Форум

Інформаційний ресурс

Іспит нотаріуса починаючи з 17.08.2010

Номер повідомлення:#391

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 15:53

[B]yul[/B], пожалуйста напишите мне на адрес: vsem-povezet@rambler.ru , пересмотрела 500 тестов, сверилась с Вашими, хочу скинуть информацию о том, что у нас не совпало.
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#392

Повідомлення Helenna » 29 серпня 2010, 16:03

[B]Всем повезет!!![/B] Так, я обираю відповідь б). А статтю я сама тільки-що намагалась знайти, вже стільки всього передивилась, що не пам’ятаю де що знаходила :))) Вам велика подяка за Вашу активність, Ви багато в чому мені вже допомогли, в багатьох питаннях додали впевненості. Дякую!!! Завдяки Вам Всем Повезет!!!Знайшла! http://www.justinian.com.ua/article.php?id=1725
Helenna

Повідомлення: 58
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#393

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 16:23

[B]Helenna[/B], я тепер теж впевнилась у відповіді б) на тест №63!!!! Дякую Вам!!!! дуже рада, що змогла допомогти і дякую теж всім форумчанам за допомогу мені. [B]Helenna[/B], давайте звіримось і з Вами, скиньте мені Ваші 500 тестів, а я скину свої 500 (я їх сьогодні ще довиправляла) . vsem-povezet@rambler.ru Поки почнемо із 500, щоб не все зразу.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#394

Повідомлення Yulchik » 29 серпня 2010, 16:47

Очень хочу присоединиться к сверке тестов. Предлагаю выкладывать свои варианты прямо здесь. Выкладываю свои первые с 1 по 50 (по 10 в каждой строке)а б в б а в б в а вб б в а а а а б в вб а а в б б а в а а б а б в в б б б а в а а в б б в а б а а
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.

Номер повідомлення:#395

Повідомлення Yulchik » 29 серпня 2010, 17:03

И еще с 51 по 100в а а а а б а в в аб в б а б в б а б вб а б в а б а б в б а б а б в в в б а б б б а б а б б в в в
Yulchik

Номер повідомлення:#396

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 17:07

[B]Yulchik,[/B] От 1-50 - у нас сошлось. Дальше смотрю
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#397

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 17:27

[B]Yulchik, [/B] от 51-100 все сошлось, [B]кроме:[/B]№85 Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюється за наявності (СПІРНЕ ПИТАННЯ):А) згоди батьківБ) згоди органів опіки та піклування (ч. 2 ст. 177 СКУ), я вибираю саме цю відповідьВ) згоди батьків та органу опіки та піклування. (п. 40 ІнстрПВНД+ ст. 71 ЦКУ) Моя думка така: оскільки питання конкретно не поставлено кому саме належить житло - неповнолітнім, малолітнім, які мають батьків, чи малолітнім, неповнолітнім, які позбавлені батьківського піклування, обмежено дієздатним, недієдатним?, то ми не можемо обирати відповідь в), так як відповідь в) зазначено - згода батьків, а якщо це договір щодо поділу або обміну житла, яке належить малолітнім/неповнолітнім особам, [B]які позбавлені батьківського піклування[/B]!!!, т.т. В ТАКИХ ДІТЕЙ [B]НЕМАЄ БАТЬКІВ,[/B] а в таких дітей тоді Є ОПІКУНИ (ст.58 ЦКУ) або ПІКЛУВАЛЬНИКИ (ст. 59 ЦКУ), [B]то звідки ми візьмемо [U]ЗГОДУ БАТЬКІВ?????????[[/U]/B] на укладення такого договору. Тут питання поставлено ШИРОКО, а не конкретно щодо майна дітей до 18 років, які мають батьків, тому ЗГОДА ОРГАНІВ ОПІКИ І ПІКЛУВАННЯ однозначно необхідна на всі випадки, що стосується цього питання, а згода батьків, тільки в деяких випадках, якщо діти мають таких батьків. Тому я вважаю, вірна відповідь б)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#398

Повідомлення Yulchik » 29 серпня 2010, 17:46

[B]Всем повезет!!![/B], согласна на №85 - б). У меня точно такая же позиция, просто в тестах у себя забыла исправить. Даю следующие 101 - 150а б б в б в б б в б в б в б а б в б б вб в в в б а б б а а б в в а б а а а а ав б в б а в а в б а
Yulchik

Номер повідомлення:#399

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 17:48

[B]Yulchik[/B], буду через 2-3 часика. пишите если есть время до 500, я приду и посмотрю все.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#400

Повідомлення Yulchik » 29 серпня 2010, 19:17

151 - 200б а в б в в в в в б в а б б а б б а а б б а а б а а в б а вб а а а а в в а а вб б а в а а б б в в
Yulchik

Номер повідомлення:#401

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 21:39

[B]Yulchik[/B], від 101-150 все сошлось у нас. На тест №147 были сомнения между выбором а) или б). Но взяла еще раз в руки ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] и ЦКУ, внимательно перечитала и решила, что ответ в) никак нам не подходит, так как нотариус не только за ЗАЯВОЮ СПАДКОЄМЦІВ вживає ці заходи, а згідно ст. 1283 ЦКУ - і з власної ініціативи може вжити такі заходи, поэтому если выбрать ответ в), то он будет не точным, и не може быть такой ответ исчерпывающим, [B]а вот, что касается а),[/B] то тут никто , [B]никакой Комар носа не підточить!![/B] [B]Мой выбор [/B]со спокойной душой - [B]а)[/B][B]147. Державний нотаріус вживає заходів до охорони спадкового майна (СПІРНЕ ПИТАННЯ):[/B][U]а) за місцем відкриття спадщини [/U]б) за місцем знаходження майнав) за заявою спадкоємців за місцем відкриття спадщини або місцем знаходження майна. (ч.1. ст. 60 ЗУ «ПН»), ст. 1283 ЦКУ)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#402

Повідомлення yul » 29 серпня 2010, 21:58

[B]Всем повезет!!![/B] я уже отправила Вам письмо по електронкеСпасибо Вам. Уже все получила. Спасибо, что Вы есть))))
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#403

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 22:41

[B]Yulchik[/B], пишу о том, что не сошлось у нас и о том, в чем Вы и я сомневались: 163. Засвідчуючи справжність підпису однієї особи на двох примірниках одного документа (СПІРНЕ ПИТАННЯ):а) нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію і на кожному примірнику проставляє один і той же номер [U]б) нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два різних номера [/U](ч. 2 п. 9 Порядок ведення та заповнення реєстрів для р. нот. Дій) – моя відповідь)в) нотаріус вчиняє дві нот. Дії і на кожному примірнику проставляє два однакових номера через кому. [B]Відповідь а) [/B]на це питання [B]діяла до 19.11.2007 року[/B] та зміст був згідно п. 10.1. «Порядку ведення та заповнення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій» (надалі-Порядок) наступним: «Засвідчуючи справжність підпису однієї і тієї самої особи на кількох примірниках одного й того самого документа, нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію, тому в графі 1 проставляється один номер за реєстром. При цьому в графі 5 реєстру (для визначення розміру державного мита чи його ставки) зазначається, на скількох примірниках документів підпис було відображено.Наприклад, при засвідченні справжності підпису громадянина на трьох примірниках статуту кожен із примірників матиме один і той самий реєстраційний номер, але при здійсненні запису про зміст вчиненої нотаріальної дії зазначається [qoute]Засвідчено справжність підпису на трьох примірниках статуту ...[qoute].[B]Починаючи з 19.11.2007 року і по сьогоднішній день згідно п. 9[/B] вищевказаного Порядку [B]вірна відповідь б) на цей тест.[/B][B]173 не сошлось у нас[/B], у меня верный ответ – в). Я еще немножко почитаю по этому тесту и определюсь, что выбираю точно.[B]187 не сошлось,[/B] я выбрала а), а Вы в)187. Приміщення для роботи одного приватного нотаріуса має складатися (СПІРНИЙ ТЕСТ): [U]а) не менше як з двох кімнат [/U](старе Положення про вимоги до робочого місця…..+я вибираю цей варіант відповіді)б) не менше як з трьох кімнатв)кількість кімнат не має значення, якщо в приміщенні забезпечуються збереження таємниці нотаріальної дії та умови зберігання документів (п. 3 Полож. Про вимоги до робочого місця).[B]191 не сошлось,[/B] я выбрала а), а Вы б)191. У разі витрачання коштів на відшкодування заподіяної шкоди приватний нотаріус зобов’язаний поповнити страхову суму до встановленого розміру:а[U]) протягом одного року [/U] (ст. 28 ЗУ «ПН» - втр. Чинність)б) протягом одного місяця в) до кінця року, в якому було здійснено витрачання коштів.[B]196 не сошлось[/B], я выбрала б), а Вы – а)196. Коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу:а) його приватна нотаріальна діяльність призупиняється до укладення договору чи до внесення страхової застави [U]б) його приватна нотаріальна діяльність припиняється, а реєстраційне посвідчення анулюється [/U](ст. 28, ст. 30 ЗУ «ПН» в старій редакції. Треба звернути увагу, що зараз вже не існує поняття службове страхування, зараз від 01.10.2008 року згідно ст. 28 ЗУ «ПН» - страхування цивільно-правової відповідальності, отже треба відповідати по старому законодавству, беручи за основу зміст питання, на сьогоднішній день діяльність нотаріус дійсно призупиняється - п. 2)ст. 29-1, п. 3) ст. 30, 30-1 ЗУ «ПН»)в) він може працювати на свій ризик, а у разі заподіяння шкоди, відшкодовує її самостійно в повному розмірі.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#404

Повідомлення Всем повезет!!! » 29 серпня 2010, 22:44

[B]yul[/B], пожалуйста, и Вам огромное спасибо!!! пересмотрите еще то, что я написала в посте №403
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#405

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 00:04

Кошмар!! Всего на пару дней отлучилась и столько пропустила)))Yulchik, сверилась с Вашими ответами, не совпадают только 163у меня а) (и никакая сила уже не убедит меня в обратном))))), и173, я все-таки больше склоняюсь к ответу в).Ну и еще вопрос 53, но там просто нет правильного ответа в вариантах,а 25,50 грн. это раньше было?
Новичок

Номер повідомлення:#406

Повідомлення Helenna » 30 серпня 2010, 01:20

Звірила всі питання. По спірним у мене такі відповіді:На № 6 буду відповідати в), по старій редакціїНа №№ 107 і 110 сумніваюсь між б і в - думка форумчан для мене важлива, але як на мене, то все ж таки в)147-а163 - б173 - а. На мою думку - якщо вже постало питання про припинення дії довіреності - то її треба зареєструвати. Спочатку довіреність, а потім припинення її дії.187 - в191 - а196 - було а, треба ще почитати:))
Helenna

Повідомлення: 58
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#407

Повідомлення Yulchik » 30 серпня 2010, 01:36

Спасибо всем за обсуждения.[B]Всем повезет!!![/B], посмотрела ЗУ [qoute]Про нотариат[qoute] в старой редакции и пришла к выводу, что если на экзамене тесты будут сформулированы точно так как у нас, то отвечу как вы191 - а196 - бСпасибо вам за подсказку. Правда для себя учу еще и как звучит вариант по новому законодательству. Вдруг тесты подправят.[B]Helenna[/B], рада, что вы думаете также как я на №173 и №187. Хорошо, что я не одна такого мнения. №196 - почитайте старую редакцию ЗУ [qoute]Про нотариат[qoute] - там действительно сформулировано слово в слово как звучит в нашем тесте. Завтра выложу дальше.
Yulchik

Номер повідомлення:#408

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 01:46

[B]Yulchik[/B], я поддерживаю Вас в том, что надо обязательно читать и новое законодательство. Предлагаю вступить в дискуссию по поводу вопроса [B]№187[/B] написать не просто я выбираю а), б) или в), а написать - [B]почему я выбираю тот или иной вариант[/B]. т.е. обосновать, со ссылкой на законодательство. Быть может с помощью такой дискуссии мы придем к единому правильному решению, так как надо все таки определятся с этими спорными тестами. Думаю, ничего сверхзаконного автор тестов в них не заложил, поэтому просто надо спокойно почитать и сделать выбор. Я напишу подробно завтра на основании чего я выбрала тот или иной ответ на вопрос №187, и пока мы его до конца не [qoute]добьем[qoute] - вперед не хочу идти! А потом если поддержите такую мою инициативу - будем решать следующие спорные тесты в том же духе.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#409

Повідомлення Yulchik » 30 серпня 2010, 01:48

[B]Всем повезет!!![/B], инициативу вашу поддерживаю двумя руками, просто писала уже по поводу этого вопроса не раз. Сейчас постараюсь найти.
Yulchik

Номер повідомлення:#410

Повідомлення Yulchik » 30 серпня 2010, 01:54

Вот нашла п. 3 ПОЛОЖЕННЯ про вимоги до робочого місця (контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням [QUOTE]Приміщення повинно забезпечувати [B]дотримання нотаріальної таємниці, схоронність нотаріальних документів, [/B]печатки нотаріуса, спеціальних бланків нотаріальних документів та архіву нотаріуса, відповідати державним будівельним нормам для житлових будинків та нежитлових приміщень. [B]Кількість кімнат у приміщенні, де знаходиться робоче місце (контора) приватного нотаріуса, не може бути меншою, ніж кількість приватних нотаріусів, які здійснюють нотаріальну діяльність у його межах. [/B][/QUOTE]А у нас в тесте речь идет об [B]одном [/B]нотариусе, т.е. не обязательно две или три комнаты.
Yulchik

Номер повідомлення:#411

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 02:22

[B]Yulchik[/B]. очень Вам благодарна, но.....1. исходя из того, что действует сейчас - однозначно принимаю ответ в) на вопрос №187, но снова - [B]но![/B]....... (читайте ниже)2. всегда когда начинаю читать вопрос думаю, откуда его автор взял, из чего исчерпал, дословно ли отображен вопрос так,как в законодательстве пишет и...начинаю искать - [qoute]дословность[qoute] (ведь автору тестов зачем по-другому сочинять законодательство? когда он пишет тест, думаю у автора не очень то и времени есть на такие дела, он просто берет и ставит вопрос дословно как в законодательстве и по такому же принципу ответ, только иногда что-то может придумать, а в основном как мы видим - совпадает с тем, что я сейчас сказала), т[B]ак вот дословность подтверждается следующим:[/B]абз. 3 п. 3 [qoute]ПОЛОЖЕННЯ про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням[qoute] (редакция по состоянию на 17.04.2007 года (вот ссылка - http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/ed_2007_04_17/an/34511/REG2816.html#34511) [B]Для роботи одного приватного нотаріуса Приміщення має складатися не менше як з двох кімнат[/B]. Дословности в вопросе №187 и ответе в) [B]я вообще не вижу![/B], поэтому считаю, что не надо придумывать по поводу этого теста что-то, просто надо принять его,как старый тест, который автор составил когда Положение действовало в такой редакции+ знать! законодательство новое![B]Ответ на тест №187 - а)[/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#412

Повідомлення Yulchik » 30 серпня 2010, 02:30

[B]Всем повезет!!![/B], у меня уже крыша едет от этого угадывания [qoute]а что же хотел сказать тот......., который составлял эти тесты, и когда он их составлял?[qoute] Наверное так мы скоро научимся еще и предугадывать будущие изменения в законы. Я честно могу сказать [qoute] Я не знаю как я отвечу на экзамене, если мне попадется такой вопрос[qoute]. Наверное интуиция подскажет. Запоминаю оба варианта. Главное не запутаться.
Yulchik

Номер повідомлення:#413

Повідомлення Мalina » 30 серпня 2010, 02:46

Всем доброй ночи! На тест № 187 - а).Приміщення повинно забезпечувати дотримання нотаріальноїтаємниці, схоронність нотаріальних документів, печатки нотаріуса,спеціальних бланків нотаріальних документів та архіву нотаріуса,відповідати державним будівельним нормам для житлових будинків танежитлових приміщень.Кількість кімнат у приміщенні, де знаходиться робоче місце(контора) приватного нотаріуса, не може бути меншою, ніж кількістьприватних нотаріусів, які здійснюють нотаріальну діяльність у йогомежах. [B]Бути пристосованим для роботи технічного персоналу з документами у відокремленій від нотаріуса кімнаті.[/B]
Мalina

Номер повідомлення:#414

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 02:49

Всем повезет! Железный аргумент по поводу ответа а) на вопрос 187,но я, если, не дай Бог, мне этот [qoute]вопросик[qoute] попадется на экзамене с такими же вариантами ответов, отвечу все-таки в). Так как и в ст. 25 ЗУ [qoute]про нотариат[qoute] номером один идет пункт [qoute]забезпечувати дотримання нотаріальної таємниці[qoute]и п. 3 Положення это дублирует. А вот дословно о двух комнатах речьидет только в строй редакции Положення. Все-таки хочется отстаиватьсвою точку зрения на действующее законодательство, а не копаться в старыхредакциях.И насчет вопроса 163. Неужели никого не смущает слово [qoute]однорідних[qoute] в ч.2.п.9 Порядку ведення реєстрів????? У нас же в вопросе речь идет об одном документе??Что же Вы банковским карточкам и статутам два номера присваивать будете???
Новичок

Номер повідомлення:#415

Повідомлення Мalina » 30 серпня 2010, 02:55

На тест 187. Ст. 25 ЗУ [qoute]ПН[qoute] - а)
Мalina

Номер повідомлення:#416

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 02:56

[B]Мalina[/B], доброй ночи )), спасибо Вам за высказанное мнение.[B]Yulchik[/B], не Вы одни у кого крыша едет)). Я улыбнулась на Ваш пост №412. Мы не только будущие законы станем угадывать, мы еще и нотариусами станем))))), поверьте мне на слово! все в наших руках.До завтра еще подождем, а потом давайте в том же духе обсудим тест [B]№173[/B][B]Новичок[/B], завтра обсудим и тот вопрос, который Вы написали.Благодарю всех за инициативу!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#417

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 03:03

Malina, но в вопросе же не сказано ничего про наличие у нотариуса техперсонала.Бывают в жизни случаи, когда нотариус вообще никого не нанимает, тогда как?
Новичок

Номер повідомлення:#418

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:04

Давайте не будем бояться старых тестов, а просто будем смотреть на них, как на старые тесты,и соответственно отвечать, при этом здраво рядышком около этого теста писать как сейчас по -новому в законе, их не так уж много этих тестов, просто не надо паниковать, они же (тесты) не виновны , что они старенькие, а мы их так обижаем, не любим)).Даст Бог день экзамена, быть может даст Бог вопросов с тестами по новому законодательству, не надо бояться, ведь УДАЧА ПРИХОДИТ К ПОДГОТОВЛЕННЫМ. А мы же готовимся, да еще как!!!!!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#419

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 03:10

Правильно, Всем повезет!!!, Вы как всегда на позитиве)))Забыла сказать Вам отдельное спасибо за Методические рекомендации по векселям!))
Новичок

Номер повідомлення:#420

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:14

[QUOTE]И насчет вопроса 163. Неужели никого не смущает слово [qoute]однорідних[qoute] в ч.2.п.9 Порядку ведення реєстрів????? [/QUOTE][B]Новичок[/B] - пожалуйста. вот сейчас сижу и думаю на счет того , что Вы написали по поводу теста №163 и слово [qoute]однорідних[qoute] меня ЗАЦЕПИЛО! я вот думаю.....видимо это тоже тест-дедушка и надо отвечать сегодня и тут на него [B]а)[/B]. Новичок, а Вы тоже так подумали?
Всем повезет!!!

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів