Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 06.10.2010

Номер повідомлення:#211

Повідомлення МАЛЕЧА » 14 жовтня 2010, 03:44

Доброго усім вечора !!! Вітаю тих хто вже здав екзамен !!!!!! Будьте ласкаві скинте (julia_kachan@mail.ru) питання які ви обговорюєте, буду дуже, дуже, дуже вдячна!!!
МАЛЕЧА

Номер повідомлення:#212

Повідомлення Elena » 14 жовтня 2010, 03:50

85. Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюються за наявності:а) згоди батьківб) згоди органів опіки та піклуванняв) згоди батьків та органу опіки та піклування.Тут якийсь незрозуміле питання, або воно неправильно сформульованечи я його не розумію.Інсрукція 40. У разі укладення правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, у тому числі договорів щодо поділу, обміну житлового будинку, квартири, а також іншого цінного майна за участю осіб, над якими встановлено опіку або піклування, нотаріус перевіряє наявність дозволу органу опіки та піклування на укладення таких договорів. Правочини за малолітніх, які не досягли 14 років, а також від імені фізичних осіб, визнаних у судовому порядку недієздатними, вчиняють законні представники: батьки (усиновлювачі) або опікуни. Батьки малолітньої дитини не мають права без дозволу органу опіки та піклування вчиняти такі правочини щодо її майнових прав: укладати договори, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, в тому числі договори щодо поділу або обміну житлового будинку, квартириДумаю,що вірна відповіть б)згоди органів опіки та піклування.
Elena

Номер повідомлення:#213

Повідомлення vishenka » 14 жовтня 2010, 03:52

Доброї ночі! Які ви всі молодчинки!!! Дуже рада за тих, хто здав, успіхів у подальшій праці!!! А щодо тих, хто збирається на ВКК , ми всі у вас віримо, у вас все вийде. І, як каже Всем повезёт : Вам всем повезёт !!!!!! ОБОВ[qoute]ЯЗКОВО !!!!!
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#214

Повідомлення ВОЛЯ » 14 жовтня 2010, 04:01

[B]374. Частка у спільній частковій власності спадкується:[/B]а) спадкоємцями, які є співвласниками НЕ ПОДХОДИТ, Т.К. ОЧЕНЬ КАТЕГОРИЧНО..ПОЛУЧАЕТСЯ - СПАДКОЄМЦІ [U]НЕ [/U]СПІВВЛАСНИКИ ОБ ЭТОЙ ЧАСТИ ДАЖЕ И МЕЧТАТЬ НЕ МОГУТ б) на загальних підставах, якщо не має спадкоємців - співвласників ТОЖЕ КАТЕГОРИЧНО...ТУТ ПОЛУЧАЕТСЯ ЕСЛИ СПАДКОЭМЦІ СПІВВЛАСНИКИ ЕСТЬ, ТО СПАДКОЄМЦІ [U]НЕ [/U]СПІВВЛАСНИКИ НЕ ПОЛУЧАЮТ НИЧЕГО С ЄТОГО ИМУЩЕСТВАв) на загальних підставах. (ст. 1226 ЦКУ) ТОЛЬКО ЄТОТ И ОСТАЁТСЯ2. Спадкоємці, які разом із спадкодавцем були співвласниками майна, [B]мають переважне право[/B] перед іншими спадкоємцями на виділ їм у натурі цього майна, у межах їхньої частки у спадщині, якщо це не порушує інтересів інших спадкоємців, що мають істотне значення. [qoute]мають переважне право[qoute], А НЕ УСПАДКОВУЮТЬ ТІЛЬКИ СПІВВЛАСНИКИ..
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#215

Повідомлення ВОЛЯ » 14 жовтня 2010, 04:06

elena 85. Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюються за наявності:в) згоди батьків та органу опіки та піклування.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#216

Повідомлення Vadim » 14 жовтня 2010, 04:16

на [B]85[/B] Б, батьки укладають правочин від імені та в інтересах, тому нотаріус перевіряє наявність дозволу органу опіки
Vadim

Повідомлення: 24
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#217

Повідомлення Vadim » 14 жовтня 2010, 04:17

Час ночи, а ми тут, фанатики))) или не уверені в себе?!)))
Vadim

Повідомлення: 24
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#218

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 13:38

Які всі молодці, такі активні, обов’язково прокоментую питання кожного, тільки спочатку із ВОЛІ спірними тестами розберусь :).[QUOTE]615. 267. Хто і яким чином зобов’язаний давати згоду на прийняття спадкоємця до Т.О.В.?а) збір учасників шляхом ухвалення відповідного рішення простою більшістю голосівя тоже выбираю Б...законодательство нам не даёт других способов принятия решения учасниками ТОВ, кроме как проведение заседаний загальними зборами, а там уже нужно смотреть сколько нам нужно голосов.[/QUOTE][B]ВОЛЯ[/B], Ви напевно помилились і написали, що обираєте відповідь б) на цей тест, так?
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#219

Повідомлення Mahadjan » 14 жовтня 2010, 13:51

На пост 212 - мабуть, не повне питання, тому, що коли посвідчуються договори щодо поділу або обміну житла за участю малолітніх, правильною буде відповідь [qoute]Б[qoute], бо від імені малолітніх діють батьки за згодою органів опіки та піклування, а якщо за участю неповнолітніх - правильною буде відповідь [qoute]В[qoute]
Mahadjan

Номер повідомлення:#220

Повідомлення Mahadjan » 14 жовтня 2010, 14:11

Ще раз хочу повернутися до пит. 56 Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними спадкового реєстру здійснюється:а) за датою смерті (ТАК роблять нотаріуси на практиці, але в Положенні це не так зазначено)б) за ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та/або прізвищем ім'ям по батькові (за наявності) спадкодавця (ЯК це за наявності ПІБ?)в) за прізвищем, ім'ям, по батькові спадкоємця (не підходить, бо спадкоємець тут ні до чого) Яка ж вірна відповідь?
Mahadjan

Номер повідомлення:#221

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 14:14

[B]Valeeri[/B][QUOTE]Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:А) лише до відкриття спадщиниБ) лише після відкриття спадщиниВ) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини.Варианте [qoute]Б[qoute] Вас не смущает слово [qoute]лише[qoute]? Ведь согласие так же выражается до открытия наследства, но не в виде подачи заявление, а на самом завещание! Это одно и тоже, все четко написано в ст. 1289 ГК[/QUOTE]Я зараз не оспорюю можливість вираження згоди виконавця заповіту до відкриття спадщини, так, вона може бути виражена до відкриття спадщини, у спосіб, встановлений ч. 2 ст. 1289 ЦКУ. Тепер дивіться які в мене думки виникли сьогодні з цього приводу:- у нас питання конкретно поставлене так: [U][qoute]Особа може подати [B]ДО НОТАРІУСА[/B] заяву про згоду бути виконавцем заповіту[qoute][/U] , т.т. треба звернути увагу на ці слова - [B]ДО НОТАРІУСА[/B], адже ДО ВІДКРИТТЯ СПАДЩИНИ особа може виразити таку згоду НЕ ЛИШЕ У НОТАРІУСА, а і в тих ПОСАДОВИХ ОСІБ, які також мають право на посвідчення ЗАПОВІТУ (не буду перераховувати їх перелік). Т.т. наше питання не широко викладене, і не звучить так: [B][qoute]Особа може подати заяву про згоду бути виконавцем заповіту[qoute][/B], якщо б було таке питання, [B]то можна б було б відповісти - як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини,[/B] а в нашому питанні конретно питається про те, що якщо конкретно згода подається [B]НОТАРІУСУ[/B], то коли вона подається?! Адже спадщину можуть оформляти [B]ЛИШЕ НОТАРІУСИ[/B], т.т. ті особи, які мають право на посвідчення заповіту не мають вже право на оформлення спадщини. Тому виходячи із цього та із змісту нашого питання [B]Особа може подати [U]до нотаріуса [/U]заяву про згоду бути виконавцем заповіту[/B], а також враховуючи його ідентичність із ч. 3 ст. 1289 ЦКУ, [B]вважаю, що вірна відповідь б) на це питання.[/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#222

Повідомлення Ксюня » 14 жовтня 2010, 14:38

Все повезет!!! я повністю погоджуюсь з Вами на питання:Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:А) лише до відкриття спадщиниБ) лише після відкриття спадщиниВ) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини[B]до нотаріуса [/B]заява про згоду бути виконавцем зваовіту може бути подана тільки після відкриття спадщини, раніше ніяк....хіба що заповідач, може захотіти, щоб виконавець заповіту за його житя висловив своє бажання бути виконавцем заповіту і тоді ця заява про згоду може бути подана до нотаріуса до відкриття спадщини..щось я накрутила ...Поправте мене, якщо не так.Поїхала дитині купувати подарунок на День Народження. Повернусь і буду далі обговорювати питання.
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20567 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#223

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 14:39

[B]Mahadjan[/B][QUOTE]На пост 212 - мабуть, не повне питання, тому, що коли посвідчуються договори щодо поділу або обміну житла за участю малолітніх, правильною буде відповідь [qoute]Б[qoute], бо від імені малолітніх діють батьки за згодою органів опіки та піклування, а якщо за участю неповнолітніх - правильною буде відповідь [qoute]В[qoute][/QUOTE]Я колись писала на форумі відносно цього питання таке:[B]85. Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюється за наявності:[/B]А) згоди батьків[U]Б) згоди органів опіки та піклування[/U] (ч. 2 ст. 177 СКУ), я вибираю саме цю відповідь. Моя думка така: оскільки питання конкретно не поставлено кому саме належить житло - неповнолітнім, малолітнім, які мають батьків, чи малолітнім, неповнолітнім, які позбавлені батьківського піклування, обмежено дієздатним, недієдатним?, то ми не можемо обирати відповідь в), так як відповідь в) зазначено - згода батьків, а якщо це договір щодо поділу або обміну житла, яке належить малолітнім/неповнолітнім особам, які позбавлені батьківського піклування????!!!, [B]т.т. [B][U]В ТАКИХ ДІТЕЙ НЕМАЄ БАТЬКІВ!!!!,[/U][/B] а в таких дітей тоді Є ОПІКУНИ [/B](ст.58 ЦКУ) або ПІКЛУВАЛЬНИКИ (ст. 59 ЦКУ), то звідки ми візьмемо ЗГОДУ БАТЬКІВ?????????[/B] на укладення такого договору. Тут питання поставлено ШИРОКО, а не конкретно щодо майна дітей до 18 років, які мають батьків, тому ЗГОДА ОРГАНІВ ОПІКИ І ПІКЛУВАННЯ однозначно необхідна на всі випадки, що стосується цього питання, а згода батьків, тільки в деяких випадках, якщо діти мають таких батьків. Тому я вважаю, вірна відповідь б)В) згоди батьків та органу опіки та піклування.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#224

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 14:44

[B]Mahadjan[/B][QUOTE]Ще раз хочу повернутися до пит. 56 Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними спадкового реєстру здійснюється:а) за датою смерті (ТАК роблять нотаріуси на практиці, але в Положенні це не так зазначено)б) за ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та/або прізвищем ім'ям по батькові (за наявності) спадкодавця (ЯК це за наявності ПІБ?)в) за прізвищем, ім'ям, по батькові спадкоємця (не підходить, бо спадкоємець тут ні до чого) Яка ж вірна відповідь?[/QUOTE][B]Це старий тест.[/B] Я також колись писала свою думку відносно нього і вона не змінилась на сьогоднішній день. О[B]сь вона.[/B][B]56. Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними спадкового реєстру здійснюється:[/B]а/. за датою смерті спадкодавця[U]б/. за ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та/або призвіщем ім’ям по батькові (за наявності) спадкодавця ([/U]п.3.3. Положення про спадковий реєстр в редакції,яка діє з 15.07.2009 року: [qoute]Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними Спадкового реєстру здійснюється за прізвищем, ім'ям, за наявності по батькові спадкодавця, ідентифікаційним номером у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів (за наявності) та датою смерті спадкодавця. { Пункт 3.3 глави 3 в редакції Наказу Міністерства юстиції N 1263/5 від 15.07.2009 }[qoute][B] і приходжу до висновку , що тест був складений ДО 15.07.2009 року[/B] і редакція п. 3.3. Положення до того часу була наступною: [qoute]3.3. [B]Перевірка наявності або відсутності заповіту, спадкового договору, спадкової справи за даними Спадкового реєстру здійснюється за ідентифікаційним номером у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів та/або прізвищем, ім'ям, по батькові (за наявності) спадкодавця[qoute] [/B](http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1092.395.1nobreak=1)в/. за прізвищем ім’я по батькові спадкоємця
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#225

Повідомлення МАЛЕЧА » 14 жовтня 2010, 14:48

ДОБРОГО УСІМ ДНЯ!!!! Колеги підкажіть будь ласка де взяти питання до іспиту ,які ви обговорюєте!!! Іспит у мене буде вже через місяць !!! Дякую за допомогу!!!! Зареєструвалася лише зараз, але перечитувала усі форуми - дуже допомогли, коли здавала іспит вперше!!!!
МАЛЕЧА

Номер повідомлення:#226

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 14:50

[B]МАЛЕЧА[/B], напишіть свою ел. адресу
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#227

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 15:03

Скинула кому треба було тести і задачі
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#228

Повідомлення Стася » 14 жовтня 2010, 15:18

Всем повезет!!!, хочу еще раз обратить внимание на вопрос [qoute]Хто відповідає за платіж за переказним векселем[qoute]а) аваліст, трасант, трасат[B]б) аваліст, трасат[/B]в) трасатВы писали что ответ [qoute]а[qoute] правильный. [B]НО[/B] в ключе заложен именно ответ [qoute]б[qoute], хотя по закону абсолютно согласна с Вами- отвечают все трое. Вот темка по этому вопросу , может вы согласитесь.http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=17443
Стася

Номер повідомлення:#229

Повідомлення ВОЛЯ » 14 жовтня 2010, 15:25

[B]Всем повезет!!![/B] на пост 218 - точно помилилась, вже виправила...557. Довідки про заповіти видаються:а) тільки після смерті заповідача26. Один із співвласників нерухомого майна, частка якого належить йому на праві спільної часткової власності, звернувся до нотаріуса за посвідченням спадкового договору, згода співвласників на посвідчення цього договору нотаріусом:а/. вимагається[U]б/. не вимагається (п.54 + п. 235 ІнстрПВНД)[/U]в/. на розсуд нотаріуса.[I]п. 54 говорить про необхідність повідомлення співвласників для того щоб вони могли скористуватися своїм правом привілейованої купівлі, а не дати свою згоду... тут необхідно застосовувати ст. 361. Право співвласника розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності:1. Співвласник має право самостійно розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності.[/I] [B]50. Реєстраторами Спадкового реєстру є:[/B]а/. державні нотаріальні контори, державні нотаріальні архіви, приватні нотаріуси [I]згодна, що цей варіант більше підходить[/I][B]53. Розмір плати за внесення до Спадкового реєстру одного реєстраційного запису про посвідчення, зміну або дублікат заповіту з видачею про це витягу становить:[/B][I]перевірила, точно старе - 46,75 грн.[/I]
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#230

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 15:34

[B]elena[/B][QUOTE]Всем повезет!!! В вопросе речь идет про (спільну часткову власність), а ст.1226 ЦКУ про спільну сумісну власність. Я сама не знаю где найти ответ. Давайте еще раз пересмотрим этот вопрос.374. Частка у спільній частковій власності спадкується:а) спадкоємцями, які є співвласникамиб) на загальних підставах, якщо не має спадкоємців - співвласниківв) на загальних підставах. (ст. 1226 ЦКУ)[/QUOTE]Дякую, що звернули мою увагу, дійсно в ст. 1226 ЦКУ написано про спільну сумісну власність, але я вважаю, що це дуже не впливає на відповідь і відповідь буде вірною в), виходячи навіть з логіки, оскільки ніяких переважних прав у співвласників щодо [B][U]спадкування[/U][/B] частки у спільній частковій власності немає, щодо спадкування переважні права мають - особи на обов’язкову частку, а також пріоритетність відносно черг спадкування, т.т. друга черга спадкоємців не спадкує якщо є спадкоєці першої черги, давайте розглянемо:[B][U]а) [/U][/B][B]не може бути вірною[/B], оскільки жодним законом не визначено, що такі спадкоємці мають пріоритет на спадкування (так, вони мають пріоритет наприклад щодо купівлі частки співвласника - першочергово, але пріоритет на спадкування в першу чергу вони не мають)[B][U]б)[/U][/B] те саме, бо у цій відповіді також ставлять співвласників на перше місце, а такого жодним законом щодо спадкування не передбачено.[B][U]в)[/U][/B] - [B]вірна відповідь[/B]!!!, оскільки дійсно така частка у спільній частковій власнсоті спадкується на загальних підставах, т.т. ВІДПОВІДНИМИ СПАДКОЄМЦЯМИ - або по заповіту, або по закону (в залежності від черги спадкування, та враховуючи осіб, які мають право на обов’язкову частку, якщо спадкодавцем складено заповіт).
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#231

Повідомлення ВОЛЯ » 14 жовтня 2010, 15:46

Всем повезет!!!пост 221 - а єто МЫСЛЬ!!!!!
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#232

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 15:47

[B]Стася[/B][QUOTE]Всем повезет!!!, хочу еще раз обратить внимание на вопрос [qoute]Хто відповідає за платіж за переказним векселем[qoute]а) аваліст, трасант, трасатб) аваліст, трасатв) трасатВы писали что ответ [qoute]а[qoute] правильный. НО в ключе заложен именно ответ [qoute]б[qoute], хотя по закону абсолютно согласна с Вами- отвечают все трое. Вот темка по этому вопросу , может вы согласитесь.http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=17443[/QUOTE]Дякую, я почитала із задоволенням. Слава Богу, що хоч якісь наші відповіді на тести співпадають із відповідями МЮУ, так як ми переконались в цьому на досвіді тих, хто складав іспит. Можна МЮУ пробачити за відповіді у тестах, які не відповідають законодавству, але тільки в тому випадку, якщо нам такі тести не попадуться на іспиті, а[B] якщо попадуться?????!!!!!!![/B] Кажуть - прощайте і вам проститься.......більше нічого додати не можу... на жаль. Іспит це як лотерея, так що якщо з нами таке станеться, що ми будемо праві по закону, а ключ МЮУ буде інший, то лищається тільки змиритись і йти вперед, поки [qoute]ноги йдуть[qoute].Моя відповідь на цей тест - а), хай мені пробачить МЮУ :)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#233

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 15:54

Радує, що ми так активно обговорюємо, і нам вдається доходити до єдиного правильного рішення, радує уважність людей і вникливість в кожне питання і вираження незгоди, так як не дурний колись таке сказав: [qoute][B]В споре РОЖДАЕТСЯ ИСТИНА[qoute][/B]. Йдемо далі.....
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#234

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 15:55

[B]ВОЛЯ[/B][QUOTE]Всем повезет!!!пост 221 - а єто МЫСЛЬ!!!!![/QUOTE][B]Мне кажется я скоро философом стану :)[/B] Быстрей может даже , чем нотариусом :)))))))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#235

Повідомлення ВОЛЯ » 14 жовтня 2010, 16:03

на пост. 230 согласнавідповіді А і Б говорять про те, що, наприклад, якщо є спадкоємець 3-ї черги-співвласник, то спадкоємець не співвласник 1-ї черги не має право на спадщину, а саме на частку у праві спільної часткової власності...
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#236

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 16:03

[B]Mahadjan[/B][QUOTE]804. Кому видається свідоцтво коли спадщину визнано відумерлою:а) органам місцевого самоврядуванняб)фінансовому органув) не видається. ст. 1277 ЦКУ в 12 томе научно-практического коментария к ЦКУВ цьому питанні мене цікавить - що буде правовстановлюючим документом - рішення суду?531. Які із перелічених нотаріальних дій не вчиняються приватними нотаріусами:а) видача свідоцтва про придбання арештованого нерухомого майна з прилюдних торгів називається Свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів (аукціону)б) видача свідоцтва про передачу заявв) видача свідоцтва виконавцю заповітуМабудь це старе питання, я б відповіла [qoute]в[qoute][/QUOTE][B]На тест №804 - вірна відповідь в)[/B] ч. 3 ст. 1277 ЦКУ +п.п. 5.4. п. 5 , стор. 388 Науково-практичного коментаря України ЦКУ-Том 12 за ред. І.В. Спасибо-Фатєєвої), а правовстановлюючий документ дійсно РІШЕННЯ СУДУ[B]на тест №531[/B]:[B]531. Які із перелічених нотаріальних дій не вчиняються приватними нотаріусами:[/B]а) видача свідоцтва про придбання арештованого нерухомого майна з прилюдних торгівб) видача свідоцтва про передачу заяв(п. 276 ІнстрПВНД - Передавання заяви та видача свідоцтва про передання заяви є самостійними нотаріальними діями і реєструються в реєстрі нотаріальних дій під окремими номерами.)[U]в) видача свідоцтва виконавцю заповіту.[/U] (П.п 4 п. 2 «Про порядок вчинення нотаріальних дій…» - [B][U]в старій редакції.[/U][/B] ) – З[B]араз нотаріус вчиняє всі вищеперераховані нот. Дії.!!![/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#237

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 16:06

[QUOTE]на пост. 230 согласнавідповіді А і Б говорять про те, що, наприклад, якщо є спадкоємець 3-ї черги-співвласник, то спадкоємець не співвласник 1-ї черги не має право на спадщину, а саме на частку у праві спільної часткової власності...[/QUOTE]Так ВОЛЯ, ми порозуміли одна одну :). Отже така частка у спільній частковій власності спадкується - [B]НА ЗАГАЛЬНИХ ПІДСТАВАХ![/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#238

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 16:13

[B]Mahadjan[/B][QUOTE]При введенні в дію Спадкового реєстру, ведення книг обліку спадкових справ та алфавітної книги спадкових справ передбачено:а) державними нотаріальними конторамиб) державними нотаріальними конторами та приватними нотаріусамив) відмінено ведення вищевказаних книг як державними нотаріальними конторами, так і приватними нотаріусами.Вірно - [qoute]б[qoute]508. Предметом заповідального відказу може бути:а) право користування речами особистого вжиткуб) право власності на майнові права або речі, що входять або не входять до складу спадщини в) право користування житловим будинком, квартирою або іншою будівлею.Згідно ст. 1238 ЦК - Предметом заповідального відказу може бути передання відказоодержувачеві у власність або за іншим речовим правом майнового права(ст. 395 ЦК - види речових прав) або речі, що входить або не входить до складу спадщини. На мою думку, відповідь [qoute]б[qoute] більш ширша, тому вона є вірною[/QUOTE]Відносно цього питання: [B]При введенні в дію Спадкового реєстру, ведення книг обліку спадкових справ та алфавітної книги спадкових справ передбачено[/B], то вірна відповідь б).Відносно питання №508, то вірна відповідь б), яка є і [B]КЛЮЧЕМ[/B], бо попадався цей тест у особи на іспиті
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#239

Повідомлення ВОЛЯ » 14 жовтня 2010, 16:15

Всем повезет!!! на пост 237 сподіваюсь Мінюст так само думає)))))
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#240

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 жовтня 2010, 16:19

[B]Valeeri[/B] на пост №116[QUOTE]804. Кому видається свідоцтво коли спадщину визнано відумерлою:а) органам місцевого самоврядування ст. 1277 ЦКб)фінансовому органув) не видається[/QUOTE]Вірна відповідь - в), в ст. 1277 ЦКУ, на яку Ви зсилаєтесь жодного слова немає про СВІДОЦТВО!, так там пише, про перехід права власності до ОМС, але нотаріус свідоцтво про право на спадщину не видає, а ЛИШЕ Рішення суду в цьому випадку буде підтверджувати право власності ОМС на відумрелу спадщину. Єдиний випадок коли нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину, то це тоді коли успадковує держава за заповітом майно, то це свідоцтво на ім’я держави видається відповідному фінансовому органу. Не слід плутати ці дві підстави в законодавстві.
Всем повезет!!!

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів