Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 02.10.09)

Номер повідомлення:#631

Повідомлення Macur » 23 жовтня 2009, 17:34

Привіт колеги, викладую у форумі тільки задачу, так як все інше в мене попалось з форума, а задача досить цікава:До нотаріуса звернувся гр. С з проханням посвідчити договір дарування акцій ЗАТ [qoute]АВІАТОР[qoute] між ним, як власником акцій та його дочкою А. Перевіривши документи, які надав відчужувач нотаріусу, він відмовив у посвідченні зазначеного правочину, мотивуючи свою відмову тим, що порядок відчуження акцій не передбачено в установчих документах ЗАТ [qoute]АВІАТОР[qoute].Дайте юридичну оцінку діям нотаріуса?ВІДПОВІДЬСтаттею 4 Закону України [qoute]Про цінні папери та фондовий ринок[qoute] встановлено, що до особи, яка набула право власності на цінний папір, переходять усі посвідчені ним права. Обмеження обігу та/або реалізації прав за цінними паперами може бути встановлено тільки у випадках і в порядку, передбачених законом. Відповідно до ст. 6 Закону України [qoute]Про цінні папери та фондовий ринок[qoute] акція —іменний цінний папір, який посвідчує майнові права його власника (акціонера), що стосуються акціонерного товариства, включаючи право на отримання частини прибутку акціонерного товариства у вигляді дивідендів та право на отримання частини майна акціонерного товариства у разі його ліквідації, право на управління акціонерним товариством, а також: немайнові права, передбачені законом. Статтею 718 Цивільного кодексу України передбачено, що цінні папери можуть бути предметом договору дарування. Отже відмова нотаріуса - неправомірна. Я так відповів і мені зарахували.
Macur

Номер повідомлення:#632

Повідомлення devjuli » 24 жовтня 2009, 00:52

дякую всім за привітання!!!!!!!!!!!!!!!!Піздно пишу, бо на роботі колеги вітали, щойно повернулася, відтворила білет ,буду дуже рада, якщо комусь допоможе
devjuli

Номер повідомлення:#633

Повідомлення ТаШ » 24 жовтня 2009, 10:54

0
ТаШ

Номер повідомлення:#634

Повідомлення Platon » 24 жовтня 2009, 12:30

ТаШ, перенесли на декабрь!!!
Platon

Номер повідомлення:#635

Повідомлення ТаШ » 24 жовтня 2009, 13:14

Значит вы еще в теме. Я надеюсь в декабре попасть на ВКК.
ТаШ

Номер повідомлення:#636

Повідомлення ТаШ » 24 жовтня 2009, 13:18

У меня попался такой вопрос:З дозволу ОПП опікун має право:а)укладати договори дарування ,б)укладати договори лише від імені підопічного,в)зобовязуватись порукою від імені підопічного.
ТаШ

Номер повідомлення:#637

Повідомлення OlgaV » 24 жовтня 2009, 14:55

Привіт всім! Для мене також 22.10. видався вдалим днем. Я здала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! і це та-а-а-ке щастя, що я його не можу до кінця його усвідомити. Я дуже дуже дуже вдячна всім учасникам форуму, за те що створили своєрідні віртуальні курси по підготовці до іспиту. Тут можна почерпнути массу корисної інформації, поради, думки, вирішення питань та задач посилання на НПА тощо. В мене була задача з форуму, яку обговорювали, мабуть, разів зо три- про продаж частки у праві спільної часткової власності пред’явивши нотаріусу заяву співвласника про відмову від переважного права купівлі частки. Продаж частки вчинюється за ціною, що перевищує раніше повідомлену співвласнику. Відповідь п. 55 інструкції . У моїй задачі це була перша відповідь, хоча сторони названі інакше, але суть задачі збережена. Це задача Щучки у пості 790 від 13.07.09, який знайша і розмістила Busechka :), за що я безмежно вдячна. Ще була цікава ситуація в завданні. Завдання- шлюбний договір, укладено особами «які мають намір взяти шлюб», але я цю помилку не підкреслювала, тому що одразу у дужках було розміщене таке (довідка Київсього міського відділу ЗАГСу № ________ від 00.00.0000 року). Дата довідки і дата укладення договору збігаються. Отже, я вирішила, що довідка може бути про те, що особи подали заяву про укладення шлюбу. Решта помилок типові: 1.Договір регулює особисті відносини подружжя та особисті відносини подружжя та їх дітей.2. Може бути розірваний в односторонньому порядку.3. Набуває чинності з моменту нот. посвідчення (а укладається ще не одруженими особами). 4 . У посвідчувальному написі лишнє речення-«справжність підпису сторін перевірено»5. Плати стягнуто згідно ст.. 19 (посвідчував приватний нотаріус).Ще було щось – не пам’ятаю.Питання в тестах. Більшість з форуму . тепер їх згадую і виставлю пізніше.
OlgaV

Повідомлення: 53
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#638

Повідомлення OlgaV » 24 жовтня 2009, 17:19

на п. 636 відповідь- б)укладати договори лише від імені підопічного. Вирішити треба шляхом виключення інших відповідей, оскільки 2 інші дії взагалі не можуть вчинятися опікуном незалежно від отримання чи неотримання згод ОПП.Згадала частину питань з іспиту, але не дослівно. Тож зберегла лише суть питання та відповіді. А взагалі в день іспиту та ще й після нього напруга психологічна настільки важка, що вийшовши із екзаменаційної зали я не змогла згадати одразу більше трьох питань. Дуже рада, що нарешті це все скінчилось. Я думала уже, що щоденне та щоночне навчання- це мій спосіб життя. На протязі останніх 6-7 місяців відмовилась від усього, що було раніше в житті. Хоббі, друзі- все відійшло в минуле. Шкода було витрачати час навіть на приготування їжі. Лише робота та навчання. Але це все не даремно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. І саме головне- підготовка до цього іспиту – це неперевершене вдосконалення здобутих раніше знань. Мої питання з білету:
OlgaV

Повідомлення: 53

Номер повідомлення:#639

Повідомлення Berizka » 24 жовтня 2009, 17:30

Шановні форумчани, а коли буде ВКК?
Berizka

Номер повідомлення:#640

Повідомлення Busechka :) » 25 жовтня 2009, 09:33

Не знаю почему я проснулась так рано в воскресенье, и по привычке сразу села за компьютер. Да, этот образ жизни последних 6 месяцев так впитался в кровь...Еще раз поздравляю всех, кому удалось сдать этот один из важейших экзаменов жизни. [B]OlgaV[/B], я рада, что смогла (сама того не зная) Вам помочь :) Поздравляю! Сейчас еще раз перечитала все те теплые слова пожеланий, которые вы писали мне и другим сдавашим. Приходя на этот форум я надеялась на какую-то информацию по тестам, экзамену. А получила столько друзей со всей Украины! И конечно, сдала только благодаря вам. Низкий всем за это поклон!Всем героям, оставшимся на форуме, невероятного мужества, стойкости и терпения. Волю в кулак, чувства в узду! И это свершится!
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#641

Повідомлення viktory-a » 25 жовтня 2009, 14:42

Хто знає,коли буде ВКК? Відгукніться будь-ласка?
viktory-a

Повідомлення: 28

Номер повідомлення:#642

Повідомлення sergii » 25 жовтня 2009, 21:05

по якому адресу можна особисто подавать заяву до ВКК на перездачу, щоб там її і зареєстрували???
sergii

Повідомлення: 97

Номер повідомлення:#643

Повідомлення Хризантема » 25 жовтня 2009, 21:48

Здала іспит 20.10., але тільки зараз з'явилась можливість написати більш детально.Тести попалися майже всі з форуму. Але деякі, здається були нові. Зверніть увагу на пункт Інструкції, що стосується такого питання (нажаль дослівно не пригадаю ні самого питання , ні відповідей, але щось таке): 1. Якщо на нотаріально посвідчуваному документі не вистачає місця для викладення посвідчувального напису, або він повністю не вміщується на документі:а) допускається підклейка аркушаб) допускається підшивання спецбланка нотаріального документав) допускається підшивання аркушу паперуВідповіді більш широкі, але не пам'ятаю повністю.2. Якщо нотаріусу подано документ, який викликає сумніви, нотаріус:а) зобов'язаний затримати документ і наприавити його на експертизуб) вправі затримати документ і наприавити його на експертизув) зобов'язаний затримати документ і наприавити його на експертизу та повідомити слідчі органи.Задачка легенька по Конвеціїї, про чоловіка, який жив у Росії, помер у Сумах, нерухоме майно та грошові вклади є і там, і там. Яким чином буде оформлюватися спадщина.Завдання - свідоцтво про право на спадщину за заповітом, помилки явні.
Хризантема

Номер повідомлення:#644

Повідомлення ТаШ » 25 жовтня 2009, 21:54

sergii, я теж збираюсь до Києва.Адреса 1-Городецького,13(для листів)адреса2- Рильского,12(гр. приймальня)
ТаШ

Номер повідомлення:#645

Повідомлення ТаШ » 25 жовтня 2009, 23:21

Хризантема, ви молодець!Вітаю!Згадаєте ще свої питання, пишіть.
ТаШ

Номер повідомлення:#646

Повідомлення 01.10здаю » 25 жовтня 2009, 23:49

sergii, Таш!Я щойно повернувся з Києва - також возив наручно свою заяву.З Городецького 13 відправили на пров. Рильський 10, а там лише велика скриня для листів при самому вході. Ніякого вхідного номеру, ніякого штампу про отримання на копії не роблять. Одне, що тішить - скриня в приміщенні і з неї пошту виймають щогодини.
01.10здаю

Повідомлення: 45

Номер повідомлення:#647

Повідомлення Nataly » 26 жовтня 2009, 00:32

ТаШ, на вопрос по опекуну, я думаю - б) (пост 636). А что в ключе, Вы знаете?
Nataly

Повідомлення: 153

Номер повідомлення:#648

Повідомлення Nataly » 26 жовтня 2009, 00:33

Коллеги, кто-нибудь за последний месяц получил приглашение на ВКК? Отзовитесь пожалуйста. Заранее благодарю.
Nataly

Повідомлення: 153

Номер повідомлення:#649

Повідомлення НЕНУАШО » 26 жовтня 2009, 01:36

01.10здаюТак, то [qoute]нормальна[qoute] скриня на вході на провулку Рильськім 10 :-). Готуйтеся, моліться. Ми (ті хто вже відстрілявся) з Вами душею.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#650

Повідомлення ТаШ » 26 жовтня 2009, 11:44

Nataly, я не смотрела билет.Свои 5 ошибок знаю.Пытаюсь догадаться, где еще ошиблась.
ТаШ

Номер повідомлення:#651

Повідомлення Только вперед » 26 жовтня 2009, 12:54

Всем доброго дня и хорошнго трудового настроения. Я из Киева, с нетерпением жду объявления про экзамен, в прошлом году не здала, 42 теста, задачка и задание правильно. Большой ошибкой - было не пойти на ВКК. Те кто пошел, уже открылись. Може кто-то есть из Киева, ну когда наконец-то экзамен?
Только вперед

Номер повідомлення:#652

Повідомлення Только вперед » 26 жовтня 2009, 13:08

Выше в тестах, был вопрос про договір управління спадщиною. Відповідь - він укладається в письмовій формі. Але відповідно до ст. 1285 ЦК, я дійшла висновку, що він посвідчується нотаріусом. Може, я помиляюсь, які є думки?
Только вперед

Номер повідомлення:#653

Повідомлення annwell » 26 жовтня 2009, 13:35

Только вперед, дивіться сюди http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v1694323-05Це щодо договору управління спадщиною
annwell

Повідомлення: 171
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#654

Повідомлення Только вперед » 26 жовтня 2009, 13:52

annwell, огромное спасибо за ссылку, я такі помилялась
Только вперед

Номер повідомлення:#655

Повідомлення nata-m » 26 жовтня 2009, 14:24

Дней 10 назад пришло письмо из Министерства, что моя скарга получена и будет рассмотрена, когда именно не уточняли, сообщат дополнительно.
nata-m

Номер повідомлення:#656

Повідомлення annwell » 26 жовтня 2009, 14:45

nata-m, скажіть , будь ласка, а коли мін[qoute]юст отримав Вашого листа(дата)???Дякую
annwell

Повідомлення: 171
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#657

Повідомлення grenouille » 26 жовтня 2009, 16:24

[B]Только вперед[/B]№651-я з Києва, теж чикаю на екзамен, якщо буде у Вас інформація на який час його призначають прошу повідомте. Спасибі.
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#658

Повідомлення kalina » 26 жовтня 2009, 17:37

добрий день, шановні форумчане! Я вже декілька днів проглядала форум та мені стало чомусь страшно та сумно - скільки мені треба ще знати для іспиту..., доречі, я на даний час стажер і підкажіть будь ласка, кто знає, чи будуть змінюватись тестові питання на наступний рік, чи може слід керуватись тими, що викладені на форумі, чи може спочатку читати закони...І взагалі як треба організувати свій час, щоб УСЕ знати (без цього іспит не складеш :( ) Буду вдачна за будь які поради!!!
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#659

Повідомлення mosya » 26 жовтня 2009, 18:55

окончание мексиканского сериала под названием [qoute]сдача квалиф. экзамена[qoute]. Сегодня получил виписку из протокола. По результатам: тесты - [qoute]48[qoute], задача вирішена, завдання ВИКОНАНО! Экзамен сдан, в Киев не поеду! )) Как мне объяснили, комиссия еще раз по ключу перепроверила задание и решение было принято в мою пользу. С особым удовольствием была уничтожена подготовленная для ВКК сгарга )) Еще раз всем огромное спасибо за помощь и поддержку и особенно - Busechka :)! Ребятам, которые не прошли на КК, большущей удачи на ВКК - с этим форумом ваши шансы пройти практически 100%-ы )
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#660

Повідомлення one.girl » 26 жовтня 2009, 19:47

всім доброго дня!!!маю величезне прохання до тих учасників форуму, які недавно здавали екзамен!!!!! СКИНЬТЕ БУДЬ ЛАСКА МАТЕРІАЛИ, ЯКИМИ НЕ ШКОДА ПОДІЛИТИСЬ З НАСТУПНОЮ ЖЕРТВОЮ ПІДГОТОВКИ ДО ЗДАЧІ КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ІСПИТУ !!!! :) наперед дуже вдячнаone.girl87@gmail.com
one.girl

Повідомлення: 36
Дякував (ла): 5 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів