Форум

Інформаційний ресурс

Допоможіть будь-ласка зразком заяви, яка подається спадкоємцем за заповітом. Спадкодавця (бабуся)...

Номер повідомлення:#1

Повідомлення roshe » 24 червня 2010, 17:46

Допоможіть будь-ласка зразком заяви, яка подається спадкоємцем за заповітом. Спадкодавця (бабуся) померла у 1998 році і спадкоємиця за заповітом тоді була неповнолітньою.
roshe

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Греми » 24 червня 2010, 17:47

Вы из ГНК?
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ані Ло » 24 червня 2010, 17:52

занадто багато [qoute]але[qoute] в Вашій ситуації яку заяву Вам потрібно - про те, що відомий змісь заповіту, спадщини не приймала і спадкувати не хочечи про те, щоб видали свдоцтво про право на спадщинучи була прийнята цією онучкою спадщина (або її батьками від її імені) - це лише з 2004 року ,якщо на день смерті неповнолітній, то вважаєшся таким, що прийняв, а до 2004 року - потрібно було спадщину ВСІМ прийняти - або шляхом подання заяви до нотаріальної контори, або якщо докажете, що фактично вступили в управління спадковим майном
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення roshe » 24 червня 2010, 17:53

Ні, але заяву державному нотаріусу хочуть надіслати поштою в іншу область.Батьків у дитини тоді не було і зараз немає. Тоді був опікун, якому у державній конторі чомусь відмовити у заведенні спадкової справи, сказали коли виповниться 18 тоді приходьте.
roshe

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Ані Ло » 24 червня 2010, 17:55

знову ж таки - про що заяву, якого змісту, що хоче ця онучка на сьогоднішній день (від 1998 року)
Ані Ло

Номер повідомлення:#6

Повідомлення roshe » 24 червня 2010, 17:56

Заяву на видачу свідоцтва про право на спадщину за заповітом.
roshe

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Marina C » 24 червня 2010, 18:03

а Вы объясните наследнице, что при подаче заявления на выдачу, нужно предоставить ряд других документов (завещание, свид. о смерти, справку ЖСК, по имуществу и т.д) оплатить расходы по проверке и регистрации в СР и сразу все вопросы отпадут. Заявление то примут, но от него толку нет.
Marina C

Повідомлення: 133
Дякував (ла): 201 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Vivat » 24 червня 2010, 18:04

roshe, а навіщо надсилати заяву на видачу, нехай іде до ДНК і там все зроблять, що дасть заява надіслана поштою?.
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Ані Ло » 24 червня 2010, 18:15

думаю як Vivat, фактично н ічого їй ця заява на сьогодні хоч і поштою надіслана не дасть - потрібно дивитися чи не була вже заведена спадкова справа, чи це майно не оформлене вже, доказувати в нотаріуса факт прийняття спадщини, пред[qoute]являти всі необхідні документи н а спадкове майно і багато ще всякого і тоді отримувати свідоцтво - так що заява в цій ситуації хоч надіслана поштою, хоч в нотаріуса написана особисто, хоч через представника по довіреності - [qoute]мелочи[qoute] порівняно з тим, яка [qoute]пісня там зараз може зазвучати[qoute]
Ані Ло

Номер повідомлення:#10

Повідомлення roshe » 24 червня 2010, 18:17

Дякую всім, все це я знаю, просто вони наполягали, але я їм все пояснив, і вони, нарешті, погодились поїхати особисто.
roshe

Номер повідомлення:#11

Повідомлення roshe » 29 червня 2010, 14:20

Ці особи повернулися і все ж наполягають заяву надіслати поштою, тому прошу Вас, колеги, переглянути мій зразок і мене поправити, якщо щось не так. 1. Спадкоємиця за заповітом на день смерті спадкодавця (1998) була малолітньою, заяв про прийняття спадщини або відмови від спадщини не подано (тоді її батьки були позбавлені батьківських прав і вона проживала в інтернаті)2. Інший спадкоємець за заповітом (її дядько) може успадкувати майно без звернення до суду, якщо інший спадкоємець, який прийняв спадщину, подасть відповідного змісту заяву. З А Я В А“__” листопада 1998 року померла ___, що на день смерті проживала і була зареєстрована за адресою: Київська область, __район, село __.На випадок своєї смерті ___ залишила заповіт, посвідчений ___, секретарем ___ сільської Ради народних депутатів ___ району Київської області ____ 1995 року за № ___, за яким вона все своє майно в рівних долях заповіла мені та _____.На підставі пункту 4 статті 1268 Цивільного кодексу України прошу видати мені свідоцтво про право на спадщину за заповітом.Зміст ст.ст. 1231, 1268, 1269, 1281, 1282, 1296 Цивільного кодексу України мені нотаріусом роз'яснено.Документи, що стосуються оформлення моїх спадкових прав, а також додаткові відомості щодо вирішення питання успадкування, мною будуть надані пізніше.Факт смерті підтверджую Свідоцтвом про смерть (серія __№ __), виданим ____ року, ак-товий запис № __.
roshe

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Ані Ло » 29 червня 2010, 15:02

roshe, щось знову у Вас не все сходиться:дядько не зможе успадкувати ВСЕ майно за заповітом при наявності заповіту такого змісту (заповітом передбачено двоє спадкоємців).А тому, якщо ця онучка бажає спадкувати, в курсі, що їй потрібно буде платити прибутковий податок і її це влаштовує, то їй потрібно доказати, що вона прийняла спадщину- станом на 1998 рік вона повина була подати заяву про прийняття спадщини до державної нотарільної контори. Якщо ж вона була на той період неповнолітня, то замість неї це повині були знробити її батьки або законні представники (опікуни, піклувальники), якщо батьки були позбавлені батьківських прав, опікунів, піклувальників їй не призначали, то по законодавству її законними представниками є адміністрація того закладу, де вона знаходилась (якось так це звучало - більш детально треба дивитися- а отже я думаю, що це повинна була звернутися посадова особа з інтернату, де дівчинка знаходилася на вихованні). - Якщо такої заяви не було, то в нотаріуса потрібно доказати, що можливо дівчинка прийняла фактично спадщину - проживала і була зареєстрована на день смерті бабусі в будинку чи квартирі, які належали померлій бабусі, або в квартирі, яка хоч і не належить бабусі, але все рівно разом із бабусею, у неї є на руках ощадні книжки на ім[qoute]я бабусі, які потрібно переоформляти. Якщо який такий факт [qoute]имел место[qoute], то при відсутності заперечень від іншого спадкоємця, який прийняв спадщину, можна писати заяву про ВИДАЧУ СВІДОЦТВА про право на спадщину і всі ці факти детально описувати, і ще - якщо онучка особисто не може їхати до того нотаріуса, який оформляє спадщину, то потрібна довіреність від неї на оформлення спадкових прав.Якщо нічого такого немає, то потрібно: або звертатися до суду з заявою про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини і аж тоді посилаючись на це рішення суду писати заяву про ПРИЙНЯТТЯ СПАДЩИНИ і ВИДАЧУ СВІДОЦТВА про право на спадщину, або, у випадку, коли між нею і її дядьком немає спору - хай її дядько, якщо він прийняв спадщину, своєю заявою включить цю онучку до свідоцтва про право на спадщину як таку , що пропустила строк для прийняття спадщини.Якщо ж онучка не бажає спадкувати, то тоді заява приблизно такого змісту:“__” листопада 1998 року померла моя бабуся ___, що на день смерті проживала і була зареєстрована за адресою: Київська область, __район, село __.Мені відомо, що від її імені було посвідчено заповіт секретарем ___ сільської Ради ___ району Київської області ____ 1995 року за № ___, згідно котрого все своє майно вона заповіла в рівних частках мені та _____.Спадщини я, у встановлений законом строк, не прийняла, із заявою про прийняття спадщини до державної нотаріальної контори не зверталася, дій, котрі свідчать про фактичний вступ в управління спадкових майном не вчиняла, строк для прийняття пропущений мною без поважних причин. Спадкувати не бажаю, звертатися до суду із заявою про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини наміру не маю. Отримувати свідоцтво про право на спадщину, як за заповітом (можливо, там ще потрібно вказати що і за законом) не бажаю. Не маю ніяких заперечень, щоб свідоцтво про п раво на спадщину було видане на ім[qoute]я _______Зміст статей 534, 548, 549, 550, 553, 554 Цивільного кодексу УРСР мені роз[qoute]яснено .
Ані Ло

Номер повідомлення:#13

Повідомлення roshe » 29 червня 2010, 15:55

Ані Ло! Опікунів в малолітньої тоді не було. На день смерті бабусі вона проживала в інтернаті.Інший спадкоємець, її дядько, теж там не був зареєстрований. Заяв на прийняття спадщини не подавав (все на самотьок). Але спадковим майном (будинком) управляв, сплачував витрати на утримання будинку тощо. Зараз він разом з іншим спадкоємцем (онукою) бажає прийняти спадщину. Я так розумію, що онука оформляє спадщину чере суд, а дядько може надати нотаріусу факти про прийняття ним спадщини?
roshe

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Ані Ло » 29 червня 2010, 16:59

стаття 139 Кодексу про шлюб та сім[qoute]ю УРСР Якщо над дітьми, які виховуються в державних дитячих закладах, і тими особами, що потребують опіки або піклування і влаштовані у відповідні лікувальні заклади або заклади органів соціального забезпечення, оіпкуни і піклувальники не призначені,[B] виконання обов[qoute]язків опікунів і піклувальників покладається на ці заклади[/B].ЗАРАЗ вони вже не можуть ПРИЙНЯТИ СПАДЩИНУ, на сьогоднішній день вони можуть лише ставити питання: або про офорлення спадщини, яку вони ПРИЙНЯЛИ до травня 1999 року (прийняли або шляхом подачі заяви про прийняття спадщини або вступивши в управління спадковим майном) або через суд встановити додатковий строк для прийняття спадщини.В мене таке враження, що по документах нотаріус згідний(на) прийняти до уваги, що дядько (син померлої бабусі) фактично вступив в управління спадковим майном, а отже, я думаю, може своєю заявою включити цю онучку до свідоцтва про право на спадщину як таку що пропустила строк для прийняття спадщини.Чесно кажучи не зовсім уявляю, як це має виглядати, коли вони в різних місцях і чи є між ними така домовленість (між онучкою і дядьком).Може так і розписати тоді в заяві (а ще краще спитати в того нотаріуса, який оформляє спадщину, що він(вона) хоче)щось типутоді померла така-то, яка постійно проживала там-тоНа день її смерті залишилося таке-то майно, на яке посвідчено заповіт... в рівних частках в мою користь та в користь ______Спадщину я у встановлений законом строк не прийняла, але за письмовою згодою тако-то, котрий прийняв спадщину після смерті такої-то, мене було включено , в порядку , передбаченому статтею 67 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] , до свідоцтва про право на спадщину.Прошу видати мені свідоцтво про право на спадщину за заповітом.Крім мене і такого-то інших спадкоємців, передбачених заповітом та статтею 535 Цивільного кодексу УРСР, немає. Пережилого другого з подружжя спадкодавця немає.
Ані Ло

Номер повідомлення:#15

Повідомлення MG » 29 червня 2010, 17:05

я бы обошлась без суда, с применением ч.1 ст. 550 ГУ УССР (наследство может быть принято при наличии согласия на это всех других наследников, принявших наследство)
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення roshe » 29 червня 2010, 17:05

Ані Ло ДЯКУЮ!
roshe

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів