Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 01.09.2010

Номер повідомлення:#451

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 17:05

Предлагаю на обсуждение такую задачу[QUOTE] До нотаріуса звернувся громадянин з проханням завірити його підпис на заяві до посольства США з проханням надати йому політичний притулок, та надіслати її поштою особисто послу, з повідомленням про вручення. До листа додавалися копії рішень судової влади України з фактами порушення прав людини, які також треба завірити. Раніше надіслані їм поштою листи без відповіді тому, вважає громадянин, що посол її не отримав, - в повідомленні про отримання не було особистого підпису посла. Дії нотаріуса? 1. Засвідчити підпис, копії документів і надіслати пакет у посольство США з повідомленням про вручення особисто послом.2. засвідчити підпис, копії документів і відмовити у надісланні листа – 3.відмовити у вчиненні нотаріальни дій.4. засвідчити підпис, копії документів і розяснити, що представництва іноземних держав мають повірених, які від імені посла отримують кореспонденцію, і підписують повідомлення, і тому вважається що повідомлення про вручення листа особисто послом, вважається ним отриманим за наявності підпису уповноваженого на отримання пошти5. засвідчити підпис, копії документів, та надіслати їх копію до правоохоронних органів на підставі ст.51 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] про факти порушення прав людини, а у надісланні заяви до посольства США відмовити.6.інше рішення[/QUOTE]Свой вариант у меня есть, но так как я нигде в законодательстве не смогла найти ему подтверждения, то прошу сначала высказаться форумчан.
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#452

Повідомлення Стася » 29 вересня 2010, 17:51

Yulchik,я не встречала этой задачи раньше. Откуда она? вы могли бы мне переслать на почту chaooo@rambler.ru будем решать вместе На Вашу задачу я бы выбирала между 2 и 4 ответом исходя из того, что подпись нотариус на таком заявлении может заверить, копии тоже если они соответствуют законодательству, может отказать в направлении письма. Два ответа почти идентичные, склоняюсь больше к 4 ответу. Крому того, посол лично может и не принимать входящую кореспонденцию, это может делать и секретарь, ну правильно же?:)
Стася

Номер повідомлення:#453

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 18:34

[B]Стася[/B], это задача с экзамена прошлого года. У меня таких всего несколько штук, копировала когда-то с форума. Две из них я выкладывала на этой ветке пост 388 и 423. Еще парочку могу выложить здесь. Так что, присоединяйтесь к обсуждению. А вы по каким задачам готовитесь?
Yulchik

Номер повідомлення:#454

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 18:38

[B]Стася[/B], [QUOTE]может отказать в направлении письма.[/QUOTE]На каком основании может отказать?[QUOTE]посол лично может и не принимать входящую кореспонденцию, это может делать и секретарь, ну правильно же?[/QUOTE]Я тоже так думаю, только вот в законодательстве нигде найти это не смогла.
Yulchik

Номер повідомлення:#455

Повідомлення Graal » 29 вересня 2010, 19:38

на пост 451 вибрала б відповідь 4, але мені не подобається 6 - інше рішення. Чи дається можливість при складанні іспиту написати своє рішення? Yulchik, а правильну відповідь знаєте? :)
Graal

Номер повідомлення:#456

Повідомлення Mirabelka » 29 вересня 2010, 19:50

на пост 451 (задача)а чому б нотаріусу не здійснити нотаріальну дію - [qoute]передача заяв[qoute]?це, мабуть, до варіанту - інше або до 1го варіантуми коли надсилаємо заяви з передачею, теж перевіряємо повідомлення, щоб особа отримала ту заяву особистоа...там ще зміст заяви цікавий...про політику і громадянство взагалі небезпечно щось засвідчувати))
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#457

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 19:51

[B]Graal[/B], на форуме писали 4), но вы же сами знаете [qoute]чего только после экзамена не напишешь[qoute]Я так поняла, что никакой возможности что-либо писать на экзамене вообще не дается. Только подчеркивать и ставить галочки. Исходя из этого 6) - інше рішення - вряд ли.Сама я тоже склоняюсь к ответу 4). Но... Нормативки нет, а значит и уверенности нет.
Yulchik

Номер повідомлення:#458

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 20:03

[B]Mirabelka[/B], а в нашем случае особа - это кто? Посольство или посол лично? Я думаю, что если заявление в посольство, то причем тут посол лично? Если вы передаете заявление юр. лицу, вы же не настаиваете, чтобы на уведомлении о его вручении расписывался лично директор или учредитель.Я пока это сообщение писала, прочитала внимательно условие задачи и меня осенило[QUOTE]До нотаріуса звернувся громадянин з проханням завірити його [B]підпис на заяві до посольства [/B]США з проханням надати йому політичний притулок, [B]та надіслати її поштою особисто послу[/B][/QUOTE]Как можно заявление в посольство отправить по почте лично послу? Это куда? На его домашний адрес что-ли? Заявление в посольство - значит на адрес посольства, а расписаться в получении по этому адресу может уполномоченное посольством на получение корреспонденции лицо (может как раз поверенный).
Yulchik

Номер повідомлення:#459

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 20:10

[B]Mirabelka[/B][QUOTE]а...там ще зміст заяви цікавий...про політику і громадянство взагалі небезпечно щось засвідчувати))[/QUOTE]Согласно п.275 Инструкции нотариус передает заявления, если они [B]не противоречат закону и не содержат сведений, порочащих честь и достоинство человека.[/B]В нашей задаче, вроде бы такого нет. А значит и оснований для отказа передавать заявление нет.
Yulchik

Номер повідомлення:#460

Повідомлення kalina » 29 вересня 2010, 23:09

интуитивно выбрала 4) вариант решения. Во-первых, заявл не противоречит закону и не содержит сведений, порочащих честь и достоинство человека, во-вторых исходя из сегодня читаемых мною положений ЦПК, письмо считается врученным юр лицу при получении его уполномоченным, думаю в этом случае аналогично.Жить без форума уже не могу, любая свободная минута - бегу на форум )
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#461

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 23:15

[B]kalina[/B], интуитивно я тоже выбрала 4). Но меня смущает, что раз в этом варианте так четко пишется [qoute]і розяснити, що представництва іноземних держав мають повірених, які від імені посла отримують кореспонденцію, і підписують повідомлення, і тому вважається що повідомлення про вручення листа особисто послом, вважається ним отриманим за наявності підпису уповноваженого на отримання пошти[qoute] то должно же где-то в законодательстве так и быть написано. Или просто применять общую норму ЦПК по аналогии?
Yulchik

Номер повідомлення:#462

Повідомлення Личность » 29 вересня 2010, 23:15

Всем привет! Вот решила зарегистрироваться. Изучаю все тесты и задачи так же как вы, и естественно, хочу стать нотариусом :) У меня возник вопрос по вот этому тесту:1052. У державній власності перебувають :а) усі землі за межами населених пунктівб) усі землі, крім земель приватної та комунальної власності ч.3 ст. 78 ЗКв) земельні ділянки, на яких розташовані державні, в тому числі казенні підприємства, господарські товариства, у статутних фондах яких державі належать частки (акції, паї).Во первых не ч.3 ст. 78 ЗК, а ч.1., ч.3 ст.84 ЗК регулирует этот вопрос. Стаття 84. Право власності на землю держави : 1. У державній власності перебувають усі землі України, крім земель комунальної та приватної власності. 3. [B]До земель державної власності[/B], які не можуть передаватись у комунальну власність, [B]належать[/B]: ж) [B]земельні ділянки, на яких розташовані державні, у тому числі казенні підприємства, господарські товариства, у статутних фондах яких державі належать частки (акції, паї),[/B] об'єкти незавершеного будівництва та законсервовані об'єкти.Вообщем совсем не понятно, какой же правильный ответ! Каковы Ваши мнения уважаемые?
Личность

Номер повідомлення:#463

Повідомлення Yulchik » 29 вересня 2010, 23:21

[B]Личность[/B], а что вас смущает в этом тесте? У нас же не стоит вопрос какие земли гос. собственности не могут передаваться в коммунальную собственность. тут ответ б) четко по п 1 ст.84 ЗК
Yulchik

Номер повідомлення:#464

Повідомлення Стася » 30 вересня 2010, 00:08

Yulchik, я написала что нотариус может отказать в отправке по почте, он ведь не почтальон, простите )) Клиент пришел к нотариусу и конкретно просит удостоверить подпись на заявлении. Он же не пишет заявление про передачу своего заявления послу в двух экземплярах. Если совершать такое нот. действие, как передача заявления, то согласна с Вами-нотариус передает его по почте с уведомлением. Из условия задачи я этого не увидела.у меня на работе за письма в журнале расписываюсь я ))), хоть адресованы приватному нотариусуА сколько было случаев, когда мы направляли письмо с заявлением, например, Иванову М.М., а когда приходило обратное уведомление подпись была какого-то непонятного Иванова С.Д,к примеру (очевидно живет с ним и что-то другое)) Вот как и кому на почте объяснить что такое тайна нот. действий и что я пишу письмо Иванову М.М. и хочу что бы именно он получил и прочитал мое письмо с нот. заявлением!вообщем.....ответ 4?
Стася

Номер повідомлення:#465

Повідомлення Стася » 30 вересня 2010, 00:10

1052. У державній власності перебувають :а) усі землі за межами населених пунктів[B][U]б) усі землі, крім земель приватної та комунальної власності[/U][/B]в) земельні ділянки, на яких розташовані державні, в тому числі казенні підприємства, господарські товариства, у статутних фондах яких державі належать частки (акції, паї).
Стася

Номер повідомлення:#466

Повідомлення Стася » 30 вересня 2010, 00:19

из задач у меня 147-те,которые по наследству, и задачи для подготовки -68 штук,ну и те, которые по форуму собирала
Стася

Номер повідомлення:#467

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 00:41

[B]Стася[/B], у меня тоже задач по наследству много, но непосредственно тех, которые попадались на экзамене - мало. Выкладывайте свои, которые вы насобирали с форума. Попробуем их совместно решить.на пост 464 - я правильно вас поняла, что для совершения такого нот. действия как передача заявления вы требуете подавать вам заявление? И что, заверяете подпись на нем? Сколько реестровых номеров в таком случае у вас получается?
Yulchik

Номер повідомлення:#468

Повідомлення Стася » 30 вересня 2010, 00:59

Да, правильно. Клиент пишет заявление на имя нотариуса в двух экземплярах [qoute] Прошу передати заяву гр.... наступного змісту...(и дальше непосредственно текст заявления). Одну себе оставляем, а вторую по почте. На нем подпись не заверяем, делаем отметку [qoute]особу встановлено....[qoute] Задачки просмотрю и выберу самые каверзные из них
Стася

Номер повідомлення:#469

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 вересня 2010, 02:12

девочки, пожалуйста скиньте и мне задачки на vsem-povezet@rambler.ru [B]Yulchik[/B], столько сидела и искала информацию о задаче, которую Вы выложили в посте №451, так и не нашла ничего о деловодстве в посольстве США в Украине.Самый верный вариант 4 на эту задачу, так как не будет же нотариус молчать на просьбу клиента отправить письмо лично послу, и не скажет клиенту -ПРОСТО [B]НЕТ[/B], ведь не этично же и как то не по [qoute]нотариальному[qoute]. Поэтому нотариус должен объяснить (ведь нотариус еще и психолог), что такое письмо обязательно попадет к послу, только не надо ему лично отправлять, так как он не частное лицо. Поэтому [U]не подходит[/U] ответ 2[B]. засвідчити підпис, копії документів і відмовити у надісланні листа – [/B]. Мне кажется этот тест еще и на этику и психологию нотариуса рассчитан.
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#470

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 02:17

[B]Всем повезет!!![/B], да скидывать нечего. Это я на прошлых ветках про экзамен иногда читаю и нахожу. Все сюда и выкладываю.Ну если вы тоже искали информацию и нашли, значит ее точно нет. В общем, так как все единогласно за №4 - будем считать что мы задачу решили.
Yulchik

Номер повідомлення:#471

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 02:21

Вот еще одна похожая задача[QUOTE]До нотаріуса звернувся громадянин України, з проханням засвідчити вірність перекладу з української на російську мову документів, що підтверджують факти, що мають істотне юридичне значення. Одночасно були подані рішення судових органів України (включаючи ВСУ) про відмову в позовному судочинстві про відшкодування шкоди за вказаними фактами на підставі невизнання існування цих фактів, - із проханням засвідчити вірність підпису на цих рішеннях.Крім того, громадянин заявив, що на підставі відмови в правовому захисті з боку адвокатів, до яких він звертався, він розраховує, що нотаріус, при вчинені зазначених дій, відповідно до ст.51 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute], негайно повідомить в правоохоронні органи про порушення законодавства, а саме цивільно- процесуальних прав та прав людини. Дії нотаріуса?1. засвідчити переклад і відмовити у засвідченні вірності підпису на рішеннях судових органів 2.засвідчити переклад, відмовити у засвідчинні вірності підпису на рішеннях судових органів і надіслати в районну прокуратуру за місцем реєстрації нотаріальної контори лист про виявлені порушення законодавства.3. засвідчити переклад, відмовити у засвідчинні вірності підпису на рішеннях судових органів і надіслати в районну прокуратуру за місцем здійснення фактів, що свідчать про порушення законодавства лист для перевірки цих фактів.4.засвідчити переклад і надіслати до Генеральної прокуратури України два листи: - лист про виявленні факти, які порушують чинне законодавство - лист з вимогою перевірити тотожність підпису відповідальних осіб судової влади, які відмовили у судочинстві позовної заяви за вказаними фактами, включаючи ВСУ.5. відмовити у вчинені нотаріальних дій.При цьому факти, викладені в документах громадянина, вважаються як такі, що безперечно існували. [/QUOTE]
Yulchik

Номер повідомлення:#472

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 вересня 2010, 03:37

[B]Yulchik[/B], даже без сомнения ответ 1 на эту задачу.
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#473

Повідомлення Graal » 30 вересня 2010, 08:57

Мой ответ тоже № 1
Graal

Номер повідомлення:#474

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 12:01

[B]Всем повезет!!!, Graal[/B] согласна с вами, спасибо.
Yulchik

Номер повідомлення:#475

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 14:03

Всем доброго дня и хорошего настроения!Но я всё же не могу успокоиться по поводу вопроса 1052!!!!К землям гос.собственности относятся и [qoute]землі, крім земель приватної та комунальної власностіи [qoute]земельні ділянки, на яких розташовані державні, в тому числі казенні підприємства, господарські товариства, у статутних фондах яких державі належать частки (акції, паї)[qoute].У меня был этот тест на экзамене, указали что я не правильно ответила на него, хотя я подчеркнула ответ б).
Личность

Номер повідомлення:#476

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 14:14

[B]Личность[/B], спасибо, вам тоже удачного дня.Вспомните пожалуйста, может быть все таки сам вопрос в этом тесте был не так как у нас сформулирован. Может быть было [qoute]какие земли гос. собственности не могут передаваться в коммунальную собственность?[qoute] Тогда - в). А если вопрос точно такой как у нас - то точно б), не сомневайтесь.А что еще интересного попадалось вам на экзамене? какая задача была? задание? Выложите пожалуйста сюда, если помните. А то у меня через 10 дней экзамен, может пригодится.
Yulchik

Номер повідомлення:#477

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 15:17

Ну воооот! Столько всего только что для вас написала, Yulchik, и меня что-то с сайта выкинуло! и ничего не сохранилось! Вообщем, я написала что 95 % с форума, задача очень лёгкая по наследству, и задание [qoute]Договір про припинення права на аліментиу звязку з набуттям права власності на 1/2 квартири[qoute].
Личность

Номер повідомлення:#478

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 15:18

А на экзамене главное не переживайте, собиритесь с мыслями, и всё ооооочень внимательно читайте! Времени с головой хватает!
Личность

Номер повідомлення:#479

Повідомлення Mirabelka » 30 вересня 2010, 15:31

"Всім привіт)) знайшла задачку з іспиту минулого року..думаю, що вона ще актуальна))а ще по секрету хочу сказати, що я в захваті від цієї теми і від усіх тутешніх форумчан)) супер))Задача 6 : Громадянин Г. помирає у 2007 році. У 2005 році він склав заповіт, за яким заповів житловий будинок громадянину К. У 2006 році гр.Г. склав заповіт, за яким все майно (квартиру та автомобіль) залишає гр.В.. Після смерті гр.Г. до нотаріальної контори звернулися за прийняттям спадщини гр.К, дочка померлого повнолітня та дієздатна та гр.В. До нотаріальної контори дочкою заповідача надано рішення суду про те, що гр. Г. заповіт у 2006 році був складений під впливом насильства з боку гр.В.Які свідоцтва і кому може видати нотаріус?Варіанти:1. Свідоцтва про право на спадщину отримають дочка заповідача та гр.К. кожен по #189 від житлового будинку та по #189 від автомобіля та квартири.2. гр.К. отримає будинок за заповітом, дочка не спадкує, гр.В отримає майно за заповітом 2006 року. Нотаріус не враховує рішення суду, оскільки воно надійшло не від суду, а надано дочкою спадкодавця.3. гр.К. отримає свідоцтво на будинок за заповітом, дочка спадкодавця отримає свідоцтво на все майно(автомобіль та квартиру). 4. гр.К. отримає свідоцтво на будинок за заповітом, дочка спадкодавця отримає свідоцтва на автомобіль та квартиру. 5. ….."
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#480

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 15:51

[B]Личность[/B], спасибо за поддержку.[B]Mirabelka[/B], ответ - 4). Недавно аналогичная задача обсуждалась. Если у вас есть вопросы по ней, пишите, распишу свой ответ подробнее.Выставляйте, что у вас там еще интересненькое есть.
Yulchik

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів