Номер повідомлення:#328
cendis
» 29 листопада 2010, 21:25
[QUOTE]3. Тепер відносно ситуації коли є заповіт на 2-х осіб, і якщо спадкоємець по заповіту помирає раніше заповідача, кому розприділити частку цього померлого спадкоємця - іншому спадкоємцю по заповіту чи спадкоємцям заповідача по закону?Значить тут треба запам’ятати таке:-якщо заповіт складено на 2-х осіб і заповідається ВСЕ МАЙНО (т.т. не вказано в рівних частинах, по 1/2 кожному і т.д.), то якщо помирає один із спадкоємців по заповіту до смерті заповідача, то частку цього померлого спадкоємця отримує інший спадкоємець по заповіту-якщо заповіт складено на 2-х осіб і заповідається ВСЕ МАЙНО в рівних частинах або ВСЕ МАЙНО по 1/2 кожному , або 1/4 квартири, або просто будинок, або просто заповідається авто, то якщо помирає один із спадкоємців по заповіту до смерті заповідача, то частку цього померлого спадкоємця отримують спадкоємці заповідача по закону.Т.т. інший спадкоємець по заповіту отримує частку померлого спадкоємця по заповіту, який помер раніше заповідача тільки в тому випадку, якщо заповіт був на ВСЕ МАЙНО, якщо вже буде написано в заповіті - на все майно в рівних частинах , то це правило не поширюється і спадкування відбувається по закону. [/QUOTE] на пост 275 [B]В мене питання до Всем повезет!!!![/B]Ці правила з коментаря Спасибо-Фатєєвої? Раніше на форумі я читала інформацію, що Міністерство та Палата відстоюють свою точку зору. На жаль, мені треба потратити багато часу поки я згадаю якесь нормативне підкріплення своїх слів (це буде пізніше), але мої слова будуть наступні. якщо заповіт складено на 2-х осіб, і якщо помирає один із спадкоємців по заповіту до смерті заповідача, то частку цього померлого спадкоємця в БУДЬ-ЯКОМУ ВИПАДКУ отримують спадкоємці заповідача по закону. До цього часу я так вирішувала задачі. А тепер вже й не знаю як бути?