Номер повідомлення:#594
Jaine
» 26 листопада 2010, 14:13
Щодо аполітичності -почитайте, гарно написано :[B]Аполітичність або хто вимкнув світло?[/B][B]У перекладі з латини: polite - людина, префікс [qoute]а[qoute] означає заперечення. Як не дивно, але дослівне значення слова [qoute]аполітичний[qoute] буде таким - не людяний. [qoute]Я аполітичний[qoute] = [qoute]я не людина[qoute].[/B]Дивно, однак сьогодні нова тенденція: кожен другий українець вважає, що національне й політичне життя є брудним і не варто уваги. Принцип [qoute]моя хата з краю - нічого не знаю[qoute] діє, як ніколи. Мої співвітчизники забули, хто вони є! Практично кожен живе для себе й про себе. Звичайно, можна зрозуміти людину, у якої сім'я - над усе, вона дбає тільки про найрідніше. Нажаль, при цьому забуваючи, що [qoute]... все на світі можна вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину[qoute].Чи це, як то кажуть, пресловутий [qoute]український менталітет[qoute]? Вважається, що українець ніколи не допоможе сусіду, якщо в того горить хата, швидше підкине хмизу. Ґвалт почнеться тільки тоді, коли вогонь перекинеться на власну хату. Таку модель поведінки спостерігаємо сьогодні в Україні - ніхто не почне нічого робити, аж поки біда не зачепить його особисто. Але ж може бути запізно... Звичайно, усе повсюди погано: депутати аморальні, демократії в країні немає, сутність України ламається. Відчувається втрата незалежності України. Але ніхто нічого не робить! Це обурює, адже патріоти є! Так, непомітно для кожного з нас, країна зникне. На вулицях буде звучати чужа мова, славетна історія буде забута. І саме тоді кожен з [qoute]аполітичних[qoute] зрозуміє, що дуже багато втрачено. Чому ми не діємо? Чому ми стали такі байдужі до майбутнього держави, а значить і свого? Ці питання є глибокими й складними. Можливо, постійне затуркування нашого народу принесло свої плоди й зламало дух? Можливо, люди просто зневірилися? А можливо, нам ще раз треба звернутися до статті Уласа Самчука [qoute]Нарід чи чернь?[qoute]. Кожен із цих варіантів має право на існування, але не треба впадати в демагогію та шукати винних. Треба знайти відповідь: [qoute]Що з нами буде, і куди ми йдемо?[qoute] Саме зараз нам необхідно замислитися над тим, що чекає на нас. Невже ми хочемо, щоб наші діти одного дня спитали: [qoute]Де ви були, коли знищували нашу країну?[qoute] Страшно тільки подумати, що пройшовши такий великий шлях до здобуття незалежності, ми можемо її так безглуздо втратити. Через свою бездіяльність. Через свою аполітичність...[B][B]Здається, ніби аполітичні люди - це люди, які відімкнулись від світу. Вони живуть у своїй темряві невизначеності й скептицизму, не наважуються на будь-який протест. Їм вимкнули світло, але вони не хочуть знати хто й навіщо. Якби ж вони усвідомили, що світло вимкнули самі собі...[/B][/B]Лесь Якимчук, спеціально для УП [URL=[qoute]http://www.pravda.com.ua/columns/2010/05/11/5031479/[qoute]]http://www.pravda.com.ua/columns/2010/05/11/5031479/[/URL]
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )