Номер повідомлення:#780
Mileno4ka
» 01 жовтня 2009, 01:57
Привет форумчане!!! Сегодня сдавала экзамен. 90 % вопросов из тех, которые встречались на форуме среди 800, а также в сообщениях ребят, которым попадались новые тесты. Мне попались три теста которых я не встречала на форуме (дословно вопросы и варианты ответов не помню) и ответы на которые я дома проверяла:Первый из этих вопросов звучал так: [B]Трасат може вимагати, щоб вексель був повторно йому пред'явлений: [/B] и три варианта, я [U]ответила правильно[/U], хотя сомнивалась до тех пор, пока не проверила дома по Конвенции, потому-что к этому вопросу готова не была. Запоминайте правильный ответ! Конвенція, якою запроваджено Уніфікований Закон про переказні векселі та прості векселi07.06.1930, Конвенція, Ліга НаційСтаття 24Трасат може вимагати, щоб вексель був повторно йому пред'явлений [B][U]наступного дня після першого пред'явлення. [/U][/B]Заінтересовані особи не можуть посилатися на те, що ця вимога не була виконана, якщо тільки про цю вимогу не було згадано у протесті.Держатель векселя не зобов'язаний передавати трасату вексель, пред'явлений для акцепту.Второй вопрос касался выдачи свидетельства в случае прзнания [qoute]спадщини відумерлою[qoute]. Варианты ответов были разные и по-моему не 3, а 5 вариантов: -свідоцтво видається органам місцевого самоврядування, -фінансовому органу,-свідоцтво не видається... остальніе не помнюЯ ответила, что свидетельство не выдаётся....В ответе на этот вопрос я тоже сомневалась. Дома почитала коментарий к ст. 1277 ЦКУ в 12 томе научно-практического коментария к ЦКУ под редакцией И.В. Спасибо-Фатеевой, цитирую:[B][I][qoute]Судове рішення про визнання спадщини відумерлою слід розглядати як правовстановлюваний документ, а тому потреба в подальшому нотаріальному чи іншому оформленні прав теріторіальної громади та/або видачі іншого правовстановлюваного документа загалом відсутня[qoute][/I][/B]Третий вопрос на который я небыла готова ответить, хотя читала не один раз Конвенцию, звучит дословно так:Договірні Сторони зобов'язуються пересилати один одному свідчення про реєстрації актів цивільного стану, документи про освіту, трудовий стаж і інші документи, що стосуються особистих або майнових прав і інтересів громадян запитуваної Договірної Сторони й інших осіб, що проживають на її території. Конвенція про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах (укр/рос)22.01.1993, Конвенція, Співдружність Незалежних Держав (СНД)Стаття 14 Пересилання документів про цивільний стан і інших документівДоговірні Сторони зобов'язуються пересилати один одному [B][I]на прохання без перекладу і безкоштовно [/I][/B]свідчення про реєстрації актів цивільного стану, документи про освіту, трудовий стаж і інші документи, що стосуються особистих або майнових прав і інтересів громадян запитуваної Договірної Сторони й інших осіб, що проживають на її території. [B][I](ответ дословный)[/I][/B]Задача была по наследству- вполне нормальная. Документ был - [qoute]Договір про визначення розміру часток...[qoute]. Ошибки были в том, что: 1. Квартира принадлежала собственникам на основании [B][U]спільної часткової власності [/U][/B] 2-3. было 2 сособственника, от одного из них действовала поверенная, которую согласно договору включили в число тех, на кого делилась квартира. В итоге, вместо 2-х сособственников квартиры нарисовалось [B][U]три человека[/U][/B], вместо 1/2 каждому получилось [B][U]по 1/3[/U][/B]4. Оценка имущества - [B][U]со слов сособственников[/U][/B]5. по результатам заключения данного договора сособственники должны были владеть квартирой согласно законодательства [B][U]про спільну сумісну власність[/U][/B]6. Было указано, что этот договор является [B][I]самостоятельным правоустанавливающим документом[/I][/B]Ещё подчеркнула 3 ошибки, но сейчас смутно помню.Надеюсь это вам хоть немного поможет при подготовке и сдаче экзамена. Желаю удачи!!!!![U][B]ртл,[/U] Вам завтра Сил!!!! Терпнения!!! Удачи - она очень нужна!!! [/B]