Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#841

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 02 жовтня 2009, 15:11

Dashka, я так и ответила А), но в ключе было В)
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#842

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 02 жовтня 2009, 15:13

И еще...На час проведення перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства номенклатура справ повинна бути:а) затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусомб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівомв) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом та схвалена ЕПК.Кто бы как ответил???
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#843

Повідомлення Mileno4ka » 02 жовтня 2009, 15:18

[B]РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ[/B], у меня был этот тест на экзамене, я выбрала ответ а). Учитывая, что с работой я не знакомилась, не могу сказать какой ответ заложен у комиссии в ключе.ч.2 ст. 13-1 ЗУ [qoute]О нотариате[qoute]: [qoute]нотаріальні округи визначаються відповідно до адміністративно-територіального устрою України...[qoute] Думаю, что Dashka права [QUOTE]наш законодатель считает что поділ и устрій - это одно и тоже, поэтому правельный ответ на ваш тест-А[/QUOTE]. Хотя, узнать правильным ли засчитан этот ответ был у меня или нет, можно было только ознакомившись со своей работой.
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#844

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 02 жовтня 2009, 15:40

У мене про номенклатури також був тест на ККНЯ виходила з наступного:Примірник номенклатури справ є документом постійного зберігання.Оскільки правилами ведення нотаріального діловодства, затвердженими Наказом Міністерства юстиції України від 31.12.2008 № 2368/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.12.2008 за № 1325/16016, що набрали законної сили 11.01.2009 року [B]вже не передбачене[/B] узгодження номенклатури з державним нотаріальним архівом, але питання до тесту поставлене так, що треба визначити, яким чином повинні бути оформлені номенклатури [B]на час перевірки, а не на поточний рік[/B] з урахуванням змін до правил ведення нотаріального діловодства.Отже, відповідно до п. 2. Порядку перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодства, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 24 грудня 2008 р. N 2260/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 грудня 2008 р. за N 1244/15935 “Перевірка організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил ведення нотаріального діловодства може бути плановою комплексною перевіркою за певний період, яка здійснюється не частіше одного разу в два роки, та позаплановою повторною перевіркою за зверненнями фізичних і юридичних осіб”. Відповідно до п.п. 4.5.цього ж положення “Перевірці підлягає дотримання конторою, архівом, нотаріусом правил ведення нотаріального діловодства, що затверджуються Мін'юстом за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства: ведення номенклатури справ, затвердженої завідувачем контори, завідувачем архіву, нотаріусом. (Номенклатури справ за попередні роки мають бути належним чином закриті підсумковими записами контора, архів, нотаріус мають надати всі справи (наряди), передбачені номенклатурою, та статистичний звіт за попередній рік (роки))”Таким чином, при перевірці примірників номенклатури справ за попередні роки та належність їх оформлення, повинні бути враховані вимоги Правил ведення нотаріального діловодства, затверджені наказом Міністерства юстиції України від 3 лютого 1994 р. N 6/5, за п.п. 6.3. яких «Номенклатура справ (нарядів) державної нотаріальної контори, приватного нотаріуса затверджується завідуючим нотаріальною конторою, приватним нотаріусом і узгоджується з відповідним державним нотаріальним архівом». У ключі було а) - я [qoute]пролетіла[qoute].... але до чого тоді у тесті запитувалося [qoute]на час проведення перевірки[qoute]????
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#845

Повідомлення Крісті 81 » 02 жовтня 2009, 17:09

на пост 835 Всім привіт! саме цю задачу кілька днів тому я просила вас помогти розвязати. справа в тому, що на попередніх гілках форуму я знайшла її, але там говорилося, що вона комусь попалась на КК, той хтось здав, а правильна відповідь була дещо іншою. Я викинула її на скритий форум нотаріусів і там її розвязали так само як і ви (і я так само і ще в держконторі державники з огого яким стажем!). зараз пориюся в своїх архівах і запропоную вам альтернативну відповідь (дроби там зовсім інші)
Крісті 81

Номер повідомлення:#846

Повідомлення Крісті 81 » 02 жовтня 2009, 17:11

Оскільки чоловік заповів 1/3 квартири без визначення конкретних часток спадкоємцям: матері дочці і онуці, то у разі смерті матері, а спадкодавець був живий на цей момент частка матері переходить дочці та онуці: 1/3 ділимо на 3 = 1/9 - це частка кожного (матері дочки онуки). Ділимо 1/9 - частку матері на 2 =1/18 і додаємо до часток дочки та онуки =Онука 1/6 і дочка 1/6. Дочка має право на обов. частку: спадкоємці за з-ном двоє вона і син. Тому дочці належало б 1/2 квартири за з-ном +1/6 за заповітом= 2/3А сину що лишилось: 1(ціла кв)-2/3(дочки) -1/6(онуки)=1/6. Здається так.Десь на форумі обговорювалось розєяснення, що якщо заповідається 1/3 чи 1/2 на всіх спадкоємців, то у разі смерті одного з них його частка переходить до с/є за заповітом і ділиться між ними. Якщо б кожному була визначена конкретна частка: матері -1/2, дочці - 1/3... то у такій самій ситуації частка матері йшла б по закону.Питання в тому які відповіді до задачі запропонує комісія, а тоді угадай мелодію. Напевно треба рахувати з одиниці спочатку, а потім, як писав хтось на форумі, виконувати функції БТІ, а тоді дивитися яка з тих двох відповідей подана як варіант розвязку до задачі. Особисто в мене була задача в якій треба було просто визначити частки в квартирі, тому що інші відповіді були взагалі не зтої опери.Но сначала считаете наследство как 1/3 квартиры, а потом - Тому дочці належало б 1/2 квартири за з-ном +1/6 за заповітом= 2/3берете квартиру как за целое....вообще, при ответе 2/3 дочке, 1/6 сыну, 1/6 внучке полчается, что 1/3 (реальную) квартиры берется за 1 (как все наследство) т.к. 2/3+1/6+1/6 = 3/3=1. Тогда и изначально надо брать долю матери как 1/3. Делить ее между наследниками по закону (так говорит Баранова) между сыном и дочкой - им по 1/6. Тогда у сына получится 1/6. А обязательную долю дочки рассчитывать - 1 : 2=1/2 и от этого 1/2 = 1/4. Получается у дочки: 1/3 (по завещанию) + 1/6 (доля матери) + 1/4 = 9/12. А внучке останется 1/12. Проверяем: 1/6 + 9/12 +1/12+= 12/12 = 1.
Крісті 81

Номер повідомлення:#847

Повідомлення ртл » 02 жовтня 2009, 17:12

Доброго, теплого, приємного дня усім!!!Я тільки що годину писала свої питання з іспиту, відправила, а їх немає. Зараз поснідаю (бо ще не снідала) і повернусь.
ртл

Номер повідомлення:#848

Повідомлення Крісті 81 » 02 жовтня 2009, 17:18

ртл привіт! Які відчуття? Ще досі не віриться? я свої завдання написала у Ворді, а потім скопіювала, тому що тут повідомлення пропадають, коли довго висять.я так дивлюся стан у всіх після езамену більш-менш один: відіспатися, снідати в 14.00, а потім знову вііііііііііііііііііііііііііііііііііііідпочивати. Дуже шкода ту дівчинку, яка набрала 48 балів і пролетіла з задачею. Точно якась єрунда їй попалася. А ця твоя знайома, яка до нас вийшла після іспиту дещо розстроєна здала чи ні?
Крісті 81

Номер повідомлення:#849

Повідомлення Крісті 81 » 02 жовтня 2009, 17:37

0
Крісті 81

Номер повідомлення:#850

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 02 жовтня 2009, 18:22

что-то я не пойму... новые темы уже не создаются???
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#851

Повідомлення urira » 02 жовтня 2009, 19:34

01.10здаю Доброго дня! Для тих хто набрав 44 бали у Львові, пропонували на наступний день співбесіду, чи ви ходили і які результати співбесіди у Львові, бо на ВКК на співбесідах більшість здає.
urira

Номер повідомлення:#852

Повідомлення оксана84 » 02 жовтня 2009, 19:56

Приєднуюсь до привітань, хочу запитати здавших, а коли оголошуються результати
оксана84

Номер повідомлення:#853

Повідомлення Крісті 81 » 02 жовтня 2009, 20:00

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, створіть ви нову тему, а то я сьогодні пробувала - в мене не получилось. я взагалі з нетом і комп не на ти. Створіть будь-ласка, бо ця довго грузиться.
Крісті 81

Номер повідомлення:#854

Повідомлення Крісті 81 » 02 жовтня 2009, 20:11

Для Оксана 84. результати оголошували в той самий день близько 20.00 Причому в нас зачитали кожного і оголосили результат кожного. Минулого року оголосили тільки тих, хто здав. В нас було з 35 -7 чоловік, які здали. А цього року, я зауважила, розрив між тими, хто здав і між тими, хто не здав у балах був досить значний. особисто в мене склалося враження, що середній бал нездавших близько 35. Були й такі, що по 20-28. Я вважаю, що тут важливо знати по чому треба готуватися. мені сприяли дв фактори: те, що я здавала іспит минулого року і бачила суть питань, завдань, задач. Друге - форум. Яке б питанння тобі не попалося, ти готовий на нього відповісти, бо завдяки тій масі тестів, які можна тут знайти, ти знаєш чого від тебе хочуть і на що тобі розраховувати. Особисто в мене було відчуття дежавю, коли я відкрила білет, бо всі питання на форумі обговорювалися. І коли попадається якась [qoute]єрунда[qoute] всі починають шукати відповідь на неї. можливо, за інших умов ти б не звернув на це уваги, але це може попастися будь-кому в білеті і всі колективно допомагають один одному. Форум - це супер. тут нема жодної конкуренції, всі готові в будь-який момент тобі допомогти і ти розумієш, що в нас ще багато людей, яким притаманні справжні людські цінності. Тому, ДОРОГІ ФОРУМЧАНИ, дякую вам за підтримку, БАЖАЮ ВСІМ ХТО ЗДАЄ УСПІХУ, тим у кого попереду ВКК - СИЛИ, ТЕРПІННЯ і показати КИЄВУ, що ВИ - НАЙКРАЩІ! Львів, Мколаїв, ЛУганськ підкоріть столицю і покажіть, що Ви всі варті того, чого так сильно прагнете!
Крісті 81

Номер повідомлення:#855

Повідомлення ртл » 02 жовтня 2009, 20:34

"Ще раз привіт усім!Я дуже рада за всіх, хто здав іспит, особливо за Milenу. А ще тому, що я разом з Вами.Хочу сказати, що форум зробив величезний внесок у мою підготовку до іспиту. Самій було б складно. Велике дякую усім активним форумчанам!!!А тепер про іспит. Я думаю, мені напевно повезло, тому що білет попався легкий. 80% питань з форуму, які ми неодноразово обговорили і проспорили, а решту, навіть якщо точно не знала, то можна було вгадати методом виключення:[B]Підприємницькі товариства можуть укладати договір дарування між собою[/B]1) вищий орган прийняв таке рішення2) [U]коли це передбачено установчими документами дарувальника[/U]3) коли це передбачено установчими документами обдаровуваного[B]Свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю анулюється[/B]1) у разі виїзду приватного нотаріуса за межі України на тимчасове проживання2) [U]набрання законної сили рішенням суду про порушення нотаріусом вимог законодавства при вчиненні ним нотаріальної дії[/U][B]Комісіонер має право для забезпечення своїх вимог за договором комісії[/B]1) [U]притримати річ, яка має бути передана комітентові[/U]2) за визначених умов, притримати річ, яка має бути передана комітентові3) відраховувати належні йому за договором суми з усіх грошових коштів, що надійшли до нього для комітента.[B]За договором управління, майно, передане в управління[/B]1) має бути відокремлене від іншого майна установника управління 2) [U]має бути відокремлене від іншого майна установника управління та від майна управителя[/U]3) має обліковуватися в установника управління на окремому балансі[B]Місцезнаходження ю.о.[/B]1) місце держреєстрації2) [U]адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені[/U]3) місце держреєстрації згідно установчих документів[B]При посвідченні спадкового договору правовстановлювальний документ[/B]1) залишається у справах нотаріуса2) [U]повертається відчужувачу[/U]3) повертається набувачу[B]Іпотекодержатель зобов’язаний письмово у 5-денний строк повідомити боржника[/B]1) [U]про відступлення прав за іпотечним договором і права вимоги за основним зобов’язанням[/U]2) про передачу предмета іпотеки в наступну іпотеку3) про передачу заставної у заставуПравові наслідки порушення зобов’язання об’єкти права інтелектуальної власності (відповіді майже однакові, але не в усіх виключний перелік) планова перевірка (треба дослівно знати, що перевіряють порядок зберігання, витрачання, обігу та звітності спеціальних бланків нотаріальних документів, бо відповіді однакові, але перекручені і з зайвими словами)хто вносить відомості до спадкового реєстру про заповіти, посвідчені посадовими та службовими особамищо таке фіктивний правочинхто вчиняє легалізацію іноземних документівкому видається дублікат заповітузміна черговості одержання права на спадкуванняокреме провадженнястрок подання заяви про перегляд у зв’язку з нововиявленимим обставинамихто визнає спадщину відумерлоюподіл майна, що є у спільній сумісній власностітрасат може вимагати, щоб вексель був повторно йому пред'явлений (дуже велике дякую Мileni, що так вчасно розмістила це питання на форумі)кому нотаріус дає опротестований вексельпо виконавчому напису два практично однакових питаня (хто вчиняє?)Задача була дуже легка по спадщині. Якщо хтось захоче, я напишу. А документ – заповіт. Помилки очевидні, я знайшла 10, а не 5:Посвідчується приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу, а в написі Житомирський, нотаріус Кравець Б.І., заповідаю Іванову Івану Івановичу, а далі немає дати народження, все майно, яке належить мені і буде належати…, крім ст.ст.1241, 1254, і замість ст.1307 вліпили ст.1308, особу спадкодавця та спадкоємця встановлено, правоздатність спадкодавця перевірено, ст.19 ЗУ «Про нотаріат».Коли ще щось згадаю, обов’язково поділюсь.Тим, у кого іспит ще попереду, бажаю багато сил, терпіння, світлого розуму і везіння! Якщо будете добре готуватись, обов'язково все получиться. Немає нічого складного, але головне не розслаблятись.Тим, хто їде на ВКК, ви вже все знаєте. Бажаю Вам удачі і хорошого настрою комісії.Дякую всім!!!"
ртл

Номер повідомлення:#856

Повідомлення ртл » 02 жовтня 2009, 20:50

[B]Крісті 81[/B], привіт! Я бачу ти повна сил і енергії. Молодець!Я ще не до кінця все усвідомила. Мені не віриться, що все вже позаду. От отримаю витяг з протоколу, тоді...Я теж можу тільки поспівчувати всім, хто не здав, особливо тій дєвушці з 48 балами. Просто не повезло, обідно. А та моя знайома не здала, напевно збирається на ВКК (правда в неї трохи балів малувато, але хай Бог їй допомагає).
ртл

Номер повідомлення:#857

Повідомлення Viski » 02 жовтня 2009, 22:05

уже создали новую тему: http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=16952
Viski

Повідомлення: 91
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#858

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 03 жовтня 2009, 00:53

ДА, ДАВАЙТЕ ПРОДОВЖУВАТИ У ТЕМІ [B]ІСПИТИ (з02.10.09)[/B]ПЕРЕХОДИМО ЗА ССИЛКОЮ:http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=16952
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#859

Повідомлення Nadezdaya » 15 жовтня 2009, 01:17

0
Nadezdaya

Номер повідомлення:#860

Повідомлення Бах » 27 листопада 2009, 14:59

“Іспит нотаріуса. cерія Нотаріат України.Диск містить 1000 тестів, більше 400 завдань, і приклади задач, які раніше зустрічалися на іспитах. На більшість питань і завдань дані відповіді, наведені приклади помилок, яка найбільш часто зустрічаються у складанні практичного документа. Друга частина призначена для підвищення рівня кваліфікації приватних нотаріусів, згідно з Порядком підвищення рівня кваліфікації приватних нотаріусів по спадковому правуwww.phillib.com
Бах

Номер повідомлення:#861

Повідомлення анансик » 20 грудня 2009, 09:42

народ нашла ответ на вопрос по поводу права собственности по договору пожертвы на недвиж., лист МЮУ с момента принятия и нотариального удостоверения
анансик

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]