріально посвідчується та підлягає державній реєстрації10. Статутний фонд АТ:а) 1250 мінімальних зарплатб) 100 мінімальних зарплатв) не пам'ятаюІ ще було щось про договір утримання між подружжям, по аліментам на дитину. Обов'язково перечитайте ЗК, оскільки питання є саме на знання нових положень, як у Насті.Задача у мене була проста:Гр. К. постійно проживав в м. Калуга, Росія, приїхав м. Суми до доньки і там помер. Майно: квартира у м. Калуга, кв. у м.Івано-Франківськ, вклади в банках м. Суми та м. Калуга. Хто і на яке майно видаватиме свідоцтва про право на спадщину? Я вирішила, що оскільки постійно проживав у Калузі, то там і відкриватиметься спадщина, там же будуть видані свідоцтва на кв. у м. Калуга та на всі вклади, а на кв. у м. Івано-Франківськ видаватиме нотаріус за місцем знаходження нер. майна. За результатами задача вирішена вірно.Завдання.Договір іпотеки, в якому були помилок дуже багато, я підкреслила 9, але знайшла значно більше:1. Дата (тридцять перше червня)2. Ідн. номер (8 цифр)3. Предмет іпотеки - земельна ділянка не було написано ні площі, ні цільового призначення, ні кадастрового номеру, а лише правовстановлювальний документ описаний та місцезнаходження (там я нічого не підкреслювала, так як підкреслювати було нічого). Напевне такий опис є достатнім для ідентифікації предмета іпотеки.4. Іпотекою забезпечувались вимоги держави за її зобов'язаннями, а не Іпотекодержателя5. Посилання на пункт договору, в якому описується предмет іпотеки, а в тому пункті мова йшла про вартість земельної ділянки.6. Вартість земельної ділянки написана тільки цифрами.7. Договір іпотеки складений в трьох примірниках, два з яких видаються сторонам договору (напевно малося на увазі, що третій залишається у справах нотаріуса...)8. В графі реквізити і підписи сторін зазначена адреса не та адреса банку, що на початку договору.9. Дата в посвідчувальному написі записана не вірно.10. В посвідчувальному написі зазначено, що договір підлягає державній реєстрації за ст. 182 ЦК.Вот все, что смогла вспомнить. До сих пор не могу прийти в себя и поверить, что уже не надо просыпаться и засыпать с кодексами, законами и инструкциями. Хочу сказать, что все зависит от того, сможете вы или нет взять себя в руки и трезво взглянуть на задания. Не спешите подчеркивать, я прежде чем взять ручку заставила себя трижды перечитать билет и только после этого взялась подчеркивать. Сначала определила для себя вопросы, ответ на которые я знаю точно и ответила на них, потом те, в которых хоть на секундочку засомневалась - их перечитала еще раз, вспомнив при этом откуда взяты эти вопросы и только потом ответила. Задачу и задание перечитывала несколько раз, прежде чем что-то подчеркивать. Закончила я всё уже через часа два. Возьмите с собой часы, чтобы вас не заботил вопрос о том сколько времени прошло и сколько еще осталось.Карандашами и линейками нам не разрешили пользоваться, ручки раздали свои. Но в целом комиссия была настроена положительно, а представитель из Министерства - очень граммотная и приятная.Потом было еще три часа томительных ожиданий, но это уже совсем не в счет с огромной радостью, которая была после того, как назвали наши фамилии в числе немногих сдавших.Так что я вам всем желаю ощутить то, ни с чем не сравнимое счастье от того, что ты хоть и выложился на 200%, но зато добился того самого заветного результата. Если еще что-то вспомню - напишу!!!
Danna

Повідомлення: 290
Дякував (ла): 25 раз.

Номер повідомлення:#1344

Повідомлення Busechka :) » 13 червня 2009, 13:39

Какая же Данна молодец! Еще раз мои поздравления! Достаточно заковыристые были вопросы. Я ответила бы так: 1) а ст.362 ГПК2) в, но это что касается земли3) а - но не уверена, вроде так по п.2.2. Инструкции про порядок легализации4) б ст. 402 ГК5) б ч.1. ст 425 ГК6)а7)а ст. 37 ЗУ Про нотариат8)б - в ЗУ Про госп. тов ст. 61 не рідше 2 разів на рік, якщо інше не передбаченко уст.док-ми 9)а по ГК, но если недвиж, то в10) а ЗУ Про госп.тов-ваКто думает по-другому? Давайте обсудим!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1345

Повідомлення Legal-solutions » 13 червня 2009, 13:47

Де ви знайшли норму що за результатами перевірки складається довідка. Я не можу знайти - є тільки доповідна записка. Може я не там шукаю?????!!!!!!! МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ Н А К А З 14.09.2004 N 105/5 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 вересня 2004 р. за N 1149/9748 Про затвердження Правил здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов'язків { Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства юстиції N 33/5 ( z0372-06 ) від 03.04.2006 N 238/5 ( z0476-07 ) від 08.05.2007 N 24/5 ( z0019-08 ) від 12.01.2008 } 25.За наслідками проведеної перевірки роботи приватного нотаріуса члени комісії у п'ятиденний строк з часу закінчення перевірки складають доповідну записку на ім'я Міністра юстиції чи начальника управління юстиції. 26. Примірник доповідної записки, підписаний членами комісії, подається керівнику Міністерства юстиції (управління юстиції). Після накладення керівником резолюції на доповідній записці її копія передається нотаріусу для реалізації висновків та пропозицій комісії. Нотаріус вправі письмово викласти свої заперечення або пояснення щодо висновків комісії. Заперечення або пояснення приватного нотаріуса розглядаються Міністерством юстиції, управлінням юстиції разом з доповідною запискою та іншими матеріалами перевірки. ЩОДО іпотеки, мені здається що тест некоректний. Адже з його змісту може випливати подвійне тлумачення: заповідати предмет іпотеки можна у разі, якщо інше не встановлено іпотечним договором, але ж правочин який обмежує право іпотекодавця заповідати предмет іпотеки є нікчемним. Коректно було б сформулювати лише про плоди і доходи, якщо інше не передбачено договором.10. При іпотеці іпотекодавець:а) володіє та користується предметом іпотеки, може його заповідати, передавати в наступну іпотеку, а також отримувати з нього доходи, плоди, якщо інше не передбачене договоромб)володіє та користується предметом іпотеки, може його заповідати, здавати в оренду, а також отримувати з нього доходи, плоди, якщо інше не передбачене договоромв)володіє та користується предметом іпотеки, може його заповідати, отримувати з нього доходи, плоди, якщо інше не передбачене договором.
Legal-solutions

Повідомлення: 1141
Дякував (ла): 3028 раз.
Подякували: 860 раз.

Номер повідомлення:#1346

Повідомлення ЛешкиН » 13 червня 2009, 13:50

1.а2.б3.а4.б5.а6.а7.а8.б9.а10.анаверно я б ответил так, у кого какие мысли??
ЛешкиН

Номер повідомлення:#1347

Повідомлення ЛешкиН » 13 червня 2009, 13:54

Legal-solutions, предмет ипотеки можно завещать, любое ограничение этого права является недействительным.ст. 9 ч.4 ЗУ [qoute]Об ипотеке[qoute]
ЛешкиН

Номер повідомлення:#1348

Повідомлення Legal-solutions » 13 червня 2009, 13:55

Знайшла Дякую той про який писала я втратив чинність
Legal-solutions

Повідомлення: 1141
Дякував (ла): 3028 раз.
Подякували: 860 раз.

Номер повідомлення:#1349

Повідомлення Busechka :) » 13 червня 2009, 13:55

0

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1350

Повідомлення Busechka :) » 13 червня 2009, 13:55

к посту №1345 в ч.2 ст. 325 ГПК написано: У разі пропущення строку,встановленого ч.1 цієї статті, з причин, визнаних поважними ,суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк. На сколько не напсиано. Поэтому, я думаю, що безстроково, будь коли

Пока живые живут,

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]