Форум

Інформаційний ресурс

Зняття заборони

Номер повідомлення:#1

Повідомлення baba-galamaga » 01 червня 2010, 16:23

Колеги, поділіться досвідом, будь-ласка. Раніше я виходила в банк для зняття заборони, відповідно в реєстрі розписувалися обидва: і представник банку, і іпотекодавець. зараз їздити в банк дуже накладно (робоче місце - в іншому кінці міста). Чи достатньо для зняття заборони, щоб іпотекодавець привіз із банку лист і 2 повідомлення (про виключення запису з реєстру іпотек та вилучення обтяження з реєстру заборон) та подав свою заяву і розписався в реєстрі один. З огляду на п. 253 Інструкції /[qoute]нотаріус знімає заборону щодо відчуження нерухомого майна за заявою іпотекодавця у разі подання ним безспірних доказів виконання зобов'язання/[qoute] мене турбує питання чи буде лист Банку про погашення кредиту доказом безспірного виконання зобов'язання?Що стосується вчинення посвідчувального напису на екземплярі договору Банку, то я думаю нехай привозить його представник банку чи віддають на руки клієнту? Хто як робить?
baba-galamaga

Номер повідомлення:#2

Повідомлення цаца » 01 червня 2010, 16:34

Листа банку достатньо, заяву беру від іпотекодавця. А якщо у чомусь сумніваєтесь передзовніть до банку.
цаца

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Nonna » 01 червня 2010, 16:49

а почему вы к ним , а не они к вам???цаца , для вас достатньо Листа , это для вас и есть [B][qoute] безспірних доказів виконання зобов'язання[qoute][/B][B]А якщо у чомусь сумніваєтесь передзовніть до банку.[/B] - а потом этот телефонный звонок пршьете к делу в суде......... вперед за орденами..........
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Nonna » 01 червня 2010, 16:50

и вообще КАК МОЖНО ЗНІМАТИ ЗАБОРОНУ В БАНКЕ?????????????? шо ж вы творите.............
Nonna

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Oksi-F » 01 червня 2010, 17:03

Добрий день. А чому ви берете заяву про реєстрацію (вилучення) обтяження заборони об[qoute]єкта нерухомого майна ????? В Положенні про Єдиний реєстр заборон відчуження об[qoute]єктів нерухомого майна в п..2.1.2 перераховано суб[qoute]єкти, які подають дані заяви, банків у цьому переліку немає.
Oksi-F

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 17:50

[QUOTE]Раніше я виходила в банк для зняття заборони[/QUOTE]Вообще креативненько.А с удостоверением каждой купли-продажи квартиры тогда нотариусу надо приходить к клиентам прямо в продаваемые квартиры, с доверенностями на машинки - в ГАИ, банковские карточки делать прямо в банке, подлинность подписи переводчика надо удостоверять непосредственно в бюро переводов. Так, что ли?Да и наследство тогда надо выдавать не в конторе, а в квартире, доме, гараже (нужное подчеркнуть).Получатся такие себе разъездные нотариусы.Далеко пойдем, ребята.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 18:02

Хотя [qoute]пойдем[qoute] - это неправильно.Тут уже надо употреблять не будущее, а настоящее время...
Сана

Номер повідомлення:#8

Повідомлення baba-galamaga » 01 червня 2010, 18:16

Oksi-F гарно Вам дякую за відповідь. nonna, скажіть будь-ласка, що для Вас є безспірним доказом виконання зобов'язання, на підставі чого Ви знімаєте заборону щодо відчуження нерухомого майна?Cана, дякую за той час, який Ви витратили для того, щоб набрати таке довге повідомлення, жаль, що воно ніяким чином не стосується суті питання. Я не думаю, що Ви ніколи не вчиняли нотаріальних дій поза рабочим місцем приватного нотаріуса (заповіт, довіреність на дому і т.д.)
baba-galamaga

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Ірунчик » 01 червня 2010, 18:22

згідно методичних рекомендацій, підготовлених методичною радою при Головному управлінні юстиції в київській області:заборона щодо відчуження може бути знята лише за заявою іпотекодавця у разі надання їм безспірних доказів виконання зобов[qoute]язання.безспірним доказом виконання зобов[qoute]язань може бути:-лист іпотекодержателя про повне виконання боржником зобв[qoute]язань за основним договором.В даному випадку іпотекодавець особисто подає нотаріусу:-заяву про зняття заборониу зв[qoute]язку з наданням їм безспірних доказів виконання зобов[qoute]язань.-заяву про вилучення обтяження-примірники правочинів, на примірниках правочину вчиняється напис про зняття заборони, після чого про вчинення нот.дії вноситься запис до реєстру нот.дій
Ірунчик

Номер повідомлення:#10

Повідомлення risa » 01 червня 2010, 18:24

baba-galamaga, не нервуйте.Один раз знімали заборону без представника банку.Клієнт надав лист від банку, що він виконав усі зобов*язання за кредитним договором, лист на ім*я нотаріуса, що в зв*язку з повним виконанням зобов*язань... просить зняти заборону, заяву про зняття... та повідомлення про вилучення ... Банк доклав до документів довіреність на представника, який підписував ці листи... Напис виклали на примірнику клієнта і на нашому.
risa

Повідомлення: 56
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 18:44

[QUOTE] Я не думаю, що Ви ніколи не вчиняли нотаріальних дій поза рабочим місцем приватного нотаріуса (заповіт, довіреність на дому і т.д.) [/QUOTE]Завещание или доверенность древнего старичка, оформленное на дому, или [qoute]выходы[qoute] в банк для снятия запрета - это, в принципе, различные вещи.Ведь вряд ли кто-нибудь будет утверждать, что сотрудники разнообразных банков - сплошь инвалиды или дряхлые старцы. Поэтому [QUOTE]Раніше я виходила в банк для зняття заборони, відповідно в реєстрі розписувалися обидва: і представник банку, і іпотекодавець.[/QUOTE] - это, извините, прогиб перед банком. Даже интересно, как Вы указывали, в связи с чем действие совершено не в нотариальной конторе.
Сана

Номер повідомлення:#12

Повідомлення baba-galamaga » 01 червня 2010, 18:44

Все зрозуміла, дякую мої любі! :-)
baba-galamaga

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Nonna » 01 червня 2010, 18:44

[B]що для Вас є безспірним доказом виконання зобов'язання, на підставі чого Ви знімаєте заборону щодо відчуження нерухомого майна?[/B] - пока это будет рекомендации метод ради , а не закреплено законодательно - пристутсвие сторон , представитель банка с документами подтверждающие право и дееспособность........... а так , пожалуйста , снимайте по листу , по звонку..или как в № 5 вообще без заяви.....[B]Oksi-F гарно Вам дякую за відповідь[/B] - которая прямой дорогой ведет в суд.......
Nonna

Номер повідомлення:#14

Повідомлення baba-galamaga » 01 червня 2010, 19:06

на № 11: [qoute]Завещание или доверенность древнего старичка, оформленное на дому, или [qoute]выходы[qoute] в банк для снятия запрета - это, в принципе, различные вещи.[qoute]Може б Ви зіслалися на нормативний акт, де зазначено ВИЧЕРПНИЙ перелік причин, як от [qoute]дряхлый старичок[qoute], [qoute]инвалид[qoute] и т.д., які дозволяють вчиняти нот дії поза робочим місцем прватного нотаріуса. Я наприклад, можу Вам нагадати п. 11 Інструкції [qoute]....коли фізична особа не може з'явитися в зазначене приміщення, а також, коли того вимагають особливості посвідчуваного правочину, такі нот дії можуть бути вчинені поза робочим місцем[qoute] і ще ст. 8 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] покладає на нас обов'язок [qoute]сприяти громадянам, підприємствам, установам і організаціям у здійсненні їх прав та захисті законних інтересів[qoute] - от я і сприяю :-) допомагаю здійснювати цивільний оборот в державі! А Ви Сана, сидіть з гордим поглядом і відмовляйтеся вчиняти нотаріальні дії поза робочим місцем, мотивуючи це тим, що представник Банку [qoute]не дряхлый старичок и не ивалид[qoute].на № 13, що там прямою дорогою веде в суд, я не знаю, бо дійсно в Положенні про Єдиний реєстр заборон відчуження об[qoute]єктів нерухомого майна в п.2.1.2 перераховано суб[qoute]єкти, які подають дані заяви, банків у цьому переліку немає.
baba-galamaga

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Passer » 01 червня 2010, 19:24

baba-galamaga [QUOTE]Може б Ви зіслалися на нормативний акт, де зазначено ВИЧЕРПНИЙ перелік причин,[/QUOTE]К стати нет и запрета в попку клиента поцеловать иль ещё куда (ЭХ - пойду ка я в клиенты)
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 19:26

[QUOTE]К стати нет и запрета в попку клиента поцеловать иль ещё кода [/QUOTE]:-)))
Сана

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 19:28

[QUOTE]А Ви Сана, сидіть з гордим поглядом і відмовляйтеся вчиняти нотаріальні дії поза робочим місцем, мотивуючи це тим, що представник Банку [qoute]не дряхлый старичок и не ивалид[qoute].[/QUOTE]Мне, кстати, гордость очень к лицу...Подозреваю, что и многим другим коллегам - тоже...:-)
Сана

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 19:29

Видимо, каждый выбирает сам - суетиться под клиентом или обладать чувством собственного достоинства...
Сана

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Semiramida » 01 червня 2010, 19:38

скоро поділять нотаріусів на [qoute]виїзних[qoute] та [qoute]невиїзних[qoute] :)А якщо чесно, то банки зовсім озвіріли, представник по довіреності навіть не хоче предявляти паспорт та оригінал Договору для зняття заборони... дійсно, треба до них виїжджати - там всі документи на місці!
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення baba-galamaga » 01 червня 2010, 19:56

(ЭХ - пойду ка я в клиенты) - cкатертью дорожка :-))))) з огляду на ту кількість нотаріусів, яка сьогодні існує в нас в державі - ви полегшите фінансову ситуацію багатьом колегам! Видимо, каждый выбирает сам - суетиться под клиентом или обладать чувством собственного достоинства... А нужно суетиться Саночка, потому что мы служим клиенту, а не клиент нам, клиент нам ничего не должен, если вы забыли! Банк, кстати, тоже Клиент!
baba-galamaga

Номер повідомлення:#21

Повідомлення акква » 01 червня 2010, 20:03

На № 20 Вы что, в сфере обслуживания трудитесь? Где клиент всегда прав. Уважающий себя юрист не станет бегать и вилять хвостом перед банковскими служащими. А найдет достойные способы заработать себе на жизнь.
акква

Повідомлення: 4965
Дякував (ла): 6101 раз.
Подякували: 6803 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 20:06

[QUOTE]Видимо, каждый выбирает сам - суетиться под клиентом или обладать чувством собственного достоинства... А нужно суетиться Саночка, потому что мы служим клиенту,[/QUOTE]Вроде и не по теме: неужели кто-то из коллег еще носит розовые очки и питает иллюзии насчет того, что нотариат как система когда-нибудь опять сможет подняться с колен?..
Сана

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Сана » 01 червня 2010, 20:10

Пройдет время, уйдут те, кто еще помнит, что такое нотариат на самом деле, - и слово [qoute]нотариус[qoute] будет стоять в одном ряду со словом [qoute]сапожник[qoute]...Я ни в коем случае не хочу охаивать сапожников, но, к сожалению, вижу все больше и больше людей, не понимающих, чем отличается нотариат от сферы обслуживания.И - что особенно дико - все чаще встречаю таких людей среди коллег...
Сана

Номер повідомлення:#24

Повідомлення мурзилка » 01 червня 2010, 20:22

Сана... чему вы удивляетесь.... если только что звонили [qoute]клиенты[qoute] и просили заверить копию свидетельства о смерти на дому, потому что у того человека у которого находится копия в больнице и он не кому не доверяет оригинал....[qoute]приедте за любые деньги[qoute]..... вот и получается что сами добились того что нас считают сферой обслуживанияк сапожнику мы ходим сами...
мурзилка

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Don Pedro » 01 червня 2010, 21:06

На № 5Oksi-F5 БАЛЛОВ!!!!!!!
Счастье-это когда прошлое не печалит, настоящее не напрягает, а будущее не бесит!
Зображення
Don Pedro

Повідомлення: 922
Дякував (ла): 1842 раз.
Подякували: 885 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Don Pedro » 01 червня 2010, 21:09

На № 14baba-galamaga2 х 5 БАЛЛОВ!!!!!!
Счастье-это когда прошлое не печалит, настоящее не напрягает, а будущее не бесит!
Зображення
Don Pedro

Повідомлення: 922
Дякував (ла): 1842 раз.
Подякували: 885 раз.

Номер повідомлення:#27

Повідомлення =L.M= » 02 червня 2010, 15:05

А до мене на зняття заборони ходять представники банків, навіть з довіреністю і всіма необхідними документами, бо знають, що на підставі самого листа я заборону не зніму, а людям пояснюю, що для того потрібно і що затримка не за мною.[QUOTE] представник Банку [qoute]не дряхлый старичок и не ивалид[qoute].[/QUOTE] тому може порадувати нотаріуса своєю присутністю - шановні колеги давайте поважати себе і свою професію.
=L.M=

Повідомлення: 559
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 63 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Oksi-F » 02 червня 2010, 20:10

nonna, я не мала на увазі, що не потрібно будь-якої заяви, те що я написа стосується заповнення відповідної [qoute]Заяви про вилучення обтяження об’єкта нерухомого майна (додаток 3)[qoute] до даного положення, тобто дехто з нотаріусів вимагає від представників банків заповнення додатку № 1 (при накладення) та додатку №3 (при вилученні), а це суперечить відповідному положенню
Oksi-F

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]