Номер повідомлення:#85
Talexa
» 22 лютого 2010, 17:42
Яке там перекручування – я у шоці! Все зрозуміло – Ви не розумієте хто такі спадкоємці і з чим взагалі їх їдять...Для Вас он хоч 10 разів є належним за законом, але якщо заповіт посвідчений на ім’я іншої людини, то для того нотаріуса, у кого зберігається цей заповіт, він [U]не є спадкоємцем[/U], бо нотаріус це бачить із примірника, який залишається у його справах! У спадкоємців за законом не має прав сувати свого носа до заповітів, до яких вони не мають жодного відношення, якщо вони з останнім розпорядженням спадкодавця не згодні – надається їм, як спадкоємцям за законом, витяг зі спадкового реєстру, не більше того, тоді нехай вони подають позов до суду, а суд в свою чергу витребує у законом встановленому порядку копію заповіту із справ нотаріуса, а тоді вже і ознайомлюються з цім заповітом та баламутять чого вони там собі наміркували. Ніякої копії заповіту особам, які не є спадкоємцями надавати не можна! Бо в цьому випадку саме і порушується ст.8!Я би на такий запит однозначно відмовила![B]Таааак..., ще приклад:[/B]До Вас звертається спадкоємець за заповітом Під час заведення спадкової справи за спадковим реєстром ви бачите, що після цього заповіту було посвідчено ще 3! Цікаво у цьому випадку почути, що ви будите робити... Невже перевірив що ця особа є СПАДКОЄМЦЕМ за заповітом від його імені будити надсилати запити по іншим заповітам??? Бо він же СПАДКОЄМЕЦЬ, ви же це перевірили!!! Що це за переваги спадкоємцям за законом, які ви собі понавигадували???Я роблю такі запити:Згідно витягу зі Спадкового реєстру №_____ від ____ року, та у зв’язку з заведенням спадкової справи до майна ________, _______ року народження, яка померла _______ року, __________, приватний нотаріус __________ міського нотаріального округу просить надіслати на свою адресу відомості з реєстру нотаріальних дій про рік народження та місце проживання ____________, заповіт від імені якої був посвідчений:_______ державною нотаріальною конторою ______ року, за реєстром №__________ державною нотаріальною конторою ______ року, за реєстром №__________ приватним нотаріусом _____ міського нотаріального округу _____ року, за реєстром №__________ державною нотаріальною конторою ______ року, за реєстром №__.Також прошу надіслати копію вказаного заповіту у разі співпадання року народження.Відомості необхідні для з’ясування кола спадкоємців. Додаток : копія свідоцтва про смерть на 1 арк. в 1 прим..Печатка Нотаріус ПідписРозсилаю за адресами, отримаю відповіді, з’ясовую хто є спадкоємцем, а хто «Не корысти ради, а токма воли царицы Тамары» - йде відпочивати... Проблема була тільки один раз, саме з приватним нотаріусом, але в телефонному режимі він встиг все зрозуміти, ще до того як я почала діяти.Зараз будите сміятися, я його питаю – «Звідки ви цю дурню взяли? Невже вам ніколи колеги не робили запитів по посвідченим вами заповітам? Всі хто звернувся до вас за посвідченням заповіту живеньки й здоровеньки, це мені першій пощастило?На що він мені відповів:- Я про це читав на форумі [B]yurradnik.com.ua...[/B]Ви молодий нотаріус, досвіду роботи у державній нотаріальній конторі немає, тому дуже прошу, не пускайте хвилі на рівному місці.