Форум

Інформаційний ресурс

Довіреність в суд

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Irnina » 06 жовтня 2009, 17:14

Відповідно до п.151 Інструкції [QUOTE]При посвідченні довіреності на ведення справи в суді нотаріус [B]роз'яснює [/B]довірителю, що уповноважена особа (представник) вправі вчиняти від його імені усі процесуальні дії. Обмеження повноважень представника щодо вчинення конкретних процесуальних дій мають бути обумовлені в довіреності[/QUOTE]І в узагальненні Тернопільського ГУ є таке:[qoute][QUOTE]При посвідченні довіреностей на ведення справ в суді, нотаріусами в порушення вимог ст.44 ЦПК України та п.151 Інструкції, довірителю не [B]роз’яснюється[/B], що уповноважена особа вправі вчиняти від його імені усі процесуальні дії. Обмеження повноважень представника щодо вчинення конкретних дій не обумовлюються в довіреностях[/QUOT[qoute].Я вважала достатнім при передачі всіх повноважень просто вказати це в тексті довіреності /[qoute]уповноважую ХХХХ бути моїм представником у судових органах України будь-якої ланки [B][U]з усіма [/U][/B]необхідними для того повноваженнями, які надано мені законом як позивачу та/чи потерпілому, відповідачу, третій особі, у тому числі .../[qoute] Колеги, чи пишете Ви окремо про те, що „мені нотаріусом розяснено, що за цією довіреністю представник вправі вчиняти від мого імені усі процесуальні дії, оскільки обмеження повноважень представника щодо вчинення конкретних процесуальних дій мною в цій довіреності не обувлено[qoute]? Або, якщо представник обмежив повноваження, – „мені нотаріусом розяснено, що за цією довіреністю представник вправі вчиняти від мого імені усі процесуальні дії, за винятком обмежень, вказаних вище”.Як це текстуально викладаєте. Поділіться зразком.
Irnina

Повідомлення: 56
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Греми » 06 жовтня 2009, 17:17

Пишу там где срок и право передоверия: [qoute]Довіреність видана без обмежень щодо вчинення процесуальних дій строком на ...[qoute]
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення СКІФ » 06 жовтня 2009, 17:19

Навіть у нас, в Х....у ГУЮ , до такої хренітєні недодули !
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Irnina » 06 жовтня 2009, 17:28

Отож. Я сама подивилась узагальнення, перечитала ІнструкцІю. Дійсно, саме [qoute][B]роз`яснює[/B][qoute]. Фраза на зразок того, що [qoute]довіреність видана без обмеження повноважень[qoute] - це поширене формулювання, але треба ж [qoute][B]роз`яснити[/B][qoute].
Irnina

Повідомлення: 56
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Греми » 06 жовтня 2009, 17:35

Irnina, вопрос в том, что имелось ввиду под разъяснением?! Я и так указываю в пункте со всеми статьями в т.ч. и ст. 44 ГПКУ, содержавние которой я разъяснила, но еще и дописываю указанное мной в посте № 2!!!
Греми

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Per se » 06 жовтня 2009, 17:36

Пишу…. Причем давно пишу, с 2004 года (момента выхода новой инструкции) [QUOTE]Мені, довірителю, нотаріусом роз”яснено, що представник вправі вчиняти від мого імені всі процесуальні дії. Повноваження за довіреністю не можуть бути передані шляхом передоручення третім особам. Термін дії цієї довіреності встановлено мною до дев”ятого вересня дві тисячі чотирнадцятого року, якщо до цієї дати довіреність не буде скасована відповідно до вимог цивільного законодавства України.Цю довіреність вчинено мною на підставі усного договору доручення, укладеного між мною та повіреним (ними).Текст цієї довіреності мною прочитаний, її зміст мені зрозумілий і відповідає моїй волі.[/QUOTE]
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Адепта » 06 жовтня 2009, 17:38

Указываю ст. 44 ничего не разъясняю, кому не понятно, пусть статью прочитают...
Адепта

Повідомлення: 1137
Дякував (ла): 6 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Чайка » 06 жовтня 2009, 17:50

[qoute]Довірителю нотаріусом роз’яснено, що за цією довіреністю представник вправі вчиняти від його імені усі процесуальні дії і що обмеження повноважень представника щодо вчинення конкретних процесуальних дій мають бути обумовлені в довіреності[qoute].
Чайка

Номер повідомлення:#9

Повідомлення aleksey 0401 » 06 жовтня 2009, 18:24

Пишу в доверенностях на пред-во в суде - Мені, довірителю, нотаріусом роз”яснено, що представник вправі вчиняти від мого імені всі процесуальні дії.
aleksey 0401

Повідомлення: 2543
Дякував (ла): 413 раз.
Подякували: 1960 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Чайка » 06 жовтня 2009, 18:43

АдептаАй-яй-яй, Инструкцию нарушаете...
Чайка

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Адепта » 06 жовтня 2009, 18:53

Чайка, и ничего я не нарушаю, сказано разъяснять, я и разъясняю - в устной форме.-)))))...еще при этом пишу что такую-то ст. разъяснила...
Адепта

Повідомлення: 1137
Дякував (ла): 6 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Греми » 06 жовтня 2009, 19:05

[QUOTE]Мені, довірителю, нотаріусом роз”яснено, що представник вправі вчиняти від мого імені всі процесуальні дії [/QUOTE] - из этой фразы следует, что не доверитель нотариусу диктует содержание доверенности и определяет объем полномочий поверенного, а нотариус доверителя ставит в известность, что согласно удостоверенной им доверенности, поверенный вправе совершать все без исключения процессуальные действия!!!???
Греми

Номер повідомлення:#13

Повідомлення КЛЕОПАТРА » 06 жовтня 2009, 22:08

А де взагалі написано, що ми у письмовій формі повинні це розяснити із посиланням на статтю. Погоджуюся із Адепта, розяснила в усній формі.
Если удача повернулась к Вам задом, не расстраивайтесь,
Пните ее, она обязательно повернется, чтобы посмотреть, кто это сделал!!!
КЛЕОПАТРА

Повідомлення: 7016
Дякував (ла): 18067 раз.
Подякували: 28929 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення NatkaNota » 07 жовтня 2009, 18:42

Я теж пишу в тексті довіреності:[qoute]Зміст ст.ст. ___________ Цивільного кодексу України, нотаріусом, довірителю роз’яснений, а також роз’яснено право представника на вчинення від імені довірителя усіх процесуальних дій, крім тих конкретних процесуальних дій, право на вчинення яких було обмежено довірителем.[qoute]
NatkaNota

Повідомлення: 66
Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення nemo » 10 жовтня 2009, 20:03

[qoute]бути моїм представником в усіх судових установах з усіма правами, що надані законом ... а також користуватись іншими процесуальними правами, що надаються стороні законом, без будь-яких обмежень[qoute].+ Зміст ст.ст. 244, 248-250 Цивільного кодексу України, ст.ст. 27, 41, 44 (щодо повноважень представника у суді, а також про те, що обмеження повноважень представника на здійснення певної процесуальної дії повинні бути оговорені у виданій йому довіреності) Цивільного процесуального кодексу України мені нотаріусом роз’яснено.
nemo

Повідомлення: 189
Дякував (ла): 111 раз.
Подякували: 85 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]