Форум

Інформаційний ресурс

доверенность от двоих

Номер повідомлення:#31

Повідомлення HIMka » 20 січня 2010, 15:09

на №31, а если Вы все таки нотариус - тогда я в .....шокеНі я не нотаріус, а я в шоці, що тут так бурно реагують,на те коли людині щось не зрозуміло і вона хоче чогось навчитись. Я Вас особисто не прошу мені допомагати і прошу не залишати свої коменти в мій бік по типу [qoute]тогда я в .....шоке[qoute], вже не раз писала тут на форумі, але повторюсь- майте повагу до інших людей,які тут спілкуються і не такі [qoute]Розумні[qoute], як ви!
HIMka

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Nonna » 20 січня 2010, 15:14

[qoute]я робила 1 довіреність від декількох осіб на представлення інтересів у суді, побачимо що буде при перевірці...[qoute][qoute]Ні я не нотаріус[qoute]....... так все же? или помошник работающий за нотариуса с [qoute]правом подписи и печати[qoute]??... потому так и реагируют....
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення HIMka » 20 січня 2010, 15:18

малося на увазі, що я друкувала,а нотаріус посвідчив.
HIMka

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Feba » 20 січня 2010, 15:22

http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicrid=6222http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicrid=9093http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=18961#264915
Feba

Повідомлення: 1194
Дякував (ла): 190 раз.
Подякували: 72 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення HIMka » 20 січня 2010, 15:35

feba,я щось не можу перейти на ці сторінки, чи це не для всіх?
HIMka

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Feba » 20 січня 2010, 15:38

Одна страничка общий форум, 2 странички малого форума. Есть уже поднятая тема.
Feba

Повідомлення: 1194
Дякував (ла): 190 раз.
Подякували: 72 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення HIMka » 20 січня 2010, 17:48

на №39[qoute]а другое дело если не нотариус, тогда спор становится беспредметным[qoute] якщо я не НОТАРІУС, то я немаю права зрозуміти,чому я не можу отримати безвідкличну довіреність?[qoute]и для меня очень не интересный [qoute]це вже друге питання... кому [qoute]не интересно[qoute], вище по тексту просила не турбувати,а тільки кому не важко поділитися своїми знаннями та досвідом,я думаю, для цього форум і створений.
HIMka

Номер повідомлення:#38

Повідомлення HIMka » 20 січня 2010, 17:54

на №39[qoute]тем более если [U]он не желает слушать мнение[/U] специалистов многие из которых имеют практику по много лет[qoute]я якраз бажаю слухати/читати інші думки,по турбуючим мене питанням, але я не побачила в цій темі жодної відповіді на своє питання,обГрунтоване чимось....
HIMka

Номер повідомлення:#39

Повідомлення notta » 20 січня 2010, 17:58

Для НІМka. Безвідкличні довіреності передбачені ЗУ [qoute]Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю[qoute]. А еще по поиску посмотрите, много тем есть про эти доверенности.
notta

Номер повідомлення:#40

Повідомлення hrustysj » 04 лютого 2010, 16:16

Блін, тільки шо прийшли робити довіреність на автомобіль!Ситуація: дві сестри отримали автомобіль по спадщині:кожна по одній другій!В тех паспорті так і зазначено: власник:одна сестра, в примітках записана співвласником друга!Прочитала бурне обговорення ціє теми, сказала що треба їм робити дві довіреності, передзвонили іншому нотаріусу і той погодився зробити на одному бланку від двох!То капец!!!!!І де тут правда????
hrustysj

Номер повідомлення:#41

Повідомлення hrustysj » 04 лютого 2010, 16:17

Чому кожен робить як хоче!!!?
hrustysj

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Nonna » 04 лютого 2010, 16:27

патамушто..... у нас и то и то не запрещено.... и если вы сказали две , то это не значит , что нотариус который сказал - одну -не прав.... тем более , что прочли бурное обговрювання.....)))))))))))
Nonna

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Marysia. » 04 лютого 2010, 16:27

вчера был клиент : надо 2 доверенности на преставительство в суд. Потом звонит адвокату, тот ему разъясняет - не надо дву, пусть нотариус делает одну от двоих. Дает мне трубку и на мой отказ, оттуда [qoute]чем вы руководствуетесь, когда отказываете?[qoute], отвечаю - законом, тем более что твердо убеждена, что один доверитель отменив свое поручение не может этого сделать за другого и таким образом доверенность висит как бы в воздухе, ну не вычеркну же я в оригинале фамилию отказника , а если даже я ее уберу из оригинала, то копия то все равно уже в суде и там про эту отмену не узнают никогда. В зависимости от причины судебного спора и его цены, могу себе представить размер возмещения нанесенного нотариусом вреда и последствия по приостановлению ли отобранию свидоцтва вообще.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення Nonna » 04 лютого 2010, 16:35

Marysia , наша песня хороша...[B]отвечаю - законом[/B] - может просветите, познакомите и нас с этим законом???? с отменою , да , будут заморочки .....
Nonna

Номер повідомлення:#45

Повідомлення hrustysj » 04 лютого 2010, 16:38

одним словом треба робити все що не заборонено законом, тим більше що заробіток всім потрібен))))
hrustysj

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Nonna » 04 лютого 2010, 16:48

hrustysj , ну , что ж Вы так в крайности бросаетесь........... и если ВЫ только из-за заработка....то лучше уйти самому и сразу... пока вас не ушли...
Nonna

Номер повідомлення:#47

Повідомлення Nonna » 04 лютого 2010, 17:01

а я таких случаях -возьму как положено и сохраню морду лица..... не хотят делать - значит не мое.... мне почемуто не считают второй кг мяса по себестоимости.....потому что я у них взяла пкрвый кг мяса..... обидно...что ж мы сами себя так унижаем?А????
Nonna

Номер повідомлення:#48

Повідомлення hrustysj » 04 лютого 2010, 17:10

просто треба визнати, що нотаріат тепер [qoute]на ринкових[qoute] відносинах, а люди шукають де дешевше
hrustysj

Номер повідомлення:#49

Повідомлення Клер. » 04 лютого 2010, 17:11

У випадку 2 співвласників на 1 автомобіль - роблю одну довіреність.Можна довго спорити і дискутувати - але.... Ст. 58 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute], 1 абзац.
Клер.

Повідомлення: 1381
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 254 раз.

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Per se » 04 лютого 2010, 17:15

№ 52 Убила бы(((Идите на рынок там и торгуйте… с рынка в нотариат попали?(((
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення =Ирчёнок=NOT » 04 лютого 2010, 17:30

а як будете скасовувати, довіреність? Якщо один забажає скасувати.Якщо один довіритель помре, то як?
=Ирчёнок=NOT

Повідомлення: 350
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#52

Повідомлення grenouille » 04 лютого 2010, 17:32

[B]Таке питання та відповідь були у журналі нотаріат для вас №5 від травня 2008 р.[/B][U]Чи можливе існування спільної довіреності, тобто довіреності від імені декількох осіб?[/U]Законом України [qoute]Про нотаріат[qoute] (ст. 58) передбачена можливість видачі довіреності кількома особами. До речі, це правило зберігається в усіх зареєстрованих законопроектах [qoute]Про нотаріат[qoute].Положення п. 146 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України не можна трактувати як можливість існування лише одного довірителя в одній довіреності. Термін [qoute]однією особою[qoute] має пояснення в ч. З ст. 202 Цивільного кодексу України, згідно із якою одностороннім правочином визнається дія однієї сторони, що може бути представлена однією або кількома особами. Таким чином, вказаний пункт Інструкції прямої заборони стосовно видачі довіреності кількома особами не містить.Але вказане правило має деякі межі. Тобто не можна стверджувати, що видача довіреності від кількох осіб можлива за будь-якої ситуації.Право на видачу спільної довіреності слід залишити учасникам спільної власності. Якщо продається об'єкт, що належить, наприклад, трьом співвласникам, і два з них хочуть уповноважити третього на продаж своїх часток у праві власності, при цьому ці два співвласники з'явилися до одного нотаріуса одночасно, то недоцільно пропонувати вчинити їм дві довіреності, оскільки воля таких осіб направлена саме на продаж одним представником усього об'єкта в цілому. Також яскравим прикладом можливості видачі однієї довіреності посадовими, службовими особами, перерахованими в ч. З ст. 245 Цивільного кодексу України, ст.ст. 37-38 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute], а також відомості про припинення їх дії, здійснюється в Єдиному реєстрі за заявою довірителя про реєстрацію таких довіреностей. Заява про реєстрацію зазначених довіреностей надається Реєстратору безпосередньо довірителем. У разі неможливості подачі заяви на реєстрацію довіреності безпосередньо довірителем підпис довірителя на такій заяві повинен бути засвідчений підписом та печаткою особи, яка посвідчила довіреність[qoute].Отже, не важко дійти висновку, що відомості про довіреності на розпорядження майном, у тому числі транспортними засобами, посвідчені вищевказаними посадовими особами, мають заноситися до Єдиного реєстру, а тому згідно з п. 42 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України при укладенні правочину представником нотаріус зобов'язаний перевірити таку довіреність за допомогою Єдиного реєстру довіреностей.
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#53

Повідомлення hrustysj » 04 лютого 2010, 17:36

[qoute]Убила бы(((Идите на рынок там и торгуйте… с рынка в нотариат попали?((([qoute]та для чого так вже одразу?))))зараз самі нотаріуси роблять як Ви там сказали [qoute]ринок[qoute]!Тут взагалі то висловлюють думки і юридичні наслідки посвідчення довіреностей від двох осіб, а не заробіток від цього.
hrustysj

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Marysia. » 04 лютого 2010, 17:46

nonna на ваш №47Это мое мнение и я вам его не навязываю А читаю сначала Закон про нотариат, а потом инструкцию и Далее все законы по порядку, Стаття 5. Обов'язки нотаріуса Нотаріус зобов'язаний: здійснювати свої професійні обов'язки відповідно до цього Закону і принесеної присяги сприяти громадянам, підприємствам, установам і організаціям у здійсненні їх прав та захисті законних інтересів, роз'яснювати права і обов'язки, попереджати про наслідки вчинюваних нотаріальних дій для того, щоб юридична необізнаність не могла бути використана їм на шкодувідмовити у вчиненні нотаріальної дії в разі її невідповідності законодавству України або міжнародним договорам. И не смотря на Ст. 58. Посвідчення доручень. Припинення дії доручень Нотаріуси або посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії, посвідчують доручення, складені від імені однієї або кількох осіб, на ім'я однієї особи або кількох осібНо Я читаю внимательно еще и Инструкцию, а там вижу совершенно другое:ПОСВІДЧЕННЯ ДОВІРЕНОСТЕЙ 146. Представництво, яке ґрунтується на договорі, може здійснюватися за довіреністю. Нотаріуси посвідчують довіреності, складені від імені фізичної особи або юридичної особи, на ім'я однієї або кількох осіб з чітко визначеними юридичними діями, які належить учинити представникові. Довіреність та її скасування підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей, ...Вопрос в том что я [U][B]обЯзана[/B][/U] предупредить человекап,что его доверенность повиснет в воздухе если один из них захочет отменить свои полномочия. вы можете и от 10 делать на одного, мне все равно, тем более что и передоверить с такойц доверенности вряд ли кто-либо кроме вас решится, так вот вы будете при работе.По поводу автомобилей полуенных по наследству, ситуация достаточно запутанная и конечно правильно было бы делать от двоих одну. Ну не пишем же мы с вами доверенностей на распоряжение домом от всех сособственников в одной доверенности? Пишет каждый сам от себя. Так ? Так почему доверенность, при совершении которой каждый доверитель может доверить лишь то,что он хочет и на что уполномачивает доверенное лицо, должна быть от двоих и обезличена? А Расписать в одной доверенности что Я иванова разрешаю подписать мирову угоду а я петрова не разрешаю получать деньги по ней, то вряд ли кто в ней разберется кроме нас.пока писала не прочла пост 56. очень туманная записка и расплывчатый ответ. Про отмену так ничего и не разъяснено. Главное под этой бамагой не видно подписи кто про это написал и не написано кто будет возмещать ущерб в случае описанном выше
Marysia.

Номер повідомлення:#55

Повідомлення Клер. » 04 лютого 2010, 18:25

Для -=Ирчёнок=-NOT на № 55А якщо помре один співвласник чи скасує довіреність - то повірений буде розпоряджатись половиною авто? Як ви це уявляєте?
Клер.

Повідомлення: 1381
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 254 раз.

Номер повідомлення:#56

Повідомлення Marysia. » 04 лютого 2010, 18:28

Клер - Умничка! и сразу отпадают все сомнения!!!Всегда с клиентами начинаю разговор а что если кто-то умрет? и после этого уже решаем: дарим и остаемся без жилья, или продаем и ставим условие о пожизненном проживании,или делаем доверенности от двоих ... и так далее.
Marysia.

Номер повідомлення:#57

Повідомлення hrustysj » 04 лютого 2010, 18:30

на рахунок [qoute]помре[qoute], то те ж саме питання №59 виникає і якщо в довіреність буде видана від двох співвласників
hrustysj

Номер повідомлення:#58

Повідомлення OLNIK » 04 лютого 2010, 23:08

А если два совладельца приватизированной квартиры продают одному покупателю, то что тоже два договора делаете? или один с двумя участниками на стороне продавца?Вдруг один из продавцов захочет разорвать договор?
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#59

Повідомлення OLNIK » 05 лютого 2010, 00:37

На сообщ.63Но вопрос мною задан был, как бы по [qoute]аналогии[qoute], чит. риторический )))Не думаю, что так уж неправа, доверенность тоже на основании договора по согласию выдается, причем даже устного договора.Ст.58 нашего закона есть?- есть. Почему только из-за реестра доверенностей, в который кроме нас никто не заходит ( с целью соблюсти интересы гражданина) и который вообще никаким законом не предусмотрен , а лишь косвенно упомянут в ст.42, мы должны и закон нарушить и интересы гражданина в связи с этим?Доверенность тоже на основании договора выдается. Поставил в известность поверенного устно (как и договор устно заключил)- что не верит ему, значит и не должен этот поверенный к нотариусу соваться. Закон рассчитан на добросовестность, а нас поставили в такую ПОЗицию, что мы должны все предвидеть, все предусмотреть... и ЭТО ужас.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#60

Повідомлення Dali » 06 лютого 2010, 04:04

А якщо буде 2 довіреності на одну машину, і один власник помре, або скасує довіреність, то що уповноважений зможе щось зробити з половиною машини? Розпоряджатися машиною по частинах, по-моєму,ніхто не захоче. Тому я на машину роблю одну довіреність від всіх, а в мене їх було троє. Бо смислу в трьох довіреностях на одну машину я не бачу. У всіх інших випадках - тільки від одного. Бо частину квартири можна продати, якщо один із співвласників передумав. Так само довіненість на адвоката. Один може передумати мати справу з цим адвокатом, інший дальше з ним має справу. Коли від кожного своя довіреність, то і проблем не виникає.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]