Форум

Інформаційний ресурс

НОТАРІАЛЬНА ТАЄМНИЦЯ і СПАДЩИНА. ВАЖЛИВО!!!

Номер повідомлення:#61

Повідомлення SuN ShinE » 19 лютого 2010, 15:28

На сьогодні спадковий реєстр в такому вигляді і в такому стані законодавчого його врегулювання потрібен просто для заробляння грошей ІЦом .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#62

Повідомлення V » 19 лютого 2010, 15:41

Народ і я не в петраю – як працювали нотаріуси зі спадщиною до виникнення ІЦ? Шахрайська зграя сьогодні перекроїла під себе не тільки все законодавство, але й свідомість народу. Отямтеся - нас всіх мають… . Повірте, без ІЦ спадщині жити можна, не можуть жити без ІЦ МЮ, тільки шахраї при владі. А хто це, треба їх по прізвищах називати щоденно
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення Marysia. » 19 лютого 2010, 16:01

Ол - уважая ваше личное видение этого вопроса не могу не отметить что вы немного загоняете ,как говорит сейчас молодежь. Если мы с вами сами себя начнем в глухой кут загонять так кто нам тогда поможет? посидите, почитайте мнения коллег и попробуте уяснить факт того, что завещание является тайнм до смернти лица его оставившего. После мы и есть те люди, с помощью которых наследники могут узнать о том, что оно есть, узнать его содержание и получить по нему наследство. Следуя вашей логике, завещания писать нет смысла вообще.Думаю открыв хоть одно наследственное дело в связи с которым вам прийдется отослать пару-тройку запросов коллегм, вы поймете как далеки от истины. Успеха.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#64

Повідомлення Олл » 19 лютого 2010, 18:50

Miss_Snake!Абсолютно з Вами згоден. Не обовязок нотаріуса розшукувати заповіти або спадкоємців.Та мова йшла про інше - про допуск до нотаріальної таємниці неналежних осіб.А писати запити по всім заповітам – це взагалі безглузда справа. Надання необхідних документів нотаріусу (до речі, й довідок), це обов’язок спадкоємця. Можна розмірковувати й на цю тему, але будемо відхілятися від предмету обговорення – нотаріальної таємниці.
Олл

Повідомлення: 653
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 462 раз.

Номер повідомлення:#65

Повідомлення Олл » 19 лютого 2010, 18:50

Marysia !Цікаво, а Ви дійсно вважаєте, що [qoute]завещание является тайнм до смернти лица его оставившего[qoute]?Але коли прочитав інший Ваш вислів : [qoute]мы и есть те люди, с помощью которых наследники могут узнать о том, что оно есть, узнать его содержание[qoute], відверто кажучи стало трохи ніяково. Поясню чому, не дивлячись на те, що вже існує безліч детективів на подібну тематику.Існує два заповіти і спадкоємець за законом. По першому заповіту - все моє майно..., по другому заповіту - із всього мого майна ... Так от, із всього мого майна не багато і не мало, а пакет акцій, що є блокуючим або контрольним підпиємства, що є бюджетоутворюючим певної галузі виробництва.Ці два заповіти є чинними. До того як подав заяву про прийняття спадщини спадкоємець за другим заповітом, спадкоємцю за первим заповітом стає відомим зміст другого заповіту. Тепер питання. Довго буде дихати повітрям спадкоємець за другим заповітом. Незнаєте? І я не знаю. Але це і є те, що називається нотаріальною таємницею.Таких чи подібних до такої ситуації - безліч. Єдине, про що я намагаюся говорити, це про обережність в поводженні з нотаріальною таємницею, а не про якісь бюрократичні схеми чи щось [qoute]загонять[qoute].
Олл

Номер повідомлення:#66

Повідомлення SuN ShinE » 19 лютого 2010, 20:37

Як мені відомо Володимир зараз займається здоровям своєї мами .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#67

Повідомлення Калина » 19 лютого 2010, 20:52

На № 70[QUOTE]Та мова йшла про інше - про допуск до нотаріальної таємниці неналежних осіб.[/QUOTE]Уважаемый Ол, разъясните, пожалуйста, ну какая такая тайна раскрывается перед нотариусом, запросившим информацию о тождественности завещателя. Перед нотариусом, которому в силу выполнения своих обязанностей уже известно о том, что коллега удостоверил завещание от однофамильца. Если в ответе указано, что МОЙ Иванов не является ВАШИМ Ивановым, где тут тайна. Где здесь ненадлежащие лица? С каких это пор нотариус, оформляющий наследство, стал ненадлежащим лицом?VITAminka, конечно, в своем № 57 была весьма эмоциональна, но в моей практике приходилось обращаться не только к здравому смыслу коллеги, но и к другим аргументам. Терпеть не могу кляузничать, но на уровень ГУЮ выходить приходилось. И, должна отметить, всегда находила понимание ситуации и поддержку. Чего, к огромному сожалению, не всегда получаешь от коллег.
Калина

Повідомлення: 4313
Дякував (ла): 6949 раз.
Подякували: 6101 раз.

Номер повідомлення:#68

Повідомлення Олл » 19 лютого 2010, 21:50

Калина !Відомості про особу - це вже є нотаріальна таємниця. До таких відомостей відноситься і дата її народження. І звертатися до колеги, щоб він повідомив дату народження заповідача, це й означає спонукати до вчинення неправомірних дій, а саме вимагати від нього відомостей, що становлять нотаріальну таємницю (ст.8-1). Це не я придумав. Так написаний Закон. І по ньому нотаріус, свій колега, і є тією неналежною особою на відміну від спадкоємця.Тепер щодо Іванова. У довідці не міститься жодних відомостей, в тому числі і дати народження, зазначеної у заповіті. Стосовно Іванова тільки відомості, повідомлені в заяві самим спадкоємцем. Мною здійснено порівняння дат народження цих двох Іванових і без розголошення будь-яких відомостей (читай дати народження заповідача) зазначено, що це різні особи. Що ще буде потрібно нотаріусу, який веде спадкову справу? Він одержав відомості, тому що сам спадкоємець їх йому надав, а я не розголосив нотаріальну таємницю.
Олл

Номер повідомлення:#69

Повідомлення Калина » 20 лютого 2010, 02:47

Ол, я не собираюсь продолжать дискуссию, так как каждый остается при своем мнении. Но интересно получается, если из Единых и Государственных реестров я использую информацию, которую Вы туда вносите (а там чего только нет: кто, что, когда, кому и т.д.) и, заметьте, не на основании закона, а на основании подзаконных актов, то это не нарушение нотариальной тайны? Но когда Вы мне не из праздного любопытства, а в силу необходимости совершать нотариальные действия и при этом не нарушить законных интересов других лиц сообщаете те же сведения, то это уже расценивается как нарушение нотариальной тайны.
Калина

Повідомлення: 4313
Дякував (ла): 6949 раз.
Подякували: 6101 раз.

Номер повідомлення:#70

Повідомлення MG » 20 лютого 2010, 03:51

[B]Ол[/B], будь ласка, надайте відповідь:- Ви працювали коли-небудь в ДНК і якщо так, то який термін ?
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Vanda » 20 лютого 2010, 11:36

Ол, спасибі Вам за Вашу аргументовану позицію щодо цього питання (підтримую її як юрист повністю) та колегам, які відгукнулися в рамках дискусії, а не в рамках образ (що частішає на нашому форумі)! Але... Ол, якщо можете, то скажіть, а Ви ніколи (ніколи-ніколи?!) не надавали відповіді своєму управлінню юстиції щодо тих же заповітів, довіреностей, договорів та інш., про які вони вас запитували на запити слідчих, прокурорів ті інш.? Може я і помилюсь, але, думаю, що надавали. І мало хто з нотарів ризикне написати своєму УЮ про оту тайну! А от щодо колег.... то ми можемо собі і написати і сказати...що потрібно.
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#72

Повідомлення Talexa » 20 лютого 2010, 11:43

Я думаю, интереснее было бы услышать ответ на вопрос: Заводиись ли Ол наследственные дела, в которых по данным из наследственного реестра есть завещания??? )Интересует в этом случае ход мысли Ол и последовательность его действий...
Talexa

Повідомлення: 644
Дякував (ла): 96 раз.
Подякували: 99 раз.

Номер повідомлення:#73

Повідомлення Олл » 20 лютого 2010, 16:56

1. В ДНК ніколи не працював. Натомість що таке таємниця дуже добре розумію, тому що доводилося в свій час як працювати з документами, на яких стоїть гриф таємно або цілком таємно, так і самому їх підписувати.2. Щодо відповіді УЮ. Тема взагалі починається з листа до УЮ, який є зверненням громадянина. Відмов ... в тому числі й судді по справі з посиланням на додержання нотаріальної таємниці, слідчому по кримінальній справі у виїмці, та багато чого вже було. Про податкову взагалі навіть мову нічого вести.3. Стосовно спадкових справ, так. Як зразки наведені реальні заяви спадкоємців. Відмови колегам так само існують, як зразок, реальна відповідь приватному нотаріусу. Звернення громадян-спадкоємців по заведеним мною спадковим справам дехто вже одержав.4. Послідовність дій. Якщо необхідно одержати відомості щодо заповіту, що [qoute]з'явився[qoute] із Спадкового реєстру (а це з'ясовується безпосередньо при відкритті сад.справи коли присутній спадкоємець) від імені спадкоємця заява нотаріусу, який зберігає заповіт. При одержанні відповіді (довідки) приймається рішення стосовно подальших дій.
Олл

Номер повідомлення:#74

Повідомлення Ксюня » 20 лютого 2010, 19:36

Ол, а навіщо ви надіслали [QUOTE]Звернення громадян-спадкоємців по заведеним мною спадковим справам[/QUOTE],якщо вам дадуть таку саму відповідь, як ви надали?Що ви будете робити?
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#75

Повідомлення Talexa » 20 лютого 2010, 19:38

[QUOTE]Послідовність дій. Якщо необхідно одержати відомості щодо заповіту, що [qoute]з'явився[qoute] із Спадкового реєстру (а це з'ясовується безпосередньо при відкритті сад.справи коли присутній спадкоємець) [B]від імені [U]спадкоємця[/U] заява нотаріусу, який зберігає заповіт.[/B] При одержанні відповіді (довідки) приймається рішення стосовно [U]подальших дій[/U].[/QUOTE]Красавец! И получаете ответ – отказ, потому, что данное лицо НЕ является наследником... Дальше что? Письмо №2 от потенциального наследника №2? и т.д. и т.п и так пока всех родственников не перешерстите, затем пойдут близкие друзья, в конце концов коллеги и просто знакомые.... ВАУ!Вас в этом случае, если не тот табор цыган убьет, о котором я писала выше, так коллега, которого с Вашей легкой подачи просто завалят запросами потенциальные наследники. Я пока вижу теорию и фантазии на тему - что бы я сделал, а еще ответ на первый мой вопрос – в вашей практике таких наследственных дел (к счастью) не было...Ол, буду искренней, если мне выпадет честь столкнуться с отказом на мой запрос, после чего меня так же не поймут и в дополнительной устной беседе, я все равно не допущу нарушения прав наследников и естественно никуда не буду предъявлять этот отказ, а буду вынуждена обратиться в УЮ с требованием принять меры. Другого выхода я не вижу...Боюсь пожелать вам появления такого наследственного дела в вашей практике,людей жалко, вас жалко, но с этим что-то нужно делать...
Talexa

Номер повідомлення:#76

Повідомлення Оленка Справедлива » 20 лютого 2010, 20:36

OLNIK, я Вам говорила, что Вы - богиня!? :)
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#77

Повідомлення Оленка Справедлива » 20 лютого 2010, 21:34

OLNIK, миленькая, не позволяйте душе грустить!Вот-вот наступит весна, а это счастье! :)А чтобы Вам стало теплее на душе, то я Вам скажу, что я Вас [B]безумно обожаю[/B], хотя лично мы и не знакомы, но к Вашему виртуальному образу я питаю нежные чувства, храня в душе глубокую веру в то, что образ на 100 % соответствует реальному человеку. :)
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#78

Повідомлення OLNIK » 20 лютого 2010, 21:43

0
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Оленка Справедлива » 21 лютого 2010, 05:07

OLNIK, кто опоздал, тот не успел прочитать № 88? :)))
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#80

Повідомлення СА » 22 лютого 2010, 00:51

Если б нотариус, удостоверивший завещание, указал в Спадковом реестре дату рождения или хотя бы год рождения завещателя, можно было бы избежать лишней переписки и разглашения нот.тайны.
СА

Повідомлення: 148
Дякував (ла): 38 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#81

Повідомлення ۩ALC۩ » 22 лютого 2010, 01:05

[QUOTE]Если б нотариус, удостоверивший завещание, указал в Спадковом реестре дату рождения или хотя бы год рождения завещателя[/QUOTE]... Это вопрос, ПОЖЕЛАНИЕ или Вы вольный слушатель?Нотариус, регистрируя завещание, не пропускает эти моменты:-)
Зображення
۩ALC۩

Повідомлення: 702
Дякував (ла): 197 раз.
Подякували: 87 раз.

Номер повідомлення:#82

Повідомлення СА » 22 лютого 2010, 01:16

Я о старых завещаниях, внесенных в СР не во время их удостоверения, а из архивов нотконтор и сельсоветов.
СА

Повідомлення: 148
Дякував (ла): 38 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#83

Повідомлення ۩ALC۩ » 22 лютого 2010, 01:27

2 [B]СА[/B]о [qoute]старых[qoute] завещаниях сегодня говорить поздно, к сожалению
Зображення
۩ALC۩

Повідомлення: 702
Дякував (ла): 197 раз.
Подякували: 87 раз.

Номер повідомлення:#84

Повідомлення Олл » 22 лютого 2010, 15:27

Talexa!Вибачте мене, але Ви що не в змозі прочитати те, що мною написано? Запитую про це, тому що бачу навмисне перекручення наявної інформації.Ви пишете : [qoute]И получаете ответ – отказ, потому, что данное лицо НЕ является наследником... [qoute]. Та я й не намагаюся з'ясовувати у колеги чи є належним спадкоємець. Для мене він є належним за законом. І колега від цього спадкоємця одержить пакет документів, що і йому підтвердять статус особи, яка до нього звертається, як спадкоємця за законом конкретної особи. Нотаріус зберігає заповіт особи, прізвище, ім'я, по батькові, якої збігається з прізвищем, ім'ям, по батькові спадкожавця, після якого мною заведено спадкову справу. В заяві спадкоємця нотаріусу, який зберігає заповіт вказано дату народження. Тепер нотаріусу залишається порівняти дві дати народження (із заяви та із заповіту і реєстру), зробити висновок щодо ідентифікаці особи і дати довідку спадкоємцю, який звернувся до нього.Ну скажіть мені, що в цій схемі незрозуміло? При чому тут циганський табір? Чому хтось повинен їздити по Україні, якщо існує поштовий зв'язок? Колеги, ви що навмисно змушуєте все так [qoute]дрібно розжовувати[qoute]? Абсолютно нормальна схема. Ще раз повторюю, я її дотримуюся.Щодо скарги ГУЮ. Облиште. Якщо на Вас це може впливати, то на мене -ні. Та й для початку потрібно ще з’ясувати компетенцію ГУЮ. Ну, а вже потім відповідальність нотаріуса. Для початку потрібно довести, що я щось порушив, зберігаючи нотаріальну таємницю, а вже потім ”лякати їжачка …”.
Олл

Номер повідомлення:#85

Повідомлення Talexa » 22 лютого 2010, 17:42

Яке там перекручування – я у шоці! Все зрозуміло – Ви не розумієте хто такі спадкоємці і з чим взагалі їх їдять...Для Вас он хоч 10 разів є належним за законом, але якщо заповіт посвідчений на ім’я іншої людини, то для того нотаріуса, у кого зберігається цей заповіт, він [U]не є спадкоємцем[/U], бо нотаріус це бачить із примірника, який залишається у його справах! У спадкоємців за законом не має прав сувати свого носа до заповітів, до яких вони не мають жодного відношення, якщо вони з останнім розпорядженням спадкодавця не згодні – надається їм, як спадкоємцям за законом, витяг зі спадкового реєстру, не більше того, тоді нехай вони подають позов до суду, а суд в свою чергу витребує у законом встановленому порядку копію заповіту із справ нотаріуса, а тоді вже і ознайомлюються з цім заповітом та баламутять чого вони там собі наміркували. Ніякої копії заповіту особам, які не є спадкоємцями надавати не можна! Бо в цьому випадку саме і порушується ст.8!Я би на такий запит однозначно відмовила![B]Таааак..., ще приклад:[/B]До Вас звертається спадкоємець за заповітом Під час заведення спадкової справи за спадковим реєстром ви бачите, що після цього заповіту було посвідчено ще 3! Цікаво у цьому випадку почути, що ви будите робити... Невже перевірив що ця особа є СПАДКОЄМЦЕМ за заповітом від його імені будити надсилати запити по іншим заповітам??? Бо він же СПАДКОЄМЕЦЬ, ви же це перевірили!!! Що це за переваги спадкоємцям за законом, які ви собі понавигадували???Я роблю такі запити:Згідно витягу зі Спадкового реєстру №_____ від ____ року, та у зв’язку з заведенням спадкової справи до майна ________, _______ року народження, яка померла _______ року, __________, приватний нотаріус __________ міського нотаріального округу просить надіслати на свою адресу відомості з реєстру нотаріальних дій про рік народження та місце проживання ____________, заповіт від імені якої був посвідчений:_______ державною нотаріальною конторою ______ року, за реєстром №__________ державною нотаріальною конторою ______ року, за реєстром №__________ приватним нотаріусом _____ міського нотаріального округу _____ року, за реєстром №__________ державною нотаріальною конторою ______ року, за реєстром №__.Також прошу надіслати копію вказаного заповіту у разі співпадання року народження.Відомості необхідні для з’ясування кола спадкоємців. Додаток : копія свідоцтва про смерть на 1 арк. в 1 прим..Печатка Нотаріус ПідписРозсилаю за адресами, отримаю відповіді, з’ясовую хто є спадкоємцем, а хто «Не корысти ради, а токма воли царицы Тамары» - йде відпочивати... Проблема була тільки один раз, саме з приватним нотаріусом, але в телефонному режимі він встиг все зрозуміти, ще до того як я почала діяти.Зараз будите сміятися, я його питаю – «Звідки ви цю дурню взяли? Невже вам ніколи колеги не робили запитів по посвідченим вами заповітам? Всі хто звернувся до вас за посвідченням заповіту живеньки й здоровеньки, це мені першій пощастило?На що він мені відповів:- Я про це читав на форумі [B]yurradnik.com.ua...[/B]Ви молодий нотаріус, досвіду роботи у державній нотаріальній конторі немає, тому дуже прошу, не пускайте хвилі на рівному місці.
Talexa

Номер повідомлення:#86

Повідомлення Олл » 22 лютого 2010, 20:07

Talexa !Цікаве Ваше безапеляційне ствердження :[qoute]Ви молодий нотаріус...[qoute].Молодий нотаріус чи не молодий, це спірне питання. В повідомленні за №41 про себе повдомив, що стажу в приватному нотаріаті майже 12 років. Ну, можливо й молодий. Особисто Вам я нічого доводити не буду. Якщо Ви не розумієте суті механізму роботи з нотаріальною таємницею - це вже Ваша особиста справа. Що б я робив, якби одержав такий запит від Вас? На перший випадок - коректно відмовив в наданні відомостей, що становлять нотаріальну таємницю. Після другого звернення Ви б спілкувалися з прокуратурою.Як дружня порада. Не намагайтеся ніколи і ні на кого тиснути, в тому числі й по телефону. Всі ваші телефонні розмови можуть легко перетворитися у звуковий файл з ненайкращими наслідками для одного з співрозмовників. Ніякої влади у одного нотаріуса над іншим не має. Про це говорить не тільки мій нотаріальний досвід, а й взагалі достатній життєвий. І на останок. Відповіді на мій запит, з чого й починається тема, до ГУЮ ще не має. Одержу, обов'ово доведу до відома на форумі.
Олл

Номер повідомлення:#87

Повідомлення Ксюня » 23 лютого 2010, 01:37

До п.181 - [B]Ол[/B], а ви часом не були військовим контррозвідником???Дуже вже у Вас перебільшене поняття [qoute]таємниця[qoute].Тільки вони можуть бути такими [qoute]прямими, як двері[qoute]. Знаю з власного досвіду....
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#88

Повідомлення Talexa » 23 лютого 2010, 13:41

Ол, не переймайтесь так, нічого особистого! Я поважаю будь яку точку зору!Більше того – я вас люблю, за вашу впертість. Яке там тиснути, я просто боюсь що це саме Ви не розумієте суті механізму роботи з нотаріальною таємницею, та з будь яких обставин це не може бути особистою справою, бо порушуються права громадян! Невже до Вас ніколи за вісі ці довгі роки роботи в нотаріаті не звертались заповідачі, які б не хотіли, щоб зміст їхнього заповіту став відомий родичам (саме спадкоємцям за законом). Яке Ви маєте право після смерті заповідача, лише з підстав того, що Ви перевірили що до вас звернулися родичі померлого робить від їх імені якісь запити, при тому намагаючись впевнено голосити, що Ви саме цим не порушуєте нотаріальну таємницю???Мені не треба нічого доводити, але я так і не почула відповіді на питання:[QUOTE]До Вас звертається спадкоємець за заповітом Під час заведення спадкової справи за спадковим реєстром ви бачите, що після цього заповіту було посвідчено ще 3! Цікаво у цьому випадку почути, що ви будите робити... Невже перевірив що ця особа є СПАДКОЄМЦЕМ за заповітом від його імені будити надсилати запити по іншим заповітам??? Бо він же СПАДКОЄМЕЦЬ, ви же це перевірили!!! Що це за переваги спадкоємцям за законом, які ви собі понавигадували???[/QUOTE]Прокоментуйте будь ласка, посилаючись на законодавчі норми...
Talexa

Номер повідомлення:#89

Повідомлення Олл » 23 лютого 2010, 19:35

Ксюня!Сьогодні 23 лютого, в певному розумінні щорічний знаковий день.Ви досить зневажливо ставитеся до військової контрозвідки. Здається у Вас був негативний досвід. Шкода, якщо це так. В минулому я не був військовим контрозвідником але знаю багатьох людей цієї професії. Завдячуючи їхній праці, правильніше висловитися службі, багато чого негативного в житті не відбувається. Але це також таємниця і про це ніхто і ніколи не дізнається. Наша національна розвідка є однією з найкращих в світі. І це також [qoute]таємниця[qoute]. І там також служать офіцери. Завдячуючи обраній професії, багато з нас, нотаріусів, тільки доторкнулися до того, що називається таємницею але й на цьому єтапі не в змозі осягнути межі допустимого. Окрім державної таємниці, яка може мати відповідний гриф, що визначає рівень доступу до неї, існують різні види професійної таємниці, визначеної законом. Окрім відомої нам нотаріальної таємниці є, наприклад, банківська таємниця. Нехай один банк зверненться до іншого за відомостями по рахунку конкретної особи. Відповідь буде зрозумілою. А у нас виходить, що один нотаріус може за потуранням іншого нотаріуса [qoute]порпатися[qoute] у інформаційних масивах, що не підлягають розголошенню.Ми повинні раз і на завжди зрозуміти, що наш архів, це не наша таємниця, а таємниця тих людей, хто повірив і довірився конкретному нотаріусу. Відомості про цих людей можуть бути розголошені нотаріусом тільки за їх згоди.P.S. Поки готував це повідомлення, поштар приніс повторний запит з ДНК по заповіту. Оце вже і є те, що у відповідності до статті 8-1 Закону України ”Про нотаріат” повинно визначатися як спонукання до вчинення нотаріусом неправомірних дій, а саме вимагання від нього відомостей, що становлять нотаріальну таємницю. Зупинити завідуючу ДНК (запит не від нотаріуса, а від особи, що здійснює адміністративні функції), на жаль, з першого разу не вдалося. Готую відповідні матеріали до Генеральної прокуратури.
Олл

Номер повідомлення:#90

Повідомлення мышка - норушка » 23 лютого 2010, 19:46

Ол, ну Вы чисто гоните:( у меня наследственное дело заведено, умерла бабулька 90 лет по фамилии Иванова, я таких запросов разослала 30 шт, потому что из нашего эл. реестра не видно чаще всего год рождения, хорошо, что на Вас не нарвалась, дай Вам Бог не оформлять спадщину
мышка - норушка

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]