Форум

Інформаційний ресурс

Податок з договору купівлі -продажу

Номер повідомлення:#1

Повідомлення twisterok » 02 липня 2010, 17:15

Допоможіть розібратися.Є авто,в мене генеральне доручення,хотів переоформити авто на маму.поісля того як зняв з обліку,нотаріус сказав що треба копію ідинт.кода власника та згоду його дружини і це буде кштувати 6% від експертної оцінки авто 46 700 грн.Я звернувся до іншого нотаріуса,мене просто запитали чи є дружина у того власника,я казав що не має...нотаріус сказав добре,і сказав що податок скаде 20% .Поясніть кількість % визначає сам нотаріус чи як?чому така різниця..це ж взагалі не можливо,6% це виходить майже 3 000 а 20% взагалі 9 000 + в МРев треба за постановку на облік 3 000 ,виходить треба половину вартості авто заплатити?
twisterok

Номер повідомлення:#2

Повідомлення S-phone. » 02 липня 2010, 17:21

оба нотариуса в принципе правы. Первый - потому что берет на себя ответственность за количество проадаж ТС, а второй - потому что не хочет брать на себя такую ответственность.
S-phone.

Повідомлення: 1335
Дякував (ла): 406 раз.
Подякували: 567 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Marysia. » 02 липня 2010, 17:23

обращение не по адресу, запрос надо делать сначала в налоговую инспекцию , а уже потом со справкой оотуда, оценкой от эксперта и согласием жены доверителя топать к нотариусу
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення twisterok » 02 липня 2010, 17:27

нічого не зрозумів,я хотв дізнатись чи залежить % від нотаріуса,тобто він може сказати що 20% платити треба або 1% ?
twisterok

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Ex lege » 02 липня 2010, 17:36

twisterok, первый нотариус работает по принципу [qoute]Кто не рискует, тот не пьет шампанского[qoute], а второй нотариус -[qoute]Береженого бог бережет[qoute].
Ex lege

Повідомлення: 1706
Дякував (ла): 933 раз.
Подякували: 846 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення twisterok » 02 липня 2010, 17:41

як я зрозумів кількість % залежить від нотаріуса,скільки він скаже стільки і буде?
twisterok

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Добрая фея с топором » 02 липня 2010, 17:45

[B]twisterok[/B]Від нотаріуса % не залежать! Є фіксований податок від продажу нерухомого майна - 15%, та державне мито у- 5% (разом - 20%). Але законодавство передбачає вийняток із загального правила - це податок у розмірі 1%, у разі першого продажу у звітному році. [B][I][U]АЛЕ ДОВЕСТИ на 100%, ЩО ЦЕ ПЕРШИЙ ПРОДАЖ - неможливо!!![/U][/I][/B]Довідки з МРЕВ та заяви від відчужувача, (а ви представник!!!) я вважаю не достатньо. Бо людина може і не памятати, (а Ви, як повірений можете і не знати!!!), що колись років 7-8 потому він проживав у другій області і там на нього був зареєстрований автомобіль, якій він [qoute]продав[qoute] по безстроковій довіреності і саме у цьому році його зняли з реєстрації та продали. Тому гарантій немає, сплачувати за продавця остальні 14% жоден нотаріус не буде, тому й вимагають сплати 15%.А хтось бере на себе відповідальність, і як податковий агент нараховує 1% податку та держмито - 5% (разом - 6%). Але це міна уповільненої дії, яб не погодилась так ризикувати, та й більшість моїх колег також....[B]Закон про податок з доходів фізичних осіб:[/B][QUOTE]12.1. Дохід платника податку від продажу об'єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується за ставкою, встановленою пунктом 7.1 статті 7 цього Закону. ([I]це 15%[/I]) 12.2. Як виняток із пункту 12.1 цієї статті [B]при продажу одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера або моторного (парусного) човна не частіше одного разу протягом звітного податкового року доходи продавця від зазначених операцій оподатковуються за ставкою в розмірі 1 відсотка від вартості такого об'єкта рухомого майна за умови сплати (перерахування) ним суми державного мита до бюджету або суми плати нотаріусу за нотаріальне посвідчення відповідного договору до такого посвідчення.[/B][/QUOTE]А про згоду - потрібна обовязково, якщо в довіреності немає відмітки про сімейний стан довірителя, або є відмітка, що він одружений - тільки особисто вимагаю власника з паспортом або згода подружжя. На [qoute]слово[qoute] повіреному не вірю ніколи, бо це протизаконно.
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 80 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення И так бывает » 02 липня 2010, 17:48

А каким образом вы хотели переоформить машину, купля-продажа? При купли продаже авто продавец, если первая продажа в год платит, 1 % подоходного налога, если вторая 15 %. Нотариус за оформление сделки берет не мение 5 % от оценки машины.Дополнительно за Витяги и разрешения жен/мужей берутся отдельно около 300 - 500 грн. Ну и + 3 % Пенсионный фонд вы платите при постановке на учет. В вообщем может получаться около 20 %, это не считая транспортного сбора.
И так бывает

Номер повідомлення:#9

Повідомлення twisterok » 02 липня 2010, 17:48

Добрая фея с топоромГарно дякую,все чітко і зрозуміло!
twisterok

Номер повідомлення:#10

Повідомлення twisterok » 02 липня 2010, 17:57

И так бываетЯ просто хотів зняти з обліку авто по дорученню і віддати своїй матері,раніше ніхто не вимагав ніякого власника і довідок ,а тепер по іншому виходить(доручення як туалетний папір) без власника вже нічого не зробиш
twisterok

Номер повідомлення:#11

Повідомлення VITAminka » 02 липня 2010, 18:31

twisterok, да с доверенностью ничего не поменялось оно как было раньше [QUOTE]як туалетний папір[/QUOTE] так им и осталось! просто раньше на это никто не обращал внимание,т.к. раньше машины [qoute]передавали[qoute] как вы выразились на биржах - договором купли-продажи, в котором указывали.что машину продают за 100 грн. и все на все было по... барабану! а становилось НЕ по барабану,когда приходила обиженная супруга, и через суд машину [qoute]отбтрали[qoute]. потому как все нажито в период брака имущество (и машина тоже) - єто оБЩЕЕ имущество супругов. так же становилось НЕ по барабану. когда приходил обиженный банк, и оказывалось,что машина эта в кредите, и собственник не имел права без согласия банка с ней что-либо делать, даже доверенность на управление дать, не говоря уже о продаже! и у нового [qoute]щасливого[qoute] владельца машину так же отбирали.а потом ( в конце июня) законом биржам запретили продавать машины (оформляьб договоры купли-продажи, на основании которых в ГАИ машину на себя переоформляли). а мне нравиться ваше это[QUOTE]раніше ніхто не вимагав ніякого власника і довідок [/QUOTE] а НИХТО це ХТО???вы по довереннсоти квартиру покупаете? НЕТ. вы ее покупаете по договору. а вот для его заключения от имени собственника вам и дается доверенность. и она НЕ будет туалетним папиром если она грамотно составлена.
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення twisterok » 03 липня 2010, 00:38

в дорученні написано що я маю право продати,обміняти,тд і тп але фактично виходить що нчого не можливо без власника зробити,тому і виходить замкнуте коло
twisterok

Номер повідомлення:#13

Повідомлення OLNIK » 03 липня 2010, 00:57

[QUOTE]раніше ніхто не вимагав ніякого власника і довідок[/QUOTE]Если Вы утверждаете с уверенностью, что раньше никто ничего не требовал, то Вы не первый раз это делаете, а это уже, извините, бизнес- типа, купи-продай.И сегодня и раньше, ни один нотариус не говорил Вам, что [qoute]все в порядке- Вы [B]второй [/B]хозяин[qoute].Но меняются времена, все заканчивается, и эта [qoute]перепродажа машин[qoute] через таких как Вы, налогов вообще не плативших, тоже должна была когда-нибудь закончится . Знаете, когда к нотариусу приходят [qoute]посредники-продавальщики[qoute] и страшно спешат- это не нормально.Я пытаюсь человеку обьяснить последствия выданной им доверенности, а на меня такой как Вы машет рукой как на муху и говорит собственнику- [qoute]ты туда не слушай, ты слушай сюда...[qoute]Вы как поверенное лицо взялди на себя обязанность продать, но и взяли на себя все расходы- Вы не согласны с расходами с Вашего кармана, тогда откажитесь от выполнения полномочий, верните человеку авто и документы (ст248 ГК), и адью... Никто Вас не держит, или держат все же [qoute]несбывшиеся[qoute] мечты о безналоговом заработке?Да получилось грубо, я с Вами согласна. Но налоги как и смерть- просто неизбежны.Нотариус и один и другой прав- никто за Вас платить не собирается, тут бы за себя все уплатить, что Вам и не снилось...
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення twisterok » 03 липня 2010, 01:28

у вас склалась не вірна думка,перекупкою автомобілів я не займаюсь,а знаю що раніше так не було тому що декілкьа разів змінювали авто старіше на новіше. доручення було на мене і на батька,рік тому батько помер,мати отримала права і вячиться їхати,але виходить що без моєї присутності вона не може їхати,тому і захотіли переоформити на себе
twisterok

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Зав.господарством » 03 липня 2010, 02:07

twisterokдумайте меньше))))Визначайтеся - АБО Ви хочте переоформити авто у колі власної родини.(В цьому випадку треба йти в МРЕВ і ставити питання [qoute]А де в вас комісійний магазин де оформлюють довідки-рахунки на авто???)Або Ви хочте дослідити наукову тему [qoute]Соціально-економічні чинники та фінансова складова податкового навантаження на платника ПДФО при відчуженні ТЗ на тлі генези перехідної економіки в розрізі ймовірних та фактично дотупних способів реалізації майнових прав, з метою забезпечення та реалізації права особи на виконання вимог п. 6 ч. 1 ст. 3 ЦК України [qoute] Обирай САМ!
Зав.господарством

Номер повідомлення:#16

Повідомлення twisterok » 03 липня 2010, 02:34

Зав.господарствомкомісійний магазин в мрев є,я там можу взяти довідку-рахунок?якщо можу то що це мені дає,на основі цього автомобіл можна покласти на облік вже на себе і не робити договір у нотаріуса?
twisterok

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Зав.господарством » 03 липня 2010, 02:52

twisterokКАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 7 вересня 1998 р. N 1388 Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів.....П.8 ... Документами, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів Є: довідка-рахунок за формою згідно з додатком 1, видана суб'єктом господарювання, діяльність якого пов'язана з реалізацією транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номериДа довідка-разунок, це документ який підтверджує перехід права власності на АВТО.
Зав.господарством

Номер повідомлення:#18

Повідомлення twisterok » 03 липня 2010, 03:09

так договір куплі-продажу всерівно треба робити і для цього нотаріус вимагає копію кода власника і згоду дружини,тобто сам я нічого не можу зробити.
twisterok

Номер повідомлення:#19

Повідомлення twisterok » 03 липня 2010, 03:19

раніше здаєтсья робили біржові угоди,а зараз їх заборонили і тепер щоб продати авто треба майже половину вартості покласти до держ бюджету,думаю через декілька років побори піднімуть так щоб платити 100% податку,всерівно в нас люди будуть мовчати :)
twisterok

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Зав.господарством » 03 липня 2010, 13:12

twisterokАлгоритм уримання 100% податку якісно опробований на теренах НЕНЬКИ і не є новацією або чимось невідомим для поспольства українського.Шо я маю на увазі - [qoute]ПРОДРАЗВЬОРСТКА[qoute], [qoute]КОЛЄКТІВІЗАЦІЯ[qoute] [qoute]ГОЛОДОМОР[qoute] тощо. Так шо хто гідний бути підкореним - корітеся.
Зав.господарством

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Semiramida » 03 липня 2010, 13:27

якщо переоформляєте на маму, то держмито не 5 %, а 1!!!
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Зав.господарством » 03 липня 2010, 13:40

SemiramidaЯкщо власник не Ви, а Ви тільки представник, то на Вашу маму - 5 %, а на маму власника - 1% (его маму....его мать...)
Зав.господарством

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Semiramida » 03 липня 2010, 13:46

і то правда, [QUOTE]его маму....его мать...[/QUOTE] :)
Semiramida

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Semiramida » 03 липня 2010, 13:47

пытаешься как лучше - выходит как всегда...
Semiramida

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Зав.господарством » 03 липня 2010, 13:57

Виходу немає. Ми в глухому куті.Я дивився пару днів тому по якомусь центральному ТБ каналу передачу про МУЗЕЙ ДПА. Там був чи Азаров, чи навіть Янукович... і поважна Пані, керівник музею ДПА, у формі страршого офіцера-податківця (така статурна пані, кілограм на 130-140), показувала експонати та казала - шо ось історія ПРОДРАЗВЬОРСТКИ, і це (як казала пані) непогана історія, коли податківці (митники, озброєні люди) приходять до Вас додому і вилучають все. Просто вилучають ВСЕ.Так от я БАЖАЮ той ПАНІ на 140 кг, шоб до неї додому прийшли якісь люди, показали МАНДАТ, і сказали шо в неї вилучається ВСЕ, і подивитися за якій строк вона буде важити 50 кг...
Зав.господарством

Номер повідомлення:#26

Повідомлення twisterok » 03 липня 2010, 15:26

авто з обліку зняли,тепер буду чекати поки щось зміниться ,може знов через біржу можна буде продавати авто,ато платити 2 000 доларів якось не хочеться
twisterok

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Зав.господарством » 03 липня 2010, 15:32

twisterokВы шо прикалываетесь или в натуре не понимаете шо я Вам говорю???Идите в МРЕВ ГАИ и там Вам оформят справку-ЩЁТ.Это и есть переоформление!!!!
Зав.господарством

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]