Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#91

Повідомлення Berizka » 26 лютого 2010, 21:29

Graal, щодо задачі в п. 83, я буду на практиці в держконторі і це питання хочу з[qoute]ясувати, тому, що в різних коментарях до ЦК по різному: в одних - ця частка розподіляється між спадкоємцями за законом, а в інших і Постанові ВСУ - між спадкоємцями за заповітом! На сайті нот. палати було схоже питання і відповідь була, що ця частка вважається неохопленою заповітом і тому розподіляється між спадкоємцями за законом. Для мене це питання є відкритим.
Berizka

Номер повідомлення:#92

Повідомлення Berizka » 26 лютого 2010, 21:43

Lilit, Рудакевич не оспорює факт прийняття спадщини, вона встанолює свій факт родинних відносин. Законом не встановлено термін щодо видачі свідоцтва про право на спадщину і вона може встановлювати свій факт дуже [qoute]довго[qoute]. А Хмара подав всі необхідні документи і відмовити йому на тій підставі того, що Рудакевич встановлює свій факт род. відносин, нотаріус не може. Також нотаріус не міг не прийняти її заяву щодо прийняття спадщини, яка могла подати її через пошту. А щодо видачі свідоцтва то можна видати Хмарі на 1/2 частку, а 1/2 залишити відкритою для Рудакевич (п. 206), а якщо Рудакевич не докаже свої родинні відносини видати ще одно свідоцтво Хмарі. (п.227 Інструкції)
Berizka

Номер повідомлення:#93

Повідомлення zarema » 26 лютого 2010, 22:53

Всем добрый вечер. Тестирование проходило в ГУЮ. Было человек 25, точно не скажу. Были те кто стажируется 2 месяца были и те кто уже полгода, всех собрали вместе, раздали тесты, причем тем кто меньше стажировался, тесты были иные (легче). ответили на тесты и сразу же подходили к комиссии тянули билеты, на билеты отвечали письменно. На все час времени. После 30 минутного перерыва по одному заходили к комиссии и проходили собеседование. Комиссия 4 чел. После все по одному заходили к начальнику ГУЮ в кабинет, там же присутствовала комиссия и беседовали. Начальник спрашивала у комиссии результаты тестов и собеседования и назначала следующую дату собеседования кому 1 месяц кому 2 кому 3 месяца, причем результат тестов на сроки не влиял, т.е. были люди у которых высокий бал и им на собеседование через месяц, у кого-то минимальный, но ему через три. Причем начальник ГУЮ сообщил, что если на следующем личном собеседовании хоть один неответ, сразу расторгается контракт со стажистом и анулируется наказ о прохождении стажировки (это дословно).Отношение комиссии к здающим было очень хорошее, сдали все, но результат у всех разный. В общем такое тестирование действительно дисциплинирует, но когда оно проходит не каждый месяц. Так как адреналина хоть отбавляй, никто никаких поблажек не делает все очень серьезно.
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#94

Повідомлення zarema » 26 лютого 2010, 23:08

Н.В. в посте 88 написал(а), что прохождение тестирования и собеседования каждые три месяца это мудро, а мое мнение, что это немного маразматично, учитывая последствия непрохождения таких тестов и их частота. Думаю все таки для того и существует квалиф.экзамен к которому можно подготовиться и знаешь примерно точное время сдачи, а не предупреждения за два дня.Вопросы были на мой взгляд несложные, ничего нового или заковыристого я там не увидела, но как сказал кто-то из стажистов, это для тех кто знает, они легкие. Много очень вопросов что мы рассматриваем и много по ГК.
zarema

Номер повідомлення:#95

Повідомлення Doroty » 26 лютого 2010, 23:15

zarema, какие вопросы Вас заставили задуматься? И какое задание было у Вас в билете? Если задача, то какая?
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#96

Повідомлення zarema » 26 лютого 2010, 23:28

Задач не было вообще.
zarema

Номер повідомлення:#97

Повідомлення zarema » 26 лютого 2010, 23:41

В тестах попадалось много вопросов по специальной исковой давности, по опеке и попечительству, по праву собственности, право на отказ от принятия наследства в пользу другого лица. На тесты ответила очень быстро потому и не могу точно их воспроизвести, но тесты практически все обсуждаемые на форуме, может слова местами поменяли.
zarema

Номер повідомлення:#98

Повідомлення Graal » 27 лютого 2010, 00:45

zarema, Ваше управление Вас так наштудирует, что потом на экзамен Вы будете идти как на праздник жизни :) Не переживайте, так сильно заранее. Те, кто на этом сайте - у тех проблем нет!!! + конечно, дружба с нормативными актами. В какой-то мере я Вам сочувствую, потому, что переживание, нервотрёпка и т.д. и т. п., но с другой стороны если Вы уже видели тесты, которые предлагает Управление (наверное тесты-то предшественников), потом легче будет сдавать. Будете знать на что больше нужно уделить внимание. И помните, что Вы не одна, мы с Вами!!! У нас обязательно всё получится!!! И конечно же мы победим :)))
Graal

Номер повідомлення:#99

Повідомлення Berizka » 27 лютого 2010, 16:39

Со вторника начинаю стажировку в гос. конторе по наследству, так что ничего не отменяли! Продлится 1 месяц. Щодо задачі 1, ще знайшла: [qoute]Також п.7. Розділу 2 «Методичних рекомендацій щодо вчинення нот.дій, пов’язаних з вжиттям заходів щодо охорони спадкового майна, вдачею свідоцтв про право на спадщину та свідоцтв про право власності на частку в спільному майні подружжя» від 29.01.2009 року: «Відповідно до вимог частини другої статті 1297 ЦК, якщо спадщину прийняло кілька спадкоємців, свідоцтво про право на спадщину видається на ім'я кожного з них із зазначенням імені та частки у спадщині інших спадкоємців. [U]Нотаріус не має права затримувати видачу свідоцтва про право на спадщину після спливу встановленого законом строку спадкоємцям, які надали всі необхідні документи, у зв'язку з тим, що інші спадкоємці не мають можливості підтвердити своє право на спадщину.[qoute][/U] Задачею дано, що Хмара подав всі документи!
Berizka

Номер повідомлення:#100

Повідомлення zarema » 01 березня 2010, 12:06

Спасибо Вам всем за поддержку, и конечно же мы победим, по другому не имеем права!
zarema

Номер повідомлення:#101

Повідомлення lora25 » 01 березня 2010, 16:55

[B]Berizka,[/B] умнічка, дякую, після вашого коментарю на задачі 1 можно поставити жирну крапку. А то я читаю тут два дні всі аргументи по задачі - вже зовсім заплуталась.
lora25

Номер повідомлення:#102

Повідомлення Berizka » 01 березня 2010, 17:17

lora25, я старалась!
Berizka

Номер повідомлення:#103

Повідомлення Graal » 03 березня 2010, 21:32

Что-то затянулась тишина... Berizka, какое мнение у нотариса госконторы где Вы стажируентесь по поводу задачки на пост № 83?
Graal

Номер повідомлення:#104

Повідомлення Berizka » 03 березня 2010, 23:15

Да, что-то подозрительно тихо! Ау, что никто ничего уже не решает? Graal, стажировку начала, спросила по этому поводу сказали выдавать по закону, считается неохопленою заповітом. Даю свое решение задачи 2: Нотаріус відмовляє і направляє їх до суду, тому що п. 1 ст. 651 ЦКУ передбачено, що «розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено законом або договором». В даному випадку одна сторона померла.Також ст. 755 ЦКУ передбачено: «1. Договір довічного утримання (догляду) можу бути розірваний за рішенням суду:1) на вимогу відчужувача або третьої особи, на користь якої він був укладений, у разі невиконання або неналежного виконання набувачем своїх обов’язків, незалежно від його вини.2) на вимогу набувача.2. Договір довічного утримання (догляду) припиняється зі смертю відчужувача.» Також набувач може отримати право власності на частину майна за рішенням суду ст.756 ЦКУ п. 2.
Berizka

Номер повідомлення:#105

Повідомлення Berizka » 03 березня 2010, 23:19

Рішення задачі 3:До суду. Згідно п. 206 Інструкції Якщо спадщину на нерухоме майно прийняло кілька спадкоємців, свідоцтво про право на спадщину видається на ім'я кожного з них, із зазначенням імені та частки у спадщині інших спадкоємців». (також дублює ст.. 1296 ЦКУ) Частки не зазначені, спадкоємці самі не мають права визначати частки, може визначити БТІ, але заяву о БТІ повинен подавати власник особисто, а він помер або суд. Після рішення суду про визначення часток в дробах видається свідоцтво на спадкоємців, онук не є спадкоємцем обов. частки (спадкують непрацездатні та неповнолітні діти, батьки, вдова ст.. 1241).
Berizka

Номер повідомлення:#106

Повідомлення Berizka » 03 березня 2010, 23:21

Рішення задачі 4:П. 6 ст. 1273 ЦК відмова від прийняття спадщини може бути відкликана протягом 6 місяців. Нотаріус має прийняти заяву про відкликання відмови від спадщини та заяву про прийняття спадщини. Свідоцтва будуть видаватися на майно спадкодавця дружині та сину кожному спадкоємцеві окремо по 1/2 частці кожному. Також при оформленні спадщини, якщо з право встановлюваного документу вбачається, що майно може бути спільною сумісною власністю подружжя нотаріус повинен з’ясувати, чи є у спадкодавця той з подружжя, який його пережив і який може мати право на 1/2 частку в спільному майні подружжя.
Berizka

Номер повідомлення:#107

Повідомлення Berizka » 03 березня 2010, 23:24

Рішення задачі 5:Дії нотаріуса правомірні, у відповідності до ч. 2 ст. 1243, оскільки У разі складання спільного заповіту подружжя частка у праві спільної сумісної власності після смерті одного з подружжя переходить до другого з подружжя, який його пережив. І лише у разі смерті останнього право на спадкування мають особи, визначені подружжям у заповіті.
Berizka

Номер повідомлення:#108

Повідомлення 01.10здаю » 04 березня 2010, 19:07

Доброго дня усім форумчанам!Я минулого року не склав іспит (44 бали), на апеляції також забракло 3 балів, на співбесіді не вистачило чи то знань, чи везіння, чи впевненості у своїх знаннях не зрозумів ще до сих пір. Отож, після дозволеної собі досить довгої перерви в підготовці, з 12.03 хочу знову приступити до цієї нелегкої роботи. Зізнаюсь, що під час перерви навіть за форумом не слідкував, тому багато треба надолужити. Допоможіть, будь ласка,- скиньте тести і задачки по яких готуєтесь. я ще готувався по 800, а тепер зустрічаю, що є вже понад 1000 тестів. Як тепер проходить іспит - як і раніше? бо нас лякали комп'ютерами з 2010 року. до жовтня ще час є, але вже з особистого досвіду знаю, що часу завжди бракує. Відгукніться, будь ласка! 8822@ua.fm
01.10здаю

Повідомлення: 45

Номер повідомлення:#109

Повідомлення Doroty » 04 березня 2010, 19:21

БЕРІЗКА, стосовно задачі №3 з Вами не згодна. Є заповіт, залишений Спадкодавцем (скажімо, не дуже грамотно складений з юридичної точки зору), є право Спадкоємців розтлумачити зміст цього заповіту. Якщо син та дочка за взаємною згодою його не розтлумачать нотаріусу, тоді в суд.
Doroty

Номер повідомлення:#110

Повідомлення Doroty » 04 березня 2010, 19:42

Задача №4 з підвохом. Нотаріус не має права приймати заяву про прийняття спадщини до 6-ти місяців зі словами [qoute]ТА ВИДАТИ СВІДОЦТВО ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА КВАРТИРУ[qoute], тому що:1) така заява приймається нотаріусом після спливу 6-ти місяців, вона є окремою заявою про видачу Свідоцтва про право на спадщину2) звідки нотаріусу стало відомо (ще до спливу 6-ти місяців), що син успадкує ВСЮ квартиру? Таку заяву від сина нотаріус не мав права приймати. До шести місяців в заяві пишеться ПРИЙМАЮ, або ВІДМОВЛЯЮСЬ. А [qoute]ПРОШУ ВИДАТИ СВІДОЦТВО ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА КВАРТИРУ[qoute] тільки після спливу 6-ти місяців, окремою заявою, коли буде відомо КОЛО СПАДКОЄМЦІВ та МАЙНО(ЧАСТКИ МАЙНА) їми успадковані.
Doroty

Номер повідомлення:#111

Повідомлення Berizka » 05 березня 2010, 13:06

Doroty, стосовно задачі № 3, так, вони можуть тлумачити заповіт, але як вони визначать свої частки у простих дробах? Ось тут і виникає питання! Частки може визначити БТІ, але згідно їх Інструкції, заяву про це повинен подати власник, а власник вже помер, тому це зробить суд, я просто не впевнена чи може це зробити нотаріус (такий запит до БТІ)? Якщо БТІ його прийме то тоді можна обійтися без суду. Як Ви думаєте?Стосовно задача № 4: Я вважаю, що можливо подати заяву про видачу свідоцтва про право на спадщину раніше ніж 6 місяців, тому ні в законі ні в Інструкціїї про це ні слова, також така заява може взагалі бути першою заявою, на підставі якої відкривається спадкова справа (наприклад: вона прийшла поштою), а ВИДАЧА свідоцтва відбувається згідно ст. 1298 ЦКУ вже після сплину 6 місяців. В цій задачі є інший підводний камінь: чи можливо відкликати заяву про відмову від прийнятя спадщини на користь іншої особи? Деякі теоретики права рахують, що це неможливо, тому в ст. 1274 чітко вказано в п. 5 на яких підставах ця відмова визнається судом недійсною і тому цей перелік є вичерпаним і до нього не застосовуються правила п. 6 ст. 1273. Але я особисто вважаю, що можна посилаючись на ст. 1273.
Berizka

Номер повідомлення:#112

Повідомлення Berizka » 05 березня 2010, 13:24

01.10здаю, тесты есть в предидущей теме где-то в конце, там их 1000, а в этой есть задачи и вопросы по наследству.
Berizka

Номер повідомлення:#113

Повідомлення Berizka » 08 березня 2010, 14:30

Девочки, с праздником Вас! Будьте здоровы и пусть сбудутся все Ваши мечты! Ура!
Berizka

Номер повідомлення:#114

Повідомлення AVATARIUS » 11 березня 2010, 14:57

Berizka, спасибо за поздравления. Видно 8 марта затянулось - никто не пишет ничего, тема заглохла. Как-то жутковато от такого молчания. Люди, давайте порешаем чего-нибудь. Я понимаю, все замерли и ждут назначения нового министра юстиции. Не до экзамена ..... всем. Но нам ведь его все равно сдавать придется - ну забросьте чего-нибудь интересненького. Плиииииииз!!!!!с Или может уже тему новую создали, где она?????????

Номер повідомлення:#115

Повідомлення kalina » 12 березня 2010, 16:55

"Всем привет. Berizka, спасибо за поздравления! Начала решатЬ тесты по ипотеке и на первом же застряла . 254. Визначений договором спосіб задоволення вимог іпотекодержателя: а) є виключним способом, за яким може здійснюватися звернення стягнення на предмет іпотеки б) не перешкоджає іпотекодержателю застосувати інші встановлені Законом України «Про іпотеку» в) способи звернення стягнення на предмет іпотекиУЖЕ УВЕРЕНА Б, СТ 36 ПРО ИПОТЕКУ, ВОПРОС ПРОЦИТИРОВАН"
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#116

Повідомлення Berizka » 12 березня 2010, 19:40

Девочки, привет! Наконец появились! Я тут начиталась тему про нового старого министра на нашем форуме і под впечатлением! По ипотеке я еще не решала, пока еще [qoute]мучаю[qoute] наследство.
Berizka

Номер повідомлення:#117

Повідомлення ANALITIK » 12 березня 2010, 20:21

Всем привет!Очень рад заочному знакомству со всеми кто пишет на форуме.Сам прохожу стажировку в Роваенской области у частного нотариуса около 2 мес.Опыт работы в юр сфере около 10 лет, но из за того что последнее время мало работал, то тяжело вклинится, но надеюсь, что вместе легче будет. Да и надеюсь на Божью помощь.Спасибо за тесты и перечень задач.Всех девушек и женщин поздравляю с прошедшим 8 марта! Желаю вам хороших мужей, ну и конешно здачи экзаменов!
ANALITIK

Повідомлення: 122
Дякував (ла): 19 раз.
Подякували: 27 раз.

Номер повідомлення:#118

Повідомлення Berizka » 12 березня 2010, 21:46

ANALITIK, спасибо. Очень приятно познакомиться! Присоединяйтесь, а то у нас как то все замерло. И почему никто не пишет по поводу моих решений задач по наследству? Вы совсем согласны? Тогда я буду выставлять следующие решения задач.
Berizka

Номер повідомлення:#119

Повідомлення Graal » 13 березня 2010, 01:15

Berizka, поддерживаю Ваше настроение к учению или деланию хоть чего-нибудь и обещаю присоединиться. Или зима затянулась, или Исчо чего-то, но мой энтузиазм порядком упал: ничего не хочется :( ANALITIK, в роли молодого сотоварища сил у Вас Исчо как бы не должно поубавиться. У Вас всё впереди :) Тесты интересно решать без ответов. Нам бы не мешало их повторить для лучшего запоминания. romario, а я помню, что Вам уже три месяца :)) !!! Doroty, кажется и у Вас около того же?zarema, бедняжка, такой стресс пережила после тренировочных тестов... Как Вы там? Я не знаю с чего начинать опять: с тестов, с задач, с теории? Пишите кто чем занимается? У кого-то есть новый диск по здаче экзамена? Что в нём интересного?
Graal

Номер повідомлення:#120

Повідомлення Berizka » 13 березня 2010, 18:26

У меня руки опускаются, почитайте тему о новом законопроекте [qoute]О нотариате[qoute], особенно статью 41! Может успокоите меня?
Berizka

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]