Форум

Інформаційний ресурс

Подскажите, пожалуйста! Делаются ли на практике расторжения договора пожизненного содержания?...

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 22:35

Подскажите, пожалуйста! Делаются ли на практике расторжения договора пожизненного содержания? Или только в суд?
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення OLNIK » 07 серпня 2009, 22:38

Если обе стороны пришли к такому решению, и никто из них не возражает- то спора нет.Нет спора - нет суда, для этого есть нотариус.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 22:48

OLNIK, спасибо большое. По ГК так и получается, ну а на практике вы делали?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#4

Повідомлення OLNIK » 07 серпня 2009, 22:52

У меня в практике был случай, когда по вопросу расторжения такого договора обратился человек не тот ЗА которым ухаживают, а тот, КОТОРЫЙ ухаживает. Человек просто больше не мог выносить капризов и претензий бабушки, которой обеспечивал пожизненное содержание.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення chudik » 07 серпня 2009, 22:54

Да, у меня был такой договор о расторжении, если ещё,надо, скажите, я пришлю
chudik

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 23:00

спасибо всем большое! OLNIK, я часто читаю темы в этом разделе и хочу сказать, что мне очень импонирует ваша манера излагать мысли. Можно быть образованным и начитанным человеком, но совершенно бестолково объяснять это другим. А вы - идеал, к которому надо стремиться :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 23:02

[B]chudik[/B],спасибо за помощь! Очень надеюсь, что не понадобится :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#8

Повідомлення NS » 03 лютого 2010, 16:47

Мне очень понадобился такой договор, если есть помогите образцом!
NS

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Наталья Анатольевна » 03 лютого 2010, 17:10

Ми нижчепідписані: ААА(ІдН:), що зареєстрований за адресою: м., вул., - з однієї сторони, та БББ (ІдН:), що зареєстрована за адресою: м., вул. Г., - з другої сторони, уклали цей договір про таке, що:1. Договір довічного утримання, посвідчений приватним нотаріусом міського нотаріального округу ….. четвертого жовтня дві тисячі …. року за реєстровим № …., за яким я, гр. ААА, передав у власність гр. БББ квартиру № 12 (дванадцять), яка знаходиться за адресою: місто, вулиця, 8 (вісім), ми, сторони, цим договором розриваємо.Право власності гр. БББ на названу квартиру, зареєстроване в Реєстрі прав власності на нерухоме майно КП “……….. міське БТІ” 21.10.2008 року згідно Витягу № ……. Номер запису: ……… в книзі: 1.2. Факт належності гр. БББ названої квартири на момент укладання цього договору підтверджується, зокрема, Витягом з реєстру прав власності на нерухоме майно, виданим 28.08.2007 року за № ……… КП “………..е міське БТІ”.3. Первинні правовстановлюючі документи на названу квартиру на ім’я ААА, які зберігалися у справах приватного нотаріуса, повертаються гр. ААА. 4. На момент укладання договору названа квартира знаходиться під забороною, накладеною 04.10.2003 року приватним нотаріусом ………….. міського нотаріального округу ………….. за реєстром № ……, яка буде знята після підписання сторонами цього правочину.5. Право власності на названу квартиру переходить до ААА, у відповідності з п.4 ст.334 Цивільного Кодексу України, тобто – з моменту державної реєстрації цього договору та первинних правовстановлюючих документів. 6. Сторони гарантують, що жодний малолітній та/або неповнолітній громадянин, на момент укладання цього договору, у квартирі, яка є предметом дійсного правочину, не зареєстрований постійно не проживає і тимчасово не перебуває.Зміст та правові наслідки невиконання вимог ст.12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей» нотаріусом сторонам договору роз’яснено.7. Сторони домовились, що під передачею названої квартири за цим договором слід вважати символьну передачу речі. Прийняття гр. ААА від гр. БББ ключів та технічної документації на квартиру на момент підписання договору, свідчить про те, що передача речі відбулась.8. Витрати, пов’язані зі складенням та посвідченням цього договору, сплачує БББ.9. Мені, БББ, нотаріусом роз’яснено, що витрати, понесені мною за період дії договору довічного утримання, компенсації не підлягають. Ніяких вимог матеріального та іншого характеру я, БББ, по відношенню до гр. ААА не маю. 10. Зміст 565, 567, 569, 744-758 Цивільного кодексу України, 60, 61 Сімейного Кодексу України нотаріусом роз’яснено. 11. Цей договір складений і підписаний у трьох примірниках, один з яких залишається у справах приватного нотаріуса …………… міського нотаріального округу …………….., а решта видається сторонам за договором.
Наталья Анатольевна

Повідомлення: 70
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Наталья Анатольевна » 03 лютого 2010, 17:10

повтор
Наталья Анатольевна

Повідомлення: 70
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення NS » 03 лютого 2010, 17:29

Дуже дякую!
NS

Номер повідомлення:#12

Повідомлення irsipa » 03 лютого 2010, 23:05

А на основании чего Вы будуте снимать заборону? Ведь такого основания, как расторжения договора пожизненного содержания по соглашению сторон (или что-то близкое) в нашей инструкции нет. Только решение суда или смерть відчужувача.
irsipa

Повідомлення: 5259
Дякував (ла): 4116 раз.
Подякували: 5593 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення NS » 04 лютого 2010, 13:34

снимать по заявления набувача. А руководствоваться общей частью ГК-глава 53.
NS

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів