Номер повідомлення:#111
Berizka
» 05 березня 2010, 13:06
Doroty, стосовно задачі № 3, так, вони можуть тлумачити заповіт, але як вони визначать свої частки у простих дробах? Ось тут і виникає питання! Частки може визначити БТІ, але згідно їх Інструкції, заяву про це повинен подати власник, а власник вже помер, тому це зробить суд, я просто не впевнена чи може це зробити нотаріус (такий запит до БТІ)? Якщо БТІ його прийме то тоді можна обійтися без суду. Як Ви думаєте?Стосовно задача № 4: Я вважаю, що можливо подати заяву про видачу свідоцтва про право на спадщину раніше ніж 6 місяців, тому ні в законі ні в Інструкціїї про це ні слова, також така заява може взагалі бути першою заявою, на підставі якої відкривається спадкова справа (наприклад: вона прийшла поштою), а ВИДАЧА свідоцтва відбувається згідно ст. 1298 ЦКУ вже після сплину 6 місяців. В цій задачі є інший підводний камінь: чи можливо відкликати заяву про відмову від прийнятя спадщини на користь іншої особи? Деякі теоретики права рахують, що це неможливо, тому в ст. 1274 чітко вказано в п. 5 на яких підставах ця відмова визнається судом недійсною і тому цей перелік є вичерпаним і до нього не застосовуються правила п. 6 ст. 1273. Але я особисто вважаю, що можна посилаючись на ст. 1273.