Форум

Інформаційний ресурс

Відкритий лист Володимира Марченка щодо намірів прийняти участь у виборах на посаду Президента Української нотаріальної палати

Номер повідомлення:#121

Повідомлення Stonehenge » 02 грудня 2010, 03:34

Какой бы разрозненной и неорганизованной не была наша [qoute]нотариальная спільнота[qoute] (лично мне больше нравится - [qoute]нотариальный корпус[qoute]), но она есть, и живёт своей особенной жизнью: ищет своё место в [qoute]системе[qoute], изменяется вместе с [qoute]системой[qoute] и в то же время противостоит ей.Так случилось, что за последние 3-4 года мы достаточно повидали, чтобы научиться давать оценки нашим лидерам и [qoute]благодетелям[qoute]. Критерий оценки - их поступки.Сколько раз на этом форуме звучали добрые слова благодарности и признательности в адрес Владимира Николаевича Марченко. И всё это было сказано искренне, а не ради красного словца или из подхалимства. Это благодарность за его конкретные дела, действия, результат которых, как правило, очевиден.Есть два способа помочь человеку не умереть от голода: 1) можно поймать рыбу и накормить голодного, 2) можно дать ему удочку и научить ловить рыбу. У Владимира Николаевича есть стремление не только взвалить на себя труд решения наших бесконечных “проблем”. Он неотступно пытается достучаться до нас – желает объединить нас и дать нам возможность самим принимать участие в устройстве нашего “светлого будущего”. [B]Именно ему хочется верить![/B] Он честно заслужил наше доверие, уважение и поддержку. Имена остальных кандидатов (из списка в № 31) почему-то никак не ассоциируются с надеждами на лучшее :) :)Придётся срочно вступать в члены УНП, чтобы иметь возможность заявиться на конференцию и присутствовать при [qoute]моменте истины[qoute].
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#122

Повідомлення Stonehenge » 02 грудня 2010, 03:53

из № 85[QUOTE] Может, придумать новые нотариальные действия и какие-нибудь удостоверительные типа [qoute]подтверждаю, что имярек будет бороться за права трудового народа[qoute] или еще как? [/QUOTE]Вот что это было?Шутка?
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#123

Повідомлення V » 02 грудня 2010, 04:30

Разве возможно сходу хаять человека. Какие все вы нетерпимые и самоуверенные. Знаки арапа, простите, не знаю, как Вас обозвать. Вы должно постарались, чтобы меня завлечь. Мое мнение, структуру министерства не могут возглавлять самовыдвиженцы. Никто не спорит, Марченко профи и много делает, и сделал для своих коллег, Но - хамов при дворе не держат! В любом случае, ничего не изменится.Единственный верный ход, создание организации низов. А это прямой конфликт. Чего, к сожалению, Володя и боится.[QUOTE]Придётся срочно вступать в члены УНП, чтобы иметь возможность заявиться на конференцию и присутствовать при [qoute]моменте истины[/QUOTE]Смешно:-), галасовать Вы сможете, Но права голоса у Вас не будет, потомушо – имярек, шутка:-)
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#124

Повідомлення Алёнка » 02 грудня 2010, 12:28

коллеги, я за Марченко всеми конечностями, и наша задача не допустить на это место, ни барановых ни иных [qoute]реформаторов[qoute]. а как мне кажется то МЮ нотариальную палату держат как отстойник для своих. Черныш создал передал Павловой, та отсидела на этом месте, передаст ещё кому-то из БУ руводства МЮ. а В.Марченка мы знаем много лет, и помним с каким он задором боролся за права нотариусов при ужесточении налогообложения нотариусов, как собирал конференции, встряхивал нас время от врмени что бы мы впадали в бюрократическую спячку. и я думаю что надо бы нам прежде всего вспомнить что мы не быдло, а люди представители свободной профессии при отборе кандидатов на конференцию и съезд, не голосовать тупо лишь бы быстрее уехать к себе и работать, а предлагать своих кандидатов, что бы быть уверенными, что вновь не будет общего [qoute]ОДОБРЯМС[qoute]. тогда не будет там ни павловых ни других временщиков. ведь едут туда одни и те же [qoute]активисты[qoute] с которыми потом рассчитываются за нужное решение, золотыми наградами НП. оглянитесь вокруг, и поймёте что это так. если через чур резко то прошу прощения.
Алёнка

Повідомлення: 383
Дякував (ла): 72 раз.
Подякували: 583 раз.

Номер повідомлення:#125

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 12:38

На звітно-виборчій Конференція УНП головними будуть два моменти:1)Звіт. 2)Вибори Президента УНП та Ради.1)На сьогодні є надзвичайно важливим щоб звіт не пройшов в стилі соцреалізму.Також неприпустимо проведення формального звітування Ревізійною комісією.З урахуванням того, що члени Ревізійної комісії не є бухгалтерами за фахом згідно до сталої практики, повинна бути призначена за рішенням Голови ревізійної комісії незалежна аудиторська перевірка або потрібно використати послуги консультантів за фахом бухгалтерського обліку. І вже виключно на висновках аудиторської перевірки або використаної допомоги фахівця (а не на вигідних керівництву УНП наданих ними даних) повинен ґрунтуватися висновок Ревізійної комісії.2)Реальних виборів Президента і членів Ради у нас ніколи не було.а) як сьогодні усе проходить: спочатку по незрозумілому принципу Радою УНП встановлюється система квотування делегатів . Як приклад встановлено загальне делегування у відношенні 1:50 (умисно звужене делегування з розрахунком можливої наявності мінімальної кількості прибічників діючого складу керівництва), інакше не можливо пояснити настільки звужений склад делегування .При цьому навіть встановлення такого звуженого представництва порушено ще одним технологічним кроком, що у разі якщо відділення УНП або колективний член має у складі до 50 членів , то в цьому випадку він має 2 делегати.[B]„Цікавий” висновок: [/B]у Вас [B]усього[/B] 30 членів і Ви маєте [B]2 делегата [/B], а якщо у Вас 98 членів , то Ви (у разі відсутності „благосклонності” з боку Президента) маєте [B]тільки 1 делегата[/B] і головне , що той факт кому скільки і чому погодили, на їх думку ніхто не взнає.б) на сьогодні делегати обираються „фіктивно” , вони реально не мають повноважень делегатів!- ні хто не представив для обговорення кандидатури претендентів на посаду Президента УНП та членів Ради на час обрання делегатів- і нарешті ні хто не обговорював програми цих претендентівА чому це вибудується таким чином?Мабуть тому що раніше нотаріат почував себе більш менш комфортно і тільки зараз ми зрозуміли, що свої права потрібно захищати.З повагою.
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#126

Повідомлення Зав.господарством » 02 грудня 2010, 12:48

А голосування буде таємне чи відкрите ??? )))
Зав.господарством

Номер повідомлення:#127

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 12:55

Шановний V , щодо Вашої ремарки [qoute] Единственный верный ход, создание организации низов. А это прямой конфликт. Чего, к сожалению, Володя и боится. [qoute] Цей і попередній рік в мене було багато надважливих особистих ( сімейних ) питань , вони Вам відомі . Я тоді створив усі можливості і надавав усі средства для того хто був готовий підхватити прапор лідера профспілки , але ні хто ( в тому числі і Ви ) цього не зробили . Я особисто цього не зміг зробити тому що розумів , що цьому потрібно віддавати 24 години на сутки , а я на той час цієї розкіши собі не міг дозволити бо питання сімї цього не дозволяли . На сьогодні я також рахую , що профспілка потрібна не залежно від того хто виграє на виборах в УНП , в будь-якому разі я буду першим хто буде працювати у майбутньому році над її створенням . В ідеалі УНП і профспілка повинні одне одного доповнювати . Доречі в нашому з Вами віці вже чогось [qoute] боятися [qoute] це вже якось по детски , на мою думку тут можливо або поділяти точку зору або не поділяти , як ми бачимо в цьому питанні наші з Вами точки зору співпадають . З повагою
Vолодимир

Номер повідомлення:#128

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 12:57

Таємне , але вони бажають внести зміни до статуту і у майбутньому зробити їх відкритими , цього потрібно не дозволити .
Vолодимир

Номер повідомлення:#129

Повідомлення Зав.господарством » 02 грудня 2010, 13:05

[QUOTE]Таємне , але вони бажають внести зміни до статуту і у майбутньому зробити їх відкритими , цього потрібно не дозволити[/QUOTE]((((Наша консорція заслуговує на демократичну процедуру (із всім відповідним спектром її фундаментальних засад) обрання власних провідників, проте, практичний досвід останніх виборів у державі підтверджує стійкий всеохоплюючий тренд на тотальне згортання демократичної процедури, тому...... нажаль.... боротьба буде важкою.А методи боротьби будуть не завжди прозорими та демократичними.((
Зав.господарством

Номер повідомлення:#130

Повідомлення OLNIK » 02 грудня 2010, 13:24

Наша дисскусия, как правило всегда перетекает в какое-то иное русло.Большинство сообщений обращено к Остряку и увещеванию его.Пока дочитала до конца -меня уже на форуме не стало.Относительно Остряка, в своем сообщении, где он создал тему третьего дня, он сказал, что преднамеренно меняет ник. Значит- он нотариус, он на форуме бывает, и о ситуации в нотариате разбирается, да и подозревая кто это, думаю, знает ее изнутри, а учитывая сообщ.113, даже не сомневаюсь.Я, лично, даже не знала бы что баллотироваться собирается Ефименко, если бы не Остряк, он хоть в виде слуха, но таки сообщил эту информацию.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#131

Повідомлення Алёнка » 02 грудня 2010, 13:25

я не знаю всех тонкостей, но думаю что НП может в себе объединять и профсоюз и профессиональну организацию т.е.НП, и при нынешнем руководстве, конфликт между ними неизбежен. Ну а если в составе НП будет профсоюз и он будет полностью независим и работать они будут в интересах [B][U]одного нотариуса [/U][/B]а не высоких помыслов нотарита в мировом масштабе, тогда это монолит и сила. хоть честно сказать нам хох... то бишь украинцам это не свойственно. у нас каждый казак, есть верховный атаман и он будет самым главным всюды. к чему это приводит мы видим на примере нашего государства. из всех стран претендующих на название [qoute]Развитое государство[qoute] вышедших из постсоциалистического пространства, мы идём на одном уровне с киргизами и прочими странами, где сохранилась клановая система. поэтому я лично верю Марченко, верю в его искренность, его желание сделать для нотариата то, чего нотариусы заслуживают по своему предназначению, возможность объединить вокруг НП нотариусов и если создать профсоюз, то не такой какой существует в Украине.
Алёнка

Повідомлення: 383
Дякував (ла): 72 раз.
Подякували: 583 раз.

Номер повідомлення:#132

Повідомлення Кот » 02 грудня 2010, 13:30

Vолодимир если есть возможность Ваше фото выложите
Кот

Номер повідомлення:#133

Повідомлення LL » 02 грудня 2010, 13:32

Однозначно потрібно підтримати Володимира ! На сьогодні мабуть ні в кого не викликає сумнівів його фаховий рівень як професійного нотаріуса, як талановитого організатора , як лідера котрий має спроможність згуртувати біля себе однодумців , так і високого рівня партнерства у співпраці з МЮ , ВР та адміністрацією Президента . Головними характеристиками Володимира є надійність , відповідальність ,постійна незмінність життєвим принципам , високоморальність , готовність у будь-який час прийти на допомогу , завжди тримає слово , навіть якщо це йде на шкоду йому особисто. Як кажуть : [qoute] З ним би я пішла у розвідку [qoute]. Останній рік приємно вражає його надійні та партнерські відносини з керівництвом Департаменту нотаріату МЮ ( цей напрямок був [qoute] слабким місцем[qoute] і ним Володимира постійно понукали і це виглядало дуже дивно з урахуванням рівня його спілкування з іноземними делегаціями , нардепами , адміністрацією Президента і т.і. .Як ми тепер усі розуміємо , це [qoute] непорозуміння [qoute] було штучно створено і прокачувалося колишнім заступником директора Департамента ). На цьому рівні Володимир на сьогодні є визнаним фахівцем і активним членом Консультативно- методичної ради при Департаменті МЮ. Він не просто є членом Академії нотаріату України , Володимр є постійним модератором практично усіх значущих заходів АНУ. І головне , що завдяки визнання високого рівня цих заходів на останніх двох з них приймала участь особисто Директор Департамента нотаріата МЮ. Спробуйте пригадати коли ще останнім часом ми так часто бачили Директора департамента на заходах нотаріальної спільноти та ще як основного доповідача ?!! Зверніть увагу , на той факт , що завдяки тісної співпраці двох Володимирів Миколайовичів Академія буквально за один рік зазвучала значніше ніж УНП за пять останніх років . В кого сьогодні взагалі можуть виникнути сумніви , що саме Володимир Марченко повинен бути обран на посаду Президента УНП ?!!
LL

Номер повідомлення:#134

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 13:37

Нажаль з технікою не на ти і фото також під рукою ні коли не тримав , але воно є в МЕНі на другій сторінці у колонці шеф-редактора . З повагою
Vолодимир

Номер повідомлення:#135

Повідомлення Армани » 02 грудня 2010, 13:44

Кот, вот в инете маленькую фотку нашел
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19477 раз.
Подякували: 14030 раз.

Номер повідомлення:#136

Повідомлення OLNIK » 02 грудня 2010, 13:44

На сегодняшний день, кроме УНП у нас нет организации, которая так бы влазила в наши интересы, взять хотя бы эти бланки и все, что с ними связано.Если есть возможность, чтобы эту организацию возглавил нотариус, то такую возможность не стоит упускать. Насколько я знаю, ассоциации нотариусов- это коллективные члены УНП, так что не такое уже и не принятие участия в работе УНП, дорогой Остряк, со стороны Марченко, и тем более- не рейдерство, учитывая то, что об этом заявлено открыто. И согласитесь на это надо иметь мужество.До саморегуливной организации еще не дошло, да и статус она должна будет иметь несколько отличный от статуса общественной организации, которой сегодня является УНП. Мирошниченко на сьезде же говорил, о необходимости принятия закона о саморегуливной профессиональной организации.Даже если эта организация будет создана на базе нынешней УНП (со всего видно что к этому идет), то тем более надо, чтобы ее возглавил нотариус. Я поддерживаю Марченко, не каждый нотариус способен, кроме совершения действий, еще и постоянно держать руку на пульсе, и быть готовым к нагрузкам и отвественности огромной. С коллеги спросить всегда проще, даже если он Президент, чем спросить с чиновника, который твой непосредственный начальник, даже если он не Президент нелегко, а если уж и Президент, то...
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#137

Повідомлення igor » 02 грудня 2010, 13:47

И вообще професиональная организация должна быть професиональной и руководство и ее члены должны быть только нотариусами.
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#138

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 13:55

На повідомлення №15 щодо :[qoute]Вкратце - не принимая никакого абсолютно участия в работе палаты баллотироваться на должность президента - рейдерство[qoute]. Це твердження трохи щось на зразок окремих церковних діячів , коли вони кажуть , що якщо ти до церкви не ходиш , то ти в Бога не віриш . Бог в душі кожного і віра його має тільки один храм , храм души . Або коли керівництво УНП рахує , що нотаріат це вони . Дійсно для керівництва УНП не робив , маю таке недопрацювання . А насправді вони забули , що це їх обрали для праці на нотаріусів і на захист саме нотаріусів , а не на захист керівництва УНП . Практична та корисна робота для нотаріата і є тим що надає право балатуватися на посаду керівника громадської організації нотаріусів , а рейдерство в цьому випадку можливе лише в тому випадку коли цю посадку захоплюють незаконим шляхом не зробивши ні чого корисного та практичного для нотаріату. З повагою
Vолодимир

Номер повідомлення:#139

Повідомлення наивная дура » 02 грудня 2010, 14:00

Блин, пока писала стрелось! Правда обвинять форум в этом не буду:)Я хотела обратить внимание, что неменее важно, у Марченко уже сложилась команда (не люблю это слово, но по другому не скажешь) единомышленников. И не один и не два человека, а несколько десятков нотариусов во всех регионах Украины. Одна организация Первого съезда чего стоит! А это значит, что есть кому подставить плечо и есть кому [qoute]настучать по голове[qoute]и которые всегда могут отстоять свою точку зрения! [QUOTE] Или нотариусы теперь уже с уверенностью могут говорить [qoute]хочет припасть[qoute] и [qoute]будет бороться[qoute]? [/QUOTE] Так что с уверенностью могу сказать, что Марченко [qoute]БУДЕТ БОРОТЬСЯ![qoute] А мы поможем.
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#140

Повідомлення Куница » 02 грудня 2010, 14:06

Тю, елки!Ну я такой из низов несознательный аполитичный глухой забитый элемент без прав и голоса под названием «моя хата с краю – ничего не знаю, в УНП не загонишь, бо до сознания не достучаться – все бесполезно!»Ну и шо? Даже в такой глуширыбудебрях никого кроме Марченко В.Н. или кого – либо, кто более переймався бы проблемами нотариата, никто не знает! Даже здесь его и фотки не нужно, потому шо лицо известно и не только визуально, но и по делам!А вот болтунов без конкретных дел – пруд пруди шо в той же глуши шо где-угодно! Конечно Марченко В.Н., без каких – либо альтернатив, их просто нет! Ну надо же реально смотреть на вещи!Лучше б сказали шо подписать в его поддержку надо, чи я шось опять не поняла?
Куница

Номер повідомлення:#141

Повідомлення TiGra » 02 грудня 2010, 14:21

Вставлю своє маленьке: Щодо цієї теми - дуже поважаю Володимира, і навіть його намір заслуговує ще більшої поваги з боку всих нотаріусів, які цінують себе і обрану справу, тому дуже хочу вірити, що дійсно Людина може одержати перемогу над стадом [qoute]чинушей[qoute]. Будучі [qoute]молодим нотаріусом[qoute], скажу відверто,що ті залякування,які були озвучені на нещодавньому зборі молоді нотаріату типа [qoute]як члени нотпалати будуть розбиратись з тими нотаріусами,хто допустив порушення, коли нотпалаті будуть надані повноваження кваліфкомісій[qoute], жодним чином не вселяє в мене надію на покращення ситуації, якщо не зміниться нічого в нашій самоорганізації. А те, що більшість розцінюють своїх колег виключно як конкурентів – не вкладається в мої поняття етики. Все, що було : молодим потрібно (дуже) вступити до палати, платити внески,і на питання «А що зроблено,щоб молоді зрозуміли таку необхідність?» , відповідь – це не звітна конференція,і ми не повинні звітувати і розповідати. Напевно,я не одна з такою думкою,і чесно, якби бачила можливість щось реально змінити, займалась би суспільною роботою. А так - доступ обмежено. До речі, в цьому році у нас отримали св-ва нотаріуса лише 3 особи – всі діти нотаріусів: як не крути, а доступ таке дійсно обмежений. Взагалі : якщо люди об’єднуються, їм під силу перемогти будь-яку систему – і тоді влада безсильна. То може нам об’єднатися реально навколо Володимира? Що потрібно зробити кожному,щоб щось змінити? Треба починати з малого – із себе.
TiGra

Номер повідомлення:#142

Повідомлення Balirina » 02 грудня 2010, 14:26

[QUOTE]Ostryak, Вы лучше скажите, что УНП сделала для нотарусов? Продает нам бланки? Проводит семианры где-то в Парагвае? Я довольно давно работаю нотариусом, но не могу назвать ни одного доброго дела, сделанного палатой для нотариата.А о деятельности Владимира Николаевича могу рассказать много.[/QUOTE]на все 100 поддерживаю, хоть и довольно недавно работаю нотариусом. всего лишь год.Таких Остряков было есть и будет всегда.. На настоящий момент у меня даже не возникло желания присоединиться к палате. почему? потому, что кроме как о [qoute]деньги-деньги-деньги[qoute] не слышно и не видно ничего. Семинары на Мальте и в Швейцарии?...не, ну здорово конечно, но зачем? Я была всего на 2 встречах-семинарах-съездах, которые организовывал Владимир..Я перечитала множество писем и обращений, вижу огромное количество статей, да и вообще практической работы, а не просто разговоров..к сожалению наверное, но одних разговоров(палаты) о деньгах, внесках и т.д. может я и обобщила, т.к. выводы делаю из своей области...но пока это так.Поэтому...Владимир желаю Вам успехов. Я только за.
Научился говорить - значит, вырос. Научился молчать - значит, поумнел.
Balirina

Повідомлення: 401
Дякував (ла): 66 раз.
Подякували: 110 раз.

Номер повідомлення:#143

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 14:50

[B]Окремі міркування щодоКонцепції розвитку нотаріату України[/B](тези виступу на „академічних слуханнях” 19.11.2010 м. Київ)[B]1) Необхідність врегулювання на законодавчому рівні порядку вчинення нотаріальних дій шляхом прийняття Нотаріального процесуального кодексу.[/B]Сьогодні кожний практикуючий нотаріус стикається з тим, що після вчинення нотаріальної дії сторони нотаріального процесу часто роблять спробу визнати дії нотаріуса „неправомірними” при цьому часто наводять абсурдні обґрунтування , а нотаріус , який виконав усі належні дії , не має можливості це довести.За загальним розумінням конструкції науково-практичного захисту порядку вчинення нотаріальних дій, встановлення їх безспірності є нагальним впорядкувати процедуру вчинення нотаріальних дій шляхом прийняття Нотаріального процесуального кодексу. Відповідно діючий на сьогодні ЗУ „Про нотаріат” повинен перетворитися на ЗУ „Про організацію нотаріату” в який увійде його загальна частина та на „Нотаріальний процесуальний кодекс” основу якого складе особлива частина нині діючого ЗУ „Про нотаріат”.[B]Головним завданням Нотаріально процесуального кодексу ,[/B] окрім чіткого врегулювання нотаріального процесу, [B]є закріплення в його нормах не тільки обов’язків нотаріуса – також в його наповненні повинні знайти відображення і обов’язки особи яка звернулася за вчиненням нотаріальної дії , як, наприклад , надати відповідні заяви, відповідні документи, повідомити відповідні факти і т.д і т.і.[/B][B]2) Питання встановлення граничної чисельності нотаріусів у нотаріальних округах . [/B]Це питання вже давно є суспільно загостреним. І як не давно ініціатором відміни квот у 2005 році виступила Президент УНП Л.М.Павлова, не провівши перед цим ніякого обговорення з нотаріальною спільнотою, а запереченням які звучали від понад п’ятнадцяти представників різних регіонів України на зборах у Міністра юстиції України були нею просто проігноровані з посиланням на те, що вона як Президент УНП має право на висловлення особистої думки . Але ця посада за логікою, одночасно є і обмеженням на особисте та є обов’язком керуватися думкою нотаріальної спільноти. .Залишимо поза скобками це право, але як і тоді, так і на цей час практика підтвердила помилковість відміни „квот” .Звісно тоді „політика часу” мала тиск, але завжди можливо знаходити компроміси і, наприклад, „відмінити квоти” можливо було у „депресивних” регіонах де і на сьогодні вони є вільними , та не в якому разі не потрібно було відміняти їх у м. Києві та обласних центрах.Сьогодні квоти потрібно терміново повернути.В контексті цього питання потрібно взагалі переглянути питання стажування. За загальним розумінням далеко не кожний нотаріус , що має стаж понад 10 років автоматично має педагогічні здібності.На мою думку питанням підготовки стажистів повинен займатися спеціалізований заклад, наприклад, Академія нотаріату України, з активною програмою проходження практики у діючих нотаріусів. І ця практика повинна мати грошову винагороду для нотаріуса, а не так як це викривлено зараз коли нотаріус сам вчить стажиста і сам же йому ще і зарплату сплачує. Тим більше, що проект Податкового кодексу має обмеження для незалежної професійної діяльності щодо кількості найманих працівників у кількості однієї особи. Крім педагогічних здібностей, не менш важливою є також і реальна згода нотаріуса на проведення стажування (навіть за умови оплатності) . Ні для кого не є таємницею, що на цей час управління юстиції змушені нав’язувати стажистів як державним, так і приватним нотаріусам, продавлюючи через адмінресурс. Якої ж якості стажування ми можемо чекати, коли наставник рахує дні до кінця цієї «принуділовки».[B]3) Професійна організація нотаріусів .[/B]В цьому питанні є розбіжності , але їх складові є надзвичайно прості:а) Як створювати професійну організацію „з низу” чи „зверху”? Якщо це професійна організація нотаріусів, якщо ми вже маємо надвелику кількість (понад 7000) зареєстрованих нотаріусів, то створювати її потрібно „знизу вверх” , бо усі повсякденні робочі питання вирішуються саме в регіонах. Головному офісу на відкуп повинні залишатися питання представництва, лобіювання , узагальнення і т.і.б) Яким чином формувати розмір та порядок сплати членських внесків? За напрацьованим законопроектом за участю діючого керівництва УНП розмір членського внеску пропонується встановити 4% від вала, з яких 2% в головний офіс, а 2% в регіональний.Цей принцип та розмір є неприпустимим , навіть податкова і ПФ беруть від чистого доходу , а не від вала.Потім не вказано на що саме збираються витрачати такі кошти. На моє переконання розмір членських внесків це компетенція загальних зборів, а не редакції закону.При такому формуванні законопроекту ця складова буде корупційною, вона не буде давати можливості адекватно обрати керівний склад без втручання „адмінресурсу” зі сторони.На моє переконання членські внески в ідеалі повинні затверджуватися кожного року саме на загальних зборах і при цьому тільки після прозорого звітування за витрачання за попередній рік, практично за принципом прийняття бюджету України. І ось тут ми підходимо до ще одного питання. [B]4) Проведення звітних зборів та їх відображення.[/B]З метою прозорості діяльності та контролю результатів найбільш доцільним є проведення обов’язкових звітних зборів один раз на рік. При цьому звіт до кожної копійки повинен бути розміщений як у офіційному виданні професійної організації так і в електронному вигляді на власному сайті. І тільки після затвердження звіту за минулий рік , приймати рішення по встановленню розміру внесків на майбутній рік з чітким розписом призначення бюджету на рік.[B]5) Обов’язкове офіційне печатне видання професійної організації повинно видаватися за рахунок членських внесків,[/B] бути безкоштовним для членів організації, повинно містити в собі усю інформацію про кожномісячну роботу виборних органів , усі напрацьовані матеріали , методичні рекомендації , відповіді на питання та т.і., а в кінці року при підготовці до звітною конференцією повинен бути надрукован повний, розгорнутий фінансовий річний звіт затверджений ревізійною комісією.[B]6) Одним з головних завдань професійної організації повинно стати захист прав нотаріусів, професійне лобіювання інтересів, формування позитивного іміджу нотаріуса у нашому суспільстві.[/B]На сьогодні цим напрямком нажаль займаються лише одинаки ентузіасти.[B]7) З урахуванням вимог діючої Конституції потрібно відповідально проаналізувати яким чином сьогодні вирішувати питання пенсійного забезпечення, соціального захисту нотаріусів.[/B]Тут потрібно визначитися чи нам потрібно створювати профспілки, чи нова форма професійної організації нотаріусів зможе усе це перебрати на себе.На моє переконання на сьогодні є нагальним створення профспілок нотаріусів на базі діючого законодавства.Відповідно в ідеалі ми повинні мати труімвитрат: УНП – вирішує питання представництва нотаріусів у межах повноважень наданих громадським організаціям.Академія нотаріату України – забезпечує науково-практичне обґрунтування захисту нотаріального процесу , прав і свобод нотаріусів.Профспілка нотаріусів – забезпечує соціальний захист , вирішує питання пенсійного забезпечення інші питання соціального захисту, що на сьогодні віднесено за Конституцією та діючим законодавством до професійного захисту .Усе інше на сьогодні це територія поки що далека від практики і тому ми сьогодні маємо те що маємо.[B]8) Вимоги до керівника та керівних органів професійної організації нотаріусів. [/B]З урахуванням адміністративно-територіального складу України керівні органи (Рада) повинні бути складені з розрахунку по одному представнику від кожної області України, Києва та Севастополя, у підсумку це 27 осіб.Керівник (Президент) повинен обиратися виключно з практикуючих нотаріусів який має стаж роботи нотаріусом від 10 років. Чому саме 10 років – досвід, розуміння професії , відповідальність і нарешті на сьогодні керівником стажування має право бути нотаріус зі стажем від 10 років. В протилежному випадку важко уявити розуміння Керівником як повсякденних проблем професії так і її перспективу розвитку. За загальним опитуванням можливо стверджувати , що термін обрання Керівника та Ради повинен знаходитися в межах 3х років . Не повинен Керівник втрачати нотаріальну практику і він повинен відчувати зміну вимог часу до неї.Керівний орган (Рада ) повинна мати Велику Раду (27 осіб), що збирається раз на квартал і Малу Раду (9 осіб) , яка працює кожного місяця і яка має характер ротації таким чином щоб кожний член Великої Ради на протязі свого терміну відпрацював равновеликий термін у Малій раді.[B]9) Тарифи.[/B]Розуміючи необратимість цього питання з точки зору влади, але зроблю своє застереження . Сьогодні прив’язувати встановлення тарифів до часу прийняття нової редакції ЗУ „Про нотаріат” не припустимо . Про тарифи можливо буде говорити не раніше ніж через рік після створення професійної організації нотаріусів. На сьогодні просто не має сторони хто зможе напрацювати адекватні критерії. Ті критерії , яким сьогодні „керуються” ми вже бачили на прикладі встановлення ставок мита для окремих видів посвідчення нотаріальних дій, а показовою є ставка для отримання спадщини , там просто не має елементарної градації , що для мільйона , що для гривні. Виходить , що за багатого платить бідний.Якщо ми зараз будемо затверджувати тарифи, то наслідки будуть ще гірші ніж відміна квот, ми просто втратимо професійний та незалежний нотаріат. З повагою
Vолодимир

Номер повідомлення:#144

Повідомлення ЗдРаСтЕ=))) » 02 грудня 2010, 14:53

Поддерживаю Владимира!!!!!!!Давайте по существу: Что именно нужно Сделать , Чтобы Владимир стал нашим Президентом???...приехать в УНП???..или собрать подписи....может как выработать стратегию...Готов поддержать Ваши инициативы, Vолодимир.
ЗдРаСтЕ=)))

Номер повідомлення:#145

Повідомлення VITAminka » 02 грудня 2010, 15:22

че-то я не углядела смысла в сообщениях Остряка о рейдерстве.при чем тут рейдерство? когда человек выдвигает себя кандидатом в президенты, депутаты и т.д. - это рейдерство?[qoute]Марченко ничего не сделал[qoute] говорите вы, Остряк. а кто сделал? у вас есть более достойные кандидатуры? так выдвигайте их. иначе все ваши посты в отношении конкретного кандидата - это просто [U]действия в пользу кого-то другого, кто тоже хочет занять эту должность, с целью обо..ть своего оппонента.[/U]по-моему, учитывая предыдущую вашу тему - в ней вы обос...ли другого предпологаемого кандидата, - это дейсвительно есть ваша задача - обгадить всех оппонентов как можно больше. а вот вашего единственного, ради которого вы стараетесь, мы так и не узнаем. потому что вы настаиваете на том, что ВСЕ кандидаты будут официально выдвинуты уже непосредственно на съезде. вот наверное именно там и появиться тот единственный, безупречный, так много сделавший для нотариата, достойный, НЕрейдер.
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#146

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 15:25

Для початку потрібно проведення спілкування з обраними делегатами , вони повинні знати настрій тих хто їх делегував . В більшості делегатице діючі нотаріуси і вони повинні розуміти важливість їх голосування , кожний з них бачить стан сьогодення нотаріату . Переговори ( розмови ) це завжди позитив , бо частіше за всього конфлікти та непорозуміння виникають саме з причин відсутності спілкування . Спілкуватися потрібно . За можливості також доцільно прийняти участь у роботі конференції ( див. моє повідомлення № 5 ) . Більш конкретні пропозиції трохи згодом , але перші два абзаци залишаються у будь-якому випадку .
Vолодимир

Номер повідомлення:#147

Повідомлення Nonna » 02 грудня 2010, 15:26

поддерживаю ЗдРаСтЕ=))) - так что же конкретно уже сейчас надо делать?
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#148

Повідомлення notarkiev » 02 грудня 2010, 15:36

Для начала все таки хотелось бы знать адрес проведения съезда.
Страшні московські воші. Але страшніші українські гниди. (Симон Петлюра)
notarkiev

Повідомлення: 553
Дякував (ла): 91 раз.
Подякували: 754 раз.

Номер повідомлення:#149

Повідомлення Marysia. » 02 грудня 2010, 15:45

я бы в развитие темы об оплате членских взносов добавила бы про то,что установление % от любого числа, толи от вала, толи от дохода, убирается вся суть равности членов в организации. Ведь тот кто заплатит больше - все равно не получит больше. Так почему %? Вспомнили СССР?Отчетность по взносам обязательна. Но главное же не в отчетности а в том, что сделано. Если заплачена зарплата функционерам (а как без нее обойдешься, без денег никто работать не должен) - понятно, согласован бюджет организации и соответственно все знают что и кто получит. Если выпущены книги и разосланы- пусть в электронном виде - стоит это денег ? - стоит. если проведен семинар для членов УНП и не за 2800 в Киеве, а по 200 и в своем городе - понятно,что деньги пошли лекторам на дорогу, за саму лекцию и проживание. Согласитесь - всегда легче оплатить 1-2 лектору проезд и проживание , чем толпу гнать за сумасшедшие деньги в другой конец страны.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#150

Повідомлення Vолодимир » 02 грудня 2010, 16:02

[B] Яким чином формувати розмір та порядок сплати членських внесків?[/B] За напрацьованим законопроектом за участю діючого керівництва УНП розмір членського внеску пропонується встановити 4% від вала, з яких 2% в головний офіс, а 2% в регіональний.[B]Цей принцип та розмір є неприпустимим [/B], навіть податкова і ПФ беруть від чистого доходу , а не від вала.Потім не вказано на що саме збираються витрачати такі кошти. На моє переконання розмір членських внесків це компетенція загальних зборів, а не редакції закону.При такому формуванні законопроекту ця складова буде корупційною, вона не буде давати можливості адекватно обрати керівний склад без втручання „адмінресурсу” зі сторони.[B]На моє переконання членські внески в ідеалі повинні затверджуватися кожного року саме на загальних зборах і при цьому тільки після прозорого звітування за витрачання за попередній рік,[/B] практично за принципом прийняття бюджету України.
Vолодимир

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]