Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 28.10.09)

Номер повідомлення:#301

Повідомлення annwell » 05 листопада 2009, 18:48

Я теж хочу подякувати АКТИВІСТАМ)). Я ж казала - НОВА ФОРМАЦІЯ.
annwell

Повідомлення: 171
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#302

Повідомлення annwell » 05 листопада 2009, 18:55

http://www.minjust.gov.ua/0/20083, щодо питання пост 300
annwell

Номер повідомлення:#303

Повідомлення И так бывает » 05 листопада 2009, 19:04

"654. Заповідач може зобов’язати спадкоємця до:а) вчинення дій майнового характеру б) вчинення дій щодо розпорядження цінними паперами заповідачав) вчинення певних дій, спрямованих на досягнення суспільно корисної метимой вариант В, а ВАШ?"
И так бывает

Номер повідомлення:#304

Повідомлення annwell » 05 листопада 2009, 19:10

В) ст.1240 ЦК
annwell

Номер повідомлення:#305

Повідомлення И так бывает » 05 листопада 2009, 19:10

705. При передачі заяви фізичних осіб та юридичних осіб іншим фізичним та юридичним особам, нотаріусу подається належним чином оформлена заява?а) не менше, ніж у трьох примірникахб) в одному примірнику[B]в) не менше, ніж у двох примірниках[/B] ??????????
И так бывает

Номер повідомлення:#306

Повідомлення И так бывает » 05 листопада 2009, 19:21

"Обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей підлягають:а) посвідченні нотаріусом довіреності на право користування та розпорядження майном[B]б) посвідченні нотаріусом довіреності, їх скасування або припинення дії [/B]??????????7в) посвідчені нотаріусом довіреності на право користування та розпорядження транспортними засобами, а також довіреності, видані в порядку передоручення"
И так бывает

Номер повідомлення:#307

Повідомлення sem » 05 листопада 2009, 19:29

№705 в) - скрізь фігурує не менше ніж у двох примірниках, тільки акт опису при охороні - не менше ніж у трьох примірниках.Обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей підлягають:Всі довіренності носвідчені нотаріусом! - б)
sem

Номер повідомлення:#308

Повідомлення zaraza » 05 листопада 2009, 19:30

Только что узнала от аблолютно провереного источника, что на экзамен на Вышку 12 числа не будут допускать без масок. Думаю надо взять с собой парочку на всякий случай.
zaraza

Номер повідомлення:#309

Повідомлення vesta » 05 листопада 2009, 19:31

Доброго дня, всім форумчанам!!!Допоможить розв'язати задачку: В катастрофі загинуло подружжя В., яке мешкало в м. Києві. Чоловік пережив дружину на дві доби. Згідно нотаріального опису їх майно включало в себе: дім, який знаходився в Чернігові, в якому жила пенсіонерка Т.- мати чоловіка В., автомобіль “АУДІ”, що куплено подружжям за час шлюбу та було зареєстровано на ім’я дружини, який дружина заповіла чоловікові В. різні предмети домашньої обстановки та вжитку в м. Києві меблі, телевізор, килим у домі, який знаходиться в м. Чернігові.Батьки подружжя, син дружини звернулися до нотаріуса з проханням пояснити, на яке майно вони мають право як спадкоємці? У кого ,які думки???
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#310

Повідомлення vesta » 05 листопада 2009, 19:35

на пост 305 - не меньше ніж у двох примірниках.Інструкція п.275275. Нотаріус передає заяви фізичних осіб та юридичних осіб іншим фізичним особам та юридичним особам, якщо вони не суперечать закону і не містять відомостей, що порочать честь і гідність людини. Заяви подаються нотаріусу належним чином оформленими [U]не менше ніж у двох примірниках[/U], один з яких передається поштою зі зворотним повідомленням або особисто адресатам під розписку. Заяви можуть передаватися також з використанням технічних засобів. У цьому випадку другий примірник заяви повертається особі, що її подала.
vesta

Номер повідомлення:#311

Повідомлення nata-m » 05 листопада 2009, 19:36

zaraza, откуда у Вас инфо, что Вышка 12 числа, и какого месяца?????
nata-m

Номер повідомлення:#312

Повідомлення zaraza » 05 листопада 2009, 19:41

оттуда же, одноклассница работает в канцелярии, видела письмакроме того полезно иногда читать сайт МЮ, там есть приказ о прекращении допуска людей в МЮА вы как думаете может не ехать, ведь здоровье дороже?
zaraza

Номер повідомлення:#313

Повідомлення nata-m » 05 листопада 2009, 19:54

Так я не поняла, 12 какого месяца? Что-то смутно верится, что в период карантина будет ВКК, за здоровье все наверное переживают и Министр и члены комиссии, тем более если есть такой приказ
nata-m

Номер повідомлення:#314

Повідомлення И так бывает » 05 листопада 2009, 20:05

а пост 309 думаю следующие:В такій ситуації вони будуть спадкувати один після одного. Тобто чоловік після дружини, а все після сметрі чоловіка, будуть спадкувати всі його спадкоємці. (ст.1220 ЦКУ). А якщо би вони померли протягом однієї доби, то тоді спадщина відкривалась одночасно і окремо щодо кожного з них. Виходить наступне.Що після сметрі дружини машину спадкує чоловік за заповітом. а 1/2 квартири (якщо це було спільною власністю) спадкує за законом чоловік, син та батьки дружини . - по 1/8Предмети звичайної домашньої обстановки і вжитку переходять до спадкоємців за законом, які проживали спільно із спадкодавцем, незалежно від їх черги і спад-кової частки, якщо вони проживали із спадкодавцем до його смерті не менше одного року - тобто до чоловіка.а вже машина, 1/8 (+1/2) будинку + предмети домашньої обстановки будуть переходити до матері чоловіка.
И так бывает

Номер повідомлення:#315

Повідомлення zaraza » 05 листопада 2009, 20:16

nata-m мне тоже не верится, но 12 ноябряи я уже потихоньку собираюсь, а что делать?!Но возникает вопрос, а если там будут из западных областей и вдруг приедут нездоровые или без масок. А если двое будут в масках, а остальные без, то неужели откажуться проводить экзамен? Товарищи пожалуйста если вы как и я будете сдавать 12 ноября ВОЗЬМИТЕ С СОБОЙ СРЕДСТВА ЗАЩИТЫ (маски и т.д.)!!! И ДРУГИХ ПРЕДУПРЕДИТЕВедь нам еще всем жить и работать нотариусами (я надеюсь)!
zaraza

Номер повідомлення:#316

Повідомлення ТаШ » 05 листопада 2009, 20:39

Ребята, 12 ноября едут какие области? И сколько ждали?
ТаШ

Номер повідомлення:#317

Повідомлення vesta » 05 листопада 2009, 20:47

И так бывает,[QUOTE]В такій ситуації вони будуть спадкувати один після одного[/QUOTE].А як же ч.4 ст.1220 ЦК, вони ж загинули в катастрофі, тоб то вважається що вони померли [U]одночасно[/U]???
vesta

Номер повідомлення:#318

Повідомлення MMV » 05 листопада 2009, 20:51

згоден з відповіддю у №314!!!думаю, що ч.4 ст.1220 застосовується коли час смерті визначи неможливо!
MMV

Номер повідомлення:#319

Повідомлення sem » 05 листопада 2009, 21:12

не можу погодитись з думкою И так бывает, пост 314, якщо все дістанеться чоловіку, то виходить батьки дружини та її син взагалі не будуть нічого спадкувати, оскільки вони не є спадкоємцями після чоловіка.Моє вирішення таке Нотаріусові подані два свідоцтва про смерть. Перше дружини вона померла, наприклад 01.01.2009р., друге чоловіка помер 03.01.2009. Отже заводимо дві спадкові справи.Перша справа дружини. Після неї спадкоємцями: є її батьки, її особистий син та чоловік, тобто всі особи, які були живими на час відкриття спадщини. Спадкове майно дружини складається: 1/2 будинку, 1/2 всього майна, 1/2 частини авто (авто вона заповідала чоловіку, нотаріус здійснить перевірку за СР і побачить заповіт та витребує його). Ділимо все її майно, крім авто, на чотирьох, кожному по 1/8 частині будинку, 1/8 частині іншого рухомого майна, тільки частки чоловіка видаються його батькам в порядку ст.1276 – їм дістанеться по 1/16 будинку, по 1/16 рухомого майна, і по 1/4 авто. Друга справа чоловіка: спадкоємцями є тільки батьки. Спадкове майно складається з 1/2 частини будинку, 1/2 частини іншого майна, та 1/2 частини автомобіля. Батьки отримують по 1/4 будинку, по 1/4 рухомого майна і по 1/4 автомобіля. Всього батьки чоловіка отримують 1/2 частини будинку+1/8 частини будинку=5/8 частин будинку, 1/2 частина іншого майна +1/8 частини =5/8 частин всього рухомого майна, 1/2 частина автомобіля+1/2 частина автомобіля=цілий автомобіль. Кожен з батьків отримає по 5/16 будинку, по 5/16 рухомого майна і по 1/2 частині автомобіля. Щодо автомобіля, можна і весь автомобіль, що мабуть буде і вірнішим оскільки по документам він належав дружині, розділити між батьками чоловіка в спадковій справі дружини, кожному по 1/2 відразу.Щодо переважного права на виділ часток, ст.1279, то я так розумію, що чоловік і дружина жили разом, тільки вдвох, співвласниками також були тільки вони, а тому положення цієї статті не може бути застосованим в цій ситуації.
sem

Номер повідомлення:#320

Повідомлення тернЯна » 05 листопада 2009, 21:16

zaraza А ви звідки? Мабуть зі Сходу?І чому ви вважаєте, що тільки із Західу можуть бути хворі і що все так погано? Так, у нас багато хворіють, але ж одужують. Я теж нещодавна перехворіла, але зараз все добре. Так що зустрінемося на іспиті. Я буду у масці (саме для вас), а ви як хочете...
тернЯна

Номер повідомлення:#321

Повідомлення sem » 05 листопада 2009, 21:26

Частина 2, Розділ 1 Методичних рекомендаційп.1. Якщо кілька осіб, які могли б спадкувати одна після одної, померли під час спільної для них небезпеки (стихійного лиха, аварії, катастрофи тощо), припускається, що вони померлиодночасно. У цьому випадку спадщина відкривається одночасно і окремо щодо кожної з цих осіб. Спадкоємець, який помер хоч і через декілька годин після спадкодавця, але на наступну добу, не вважається померлим з ним одночасно і у нього виникає право на спадщину.
sem

Номер повідомлення:#322

Повідомлення vesta » 05 листопада 2009, 21:34

sem, MMV, И так бывает дякую за відповідь.У мене бали сумніви саме по ч.4 ст. 1220, а вот методичних рекомендацій я не додивилась.згодна з вашою думкою і вирішенням задачі.
vesta

Номер повідомлення:#323

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 05 листопада 2009, 22:08

Усім доброго вечора! Задача - СУПЕР! sem, РЕСПЕКТ!!! Так розв'язали, що й придратися ні к чому...Невже іспит ВКК на 12.11??? Я так розумію, тільки zaraza має таку інформацію [qoute]з перших уст[qoute]...
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#324

Повідомлення annwell » 05 листопада 2009, 22:16

ОЦЕ ТАКОЇ!!!! Іспит 12. 11.09, а ніякого повідомлення я не отримувала. Шукала на сайті МЮУ, там теж жодної інформації. Хто знає, якщо скаржника вчасно не повідомлять, які наслідки для скаржника????????????????????
annwell

Номер повідомлення:#325

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 05 листопада 2009, 22:39

Мені віриться, що такого не може бути...повідомити повинні усіх, а не тільки zaraza.Чи може ще хтось був повідомлений???На крайній випадок можно завтра подзвонити до МЮ та отримати об'єктивну інформацію про призначення дати іспиту, якщо його призначили.
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#326

Повідомлення тернЯна » 05 листопада 2009, 22:52

я теж сьогодні отримала запрошення (про це ж і мова була раніше: що їхати або не їхати, а якщо їхати, то необхідно берегтися - самому одягти маску і ласти та товаришу про це нагадати)
тернЯна

Номер повідомлення:#327

Повідомлення И так бывает » 05 листопада 2009, 22:58

SEM Почему не спадкують, батьки дружини та син ' спадкоэмцями 1-ї черги, вони спадкують все крім машини?
И так бывает

Номер повідомлення:#328

Повідомлення annwell » 05 листопада 2009, 23:21

тернЯна, скажіть, будь ласка, коли Ви здавали КК???????? Бо я не можу зрозуміти, чому не отримала запрошення, я здавала КК 01.10.
annwell

Номер повідомлення:#329

Повідомлення Натик » 05 листопада 2009, 23:39

Добрий вечір, РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ підскажіть номер телефону у МЮУ щоб дізнатись про екзамен на ВКК 12.11. А можливо хтось інший знає. Дякую.
Натик

Повідомлення: 90

Номер повідомлення:#330

Повідомлення И так бывает » 06 листопада 2009, 00:31

sem еще раз прочитала ваше решение задачи. Со всем согласна. Я пропустила момент, что обратились родители пары ( а считала только родителей жены) и что 1/8 по праву представления переходить родителям. Еще раз убидилась, что надо читать каждое слово надо очень внимательно! А к решению действительно не придерешься )))))))))
И так бывает

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]