Номер повідомлення:#549
viktor047
» 06 квітня 2010, 20:30
Graal, на пост№462:834. До складу спадщини входять:а.) право спадкування прав використання об`єкту інтелектуальної власності ++++б.) право участі у Товаристві.в.) належні але не отримані страхові суми, аліменти- А, тому що право використання об`єкту інтелектуальної власності – це майнове право, яке можна спадкувати, страхові суми – не завжди можна оформляти, як спадщину, тому що на самій страховці буває що пишуть, хто може отримати в разі смерті, тому цей варіант я не вибрала.834 я думаю-в!!!!Ви мотивуєте відповідь:[qoute] - А, тому що право використання об`єкту інтелектуальної власності – це майнове право, яке можна спадкувати[qoute], на100% згоден з Вами, АЛЕ В НАШОМУ ВИПАДКУ МОВА ЙДЕ НЕ ПРО ВХІД ДО СКЛАДУ СПАДЩИНИ [B]ПРАВ ВИКОРИСТАННЯ[/B] ОБ[qoute]ЄКТА..., А ПРО ВХІД ДО СКЛАДУ СПАДЩИНИ [B]ПРАВА [U]СПАДКУВАННЯ[/U] ПРАВ ВИКОРИСТАННЯ[/B]!!! Право спадкувати, на мою думку, є нерозривно пов[qoute]язане з особою спадкодавця. (наприклад спадкодавець був спадкоємцем першої черги по відношеннню до своєї дружини, він-же неміг заповісти ПРАВО СПАДКУВАТИ В ПОРЯДКУ ПЕРШОЇ ЧЕРГИ її коханцю-). Щодо варіанта Б)- відповідно до ст.1219ЦК право на участь у товаристві [B]не входить до складу[/B]([U]може[/U] входити за відповідних умов - в законі або в устан.документі. Щодо варіанта В)-[qoute]страхові суми – не завжди можна оформляти, як спадщину, тому що на самій страховці буває що пишуть, хто може отримати в разі смерті, тому цей варіант я не вибрала.[qoute] Також згоден на 100% з Вами, але ми повинні відштовхуватись від того, [U]що нам дано у відповіді[/U]і!!! Відповідно до ст.1229 ЦК страхові виплати спадкуються на загальних підставах(тобто входять до скла[B]ду спадщини!), у варіанті відповіді немає вказівки на те, що страхувальник призначив когось на одержання!!![/B] У відповіді сказано [U][qoute][B]належні[/B] але не отримані[qoute][/U]!!!! Ну а по аліментах - ст.1227ЦКСуми заробітної плати,..,аліментів,..,які [U]належали спадкодавцеві, але не були ним одержані[/U] за життя, передаються членам його сімї, а в разі відсутності - входять до складу спадщини.(насторожує необхідність умови для входженняїх їх у склад спадщини!-відсутність членів сімї, а у варіанті відповіді про це нічого не сказано!???????????????)Методом виключення, на мій погляд, всетаки варіант В. [B]А от як думає МЮ- незнаю!!![/B] -)-)-)-