Номер повідомлення:#855
ртл
» 02 жовтня 2009, 20:34
"Ще раз привіт усім!Я дуже рада за всіх, хто здав іспит, особливо за Milenу. А ще тому, що я разом з Вами.Хочу сказати, що форум зробив величезний внесок у мою підготовку до іспиту. Самій було б складно. Велике дякую усім активним форумчанам!!!А тепер про іспит. Я думаю, мені напевно повезло, тому що білет попався легкий. 80% питань з форуму, які ми неодноразово обговорили і проспорили, а решту, навіть якщо точно не знала, то можна було вгадати методом виключення:[B]Підприємницькі товариства можуть укладати договір дарування між собою[/B]1) вищий орган прийняв таке рішення2) [U]коли це передбачено установчими документами дарувальника[/U]3) коли це передбачено установчими документами обдаровуваного[B]Свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю анулюється[/B]1) у разі виїзду приватного нотаріуса за межі України на тимчасове проживання2) [U]набрання законної сили рішенням суду про порушення нотаріусом вимог законодавства при вчиненні ним нотаріальної дії[/U][B]Комісіонер має право для забезпечення своїх вимог за договором комісії[/B]1) [U]притримати річ, яка має бути передана комітентові[/U]2) за визначених умов, притримати річ, яка має бути передана комітентові3) відраховувати належні йому за договором суми з усіх грошових коштів, що надійшли до нього для комітента.[B]За договором управління, майно, передане в управління[/B]1) має бути відокремлене від іншого майна установника управління 2) [U]має бути відокремлене від іншого майна установника управління та від майна управителя[/U]3) має обліковуватися в установника управління на окремому балансі[B]Місцезнаходження ю.о.[/B]1) місце держреєстрації2) [U]адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені[/U]3) місце держреєстрації згідно установчих документів[B]При посвідченні спадкового договору правовстановлювальний документ[/B]1) залишається у справах нотаріуса2) [U]повертається відчужувачу[/U]3) повертається набувачу[B]Іпотекодержатель зобов’язаний письмово у 5-денний строк повідомити боржника[/B]1) [U]про відступлення прав за іпотечним договором і права вимоги за основним зобов’язанням[/U]2) про передачу предмета іпотеки в наступну іпотеку3) про передачу заставної у заставуПравові наслідки порушення зобов’язання об’єкти права інтелектуальної власності (відповіді майже однакові, але не в усіх виключний перелік) планова перевірка (треба дослівно знати, що перевіряють порядок зберігання, витрачання, обігу та звітності спеціальних бланків нотаріальних документів, бо відповіді однакові, але перекручені і з зайвими словами)хто вносить відомості до спадкового реєстру про заповіти, посвідчені посадовими та службовими особамищо таке фіктивний правочинхто вчиняє легалізацію іноземних документівкому видається дублікат заповітузміна черговості одержання права на спадкуванняокреме провадженнястрок подання заяви про перегляд у зв’язку з нововиявленимим обставинамихто визнає спадщину відумерлоюподіл майна, що є у спільній сумісній власностітрасат може вимагати, щоб вексель був повторно йому пред'явлений (дуже велике дякую Мileni, що так вчасно розмістила це питання на форумі)кому нотаріус дає опротестований вексельпо виконавчому напису два практично однакових питаня (хто вчиняє?)Задача була дуже легка по спадщині. Якщо хтось захоче, я напишу. А документ – заповіт. Помилки очевидні, я знайшла 10, а не 5:Посвідчується приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу, а в написі Житомирський, нотаріус Кравець Б.І., заповідаю Іванову Івану Івановичу, а далі немає дати народження, все майно, яке належить мені і буде належати…, крім ст.ст.1241, 1254, і замість ст.1307 вліпили ст.1308, особу спадкодавця та спадкоємця встановлено, правоздатність спадкодавця перевірено, ст.19 ЗУ «Про нотаріат».Коли ще щось згадаю, обов’язково поділюсь.Тим, у кого іспит ще попереду, бажаю багато сил, терпіння, світлого розуму і везіння! Якщо будете добре готуватись, обов'язково все получиться. Немає нічого складного, але головне не розслаблятись.Тим, хто їде на ВКК, ви вже все знаєте. Бажаю Вам удачі і хорошого настрою комісії.Дякую всім!!!"