Номер повідомлення:#417
ВОЛЯ
» 29 червня 2010, 17:49
не за что elena...надеюсь чем-то помоглаРано или поздно экзамен будет...давайте задачки порешаем...[QUOTE]В катастрофі загинуло подружжя В., яке мешкало в м. Києві. Чоловік пережив дружину на дві доби. Згідно нотаріального опису їх майно включало в себе: дім, який знаходився в Чернігові, в якому жила пенсіонерка Т.- мати чоловіка В., автомобіль “АУДІ”, що куплено подружжям за час шлюбу та було зареєстровано на ім’я дружини, який дружина заповіла чоловікові В. різні предмети домашньої обстановки та вжитку в м. Києві меблі, телевізор, килим у домі, який знаходиться в м. Чернігові.Батьки подружжя, син дружини звернулися до нотаріуса з проханням пояснити, на яке майно вони мають право як спадкоємці?[/QUOTE]Моє рішення: Спадкове майно [U]дружини[/U]: 1/2 будинку, 1/2 майна в Києві та Чернігові. Це все успадковують за законом: мати, батько, син та чоловік по 1/8 будинку та по 1/8 майна. Чоловік за заповітом отримує автомобіль.Після смерті чоловіка залишається спадкове майно: 5/8 будинку, 5/8 майна та автомобіль. Після нього спадщину отримають батьки по 5/16 будинку, 5/16 майна та по 1/2 автомобіля. Є трошки інший варіант відповіді - чоловік не встиг прийняти і застосовується ст. 1276 спадк. трансмісія. Але я допускаю, що він постійно проживав із спадкодавцем - його дружиною і тому спадщину прийняв в порядку ч. 3 ст. 1268 ЦК