Форум

Інформаційний ресурс

Чи можна по генеральному дорученню на все майно видати генеральне передоручення на автомобіль

Номер повідомлення:#61

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:13

Ну вот, два вида доверенностей за прошлый год коллег, которые мне попадались, при формулировке которых я бы и дубликат выдала, и гендоверенность на авто сделал бы.Я, -, ідентифікаційний номер -, зареєстрована і проживаю за адресою: -, цією довіреністю уповноважую –1-вариант описания вида переданных полномочий:РОЗПОРЯДЖАТИСЯ ВІД МОГО ІМЕНІвсіма дозволеними законом способами усим належним мені рухомим та нерухомим майном (у тому числі продати, або обміняти, передати у найом, позичку, оренду, іпотеку будь-якій банківській, кредитній чи іншій установі України так і фізичній або юридичній особі, як забезпечення виконання моїх власних, так і третіх осіб зобов’язань, як майновий поручитель) придбаним на моє ім’я, у тому числі і за цією довіреністю, визначаючи ціну, строки, і всі інші умови договорів за своїм власним розсудом. 2- вариант был такой еще РОЗПОРЯДЖАТИСЯ ВІД МОГО ІМЕНІ на умовах за розсудом представника усім належними мені як власникові будь – яким рухомим та нерухомим майном, де б воно не було, і з чого б воно не складалося, у тому числі усим тим, що належить мені на час видачі мною цієї довіреності та майном, яке буде придбане на моє ім’я незалежно від способу і дати придбання та набуття мною права власності на нього, а також на усе те рухоме або нерухоме майно, на яке я за законом маю або матиму право.Далее эта часть у них примерно одинакова была, привожу пример одной [U]Для виконання повноважень за цією довіреністю надаю представникові право:[/U] укласти попередній договір щодо майбутнього продажу, міни, оренди, позички, визначаючи будь-які умови, як попередніх, так і будь-які умови основних договорів, в тому числі ціну продажу, суму завдатку, строки, суму оренди, місце, дату і час оформлення договорів, тощо на свій розсуд прийняти завдаток у розмірі, що буде визначений у попередньому договорі вчиняти дії щодо проведення реконструкції, переобладнання придбаного за цією довіреністю на моє ім’я нерухомого майна укладати договори страхування життя та придбаного на моє ім’я майна, визначаючи при цьому умови цих договорів на свій розсуд замовляти та отримувати у органах державної реєстрації прав на нерухомість, зокрема органах бюро технічної інвентаризації та інших, довідки-характеристики (витяг з Реєстру прав на нерухоме майно) на придбане на моє ім’я майно [U]і будь -які необхідні для його відчуження або передачі в оренду чи в іпотеку документи [/U]представляти мої інтереси як власника придбаного за цією довіреністю на моє ім’я нерухомого майна перед всіма юридичними та фізичними особами, з питань оформлення необхідних[U] довідок та документів (довідки ф.3, довідки про стан заборгованості за комунальними платежами, наданих телефонних послуг, технічний паспорт тощо), які необхідні в подальшому для відчуження, та/або передачі в оренду та/або в іпотеку [/U]придбаного на моє ім’я нерухомого майна та з [U]будь-яких інших питань, що стосуються погодження та збору будь-яких документів, необхідних для виконання цієї довіреності ([/U]я бы лично написала сразу «получать дубликаты», но в этом подленнике привожу формулировку без изменений), здійснити державну реєстрацію укладених від мого імені договорів подавати від мого імені документи та заяви, в т.ч. щодо мого сімейного стану одержувати необхідні довідки та документи підписувати договори, на укладення яких видана ця довіреність, визначаючи ціну, суму і всі інші умови договору за його власним розсудом укласти від мого імені інші договори, виконувати [U]дії та формальності, що безпосередньо необхідні для виконання повноважень за цією довіреності, (в т.ч. на користування електроенергією, обслуговування прибудинкової території, користування телефонним номером, тощо (к первому варианту указывалост вместо «тощо» - « та будь – які інші дії)[/U] підписуватись за мене при виконанні зазначених повноважень здійснювати належні з мене платежі та сплачувати податки, а [I]також вчиняти всі інші юридично-значимі дії, пов’язанні з виконанням повноважень за цією довіреністю.[/I]Ну и какие основания для отказа прямо указать в генерале на авто, что для реализации представителем права отчуждения авто он вправе снять его с учета???? Что в постановлении - то писать? Дело не в том, что там помогать – не помогать людям идти у них на поводу. Дело в профессиональном исполнении своей работы, в том, чтобы помочь человеку в рамках закона, не оказавшись за этими рамками, переступить который в процессе помощи не сложно. А это, согласна, очень тонкая грань, по сему я же выше автору темы сразу и написала: «не уверен, не обгоняй!»
Куница

Номер повідомлення:#62

Повідомлення Ынотио » 30 листопада 2010, 19:15

пусть с той доверенностью [qoute]общей[qoute] попробуют в МРЕВ снять с учёта - снимут тогда хорошо
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:19

Ынот,та снимут, уже снимали...., тут же вопрос в том, чожно ли генералку с нее дать, можно, если все ювелирненько и грамотно в одной написано, так же и в передоверии описать.А как под формулировочку [qoute]выполнять все другие действия и формальности[qoute] - представитель по генералке передоверие отменяет у многих нотариусов. И что? Делают же? Я лично считаю, это превышением полномочий.
Куница

Номер повідомлення:#64

Повідомлення Ынотио » 30 листопада 2010, 19:20

слово в слово переписать раз снимут и к Вам вопросов не будет
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#65

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 19:21

а меня такой вопрос: при удостоверении доверенности нотариус проверяет принадлежность имущества?! - нет... откуда тогда нотариусу известно что Иван Петрович Иванов является собственником Авто Запорожец и что теперь Петя Иванович Сидоров имея доверенность от Вани Иванова на продажу авто (якобы принадлежащего Ване????)
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#66

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:21

У нас на сей неделе знаете как БТИ две доверенности Харьковских коллег футболили, вообще - людям беспредел устроили, так давайте ж им не уподобляться.
Куница

Номер повідомлення:#67

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 19:22

[QUOTE]Ынот,та снимут, уже снимали...., [/QUOTE]а наши местные ДаЙцы - не снимают они вообще не понимают что такое общая генералка .. даже если доверенность на купить и продавать любые машины - при продаже требуют доверенность на конкретное авто..
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#68

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:25

к № 59У меня тут еще вопрос к Silver Spiritзачем из интереса к тапочкам, халату и библиотеке на корабле находиться? Это все и по месту жительства найти можно:). Или на корабле - особый эстетически - интелллектуальный эффект все это приобретает???
Куница

Номер повідомлення:#69

Повідомлення VITAminka » 30 листопада 2010, 19:30

[QUOTE]Что в постановлении - то писать?[/QUOTE] а зечем его вообще писать?по поводу передоверия на авто: я уже сказала, что не считаю возможным (для себя лично) расшифровывать общие фразы типа [QUOTE]та будь – які інші дії[/QUOTE]. и указывать расшифровывая полномочия по снятию с учета в органах даи, получения техпаспорта, номеров и пр.поэтому передоверие будет теоретически выглядеть так: продать автомобиль, укласти договир купивли-продажу и...все. никаких новых полномочий додумывать и дописывать не буду. только ту заветную фразу в конце про будь-яки формальности.про дубликаты: получение дубликата - это совершенно отдельное, не зависящее от приобретения, отчуждения, распоряжения и пр. ДЕЙСТВИЕ.поэтому не считаю,что к полномочию по получению дубликата относится это [QUOTE]будь -які необхідні для його відчуження або передачі в оренду чи в іпотеку документи[/QUOTE] [QUOTE]дії та формальності, що безпосередньо необхідні для виконання повноважень за цією довіреності[/QUOTE]. получение дубликата само по себе никак не связано с исполнением полномочий по распоряжению имущестовм и такового не влечет автоматически.
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#70

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:31

СолнцеМореКрасота,ну так по передоверию и сделать на конкретное авто...в чем превышение будет?Я ж говорю, давайте безграмотным работникам БТИ не уподобляться. Вот щас люди там двум харьковчанам-коллегам устроят - ни за что... БТИ 100% неправы, но доверки не брали, потом одну-таки с трудом и скандалом..., и это при том, что по одной из них я сделку сделала. Ничего незаконного в них нет.
Куница

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:33

[QUOTE]получение дубликата само по себе никак не связано с исполнением полномочий по распоряжению имуществом и такового не влечет автоматически.[/QUOTE]а отчуждать можно без правоустанавливающего или последний вообще со сделкой не связан?Связанные места у меня выделены другие, нежели те, что выделили Вы, связанные со сбором и получением документов, необходимых для реализации полномочий по доверенности: это и есть техпаспорт, свидетельство о регистрации и т.д...Витаминка, мы тавтологией занимается. Я считаю, что при таких формулировках коллег я бы сделала генералки и дубликаты выдала бы.Точка.Напишите постанолвение об отказе. Иначе Вы аргументируете эмоциями.
Куница

Номер повідомлення:#72

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 19:34

[QUOTE]ну так по передоверию и сделать на конкретное авто...в чем превышение будет?[/QUOTE]откуда Вы знаете что это авто основного владельца????? это в основной доверенности написано????
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#73

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:36

№ 73 - вообще не понял?
Куница

Номер повідомлення:#74

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 19:40

[QUOTE]№ 73 - вообще не понял?[/QUOTE]вам приносят основную довереность на все про все, как можно сделать на конкретное имущество если нотариус не проверяет факт принадлежности, соответветственно проверить что поверенный действует в рамках основной - невозможно
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#75

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:45

СолнцеМореКрасота,не чи я тупая, чи о чем речь идет?При вышеуказанных формулировках о передаче полномочий на распоряжение всем принадлежащим доверителю имуществом представитель приносит доверенность и правоустанавливающий документ на какое - либо имущество, право собственности на которое зарегистрировано на имя доверителя. Этого не достаточно?А как наследство оформляют на все принадлежащее завещателю имущество, как узнают что именно ему принадлежит????
Куница

Номер повідомлення:#76

Повідомлення VITAminka » 30 листопада 2010, 19:47

когда человек хочет поручить кому-то распоряжаться имущестовм (отчуждать в данном случае), то он при этом дает необходимые докумнеты (правоустанавливающие).если правоустанавливающего нет (утрачен), то человек дает полномочия не [qoute]собирать(прям грибы после дождя) необходимые докумнеты[qoute], а получить дубликат. те докумнеты, которые нужно [qoute]собирать[qoute] - это временные докумнеты - вытяг, справка с жека. правоустанавливающий, согласие супруги, заявление о внебрака собирать не нужно.в постановлении написала бы [qoute]нет прлномочий на получение [B]дубликата[/B][qoute]. и все. потому что их там НЕТ.
VITAminka

Номер повідомлення:#77

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:49

VITAminka,када проект постановы читать будем???А если доверитель заключил договор с представителем, выдал такую доверенность, передал ему документы правоустанавливающие, а тот их потерял? Что тогда? Или, уехал за кордон, правоустанавливающие получил дооформить или оформить и все распродать по такой доверенности? Жду проект!
Куница

Номер повідомлення:#78

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:53

VITAminka,вот и БТИ знаете че позаворачивало доверки харьковских коллег?Квартира принадлежит на праве общей совместной собственности троим совладельцам, а в доверенности не указан КОНКРЕТНЫЙ РАЗМЕР ЧАСТИ, т.е. 1/3, на которую получить вытяг для продажи и продать! Так мы что уже им подобны?
Куница

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 19:56

[QUOTE]При вышеуказанных формулировках о передаче полномочий на распоряжение всем принадлежащим доверителю имуществом представитель приносит доверенность и правоустанавливающий документ на какое - либо имущество, право собственности на которое зарегистрировано на имя доверителя. Этого не достаточно?[/QUOTE]а при доверенностях Вы проверяете факт принадлежности??? - впервые слышу... по сделкам и наследству все понятно - дай праустанавливающий .. а при доверенностях - доверку только и все...
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#80

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 листопада 2010, 19:57

Souvenir, Ваши ходы не засчитаны. Я не виху текста передоверия [B]на авто[/B] с этого [QUOTE]б у т и моїм п р е д с т а в н и к о мз усіма необхідними повноваженнями з питань придбання (купівлю, прийняття в дар) на моє ім’я, відчуження (продажу, міни) будь-якого нерухомого та рухомого майна, у тому числі квартир, ....а також вчинення будь-яких дій щодо належного мені нерухомого та рухомого майна (крім дарування цього майна), визначаючи в усіх випадках суми, строки та інші умови на розсуд представника.Для чого надаю їй право бути моїм представником в ...., одержувати необхідні ...., підписувати договори ..., сплачувати гроші за зазначене нерухоме майно (у тому числі через банківські установи), зареєструвати ..., отримувати відповідні свідоцтва тощо (в разі такої потреби), отримувати державні акти, у разі необхідності укладати та підписувати попередні договори, вносити в укладені договори зміни, розривати укладені договори, укладати договори страхування, сплачувати необхідні податки та інші обов’язкові платежі, підписувати та подавати декларації, отримувати належні мені гроші в результаті виконання цієї довіреності[/QUOTE]Будте любезны
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#81

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 19:57

СолнцеМореКрасотата я в шоке! Шо Вы пишете???
Куница

Номер повідомлення:#82

Повідомлення VITAminka » 30 листопада 2010, 19:58

какой проект? оформленный? на фирменном бланке как ответ в юстицию? я уже написала содержательную часть обоснования: представник діє в межах повноважень наданих в довіреності. в довіреності немає повноважень на отримання дубліката.ссылки на статьи что ли вам надо? так то самые обычные статьи про доверенность и представительство - глава 17,раздел 4 ЦК.[QUOTE]А если доверитель заключил договор с представителем, выдат такую доверенность, передал ему документы правоустанавливающие, а тот их потерял? Что тогда? Или, уехал за кордон, правоустанавливающие получил дооформить или оформить и все распродать по такой доверенности? [/QUOTE]это к чему? а если. а не если, а если войти в положение? а если дали доверенность на продажу квартиры, а надо мену сделать? а доверитель уехал на Канары отдыхать.п.с. я не претендую на звание истины в последней инстанции.вопрос скользкий и неоднозначный. я знаю, что многие не видят проблем и вопросов с такими генералками при выдаче дубликатов, передоверии на машины и пр.я вижу. я высказываю свою позицию. таки вот у меня методы работы. каждый отвечает за себя в данном случае
VITAminka

Номер повідомлення:#83

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 19:59

[QUOTE]СолнцеМореКрасотата я в шоке! Шо Вы пишете???[/QUOTE]гы... а что на удостоверение доверенности Вы просите правоустаналивающие?! - а чем это требование у Вас регламентировано, а если не дадут?!
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#84

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 19:59

глюк ))))
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#85

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 листопада 2010, 20:00

Souvenir[QUOTE]вот и БТИ знаете че позаворачивало доверки харьковских коллег?Квартира принадлежит на праве общей совместной собственности троим совладельцам, а в доверенности не указан КОНКРЕТНЫЙ РАЗМЕР ЧАСТИ, т.е. 1/3, на которую получить вытяг для продажи и продать! Так мы что уже им подобны?[/QUOTE]у Вас по прежнему отстаётся удивительное свойство в качестве примеров приводить ситуации не имеющие абсолютно никого отношения к обсуждаемому вопросу. В данном случае тупость БТИ
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#86

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:05

Silver Spirit,а я разве говорила, что вижу ИМЕННО В ЭТОЙ формулировке гендоверенности основания для указания такого действия к реализации полномочия отчуждения авто как снятие его с учета??? Я такого тоже не вижу...Я привела тексты коллег, по которым сделала бы передоверие.Я тоже не вижу постановления об отказе. Когда кто-нибудь будет тоже столь любезен?
Куница

Номер повідомлення:#87

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:07

Silver Spirit,в данном случае я и предлагаю коллегам не уподобляться БТИ, там конкретно часть не указали, здесь конкретно слово [qoute]дубликат[qoute] нету...но под сбор и получение всех необходимых для продажи и реализации документов этот дубликат ну [qoute]никак не подходит[qoute]....Када постанова будет?
Куница

Номер повідомлення:#88

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 листопада 2010, 20:10

Souvenir[QUOTE]Для виконання повноважень за цією довіреністю надаю представникові право: укласти попередній договір щодо майбутнього продажу, міни, оренди, позички, визначаючи будь-які умови, як попередніх, так і будь-які умови основних договорів, в тому числі ціну продажу, суму завдатку, строки, суму оренди, місце, дату і час оформлення договорів, тощо на свій розсуд прийняти завдаток у розмірі, що буде визначений у попередньому договорі вчиняти дії щодо проведення реконструкції, переобладнання придбаного за цією довіреністю на моє ім’я нерухомого майна укладати договори страхування життя та придбаного на моє ім’я майна, визначаючи при цьому умови цих договорів на свій розсуд замовляти та отримувати у органах державної реєстрації прав на нерухомість, зокрема органах бюро технічної інвентаризації та інших, довідки-характеристики (витяг з Реєстру прав на нерухоме майно) на придбане на моє ім’я майно і будь -які необхідні для його відчуження або передачі в оренду чи в іпотеку документи представляти мої інтереси як власника придбаного за цією довіреністю на моє ім’я нерухомого майна перед всіма юридичними та фізичними особами, з питань оформлення необхідних довідок та документів (довідки ф.3, довідки про стан заборгованості за комунальними платежами, наданих телефонних послуг, технічний паспорт тощо), які необхідні в подальшому для відчуження, та/або передачі в оренду та/або в іпотеку придбаного на моє ім’я нерухомого майна та з будь-яких інших питань, що стосуються погодження та збору будь-яких документів, необхідних для виконання цієї довіреності (я бы лично написала сразу «получать дубликаты», но в этом подленнике привожу формулировку без изменений), здійснити державну реєстрацію укладених від мого імені договорів подавати від мого імені документи та заяви, в т.ч. щодо мого сімейного стану одержувати необхідні довідки та документи підписувати договори, на укладення яких видана ця довіреність, визначаючи ціну, суму і всі інші умови договору за його власним розсудом укласти від мого імені інші договори, виконувати дії та формальності, що безпосередньо необхідні для виконання повноважень за цією довіреності, (в т.ч. на користування електроенергією, обслуговування прибудинкової території, користування телефонним номером, тощо (к первому варианту указывалост вместо «тощо» - « та будь – які інші дії) підписуватись за мене при виконанні зазначених повноважень здійснювати належні з мене платежі та сплачувати податки, а також вчиняти всі інші юридично-значимі дії, пов’язанні з виконанням повноважень за цією довіреністю[/QUOTE]Это Ваше? Сделайте с этой передоверие на авто, а я Вам счас постанову накатаю. Лады?
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#89

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:10

Silver Spirit,,почему делают отмену доверенности по передоверию от имени представителя, где в доверенности ему такое полномочие предоставлено???? А ведь добрая половина так практикует и не считает это превышением.Вот будьте любезны!
Куница

Номер повідомлення:#90

Повідомлення OLNIK » 30 листопада 2010, 20:10

[QUOTE]передал ему документы правоустанавливающие, а тот их потерял? Что тогда? Или, уехал за кордон[/QUOTE][QUOTE]а тот их потерял? Что тогда? [/QUOTE]Но больше всего мне нравится- [QUOTE]Или, уехал за кордон[/QUOTE], за кордоном уже все никого из нотариусов нет, никого из консулов нет, никого нет.А если поверенный потерял документы, то как мы можем это подтвердить, если доверитель ему документы передал. Устно договорились, устно документы передал (или вообще не те документы имел ввиду), когда устно договаривался с поверенным, а мы вот Вам, все готовы сделать, только потому, что в доверенности написано всем моим...Если уже и надо писать передоверие, то так и надо писать- передоручаю гр... продать принадлежащее мне рухоме майно ( а в уме иметь ввиду -автомобиль), потому, что когда доверенность писали это тоже имели только в уме (устно).А [qoute]почетная честь[qoute] переизложить то, что они устно согласовали, но уже письменно предоставляется нотариусу.Вопросов чтобы не было, надо сразу при удостоверении доверенности это писать, и ничего, что несколько квартир, и несколько автомобилей..., зато реальный документ, не по образцу.Потому люди приходят и говорят, так у Вас же одинаковый трафарет, а почему так дорого, там...дешевле?Приходится обьяснять, [qoute]трафарет[qoute] под конкретного Иванова, Петрова , Сидорова... просто не может быть одинаковым, хотя бы из-за фамилий ))
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів