Номер повідомлення:#223
Всем повезет!!!
» 14 жовтня 2010, 14:39
[B]Mahadjan[/B][QUOTE]На пост 212 - мабуть, не повне питання, тому, що коли посвідчуються договори щодо поділу або обміну житла за участю малолітніх, правильною буде відповідь [qoute]Б[qoute], бо від імені малолітніх діють батьки за згодою органів опіки та піклування, а якщо за участю неповнолітніх - правильною буде відповідь [qoute]В[qoute][/QUOTE]Я колись писала на форумі відносно цього питання таке:[B]85. Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюється за наявності:[/B]А) згоди батьків[U]Б) згоди органів опіки та піклування[/U] (ч. 2 ст. 177 СКУ), я вибираю саме цю відповідь. Моя думка така: оскільки питання конкретно не поставлено кому саме належить житло - неповнолітнім, малолітнім, які мають батьків, чи малолітнім, неповнолітнім, які позбавлені батьківського піклування, обмежено дієздатним, недієдатним?, то ми не можемо обирати відповідь в), так як відповідь в) зазначено - згода батьків, а якщо це договір щодо поділу або обміну житла, яке належить малолітнім/неповнолітнім особам, які позбавлені батьківського піклування????!!!, [B]т.т. [B][U]В ТАКИХ ДІТЕЙ НЕМАЄ БАТЬКІВ!!!!,[/U][/B] а в таких дітей тоді Є ОПІКУНИ [/B](ст.58 ЦКУ) або ПІКЛУВАЛЬНИКИ (ст. 59 ЦКУ), то звідки ми візьмемо ЗГОДУ БАТЬКІВ?????????[/B] на укладення такого договору. Тут питання поставлено ШИРОКО, а не конкретно щодо майна дітей до 18 років, які мають батьків, тому ЗГОДА ОРГАНІВ ОПІКИ І ПІКЛУВАННЯ однозначно необхідна на всі випадки, що стосується цього питання, а згода батьків, тільки в деяких випадках, якщо діти мають таких батьків. Тому я вважаю, вірна відповідь б)В) згоди батьків та органу опіки та піклування.