Форум

Інформаційний ресурс

Час дій!!!

Номер повідомлення:#151

Повідомлення Алёнка » 05 березня 2010, 17:00

да учавствуют в проверке представители ИЦ, и это при проверке [qoute]деловодства[qoute] что самое обидное, что это так. мы данные ни органам следствия, ни дознания, ни прокуратуре нисуду так просто не дадим. а вот приезжат [qoute]представитель[qoute] организацяии осущствляющей техническое обеспечение, и роется во всех делах, ищет что-то. это не парадокс? вот где караул. а айна совершения нотариальных действий? приезжает какоё-то инженер и проверяет нотариуса, будем ждать ещё уборщиц и дворников ИЦ, обделаться.
Алёнка

Повідомлення: 383
Дякував (ла): 72 раз.
Подякували: 583 раз.

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Алёнка » 05 березня 2010, 17:31

а на вопрос о профсоюзе или другой организации которая будет стоять на защите натариата, то думаю возглавить её может и не юрист, но человек должен быть без [qoute]жабы[qoute] в душе, и преданым делу а за это и деньги платить очень приличные, видимо это должно быть как в профсоюзах США и Италии. честность стоит денег.
Алёнка

Номер повідомлення:#153

Повідомлення lora25 » 05 березня 2010, 17:51

[B]Юлька-Шпулька, на пост 77 [qoute]Де така лафа[qoute] http://www.notariat-kiev.com/news/?ELEMENT_ID=1728[/B]
lora25

Номер повідомлення:#154

Повідомлення Ірин@ » 05 березня 2010, 18:13

[QUOTE]честность стоит денег.[/QUOTE] Оленка, думаю, что такие люди есть... Но... идея о профсоюзе - замечательна, однако может захлмебнуться вследствии инертности и конформисткого поведения нотариусов, которые не понимают, что дальше - конец... А возглавить его должен кто-то из нотариусов, но лишившихся этого статуса. Наличие статуса нотариуса у председателя профсоюза - не даст в полном объёме выполнять функции или это должен быть очень влиятельный среди нотариусов человек.
Ірин@

Повідомлення: 12588
Дякував (ла): 12458 раз.
Подякували: 16626 раз.

Номер повідомлення:#155

Повідомлення Алёнка » 06 березня 2010, 13:26

так, але це може бути не тільки колишній нотаріус. може бути колишній депутат, який в силу своєї чесності, не захотів мурзатися якоюсь з партій ради місця в раді. такі люди напевне є, дуже хотілося б вірити що і на Україні такі є, може ж не всі продажні, і думаю вони користуються повагою великої кількості людей, от та особа і могла б стати головою профсоюзу. в америці керувати прфесіональними спілками запрошують таких осіб, і вони працюють з великою ефективністю.
Алёнка

Номер повідомлення:#156

Повідомлення Jaine » 08 березня 2010, 20:01

Насправді, нічого протизаконного vladchuev нотаріусам не пропонує, та й нотарі, які візьмуть участь в прес-конференції, нічого протизаконного не вчинять, навпаки, будуть діяти, виконуючи рознарядки Мінюсту щодо необхідності здійснювати виступи в пресі, на телебаченні, радіо і т п...... Нотарів сам Мінюст до цього спонукає ! Проте марно сподіватися на те, у своїх виступах на прес-конференції нотаріуси розкажуть про щось неймовірне і нове, -нотаріуси лише статисти, виконавці Наказів Мінюсту і нікого не буде цікавити- подобаються нам ці накази чи [qoute]договірні відносини[qoute] з Інформцентром чи ні. Думка нотаріусів з цього приводу зовсім не впливає на відповідність закону спільної діяльності МЮ з його партнерами. Типовий договір на обслуговування з Інформцентром розміщений на сайті ІЦ і не є таємницею, вартість послуг ІЦ - і наказах МЮ, про відкати та схеми ми можемо лише здогадуватися тому що свічку, як то кажуть, не тримали. Але якщо запрошують виступити- то чому цього не зробити ?
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )
Jaine

Повідомлення: 6310
Дякував (ла): 2798 раз.
Подякували: 4356 раз.

Номер повідомлення:#157

Повідомлення Jaine » 08 березня 2010, 20:21

vladchuev, на мою думку необхідно було б запросити у Міністерства юстиції фінансові обгрунтування визначеної ним вартості послуг Інформцентру. Якщо Мінюст встановлює ці ціни- вони ж мають на чомусь грунтуватися, а не братися зі стелі. На відповідь розраховувати не варто, тому потрібно було б здійснити фахову експертизу (оцінку): - фінансові та юридичні обгрунтуваня вартості послуг [qoute]ІЦ[qoute]. - провести економічний аудит договірних відносині між нотаріусами та ІЦ , - провести правову експертизу договірних відносині між нотаріусами та ІЦ. Маючи на руках фахові оцінки солідних фахівців (чи фірм) оголосити їх на прес-конференції. Нотаріуси на цій прес-конференції можуть лише підтвердити те, що з ними дійсно укладені таки договори на недобровільних началах.
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )
Jaine

Номер повідомлення:#158

Повідомлення vladchuev » 09 березня 2010, 08:46

Jaine, в том-то и фокус, чтобы соединить в одном месте всех заинтересованных лиц, но чтобы каждый говорил в меру своей компетенции. Естественно, для для такого мероприятия нужно подготовиться и собрать нужные документы и доказательства легальным путем. Нелогично, чтобы нотариус либо, например, я, сторонний человек, рассказывал про какие-то схемы откатов - мы не являемся сотрудниками каких-либо компетентных органов. Но если пригласить туда Калетника - главу парламентского комитета по борьбе с коррупцией и оргпреступностью - он про коррупцию расскажет без проблем и это логично. Ведь это и есть его компетенция. Но если Калетник будем рассказывать про то, что эта система для нотариусов является неудобной, это будет нелогично - он же не нотариус. Вам стоит, мне так кажется, лишь рассказать про то, какие неудобства создает нынешняя схема работы с реестрами и как бы вы видели ее изменение - это тоже логично, потому что вы, как пользователи, имеете право комментировать систему и продукт. Ну и вообще, рассказать конкретно то, что вас волнует во взаимоотношениях с министерством. И неправда, что никого не интересует мнение нотариусов - как раз оно и является очень важным фактором. И даже если вы просто скажете, что [qoute]Думка нотаріусів з цього приводу зовсім не впливає на відповідність закону спільної діяльності МЮ з його партнерами[qoute], это уже немало. Вот такая у меня мысль. Причем, я на ней настаиваю как на единственно правильной - этот вопрос нужно со всеми обсудить. Запросить финансовое обоснование - мысль неплохая. Но нужно от кого-то из вас заявление в антимонопольный комитет. А может кто знает другую инстанцию, которая имеет право проводить такое расследование?
vladchuev

Номер повідомлення:#159

Повідомлення SuN ShinE » 09 березня 2010, 12:01

На повідомлення № 142 . Так завжди усе обіцяють до бюджету віддати коли рвуться до кормушки , а потім мабуть усім відомо куди це все спрямовується . Не може колишній журналіст та ще зі звязками із Софтлайном бути безкориснозацікавленим , це нонсенс .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#160

Повідомлення Jaine » 09 березня 2010, 18:17

vladchuev, так уже було звернення до Антимонопольного комітету з цього питання, але не від нотаріусів і відповідь була. Якщо ви займаєтеся інформаційними технологіями,то і самі маєте фахове уявлення про ринкову вартість програмного забезпечення.
Jaine

Номер повідомлення:#161

Повідомлення Jaine » 09 березня 2010, 18:29

Miss_Snake, бути безкориснозацікавленим- це що нічого не робити і плювати в стелю, по вашому ? Так і тоді звинуватять у зацікавленості у стелі .:)) Який божевільний буде займатися бізнесом, не будучи зацікавленим у отримання прибутку ? Зацікавлених має бути декілька, це буде називається конкуренцією. Витрачання коштів платників податків має бути розсудливим і обгрунтованим, а не дурним марнотратством чи нахабним відгрібанням у власну кишеню. Тому на право надання послуг державі проводяться тендери. де і визначають суб[qoute]єкта, який надаватиме найякісніші послуги за найменшою вартістю. Мінюст уміє створювати конкуренцію лише там, де її в природі бути не повинно ( серед нотаріусів). Коли йдеться про витрачання державних коштів- тут повна монополія.
Jaine

Номер повідомлення:#162

Повідомлення Юлька-шпулька » 09 березня 2010, 20:48

смежная тема, скорее всего, знов набула актуальностіhttp://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicrid=6227(на малом)
Слава Україні! Героям слава! Донбас - це Україна!
Юлька-шпулька

Повідомлення: 7027
Дякував (ла): 3598 раз.
Подякували: 11513 раз.

Номер повідомлення:#163

Повідомлення SuN ShinE » 09 березня 2010, 21:02

На повідомлення № 163 . Я проти того щоб нашими руками загрібали жар Софтлайни і проти не зовсім красивої роботи журналістів-програмістів з [qoute]красивим [qoute] підштовхуванням до дій на користь якби держави ( читай перерозподілити ринок на свою користь ) . Знайти майданчик з такою темою не має проблем , на неї збігуться аж бігом і ще можуть навіть приплатити . Я не бачу тут їх дієвої допомоги окрім провокації на свою користь і використання нас нотаріусів як матеріал для досягнення їх мети . Як приклад , це якби Ваш помічник прийшов до Софтлайна або Добжанського і розповів би їм як він може їм допомогти від імені нотаріусів .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#164

Повідомлення vladchuev » 10 березня 2010, 04:20

Ок. Я не вижу никакого смысла кого-либо уговаривать. Мое предложение остается в силе. Хотя я и не понял списка претензий к себе и к своему предложению, а также то, в чем конкретно заключается провокация. Miss_Snake, приблизительно точно так же легко, как вы описали мою помощь, человек со стороны представляет себе работу нотариуса - открыл себе контору и сидишь - денюшки загребаешь. Но я так подозреваю, что в вашей работе не все так просто. Так почему вы решили, что сами справитесь с тем, что я предлагаю и в чем я разбираюсь, лучше? Вам просто так кажется? Могу вам сказать, что это иллюзия - прежде чем стать специалистом, я набил много шишек на своих ошибках. Аналогия с помощником нотариуса - грубое нарушение логики. От нотариуса такое слышать просто странно. А, по сути, если ко мне придет помощник нотариуса и расскажет четкий алгоритм каким образом он мне может помочь и в его предложении нет нарушения законодательства - почему не сотрудничать? Только из-за того, что он помощник? Тем более, что я предложил лишь техническую помощь. Заявление о том, что кто-то вашими руками будет загребать жар Софтлайна и вовсе лишено смысла - у нас нету никакого жара. Жар есть у вас, если я правильно понял. А теперь, раз вас это так сильно заинтересовало, объясню мотивацию. Нынешняя схема работы с реестрами до определенного момента была уникальным прецедентом для Украины. С определенного времени к успеху [qoute]госинформюста[qoute] стали присматриваться и другие учреждения - все выглядит законно. а деньги текут каждый день. Если так пойдет и дальше, госсектор вообще перестанет закупать ПО, а будет брать его как-бы в аренду и платить ежемесячно роялти. Причем, это подадут как экономия для бюджета - на первом этапе это так и есть. Другое дело, что на практике такое ПО стоит в несколько раз дороже, чем просто купить программы с отсрочкой по платежуНеужели нельзя подняться над собой и не видеть вокруг лишь сиюминутные шкурные интересы?!!! Мы смотрим не только под ноги, но и на несколько метров вперед. Да вы поймите, что не интересует нас конкретно работа с нотариатом и реестрами. Но если эту схему чиновники признают удачной и она получит дальнейшее распространение вместо осуждения, нам придется уйти с этого рыночного сектора и работать только с западными партнерами - большая часть нашего программного обеспечения используется западноевропейскими и американскими компаниями, например, умные светофоры в Германии, программа автопилота Боинга в США. В принципе, для Софтлайна уход из украинского госсектора не будет ни трагедией, ни ощутимыми потерями - госсектор уже два года как [qoute]мертвый[qoute]. И еще долго не оживет. Но я лично живу в Украине, переезжать не собираюсь. И мне не все равно. То есть, мне тоже придется платить кому-то прибыль. В условиях кризиса, когда денег в бюджете совсем нет, схема с роялти будет выглядеть очень привлекательно - изначально из бюджета не берется ни копейки. И когда через несколько лет госсектор восстановится, мы получим картину, когда все госучереждения в Украине, куда предприниматель обращается за любой справкой, разрешением и т.д., будут использовать арендованное ПО - как и в случае с нотариальными реестрами. Это даже не вопрос конкурентной борьбы компаний, а вопрос идеологий. Вы поймите, что нет скрытого смысла. Не нужна помощь - я ее не навязываю. Контакт оставил. На этом спешу удалиться из дискуссии, потому как в ее дальнейшем развитии не вижу смысла.
vladchuev

Номер повідомлення:#165

Повідомлення SuN ShinE » 10 березня 2010, 12:08

[qoute]Miss_Snake, приблизительно точно так же легко, как вы описали мою помощь, человек со стороны представляет себе работу нотариуса - открыл себе контору и сидишь - денюшки загребаешь. Но я так подозреваю, что в вашей работе не все так просто. Так почему вы решили, что сами справитесь с тем, что я предлагаю и в чем я разбираюсь, лучше? Вам просто так кажется? Могу вам сказать, что это иллюзия -[B] прежде чем стать специалистом, я набил много шишек на своих ошибках.[/B][qoute], але як тут вже вище визначалося , то Ви вже не журналіст. Питання , а в чому Ви тоді спеціаліст ? Дієва допомога це коли Ви пропонуєте реальні механізми вирішення питання , а вийти в зал до мікрофона це не проблема , хто все це буде реалізовувати потім ? Явно не Ваші протеже Софтлайн , вони вже робили для себе цю спробу , в тому числі і пресу активно замовляли , але результат ноль і навіть в них трохи відібрали , що вони на той час мали . Не може комерційна організація бути провідником у не комерційного проекту . Як казав Станіславський : [qoute] Не вірю [qoute] і нажаль життя вже неодноразово доводило правоту Станіславського.
SuN ShinE

Номер повідомлення:#166

Повідомлення Весна :) » 10 березня 2010, 14:05

Miss_Snake - не варто бути такою критичною.А що можете запропонувати ВИ???
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#167

Повідомлення SuN ShinE » 10 березня 2010, 17:03

Скоріш за все самокритичною , бо тут на форумі разом з усіма готова точно виступати , а ось у житті вже не впевненна що готова йти до кінця ( нажаль життєвий досвід ) . Тому я за прагматичну поступову позицію Володимира Марченко по формуванню системи лобіювання з повагою до кожної точки зору колеги , без внутрішнього конфлікту і за те щоб УНП було саме нашим органом , а не так як це сьогодні . Відносно нотаріусів не повинен працювати принцип : [qoute] Розділяй та володарюй [qoute] . І мітинги тут не допоможуть , поважають силу , а сила в обєднанні і послідовності . Кожна дія повинна обовязково повинна мати запланований результат , а процес ради процесу це вже не дуже позволительная розкіш для нотаріату . В нас ( з урахуванням політичного сьогодення ) залишился практично єдиний хід і він повинен бути результативним . Інакше в нотаріаті усе будуть вирішувати без нотаріусів . Доречі в цьому році за статутом повинна бути проведена звітно-виборча конференція і нам мабуть потрібно не препуститися помилки та зайняти активну позицію у переформатуванні керівництва УНП на нашу користь . На сьогодні у суспільстві ( відразу підкреслюю не серед нотаріусів )це твердий бренд нашого представництва і цей бренд вже повинен працювати на нотаріусів .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#168

Повідомлення Весна :) » 10 березня 2010, 17:26

[QUOTE]Доречі в цьому році за статутом повинна бути проведена звітно-виборча конференція і нам мабуть потрібно не препуститися помилки та зайняти активну позицію у переформатуванні керівництва УНП на нашу користь[/QUOTE] це нереально:((( і вірити в це, це жити ілюзією.І Марченко сам це не потягне, правильно сказано було вище, якщо очолює діючий нотаріус, то він не вільний, зарубят на корню і боляче:(.

Номер повідомлення:#169

Повідомлення SuN ShinE » 10 березня 2010, 17:58

Це реально . Вже є більшисть серед членів Ради для призначення конференції , потрібна єдність серед нас і відсутність центробіжних сил . І це там також вже розуміють . А коли буде реально керувати УНП Рада з 27 осіб , а не одноосібно Президент , то замучаються рубати. Рублять одинаків .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#170

Повідомлення Весна :) » 10 березня 2010, 18:02

ну не вірю, я в це, а якщо випадково так повезе, то хто посяде на це золоте місце?

Номер повідомлення:#171

Повідомлення SuN ShinE » 10 березня 2010, 18:05

Золотих місць буде 27 , а посада Президента буде на кшалт Президента Німеччини і за логікою на сьогодні це можливо запропонувати В. Марченко , на сьогодні більше мабуть не має кому .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#172

Повідомлення Jaine » 10 березня 2010, 21:11

Miss_Snake, ваша ідея щодо УНП мені вважається значно більш утопічною, ніж ідея провести прес-конференцію.Може ще запропонуєте спробувати заклинання : [qoute]По щущому велінню, по моєму хотінню[qoute] -може щось у нас вийде ?Людина пропонує спільні дії, а ви віддаєте перевагу гордій і одинокій бездіяльності з ображеним на всіх виглядом. Якщо особисто ви не бажаєте брати участі-не беріть, вас туди ніхто не штовхає, промовляйте заклинання і сподівайтеся на УНП.
Jaine

Номер повідомлення:#173

Повідомлення vladchuev » 11 березня 2010, 06:34

Miss_Snake, не приписывайте мне то, чего я не делал и не предлагал. О каком это вы проводнике говорите? О каком некоммерческом проекте? О каких митингах? Может вы меня с кем-то путаете? Или у вас слишком бурная фантазия...Я не журналист в данный момент, но специалист по информационным технологиям и автоматизированным системам - считайте это следующим уровнем. Журналистика - часть науки [qoute]Массовая коммуникация[qoute]. В ней есть много направлений, не только подготовка текстов или теле- радио- сюжетов. Специалист по массовой коммуникации должен обладать знаниями журналиста, но может и не являться журналистом - сотрудником средства массовой информации (или фрилансером, который сотрудничает с несколькими СМИ). Прессу мы не заказывали никогда. И попыток никаких ни в чем не делали - было бы странно, чтобы ай-ти компания комментировала работу нотариата. Мы размещали ОТКРЫТОЕ письмо на своем сайте по конкретному прецеденту в рамках своей компетенции - изучите факты или просто спросите, прежде чем писать о том, чего не знаете. И никто у нас ничего не отбирал никогда. О чем вы вообще?Зато насчет объединения и последовательности я с вами полностью согласен. Но одно другому не мешает. И с нотариальной палатой идея очень хорошая, и прагматизм должен быть. Нотариусам виднее, что нужно делать и как. Только, повторюсь, не приписывайте мне того, чего я не делал и не предлагал. Еще раз прочитайте мои опусы, не поленитесь. Напомню, что я только писал, что готов помочь нотариусам в ИХ действиях и решениях. Если такая помощь нужна. Конкретно описал возможности и свои идеи. И не ставил никаких условий. Все. Повторюсь, вы, нотариусы, профи в своем деле и лучше знаете, что делать. Слова Станиславского комментировать не буду - речь там шла об актерской игре, а я не играю. И я не актер. Давайте я по такой же логике приведу еще десяток цитат известных людей из разных сфер деятельности - поиграем в вики-цитатник. Видно, что вы усиленно стараетесь блеснуть эрудицией, это похвально, но уместно ли? А вообще, ваша манера вести дискуссию мне напомнила учебник [qoute]Логика для юристов[qoute]. Я его тоже читал. [qoute][qoute]Ви вже не журналіст. Питання , а в чому Ви тоді спеціаліст?[qoute] - типичный софизм. Я сочувствую вашим оппонентам в реальной жизни. Но к чему эти манипуляции?
vladchuev

Номер повідомлення:#174

Повідомлення SuN ShinE » 11 березня 2010, 12:30

Факт переобрання УНП не утопія - це передбачено статутом , бо якщо це утопія , то хто ми тоді ? Потім якщо переобрання УНП це утопія , то який сенс тоді у проведенні прес-конференції , чи може хтось сподівається , що там зявиться добрий дядя і все за нас порішає ? Прес-конференція це тільки маленький крок і це не результат , це просто звернення уваги суспільства на проблему , а для результата потрібні механізми його отримання . Тому переобрання керівництва УНП і зміна Статута УНП це звичайні кроки розвитку самоврядування нотаріату України . Ось тоді будуть мати сенс і проведення прес-конференцій та інших заходів та звернень .
SuN ShinE

Номер повідомлення:#175

Повідомлення Jaine » 11 березня 2010, 18:14

Miss_Snake, та я не проти переобрання, реорганізації, реструктуризації і реконструкції ( :)))Але як правильно пише vladchuev, одне іншому не заважає, а лише буде сприяти.НЕ потрібно відкидати можливостей, бо не можна передбачити, яка дія матиме більше значення.
Jaine

Номер повідомлення:#176

Повідомлення lal » 11 березня 2010, 19:07

очень хотелось бы услышать комментарий Володимира Марченко по этому обращению и по предложенной помощи vladchuev
lal

Номер повідомлення:#177

Повідомлення lebedeva » 16 березня 2010, 22:21

Уважаемые коллеги, пошло обновление власти по всем ветвям и уровням, наверное, стоит еще раз собрать силы и отправить еще по парочке комплектов наших обращений к ним! Объединение, профсоюзы, массовые выступления на прессу - это отлично, но это не происходит сейчас и не все на это способны, и всем нам нужен руководитель! А эти письма - это то маленькая капля, которая камень точит здесь и сейчас, и каждому из нас не составит труда внести свою лепту в общее дело!!!
lebedeva

Номер повідомлення:#178

Повідомлення lebedeva » 17 березня 2010, 21:09

урядовый курьер согласен сделать что-то вроде круглого стола с минюстом: наши вопросы и ответы минюста на страницах газеты, но должен кто-то быть представителем и это будет стоить каких-то денег. как вам такой вариант?
lebedeva

Номер повідомлення:#179

Повідомлення Клава » 17 березня 2010, 23:30

Ув. lebedeva!Так слабо верится, что вы гос, что хоть казните!Госнотариус договаривается с [qoute]Урядовим курьером[qoute] насчет [qoute]круглого стола с Минюстом[qoute]???Уже не смешно даже.
Клава

Номер повідомлення:#180

Повідомлення Dali » 18 березня 2010, 00:26

Мені так подобається - як щось робити, то не має кому, а критиканів хоч відбавляй!Кому яке діло, хто така lebedeva? Людина написала цілий трактат по поводу того, що болить кожного з нас, зв'язується з різними виданнями і т.д. А для других головне питання, а хто ж вона така? Об'явилась якась Клава і рішила що має право розказувати що їй смєшно. То смійтеся! мовчки.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]