Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#511

Повідомлення Mileno4ka » 23 вересня 2009, 05:09

Спасибо за правдивость, я рада, что мы ещё в состоянии друг друга понять и если нужно, то и переубедить. Значит с пользой по ночам не спим. Вам удачи!
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#512

Повідомлення DII » 23 вересня 2009, 05:13

Просто опирался на статью 722 не углубляясь и веря написаному, вам спасибо, в споре рождаеться истина!ЦКУ Стаття 722. Прийняття дарунка1. Право власності обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття.2. Дарувальник, який передав річ підприємству, організації транспорту, зв'язку або іншій особі для вручення її обдаровуваному, має право відмовитися від договору дарування до вручення речі обдаровуваному.3. Якщо дарунок направлено обдаровуваному без його попередньої згоди, дарунок є прийнятим, якщо обдаровуваний негайно не заявить про відмову від його прийняття.4. Прийняття обдаровуваним документів, які посвідчують право власності на річ, інших документів, які посвідчують належність дарувальникові предмета договору, або символів речі (ключів, макетів тощо) є прийняттям дарунка.
DII

Повідомлення: 3
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#513

Повідомлення Mileno4ka » 23 вересня 2009, 05:14

Нам все нужно быть предельно внимательными к поставленным вопросам и четко по заданому вопросу находить ответы, а не надеяться на то, что где-то когда-то слышал или видел.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#514

Повідомлення TiGra » 23 вересня 2009, 10:35

Всім привіт і дуже велика подяка за співпрацю на форумі! Я здавала 21.09 на ВКК у другій групі- за співбесідою здала!Абсолютно підтримую НЕНУАШО, дійсно, можливо довести, що ти можешь, це багато зусиль,нервів,я теж сумнівалась до останнього, але таке можливо-і ВКК то шанс довести це в першу чергу собі. Не здавайтесь, дерзайте і вірьте в себе - все буде ДОБРЕ!
TiGra

Номер повідомлення:#515

Повідомлення mosya » 23 вересня 2009, 10:45

Milena, в сообщение №477 я просто привел аналогию с переходом права собственности по договору дарения недв. имущества, но во всех моих предыдущих сообщениях по этому тесту речь идет именно о моменте заключения договора. В ч.2 ст.729 также говорится не о моменте перехода права собственности, а о моменте заключения договора без каких-либо разделений на движимое или недвижимое имущество. Более того, в ч.3 ст. 729 есть оговорка о том, что нормы договора дарения применяются к пожертве, если иное не установлено законом. А законом для договора пожертви установлен иной момент заключения договора. Подводя итог, договор пожертви недв. имущества:а) подлежит обязательному нот. удостоверениюб) момент заключения договора и момент перехода права собственности совпадают - с момента принятия пожертвиЕсли порассуждать дальше, то можно отметить, что к пожерви не применимы и некоторые другие нормы дарения, например, установленные в ст. 723 и 724 (договор дарения с обязательством передать дар в будущем и односторонний отказ от такого договора).
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#516

Повідомлення TiGra » 23 вересня 2009, 10:50

Щодо питань, яких здається не було в тестах : З досягнення якого віку учасник сімейних відносин може самостійно звертатися до суду:а)з повноліттяб)[B]з 14 років[/B]в) з 16 років. Свідоцтво про право на спадщину державі видається:-органам місцевого самоврядування-відповідному фінансовому органу-[B]не видається[/B]. Спадкодавець в заповіті може підпризначити спадкоємцем : - не має права призначити іншого спадкоємця-дітей, одного з подоужжя,що пережив,батьків-[B]физичну особу, що є живою на момент відкриття спадщини або була зачата при житті спадкодавця і народилася живою після його смерті[/B] Вибачаюсь, що пишу короткими повідомленнями, але великі кудись діваються.
TiGra

Номер повідомлення:#517

Повідомлення TiGra » 23 вересня 2009, 11:02

Ще питання : момент виникнення авторського права (створення твору)обсяг відповідальності поручителя перед кредитором (в повному обсязі+ неустойка,відсотки+збитки, якщо інше не встановлено договором поруки)що має містити печатка нотаріуса(там відповідь як за законом)місце відкриття спадщини ([B]останнє місце проживання[/B]місце проживаннямісце знаходження нерухомого майна). Задача була про передачу нотаріусом заяви гр. на згоду на усиновлення, і вимогу гр. потім цю заяву скасувати.Дії нотаря. Відповіді дуже схожі,з посиланням на ст.ЗУ Про нотаріат та п. Інструкції, однак вірна - нотаріус засвідчує справжність підпису гр. на заяві про скасування згоди на усиновлення, і на прохання гр. передає до ООП(ця відповідь сама більша за текстом)
TiGra

Номер повідомлення:#518

Повідомлення mosya » 23 вересня 2009, 11:04

TiGra, поздравляю с успешной сдачей и большое спасибо за вопросы!
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#519

Повідомлення Mileno4ka » 23 вересня 2009, 11:38

[B]natamax[/B], вы просто рассуждаете со своей точки зрения. а вы читали мнение МУЮ, если нет, то обязательно почитайте. Задайте по поиску в интернете и вы получите кучу ссылок на статьи, разьяснения, взгляды не только МУЮ, но и просто специалистов в области права. Кстати, DII в 506 посте прикрепил одну из ссылок.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#520

Повідомлення TiGra » 23 вересня 2009, 11:55

Так довго писала ,і все кудись ...Документ був трохи прикольним,тому що може неоднозначно трактуватися взагаліКомпетентним органам Об Арабських ЕміратівПібПІБ,що зареєстровані,,,,,,ЗАЯВАМи,ПІБ та ПІБ,батьки [U]малолітньої[/U] дитини ПІБ, що народилась [U]10.10.1993[/U] року,даємо свою згоду на виїзд нашої дитини з метою відпочинку за кордон до Об Арабських Еміратів в супроводі представника авіаліній,який [U]візьме на себе зобовязання [/U]повернути нашу дитину до України після перебування її в Об Ар Емір,яке відбудеться з 10.07.2008 р.до 10.09.2008 р.20.06.2008 рокуПІДПИСИ20 червня 2008 року, місто Киів, Україна. Я, Філько Т.В., приватний нотаріус Київського міського нотар округу, [U]свідчу вірність [/U]підписів [U]батьків[/U], що зареєстровані м.Київ......., які особисто з'явилися до мене, відомі мені як особи, зазначені в цьому документі,підписали його у моїй присутності і належним чином підтвердили [U]підстави здійсненя зазначеної поїздки.[/U] Зареєстровано в реєстрі за N [U]33,34 [/U] Стягнуто 50 грн. плати за [U]ст.19ЗУ [/U][qoute]Про нотаріат[qoute] Нотаріус Печатка Підпис Можна сперечатися,можна казати,що повинно бути не так, однак такий документ складено,тому КРАЇНУ Компетентних органів я не підкреслила,т.як посвідчувальний для дії за кордоном (№87 у Правилах, який в документі не містить ПІБ батьків, що і підкреслила) а сперечання щодо зазначення ПІБ представника, то на практиці-вимагають нотріуси і правильно,мабуть,однак за Порядком виїзду ...за кордон повинно бути зазначено країну ,термін і в супроводі кого виїзджає дитина (дослівно не стоїть [qoute]із зазначенням ПІБ представника[qoute],тому не підкреслила, бо на практиці ні турфірма ні авіалінії не знають до останнього,хто буде задійснювати перевезення) Буду рада,якщо це комусь допоможе! Комісія просто супер!Я впевнена,що якби було бажання [qoute]завалити[qoute] - не фиг делать,одним питання можна вибить людину з колії,однак цього не відбулось,і ті,хто пішов на співбесіду з другої групи,всі пройшли.
TiGra

Номер повідомлення:#521

Повідомлення Mileno4ka » 23 вересня 2009, 11:57

[B]Ребята - все кто сдавал на ВКК[/B], поздравляю Вас с успешной сдачей экзамена - наверное самого объёмного из всех, которые каждому из нас когда-либо приходилось сдавать. Огромное спасибо за то, что помните о тех, кому ещё предстоит преодолеть это испытание, спасибо за участие, за обсуждение и за очень полезную информацию. Удачи Вам в профессиональной деятельности!!!
Mileno4ka

Номер повідомлення:#522

Повідомлення TiGra » 23 вересня 2009, 12:04

І ще ,на ВКК задавали питання, чи можливо зареєструвати договір дарування нерухомого майна в реєстрі правочинів? Так от точка зору така : ЦК не передбачає такого,але сторони наполягають,нотаріус повинен!тим більше,що сам реєстр містить розподіл за договором дарування.До речі,після КК у мене було 44 відповіді,і з тих,що були зараховані невірними,я можу на 100% погодитись з трьома,однак коли довилась свою роботу на КК,то було видно,що мої чіткі посилання на норми законів збивали з толку представника МЮ,в результаті після декількох сперечань мені було заявлено,що вони не мають підстав для проведення таких сперечань та співбесіди - оскаржуйте до ВКК,що я і зробила.
TiGra

Номер повідомлення:#523

Повідомлення TiGra » 23 вересня 2009, 12:25

З приводу касаційного оскарження - такі питання є, і правильна відповідь - безстроково,це повністю підтверджують і судді - особа м.звернутися і через 2 роки(не знала,суди не направили на адресу ухвалу,рішення,не отримала поштою,була за кордоном і таке інше)-є в заяві вимоги про продовження терміну на кас оскарження,є підстави- термін продовжують.На КК сперечалась з приводу моменту укладення договору КП нерухомого майна.Дійсно,відповідь їх :нот посвідчення та держ реєстрація,однак я була впевнена,що те,що писали на форумі -збіг обставин,не може такого бути,помилилась.І коли я сказала,що ст640 встановлює загальне правило:держ реєстрація в даному випадку.Відповідь:однак є стаття,що безпосередньо містить вказівку на такий вид договору.Моя теза :однак ст.657 встановлює лише обов. форму для деяких договорів, а загальне правило щодо моменту укладення дог.не порушується,а діє - майже хвилина мовчання, а потім-ми не маємо повноважень з вами сперечатися-є бажання - дивіться роботу,є бажання сперечатись- до ВКК.Просто тести складені виконавцями,без поглиблення,відповіді реально не перевірялись в контексті законодавства, тому і маємо те,що маємо...Вдалих іспитів!І саме головне-знання потрібні виключно нам,а не комісіям,я вдячна за те,що мала нагоду засвоїти таку масу інформації, особисто для себе,це просто наступна сходинка у своєму самопізнанні.Єдине,що з двома дітьми було не так багато часу на підготовку,як є у багатьох інших стажистів,не гайте його,використовуйте кожен день задля себе.
TiGra

Номер повідомлення:#524

Повідомлення Mileno4ka » 23 вересня 2009, 12:31

TiGra, что вы думаете по поводу теста вокруг которого уже второй день длятся дискуссии:Договір пожертви нерухомого майна є укладений з моментуа) прийняття пожертви та нотаріального посвідчення передачіб) нотаріального посвідченняв) прийняття пожертви.Как бы вы на него ответили?
Mileno4ka

Номер повідомлення:#525

Повідомлення TiGra » 23 вересня 2009, 12:48

а) тому що прийняття пожертви ст.729ч.2=прийняття дарунка=вимоги ст.640ч.2, а ч.3ст.729 передбачає застосування ч.2ст.719,отже нотаріус посвідчує передачу дарунка з додержанням вимог ч.4ст.722.На практиці так і є: в договорах зазначено,що передачає Дарувальником техн.документації(ключів) від квартири є прийняттям дарунку,в чому сторони і розписуються.
TiGra

Номер повідомлення:#526

Повідомлення НЕНУАШО » 23 вересня 2009, 14:19

TiGra.Я Вас вітаю з ПЕРЕМОГОЮ!Ви так хвилювалися (!!!) про цю [qoute]кляту[qoute] заяву до іноземних компетентних органів.......:-).Ще раз Вітаю!
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#527

Повідомлення DarynaEva » 23 вересня 2009, 14:29

Milena[B][/B] однозначно [B]в)[/B] Стаття 729. Пожертва 1. Пожертвою є дарування нерухомих та рухомих речей, зокрема грошей та цінних паперів, особам, встановленим частиною першою статті 720 цього Кодексу, для досягнення ними певної, наперед обумовленої мети. [B]2. Договір про пожертву є укладеним з моменту прийняття пожертви. [/B] 3. До договору про пожертву застосовуються положення про договір дарування, якщо інше не встановлено законом. Я рахую, що комісія так глибоко як ви не копала.
DarynaEva

Номер повідомлення:#528

Повідомлення Mileno4ka » 23 вересня 2009, 15:16

[B]DarynaEva[/B], я не хочу по этому вопросу больше ни с кем спорить. Доказывать и в 10 раз обосновывать свою точку зрения я не буду. Все аргументы в пользу ответа б) я уже разместила выше. Не будем больше повторяться и засорять форум. Просто ещё раз хочу обратить ваше внимание на то, что копать глубоко не нужно. Ответ в вопросе - [qoute]договір пожертви [B][U]нерухомого майна[/U][/B][qoute].[B]TiGra,[/B] спасибо за ваше мнение. Но я с ним тоже не согласна: [qoute]нотаріус посвідчує договір[qoute], а не передачу пожертви.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#529

Повідомлення Phillib » 23 вересня 2009, 17:56

К сожалению На форумеhttp://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=16576выложена пиратская копия сборника тестов 800 шт, содранная с нашейкниги. Для проверки скачайте на посте №44 от 16.09.2009, 22:10 автор[qoute]РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ[qoute] http://www.yurradnik.com.ua/forum/testi_800.doc и посмотрите,- там нет тестов с 426 по454 - как и в книге. Что свидетельствует о незаконном копировании ираспространении без разрешения автора сборника. В этой связи мы снимаем с себя прогрессивные отношения с клиентами и рассылку им материалов в печатном виде Печатный вариант книги перестал пользоваться спросом, в связи с этим её производство сокращается Можно будет купить электронный вариант можно приобрести на www.phillib.com На CDRX диске,- информации на 150% больше, тесты 1000 шт без пропусков,- скопировать или распечатать диск невозможно /новые технологии/ стоимость 400 грнИздатель,-студентам рецидивистам
Phillib

Номер повідомлення:#530

Повідомлення nata-m » 23 вересня 2009, 19:03

Уважаемый Phillib, а почему в вашей книге не все тесты и на диске, что прилагался к книге тоже самое?
nata-m

Номер повідомлення:#531

Повідомлення оксана84 » 23 вересня 2009, 19:05

Задача №46.[B]Спадкодавець згідно заповіту залишив усе своє майно дочці (гр. Б). Після його смерті залишились дружина пенсійного віку (гр. В.) та два сини (гр. Г., Д.), один з яких інвалід. Дружина в заяві про видачу свідоцтва про право на спадщину зазначила, що їх з чоловіком майно належало їм на праві спільної сумісної власності.Хто і яку частку від спадщини отримає ?[/B]Скажіть і поясніть, чому у задачах, де є спільна сумісна власність подружжя і переживший з подружжя отримує свідоцтво про право власності на половину спільного майна, вирахування обовязкової частки береться від цілого, без віднімання частки, що фактично не є власністю спадкодавця, а належить дружині/чоловікові.
оксана84

Номер повідомлення:#532

Повідомлення grenouille » 23 вересня 2009, 19:06

0
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#533

Повідомлення оксана84 » 23 вересня 2009, 19:24

Моє розвязання задачі не збігається з прийнятими розвязками запропонованими до даної задачі: Дружині видаємо свідоцтво про право власності на 1/2 в спільному майні подружжя, Відповідно спадкова маса становить вже не ціле, 1/2 від майна, яке підлягає спадкуванню спадкоємцями, звідси виходить, що дружина і один із синів отримують обовязкову частку у розрахунку: 1/2 поділимо на чотирьох - 1/8 стільки б отримав кожний з спадкоємців, якби спадкував за законом. А обовязкова частка ми ділемо на два (половина)тому 1/16 непрцездатній дружині та сину-інваліду. Дочка отриує 1/2-(1/16+1/16)=3/8 за заповітом напишіть що про це думаєте
оксана84

Номер повідомлення:#534

Повідомлення dosent » 23 вересня 2009, 21:59

оксана84 + 1Согласен, у меня такой же ответ получился
dosent

Повідомлення: 80
Дякував (ла): 2 раз.

Номер повідомлення:#535

Повідомлення ТаШ » 23 вересня 2009, 22:25

по тесту 354 Договір пожертви нерухомого майна є укладений з моменту:а) прийняття пожертви та нотаріального посвідчення,б)нотаріального посвідчення,в) прийняття пожертви.Відповідь В)Договір про пожертву вважається укладеним з моменту прийняття пожертви, тобто коли особа,якій передається пожертва,підтвердить свою згоду на її прийняття.Навіть якщо ви завірите договір нотаріально, а я не захочу прийняти пожертву- договір є недійсний.
ТаШ

Номер повідомлення:#536

Повідомлення ТаШ » 23 вересня 2009, 22:29

Oксана84У вас правильна відповідь. Я теж так само вирішила задачу.
ТаШ

Номер повідомлення:#537

Повідомлення оксана84 » 23 вересня 2009, 22:36

Це добре, що відповіді у нас сходяться,в мене ще таке питання, як бути з відмовою від обовязкової частки на користь іншої особи і як успадковується обовязкова частка, якщо особа прийняла спадщину але не встигла її оформити і померла (чи тут буде діяти спадкова трансмісія щодо спадкоємців такої особи)
оксана84

Номер повідомлення:#538

Повідомлення ТаШ » 23 вересня 2009, 22:54

Оксана84, пропонуйте задачі, спробуємо вирішити разом.
ТаШ

Номер повідомлення:#539

Повідомлення wart » 23 вересня 2009, 23:11

оксана84Право на обов. частку є невіддільним від особи, якій воно належить.Відмовлятися в користь іншої особи не можна.Спадкова трансмісія також не поширюється на обов. частку ст. 1276 ЦКУ.Будьте уважні, коли пишите: [B]обовязкова частка, якщо особа прийняла спадщину але не встигла її оформити і померла [/B], спадкова трансмісія - спадкоємець помирає піля відкриття спад. і не встигає її прийняти. Питання оформлення спадщини є вторинним по відношенню до прийняття.
wart

Номер повідомлення:#540

Повідомлення Arianna » 23 вересня 2009, 23:18

Добрий вечір всім! Пишу вперше, але дуже довго слідкую за форумом і інколи не стає сил читати деякі дурниці форумчан. Шановні [B]оксана84[/B], [B]ТаШ[/B], [B]dosent[/B] я не можу зрозуміти чому при вирішенні задачі №46 виконуєте роботу БТІ? Забудьте про 1/2 частку у спільному майні подружжя. Спадкова маса у нас приймається за ціле (одиницю) і складається з 1/2 частки. А якщо ви будете рахувати від 1/2 - то ви не правильно видасте свідоцтво про право нв спадщину. Ті частки, що вийшли у вас - це частки у всій квартирі, але не як у спадковому майні!!!!!!
Arianna

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів