Номер повідомлення:#34
VITAminka
» 22 липня 2010, 17:51
а я считаю, что разница между понятиями [qoute]особи, яки беруть участь в правочини[qoute] и [qoute]стороны[qoute] все-таки есть. про правилам юридической техники(как это не смешно звучит но она есть, по крайней мере должна есть) термины должны употребляться однозначно, не допускается употребление разных терминов с одним и тем же значением. понятие [qoute]особы, яки беруть участь в правочини[qoute] - шире, чем стороны. представитель - особа, яке бере участь, но НЕ сторона. а сторона - всегда сторона, но НЕ всегда берет участь. я п.41 видела. а не привела его потому, что [B]мы НЕ обязаны устанавливать право,дееспособность той стороны, от имени которой действет представитель (на основании п.14, 39)[/B].это в равной степени касается как физ.лиц. так и юр.лиц! если руководствоаться вашей логикой, то надо ВСЕГДА проверять право,дееспособность СТОРОН (всех - и физ.лиц и юр). я правильно понимаю?тогда ответьте на вопрос - как вы проверяете дееспособность физ.лиц, от имени которых действует представитель? должны так:[QUOTE]Стаття 44. Визначення обсягу цивільної дієздатності фізичних осіб і перевірка цивільної правоздатності та дієздатності юридичних осіб, перевірка повноважень представника фізичної або юридичної особи. Встановлення намірів сторін вчиняти правочин Визначення обсягу цивільної дієздатності фізичної особи здійснюється за паспортом або іншими документами, передбаченими статтею 43 цього Закону (крім посвідчення водія, особи моряка, інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни, посвідчення, виданого за місцем роботи фізичної особи), які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо обсягу цивільної дієздатності фізичної особи, яка звернулася за вчиненням нотаріальної дії. У разі потреби нотаріусу надається довідка про те, що особа не страждає на психічний розлад, який може вплинути на її здатність усвідомлювати свої дії та (або) керувати ними. [/QUOTE] вы требуетет паспорт доверителя в оригинале?
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!