Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#451

Повідомлення yul » 29 березня 2010, 20:11

я думаю, что правильный ответ - Б, поскольку тут не конкретизируеться, что это сумисна собственность
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#452

Повідомлення Snow » 29 березня 2010, 20:44

444. От каких земель не допускается добровольный отказ:а) от земельного участка выделенного для строительства и обслуживания жилого домаб) от земельного участка [qoute]паї(частки) для особистого селянського виробництва[qoute]в) от земель на которых находятся объекты культурного и исторического фонда.470. Право власності на земельну ділянку посвідчується:а) державним актом[B]б) договором або державним актом [/B] + св-вом про право на спадщинув) договором.514. Які документи прилагаются до договору купівлі-продажу земельної ділянки, яка знаходиться в приватній власності:а) витяг з кадаструб) экспертно-денежная оценкав) державний акт на право власності на земельну ділянку.
Snow

Номер повідомлення:#453

Повідомлення Форумчанин » 29 березня 2010, 21:22

0
Форумчанин

Номер повідомлення:#454

Повідомлення Snow » 29 березня 2010, 22:29

[B]Shandor[/B], що думаєте з приводу задач з посту 439?[B]Graal,[/B] дуже цікава Ваша думка з цього приводу!
Snow

Номер повідомлення:#455

Повідомлення Graal » 30 березня 2010, 01:54

На задачку п.439 полностью согласна с решением Форумчанина п.440 (и только п.440!): 1. На весь житловий будинок буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині.Ещё, по поводу задачки п.399. Я не исключаю, что решение может быть и другим вариантом, нежели у меня (нужно будет внимательно читать предложенные варианты ответов), но хочу немножко поправить: Вами не правильно посчитаны доли наследственного имущества, т.е. внуки имеют право на долю своих родителей. И тогда: дочка - кварт. по завещанию + 2/3 гараж, 2/3 авто, 2/3 деньги, а внуки каждый по 1/6 гаража, 1/6 авто, 1/6 деньги. Согласны? Посмотрите пож. ещё прикрепленный файл.
Graal

Номер повідомлення:#456

Повідомлення Graal » 30 березня 2010, 01:57

romario, а почему нет Вашего варианта ответа? Может Вы знаете САМ ОТВЕТ?!
Graal

Номер повідомлення:#457

Повідомлення Graal » 30 березня 2010, 02:23

Snow, залишилось ще трошки! Розслаблятися не можна! Безвідкличны довіреносты повторяли? Ніяк не можу запам[qoute]ятати повністю назву того Закону [qoute]Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю[qoute] (це я не по пом[qoute]яті :)). Ще я не згодна з Вашою відповіддю на тест № 834. 834. До складу спадщини входять:а.) право спадкування прав використання об`єкту інтелектуальної власності ++++б.) право участі у Товаристві.в.) належні але не отримані страхові суми, аліменти- А, тому що право використання об`єкту інтелектуальної власності – це майнове право, яке можна спадкувати, страхові суми – не завжди можна оформляти, як спадщину, тому що на самій страховці буває що пишуть, хто може отримати в разі смерті, тому цей варіант я не вибрала.300. При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду):а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договоруб) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки++++- Б: є спільна сумісна та спільна часткова власність. В питанні є ключеве слово частка, тобто я розумію, що мова йде про спільну часткову власність. 444. От каких земель не допускается добровольный отказ:а) от земельного участка выделенного для строительства и обслуживания жилого домаб) от земельного участка [qoute]паї(частки) для особистого селянського виробництва[qoute]в) от земель на которых находятся объекты культурного и исторического фонда.++++- В: ст.346 ЦКУ передбачає підстави припинення права власності, де є відмова власника від права власності. Варіанти А та Б я розумію як можна відмовитися (заява і т.д.), а от від об’єктів культкрного та історичного фонду… не можу нічого уявити. А паї, то їх не можна відчужувати, а відмовлятися, я вважаю так само можна, як і від зем.діл., виділенної для будівництва.514. Які документи прилагаются до договору купівлі-продажу земельної ділянки, яка знаходиться в приватній власності:а) витяг з кадаструб) экспертно-денежная оценкав) державний акт на право власності на земельну ділянку.Думаю, що тест можливо і старий, тому що багато змін було в ЗК. На сьогоднішній день я б вибрала всі варіанти.
Graal

Номер повідомлення:#458

Повідомлення yul » 30 березня 2010, 02:55

Graal, по поводу ответа на вопрос №834, думаю, что Вы правы (ст.1219 ЦК)
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#459

Повідомлення Graal » 30 березня 2010, 03:11

По поводу алиментов я еще сомневалась... Спасибо yul, это и правда - так элементарно :)
Graal

Номер повідомлення:#460

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 14:57

[B]Graal,[/B] дкую за підтримку!!!і все ж на №399 я з Вами не згодна:дочці - квартира + 1/2 гаража, авто, грошових внесків.неповнолітнім дітям сина О. - по 1/4 гаража, авто, грошових внесків (кожному).почему Вы дочке отдаёте 2/3 по закону??? (частина майна, яка не охоплена заповітом ділиться на дочку 1/2, а ще 1/2 ділиться між двома дітьми померлого сина - ъм буде по 1/4 кожному)
Snow

Номер повідомлення:#461

Повідомлення Doroty » 30 березня 2010, 15:08

Є дуже цікава стаття в МЕН за 2009 рік в №2. Називається [qoute]Експертно-правовий висновок щодо ситуації коли заповіт було посвідчено у визначених частках, але один із спадкоємців помирає до відкриття спадщини за цим заповітом, а спадкодавець заповіт не змінює.[qoute] І.В. Спасибо-Фатєєвої. В КОГО Є МОЖЛИВІСТЬ, ПРОЧИТАЙТЕ!
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#462

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 15:19

можливо це вона!
Snow

Номер повідомлення:#463

Повідомлення Doroty » 30 березня 2010, 15:30

Вона! Робіть висновки!
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#464

Повідомлення Valeeri » 30 березня 2010, 15:47

Snow, на 399 пост! А чому ви 1/2 ділите між двома дітьми померлого сина, а не 1/3 частину? Адже за законом 3 спадкоємці отримували б спадщину якщо не було заповіту!
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#465

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 16:03

[B]Graal,Valeeri[/B] в заповіті батько позбавив двох синів права спадкування (в тому числі і за законом!!!), тому якби було спадкування за законом, спадкоємцями були б дочка і діти померлого сина!!! ч. 2 ст. 1235 ЦК визначає: заповідач може без зазначення причин позбавити права на спадкування будь-яку осо­бу з числа спадкоємців за законом. У цьому разі ця особа не може одержати право на спад­кування. коментований ЦК визначає, що [B]У цьому разі спадкоємець, позбавлений права на спадкування, не отримає це майно на­віть тоді, коли частина майна заповідача буде не охоплена заповітом.[/B] [U][I][B]Така частина майна перейде до спадкоємців за законом, які не по­збавлені спадкоємства.[/B][/I][/U] До них будуть входити також спадкоємці за законом, яким інша час­тина спадщини була передана за заповітом.!!! (якби заповідач хотів позбавити їх права на спадкування тільки за заповітом, то він міг би просто не вказати їх у заповіті, чи не так?)тому, в нашому випадку, дочка отримує квартиру за заповітом, 1/2 на авто, гроші, гараж за законом!а ще 1/2 частина майна за законом розділиться між дітьми померлого сина, вони отримають по 1/4 на авто, гараж, гроші!!! А син, який є живим ПОЗБАВЛЕНИЙ ПРАВА НА СПАДКУВАННЯ!!!
Snow

Номер повідомлення:#466

Повідомлення Valeeri » 30 березня 2010, 16:09

Snow, на пост 439: дружина померлого Івана не спадкує, не розумію чому?
Valeeri

Номер повідомлення:#467

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 16:14

тому що [B]ст. 1266 ЦК чітко визначає коло осіб, які мають право на спадкування за правом представлення!!![/B] ([U]внуки, правнуки[/U] спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини)якби була спадкова трансмісія - то дружина б мала право на спадкування, разом з дітьми!а в нашому випадку застосовуємо право представлення!!! (бо спадкоємець помер до відкриття спадщини)
Snow

Номер повідомлення:#468

Повідомлення Leeanna » 30 березня 2010, 16:22

Дорогие форумчане, добрый день! Очень приятно оказаться в Ваших рядах. Стажируюсь с 29.07.2009 года и скажу так, вопросов становится все больше чем ответов! До втупления в силу нового закона 2,5 года работала главным специалистом в отделе нотариата при ГУЮ в .... области.... а потом пошла на стажировку т.к. 3 года юр. стажа у меня были и до поступления на работу в управу. Так что [qoute]немножечко[qoute], всю эту кухню знаю из вне... А теперь вопросы:1. Скажите, люди приходили на стажировку и в мае, и в апреле, и в июле, и в августе - как понять по истечении года у кого когда екзамен, если сроки поступления на стажировку у всех разные?2. И перечитав все страницы и посохраняв их в голове еще большая каша, скиньте плиз вот эти злочасные 1350 тестов, задачи и документы, которые вообще имеются... чувствую скоро меня накроет от паники...Зараннее спасибо
Leeanna

Повідомлення: 53
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#469

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 16:26

[B]Leeanna[/B], рада приветствовать!!!1) когда я проходила стажировку - набралась группа, я начала стажироваться в декабре, а был человек, который начал стажировку в феврале, так все ждали его, чтобы он закончил стажироваться - и только тогда назначили экзамен!!! в итоге - сдача была в сентябре)2) пишите адрес почты, сбросим что есть!!!
Snow

Номер повідомлення:#470

Повідомлення Leeanna » 30 березня 2010, 16:32

serov_anton@list.ru - ящик рабочий, спасибочки огромное!!!! А как вы узнали, что есть эта группа?
Leeanna

Номер повідомлення:#471

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 16:35

ловите!!!просто мы чтоб пойти на стажировку сдавали экзамен, по результатам которого набралась группа стажистов, так вот кто-то сразу из нас приступил к стажировке, а кто-то только через 2 месяца. пришлось всех ждать!!!
Snow

Номер повідомлення:#472

Повідомлення Leeanna » 30 березня 2010, 16:58

Спасибочки огромнейшее
Leeanna

Номер повідомлення:#473

Повідомлення Valeeri » 30 березня 2010, 16:58

Snow, большое спасибо:) Уже поняла свою ошибку:) А можете и мне cкинуть задачки, может у меня таких нету) Valeri_nika@ukr.net
Valeeri

Номер повідомлення:#474

Повідомлення Leeanna » 30 березня 2010, 17:06

Snow, а Вы в первый раз не сдали экзамен?
Leeanna

Номер повідомлення:#475

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 17:06

Valeeri, проверяйте почту :) +пост 471 просмотрите, может поменяете своё мнение по поводу задачи!!!Leeanna, я Вам ещё кое-что по документам сбросила)да, в первый раз у меня 46 по тестам, задание решено, а вот задача сказали что не правильно,,,хотя многие до сих пор думают она правильно решена была!!! вот, ровно через неделю второй раз предстоит пройти!!!
Snow

Номер повідомлення:#476

Повідомлення Форумчанин » 30 березня 2010, 17:24

Snow, я что-то не могу понять как неделю экзамен, если вы сдавали в сентябре???
Форумчанин

Номер повідомлення:#477

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 17:28

первый раз был в сентябре 2008 года, а через неделю второй раз, это называется [qoute]через год[qoute]-прошло 1 год и 7 месяцев)))
Snow

Номер повідомлення:#478

Повідомлення Valeeri » 30 березня 2010, 17:45

Snow спасибо, все пришло:) На пост 471- згідна, що позбавлення було на всю спадщину, а не тільки на квартира! Але все одно, якщо б не було заповіту спадкоємців за законом - 3 , тобто частку позбавленого сина отримає донька - (2/3), а частка сина що помер спадкується його неповнолітніми дітьми по 1/6.
Valeeri

Номер повідомлення:#479

Повідомлення Snow » 30 березня 2010, 17:58

а з якої радості частку сина, який позбавлений спадкування отримує донька спадкодавця??? чим діти гірші за неї???ми не повинні розглядати ситауацію [qoute]якби не було заповіту[qoute]!!! заповіт є. в ньому чітко заповідач визначив що позбавляє синів!!! Частина майна переходить до тих, хто не позбавлений права спадкування!!!! а це - дочка на 1/2, та двоє дітей (двоє [qoute]представляють[qoute] свого батька) на 1/2!!!! [B][U]частки у спадщині кожного із спадкоємців за законом є рівними, правда ж??[/U][/B]? тому майно, яке не охвачене заповітом ділим [U][I]порівну[/I][/U] між дочкою і дітьми померлого сина!!! от якби, наприклад, по умові було так, що одна дитина - померлого сина, а інша дитина - сина, який живий, але позбавлений права спадкування, то дочка б отримала квартиру за заповітом, 1/3 за законом, 1/3 за законом одна дитина отримала б, і 1/3 за законом отримала б друга дитина!!!
Snow

Номер повідомлення:#480

Повідомлення Leeanna » 30 березня 2010, 18:08

Snow, примного благодарна, а скажите плиз, вот стажируюсь я у ч.н., месяц в госконторе уже прошел ( может у кого-то есть высновок с прохождения месячной стажировке в госконторе??? Буду благодарна) теперь 40 часов в ІЦ (от туда тоже высновок???) а потом по окончанию года стажировки какова дальнейшая процедура???
Leeanna

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів