Форум

Інформаційний ресурс

довічне утримання

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Любов » 12 жовтня 2009, 13:43

Вибачте за глупе запиттяння, але чи можна по довіреності зробити договір довічного утримання, та чи можна в суді розірвати таки договір по довіреності?
Любов

Повідомлення: 87
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Калина » 12 жовтня 2009, 13:54

Можна, але в довіреності повинні бути детально прописані всі умови договору. В нашій області був судовий спір на цю тему. Верховний суд визнав право посвідчувати договір за довіреністю.
Калина

Повідомлення: 4313
Дякував (ла): 6949 раз.
Подякували: 6101 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення OLENA » 12 жовтня 2009, 14:08

А я считаю, что эта сделка должна заключаться лично отчуждателем,
Работай, как будто тебе не надо денег;Люби, как будто тебе никто никогда не причинял боль;Танцуй, как будто никто не смотрит;Пой, как будто никто не слышит;Удивляйся, как будто вчера родился;Живи, как будто на земле рай...
OLENA

Повідомлення: 862
Дякував (ла): 337 раз.
Подякували: 708 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Любов » 12 жовтня 2009, 14:11

Мені також здається що також особисто, особливо розірвання, але а незовсім впевнена.
Любов

Номер повідомлення:#5

Повідомлення ТТК. » 12 жовтня 2009, 14:32

Якщо Верховний суд визнавав недійсними договора довічного утримання посвідчиними приватними нотаріусами то як ВС може признати договір довічного утримання діючого від відчужувача уповноваженої особи по довіреності, я не йду на такий ризик,не може підписати значить все,ходити по судам нотаріусу та доказувати, що ти не......... не дуже приємно. Які б умови в довіреності ти не описав, рідня, яка буде до суду звертатися, знайде причину.
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення notarus » 12 жовтня 2009, 15:01

колись на курсах в Київі Баранова казала, нізя... І в цьому є логіка
notarus

Повідомлення: 251
Дякував (ла): 1069 раз.
Подякували: 49 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення vasilisa » 12 жовтня 2009, 15:03

Договір довічного утримання - це договір відчуження, який і посвідчується за загальними правилами посвідчення таких договорів. Ніде не написано, що ТІЛЬКИ відчужувач особисто і через представника неможна. Але інша справа рідня...
vasilisa

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Эбби » 12 жовтня 2009, 15:06

По довіреності не роблю, тільки особисто.
Эбби

Повідомлення: 27250
Дякував (ла): 49057 раз.
Подякували: 59485 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення катеринка » 12 жовтня 2009, 15:09

Любов, не делайте договоров пожизненного содержания!!! Вам же потом меньше проблем будет. Тем более, по доверенности... Согласна с ТТК
катеринка

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Любов » 12 жовтня 2009, 15:30

Катеринка, я договорів нероблю, але знайомі хочуть по довіреності зробити в ДНК, консультуються в мене, а я незнаю що казати, тому що читаю одне, на семінарах говорять інше, а про практику - в кожного своя, тому запуталась. Дякую за допомогу.
Любов

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Машмала » 12 жовтня 2009, 16:49

Прямої заборони немає на посвідчення такого договору за участю представника! Але мені здається договір довічного утримання все ж таки специфічний вид договору, де мова йде не тільки про перехід права власності на майно, а й про побудову майбутніх стосунків між сторонами, маю на увазі догляд та утримання, в випадках посвідчення такого договору, на мою думку, необхідно приділяти велику увагу саме умовам договору, і впевнитись щоб сторони їх однаково розуміли і погоджувались! Ви цю довіреність бачили? як на ваш розсуд, достатньо там виписані істотні умови? тому що мені здається у цьому випадку умови договору не можуть визначатись представником самостійно і на його розсуд! Щодо розірвання договору в судовому порядку по довіреності я думаю неможливо, по-перше тому що основна дія вже буде виконана, договір посвідчено по-друге, яким чином представник може стверджувати про неналежне виконання обов'язків, це ж вирішує довіритель-відчужувач, чи належно стосовно нього набувачем виконуються умови договру...
Машмала

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів