Номер повідомлення:#52
sparta
» 18 серпня 2010, 17:28
Вітаю всіх на форумі!Я тільки зареєструвалась і зразу хочу поділитись своїми міркуваннями стосовно теми про прийняття обов*язкової частки у спадщині, коли спадкоємець не встиг її оформити (тобто отримати свідоцтво). Стосовно цього питання є роз*яснення в книзі [qoute]Актуальні питання спадкового права України[qoute] (2009р.), де пояснюється, що прийнявши спадщину (шляхом подання відповідної заяви до нотаріуса за місцем відкриття спадщини), обов*язковий спадкоємець реалізував тим самим належне особисто йому право на обов*язкову частку у спадщині. Якщо такий спадкоємець помирає і не встигає оформити право на спадщину, його спадкоємець (спадкоємці) спадкують вже одержане майно, а не належне особисто йому право на спадкування обов*язкової частки у спадщині. Крім того, зазначено, що обов*язковий спадкоємець прийняв спадщину, якщо: 1) він подав заяву до нотаріальної контори про прийняття спадщини 2) спадкоємець вважається таким, що прийняв спадщину, тобто приймає її [qoute]автоматично[qoute]. Я схиляюсь до цієї ж думки, тому що згідно з законом вважається, що спадщина, яку він прийняв, належить йому з часу відкриття спадщини (а не з часу видачі свідоцтва).