Форум

Інформаційний ресурс

наказ Держкомзему від 15.02.2010 № 168 -недійсний???

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Лешая » 30 квітня 2010, 17:41

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИУкраїна, 01001, и. Київвул. Городецького, 13Тел./факс: (38-044) 278-37-23 Начальнику Головного управлінняюстиції Міністерства юстиції Українив Автономній Республіці Крим,начальникам головних управліньюстиції в областях,мм. Києві та Севастополі 25.03.2010 за № 31-32/69 Міністерством юстиції України було направлено роз'яснення щодо порядку застосування нотаріусами вимог статей 120 Земельного кодексу України та 377 Цивільного кодексу України при посвідченні заповітів та видачі свідоцтв про право на спадщину.За результатами правової експертизи наказу Держкомзему від 15.02.2010 № 168 /[qoute]Про затвердження Порядку присвоєння кадастрових номерів земельний ділянкам/[qoute] було встановлено, що він підлягає державній реєстрації в Міністерстві юстиції, оскільки містить нові правові норми, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян та мають міжвідомчій характер.Наказ в Міністерстві юстиції не зареєстровано, він є нечинним, а його застосування є порушенням законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.Враховуючи зазначене, роз'яснення Мін'юсту в частині посилання на вказаний вище наказ не застосовуються. Заступник Міністра Ж В. Єфіменко
Лешая

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 квітня 2010, 17:43

а что удивительного?!.. регистрация в МЮУ где????
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Армани » 30 квітня 2010, 18:18

новость дня!
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19473 раз.
Подякували: 14030 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Nonna » 30 квітня 2010, 18:20

я бы сказала - сенсация дня!
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Армани » 30 квітня 2010, 18:22

при новой власти не грех и сказать Мир, Труд, Май!!!УРА [B]ТОВАРИЩИ[/B]!!!
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19473 раз.
Подякували: 14030 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Греми » 30 квітня 2010, 19:14

[QUOTE]а что удивительного?![/QUOTE] - как можно сначала ссылаться на незарегистрированный в МЮУ приказ в разъяснении МЮУ, а потом, [qoute]в связи с вновь открывшимися обстоятельствами[qoute], написать: [QUOTE]Враховуючи зазначене, роз'яснення Мін'юсту в частині посилання на вказаний вище наказ не застосовуються[/QUOTE]!!! :-)))
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 квітня 2010, 19:41

[QUOTE]- как можно сначала ссылаться на незарегистрированный в МЮУ приказ в разъяснении МЮУ, а потом, [qoute]в связи с вновь открывшимися обстоятельствами[qoute], написать:[/QUOTE]а это еще удивляет ?! :-))))))).. а наказики, где нотариусов частных обязывают сдавать отчеты и вести правовое образование среди населения, которые не прошли регистрацию в МЮУ или его структурных подразделениях?!... просто Департамент нотариата и дальше его вертикаль в регионах очень плохо знают норматиффффф и болеют звездной болезнью , что они благодетели и небожители частных нотариусов :-))))))))))))))))))... исходя из названия темы я поняла, что вопрошающий удивлен почему приказ Госкомзема отменен...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Альвиора » 02 травня 2010, 14:44

Начинаем оформлять ДКП с неприватизированной землей???????????
Альвиора

Номер повідомлення:#9

Повідомлення tam » 03 травня 2010, 13:02

а ст. 377 ЦК та ст. 120 ЗК !!!??
tam

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Лешая » 05 травня 2010, 16:10

исходя из названия темы я поняла, что вопрошающий удивлен почему приказ Госкомзема отменен...Боюсь что и вопрошающий, и все остальные уже ничему неудивляются, а хотелось бы взять и удивится нормальным законам, а не творческому подходу к его применениям. А так в основном !!!????!!!!????.....что делать с этой землей, мы в конторе уже [qoute]заколебались[qoute] консультации каждый день новые давать, люди говорят, что у [qoute]нас[qoute] семь пятниц на неделе...
Лешая

Номер повідомлення:#11

Повідомлення VITAminka » 05 травня 2010, 18:51

Люди, ны мы разве работаем по наказам и наказикам, и наши действия зависят от того, зарегистрированы они или нет???[QUOTE]Враховуючи зазначене, роз'яснення Мін'юсту[B] в частині посилання на вказаний вище наказ [/B]не застосовуються.[/QUOTE]вы разве видите,что разъснения не застосовуються В ПРИНЦИПЕ? это сказали так: тут читать, а где написано [qoute]наказ держкомзему[qoute], там не читать.я эти наказы с разъснениями вообще видеть не хочу. я хочу видеть нормальный кодекс и законы. когда кодекс и законы НЕ нормальные, то всякие там разъяснения конечно очень [qoute]радуют[qoute]...но, они седня одни,завтра другие... седня все обрадовались и начали[QUOTE]Начинаем оформлять ДКП с неприватизированной землей???????????[/QUOTE]а ст.120 и 377 кто-то отменил???? или теперь все работают по разъяснениям и наказам?так надо мабудь нотариальный минимум переиздавать...а то з-д база устарела...
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення ТТК. » 05 травня 2010, 19:02

Колеги! Для видачі свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку вимогати номер кадастрового реєстра чи ні? а то тільки одні .......... від спадкоємців чуєш, тому що за кадастровий номер беруть в управі земресурсів 2000-2300 гр. Ваша думка і де написано?,Прошу з повагою.
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення VITAminka » 05 травня 2010, 19:17

у меня начанает появляться мысль: так может то не законы у нас плохие,а люди такие?ТТК, это не по поводу вас, это после обсуждения этой темы (как одной из крох в буханке наказов и разъяснений).почему народ всегда пеервешивает проблемы с больной головы на здоровую. а нотариусы этому способствуют? - написали - кад.номер и площадь - существенные условия договора....написали. голова у кого ДОЛЖНА была начать болеть? - у тех, у кого на неоформленных участках дома. иди, оформляй, а потом продавай! так нет же! голова начала болеть... у нотариусов - а как же это нам договор такой сделать??? а давайте справки начнем требовать или еще чего.зачем МЫ ищем пути обхода закона? мы должны читать ЗАКОН (а не разъяснения) и выполнять его. мы разве адвокаты, к ктороым приходят люди за решением проблемы? должно быть так - пришли. все документы как надо дали - им все сделал не дали - не сделал. а у нас так: пришли - у меня тута дом. а тута неоформленная земля, я хочу дом продать, вот вам документы - решайте проблему! это нормально?[QUOTE] Для видачі свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку вимогати номер кадастрового реєстра чи ні?[/QUOTE]я не знаю, кто придумал, что его надо требовать для наследства. но этот [qoute]кто-то[qoute] про ст.120 и 377 наверное только слышал краем уха[QUOTE]Стаття 377. Право на земельну ділянку у разі набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розміщені на ній 1. До особи, яка набула право власності на житловий будинок (крім багатоквартирного), будівлю або споруду, переходить право власності, право користування на земельну ділянку, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення в обсязі та на умовах, встановлених для попереднього землевласника (землекористувача). 2.[B] Розмір та кадастровий номер земельної ділянки[/B], право на яку переходить у зв'язку з переходом права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, [B]є істотними умовами [U]договору[/U],[/B] який передбачає набуття права власності на ці об'єкти (крім багатоквартирних будинків).[/QUOTE]ст120 6[QUOTE]. Істотною умовою договору, який передбачає набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, є кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв'язку з набуттям права власності на ці об'єкти. [/QUOTE]разве здесь есть ,чтто кад.номер и площадь - существенные условия свиде-ва о праве на наследство? и если вы выдадите свид-во без номера и площади, оно будет недействительным?
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів