Номер повідомлення:#12
Ані Ло
» 29 червня 2010, 15:02
roshe, щось знову у Вас не все сходиться:дядько не зможе успадкувати ВСЕ майно за заповітом при наявності заповіту такого змісту (заповітом передбачено двоє спадкоємців).А тому, якщо ця онучка бажає спадкувати, в курсі, що їй потрібно буде платити прибутковий податок і її це влаштовує, то їй потрібно доказати, що вона прийняла спадщину- станом на 1998 рік вона повина була подати заяву про прийняття спадщини до державної нотарільної контори. Якщо ж вона була на той період неповнолітня, то замість неї це повині були знробити її батьки або законні представники (опікуни, піклувальники), якщо батьки були позбавлені батьківських прав, опікунів, піклувальників їй не призначали, то по законодавству її законними представниками є адміністрація того закладу, де вона знаходилась (якось так це звучало - більш детально треба дивитися- а отже я думаю, що це повинна була звернутися посадова особа з інтернату, де дівчинка знаходилася на вихованні). - Якщо такої заяви не було, то в нотаріуса потрібно доказати, що можливо дівчинка прийняла фактично спадщину - проживала і була зареєстрована на день смерті бабусі в будинку чи квартирі, які належали померлій бабусі, або в квартирі, яка хоч і не належить бабусі, але все рівно разом із бабусею, у неї є на руках ощадні книжки на ім[qoute]я бабусі, які потрібно переоформляти. Якщо який такий факт [qoute]имел место[qoute], то при відсутності заперечень від іншого спадкоємця, який прийняв спадщину, можна писати заяву про ВИДАЧУ СВІДОЦТВА про право на спадщину і всі ці факти детально описувати, і ще - якщо онучка особисто не може їхати до того нотаріуса, який оформляє спадщину, то потрібна довіреність від неї на оформлення спадкових прав.Якщо нічого такого немає, то потрібно: або звертатися до суду з заявою про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини і аж тоді посилаючись на це рішення суду писати заяву про ПРИЙНЯТТЯ СПАДЩИНИ і ВИДАЧУ СВІДОЦТВА про право на спадщину, або, у випадку, коли між нею і її дядьком немає спору - хай її дядько, якщо він прийняв спадщину, своєю заявою включить цю онучку до свідоцтва про право на спадщину як таку , що пропустила строк для прийняття спадщини.Якщо ж онучка не бажає спадкувати, то тоді заява приблизно такого змісту:“__” листопада 1998 року померла моя бабуся ___, що на день смерті проживала і була зареєстрована за адресою: Київська область, __район, село __.Мені відомо, що від її імені було посвідчено заповіт секретарем ___ сільської Ради ___ району Київської області ____ 1995 року за № ___, згідно котрого все своє майно вона заповіла в рівних частках мені та _____.Спадщини я, у встановлений законом строк, не прийняла, із заявою про прийняття спадщини до державної нотаріальної контори не зверталася, дій, котрі свідчать про фактичний вступ в управління спадкових майном не вчиняла, строк для прийняття пропущений мною без поважних причин. Спадкувати не бажаю, звертатися до суду із заявою про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини наміру не маю. Отримувати свідоцтво про право на спадщину, як за заповітом (можливо, там ще потрібно вказати що і за законом) не бажаю. Не маю ніяких заперечень, щоб свідоцтво про п раво на спадщину було видане на ім[qoute]я _______Зміст статей 534, 548, 549, 550, 553, 554 Цивільного кодексу УРСР мені роз[qoute]яснено .