Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 01.09.2010

Номер повідомлення:#511

Повідомлення tori » 30 вересня 2010, 22:41

[B]Helenna[/B] ПОЗДРАВЛЯЮ!!!!!
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#512

Повідомлення tori » 30 вересня 2010, 22:42

[B]Личность[/B] будемо за Вас тримати кулачки))))))))
tori

Номер повідомлення:#513

Повідомлення Graal » 30 вересня 2010, 22:51

Helenna, спасибо за хорошую новость :) Переживаю за всех, как за себя, а за Вас вот только радуюсь!
Graal

Номер повідомлення:#514

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 22:56

[B]Личность[/B], думаю если форумчане будут и дальше занимать такую же активную позицию, как сейчас, а главное - общаться и делиться мнениями, то точно [qoute]станут в будущем минимум нотариальной элитой Украины![qoute] Я, например, уже не представляю себе день без общения на этом форуме. Думаю, что нужно поддерживать наши связи и в дальнейшем.
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.

Номер повідомлення:#515

Повідомлення AVATARIUS » 30 вересня 2010, 23:51

Yulchik, Личность,[QUOTE]3. Укладення договору не звільняє того з батьків, хто проживає окремо, від обов'язку брати участь у додаткових витратах на дитину. [/QUOTE]Згодна, не звільняє, але ж як-що це передбачене договором, то що, це помилка, або недійсний в цій частині договір????? Хіба сторони не мають права прописати деяки умови, попередньо їх узгодивши? Я щось вважала, що ч.3. ст. 190 діє, якщо інше не передбачене договором. Але зараз схиляюсь до Вашої аргументації, дякую.

Номер повідомлення:#516

Повідомлення AVATARIUS » 01 жовтня 2010, 00:01

Ой, я уже сегодня и за Личность поплакала и за Helennу порадовалась, буря чувств, как в песне - [qoute]от печали до радости[qoute]. А тут еще и такие слова чудесные [B]Личностные[/B]. [I]И, как говорила Проня Прокоповна: - [qoute]Мерси за комплимант[qoute].[/I]А еще мне нравится ее перл -[qoute]Баришня лягла и просять[qoute]. почти как у нас с Graal. Мы уже полгода просим - ну объявите же уже наш экзамен!!!!

Номер повідомлення:#517

Повідомлення Graal » 01 жовтня 2010, 01:27

Helenna, напишите пожалуйста, как можно более подробно об экзамене. Что нового, что говорили по поводу тестов, сколько было человек, сколько счастливчиков. Вы должны нас, как никто понимать, насколько нам интересна сейчас Ваша информация.
Graal

Номер повідомлення:#518

Повідомлення Helenna » 01 жовтня 2010, 13:03

[B]Дорогенькі мої! Звісно я Вас дуже розумію. Дякую всім за поздоровлення!!![/B]Про іспит: З 16 чоловік здало 5. Якщо хтось не здає – до ВКК допускаються ті, хто набрав не менше 37 по питаннях, але хочуть внести зміни, буде хто не менше 40. [B]Але я вірю, що всі форумчани здадуть!!! Головне – Віра!!! І ні в якому разі не слухати тих, хто сіє сумніви у Ваших силах!!![/B] Питання були по ЦПК до змін 07.07. Перед іспитом я запитувала, як підкреслювати, якщо чогось немає в документі – мені відповіли – підкреслювати треба те, що є. (я так зрозуміла, що помилок в документах закладено наявних, якщо чогось немає – це не помилка, шукати помилки треба в написаному). Так вийшло, що найбільше уваги я приділила 3 завданню – там весь документ треба було підкреслювати крім явних помилок. Довго вагалась, що і скільки підкреслювати, щоб потім зарахували. Кожне речення якесь кострубате мені здавалось. Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі між юридичними особами. Представник покупця діє на підставі розпорядження директора, представник продавця – на підставі трудового контракту, (там ще зноски на пункти контракту, контракт затверджено міською радою). Витяг з реєстру обтяжень виданий іншою нотконторою (дія відбувається у м. Сміла, витяг – Уманська нотконтора). Податкова застава перевірена по реєстру обтяжень рухомого майна податкових застав. Вартість будівлі 1117 грн. (тільки цифрами), купівля здійснюється за 7000 у.о., держмито 117 грн. Задача: Квартира, гараж – спільна сумісна власність, будинок – особиста. Спадкоємці – дружина, син, троє онуків, т.т дітей дочки, яка померла до відкриття спадщини. Всі на все претендують, кому які частки?(всі варіанти розписані по цілому абзацу, я передаю своїми словами, зміст задачі – також своїми словами)1 варіант – все правильно написано, а в кінці з частками якийсь брєд (всім по 5/10, щось таке).2 варіант – Спадкують дружина і син, а онуки не є спадкоємцями 1 черги.3 варіант – розписано все так як треба, «без сучка, без задоринки» - дружина отримує свідоцтво про право власності на #189 частку квартири, гаража. Спадкова маса –1/2 частка гаража, 1/2частка квартири та цілий будинок. Дружина отримує 1/6 частку гаража, 1/6 частку квартири і 1/3 частку будинку. Син так само. Онуки – по 1/18 частці гаража і квартири і по 1/9 частці будинку.4 варіант – питання щодо спільної сумісної власності вирішується в судовому порядку.5 варіант – Спадкують син та онуки, так як дружина вже отримала по 1/2 частці гаража і квартири.Питання свої підготую і виставлю на форумі увечері – в крайньому завтра вранці. Всі з тестів 1035. Але дві помилки десь є. Я набрала 48 балів.
Helenna

Повідомлення: 58

Номер повідомлення:#519

Повідомлення Yulchik » 01 жовтня 2010, 13:28

[B]Helenna[/B], спасибо большое за такую подробную информацию. Вы для меня во многое внесли ясность.Документ у вас действительно был непростой. Если я правильно вас поняла, подчеркивать нужно не все предложение, а часть (напр. [qoute]Представник покупця діє на підставі [U]розпорядження директора[/U][qoute]А вот тут [QUOTE]Вартість будівлі 1117 грн. (тільки цифрами), купівля здійснюється за 7000 у.о., держмито 117 грн. [/QUOTE] вы подчеркивали все три цифры?Я так поняла, что ошибок вы подчеркнули все таки больше, чем 7 штук? Извините, что так подробно все расспрашиваю, но думаю вы понимаете, что это очень важно.
Yulchik

Номер повідомлення:#520

Повідомлення kalina » 01 жовтня 2010, 13:37

простите, что не [qoute]В тему[qoute], но нужно срочно, оформляем спадкову справу, а я все позабівала,нужно образці:-запит до ощадбанку про грошові кошти, -запит до бті-запит до земресурсіви как записівается заява до книги обліку спадк. справ, первая заява 01-01/2010 - так?
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#521

Повідомлення Helenna » 01 жовтня 2010, 13:55

[B]Yulchik[/B], да, подчеркивала больше чем 7 раз, начал включаться [I]страх[/I], сработал рефлекс Эх! была-не-была!!! Подчеркнула именно так, как вы и подумали, все цифры, розпорядження директора, у покупця подчеркнула все, начиная с контракта... Но работу не сдавала, пока не убедилась (на мой взгляд), что подчеркнуто 5 разных ошибок (цифры считала как один раз). Вначале экзамена предупредили все предложение не подчеркивать.
Helenna

Номер повідомлення:#522

Повідомлення Yulchik » 01 жовтня 2010, 14:52

[B]Helenna[/B], спасибо, поняла.
Yulchik

Номер повідомлення:#523

Повідомлення kalina » 01 жовтня 2010, 14:58

Боже, [B]Helenna[/B], только дочиталась, ПОЗДРАВЛЯЮЮЮ!!!!!!!!!!!!
kalina

Номер повідомлення:#524

Повідомлення Mirabelka » 01 жовтня 2010, 15:14

на банк є, а інші - по аналогії роблю..ну хіба що міняю речення місцями, а зміст - той же)[B]Helenna[/B]мої вітання!!!
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232

Номер повідомлення:#525

Повідомлення liga2010 » 01 жовтня 2010, 17:10

всім привіт, я розумію що можлива моє питання застаріле, ви його розглядали, але всеж допоможіть поставити крапку188. Приміщення приватного нотаріуса повинно бути розташоване:а) на першому або другому поверхахб) тільки на першому поверсів) поверх не має значення, якщо до приміщення є окремий вхід з вулиці.Як розуміти «окремий вхід з вулиці», він же може бути лише на першому поверсі, максимум на другому, на третій поверх же не буває окремий вхід. «тільки на першому» теж не є вірною відповіддю, оскільки ПОЛОЖЕННЯ про вимоги до робочого місця (контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням Якщо Приміщення розташоване в житловому будинку, робота приватного нотаріуса не повинна порушувати права громадян, які проживають у цьому будинку, чи перешкоджати здійсненню їх законних інтересів. У цьому випадку вхід до Приміщення повинен розташовуватися не вище другого поверху. Якщо Приміщення приватного нотаріуса розміщене в житловій квартирі, ця квартира повинна мати окремий вхід з вулиці. Ця вимога не застосовується, якщо Приміщення розташоване в нежитловому будинку.Отже законодавець дозволяє розміщуватись нотаріусу не вище другого поверху, що на практиці часто зустрічається (квартира на другому поверсі особливо в центрі Києва), а от щодо окремого входу з вулиці, якщо контора розміщена у квартирі на першому поверсі, то ця вимога дотримується не завжди.то яка правильна відповідь? Дякую
liga2010

Повідомлення: 104

Номер повідомлення:#526

Повідомлення Mirabelka » 01 жовтня 2010, 17:45

[I]188. Приміщення приватного нотаріуса повинно бути розташоване:а) на першому або другому поверхахб) тільки на першому поверсів) поверх не має значення, якщо до приміщення є окремий вхід з вулиці.[/I]Я за варіант В ...Якщо Приміщення розташоване в житловому будинку, робота приватного нотаріуса не повинна порушувати права громадян, які проживають у цьому будинку, чи перешкоджати здійсненню їх законних інтересів. У цьому випадку [B]вхід до Приміщення[/B] повинен розташовуватися [B]не вище другого поверху[/B]. Якщо Приміщення приватного нотаріуса розміщене в житловій квартирі, ця квартира повинна мати окремий вхід з вулиці. Ця вимога не застосовується, якщо Приміщення розташоване в нежитловому будинку.питання стоїть про [B]приміщення[/B], а положення [B][qoute]не вище 2-го поверху[/B][qoute] стосується [B]входу[/B]вони нас путають((
Зображення
Mirabelka

Номер повідомлення:#527

Повідомлення белик » 01 жовтня 2010, 17:57

Mirabelka, дякую за відповідь на 188. після вашого роз[qoute]яснення також тільки за варіант В.
белик

Номер повідомлення:#528

Повідомлення kalina » 01 жовтня 2010, 18:50

[B]Mirabelka[/B], а я дякую за зразок))
kalina

Номер повідомлення:#529

Повідомлення Snow » 01 жовтня 2010, 20:23

Helenna, примите мои поздравления!!!кстати, мы с Вами, кажется, землячки!!! :)
Snow

Номер повідомлення:#530

Повідомлення tori » 01 жовтня 2010, 23:25

[B]Mirabelka[/B], на ПОСТ №526 згодна з Вами, тому що у нотаріуса, в якого я працювала помічником, приміщення розташоване на 6 поверсі бізнес-центра.
tori

Номер повідомлення:#531

Повідомлення kalina » 02 жовтня 2010, 15:07

898. Страх. суми отрим. по добровільному особист. чи обов’язковому страхув. одним із подружжя:а) не можуть належать одному з подружжя на праві особистої власностіб) можуть належати одному з подружжя на праві особистої власності, якщо страхування здійснювалось за особисті кошти одного почему выбираем этот тест?в) можуть належать одному з подружжя на праві особистої власності п. 5 ст. 57 СК Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є страхові суми, одержані нею, ним за обов'язковим або добровільним особистим страхуванням.Т.е. в) ?
kalina

Номер повідомлення:#532

Повідомлення Helenna » 02 жовтня 2010, 16:39

[B]Snow[/B]! Дякую! Нам треба обов’язково зустрітись і познайомитись!!!)))))) Ще раз дякую всім форумчанам за привітання! Я за всіх Вас буду тримати кулачки. Не сумніваюся в успіхові кожного з Вас. Форум - це дійсно сила!!!!!
Helenna

Номер повідомлення:#533

Повідомлення kalina » 02 жовтня 2010, 18:10

[B]Helenna[/B], дякую за викладені тести! Бажаю якнайскоріше отримати свідоцтво та використати його за призначенням! Успіхів Вам в подальшій діяльності!
kalina

Номер повідомлення:#534

Повідомлення Yulchik » 04 жовтня 2010, 18:02

[B]kalina[/B], №898 - б)ст. 57 СК[QUOTE]5. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є страхові суми, одержані нею, ним за обов'язковим особистим страхуванням, а також за добровільним особистим страхуванням, [B]якщо страхові внески сплачувалися за рахунок коштів, що були особистою приватною власністю кожного з них.[/B][/QUOTE]
Yulchik

Номер повідомлення:#535

Повідомлення kalina » 04 жовтня 2010, 18:53

спасибо! Я кодеск в старой редакции по ошибке открыла ))
kalina

Номер повідомлення:#536

Повідомлення Elena » 05 жовтня 2010, 01:25

Mirabelka, на пост.526 пит.188. Приміщення приватного нотаріуса повинно бути розташоване:Ви правильно міркуєте, але мене непокоїть у відповіді в) поверх не має значення, якщо до приміщення є окремий вхід з вулиці.ось це (якщо до приміщення є окремий вхід з вулиці) тому що ця вимога не застосовується, якщо Приміщення розташоване в нежитловому будинку.Можливо відповідь а).
Elena

Номер повідомлення:#537

Повідомлення Mirabelka » 05 жовтня 2010, 16:46

[B]elena[/B]чесно кажучи, я сама дуже уважно читаю питання і відповіді з огляду на те, як нас стараються у всьому заплутати))думаю, що якщо у питанні стоїть деякий імператив - [qoute]повинно бути[qoute], то ми шукаємо його і в положенні. Ніде там не зазначено, що приміщення [B]повинно бути[/B] розташоване на першому і другому поверсі, або тільки на першому поверсі, а обмеження вказано - тільки щодо житлових будинків.[I]188. Приміщення приватного нотаріуса [B]повинно бути[/B] розташоване:а) на першому або другому поверхахб) тільки на першому поверсів) поверх не має значення, якщо до приміщення є окремий вхід з вулиці.[/I]тим більше, зверніть увагу, в пості № 526 сказано, що нотаріус працює аж на 6-му поверсі))мені здається, це питання більше на логіку, ніж на знання законодавства.
Зображення
Mirabelka

Номер повідомлення:#538

Повідомлення Lilit » 05 жовтня 2010, 17:14

Helenna, щиро вітаю вас з перемогою, ви умнічка! Я розумію, що вам вже не хочеться згадувати про екзамен, але, будь-ласка, пригадайте ще 5 ваших тестів, для нас це дуже важливо. Можливо так ми зможемо знайти, де ми помиляємось.
Lilit

Номер повідомлення:#539

Повідомлення Всем повезет!!! » 06 жовтня 2010, 01:44

Добрый вечер всем. решила показаться, сказать, что тут и что не писала, так как отсутствовала немного. За тех, кто сдал - РАДА ОЧЕНЬ! (уже поздравила лично:), за тех кто не сдал - верю - сдадут! И болею за нас, за тех, кого только ждет впереди экзамен. [B]AVATARIUS[/B], стишок напишу.[B]ЛИЧНОСТЬ[/B] - второй шанс - тоже шанс!!!, вот увидите - [B]Вам ПОВЕЗЕТ!!![/B] Спасибо Вам также, что Вы верите в нас.[B] Yulchik[/B], так как Вы следующая наша форумчанка у которой впереди экзамен :) пишите, будем еще обсуждать вопросы, которые Вы хотите и которые Вас смущают. Я даже ни капли не сомневаюсь в Ваших знаниях!!!!! Ваша заветная мечта сбудется , еще пару дней потерпеть надо :)
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#540

Повідомлення Всем повезет!!! » 06 жовтня 2010, 01:59

[U][B]На пост №490,[/B][/U] вот я накопала у себя по поводу ошибок в [B]Договоре про припинення права на аліменти на дитину у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно [/B]:Помилки:1. Звільнявся батько від додаткових витрат.2. Майно можна відчужити до повноліття за згодою батьків.3. На майно можна звернути стягнення для відшкодування шкоди.4. Якщо один з батьків не виконує обовязку по утриманню дитини до договір може бути визнаний недійсним5. право власності у дитини на майно виникає з повноліттямЗавдання: [B]А вот еще второй вариант ошибок того же договора:[/B]Помилки: 1. Дитина діє за згодою матері.2. Батько звільняється від додаткових витрат по утриманню дитини.3. Право власності підтверджується рішенням якоїсь там сільради.4. Витяги без номерів та дат (Хоча зазначати їх в договорі і не обов'язково, я все ж підкреслила їх як помилки).5. Право власності виникає з моменту повноліття дитини.6. Мама зобов'язуэться щось там зробити - вже не пам’ятаю (суцільна маячня!!)7. В посвідчувальному: Повноваження представника перевірено.
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів