Форум

Інформаційний ресурс

"Відмова" від отримання Свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя

Номер повідомлення:#31

Повідомлення VITAminka » 01 грудня 2010, 15:21

[QUOTE]Жена отказыветься от наследства в пользу детей[/QUOTE] не подменяйте понятия! что есть наследство - это то,что принадлежало УМЕРШЕМУ - а умершему принадлежла не вся квартира, приобретенаая в браке, а лишь ее половина! вот только это половина и есть наследством! вторая половина принадлежит ЖИВОЙ СУПРУГЕ. и от [B]своего[/B] права собственности НЕЛЬЗЯ отказаться заявлением.[QUOTE]она заявляет что имущество приобретено мужем за личные деньги и заявляет что оснований для выделения части нет.[/QUOTE] НЕЛЬЗЯ такое заявить НОТАРИУСУ, потому что закон говорит по другому - и норма эта ИМПЕРАТИВНАЯ - это значит,что стороны не могут ОПОСЛЯ изменить ее своим желанием! пусть она в суде если хочет этот факт довказывает - суд уполномочен решать такие споры.но не нотариус!повторю: у нотариуса есть норма - [B][U]все, приобретенное в браке, это общая собственность, если в договоре (правоустанавливающем или брачном) не сказано иное![/U][/B] а по КоБСу так вообще ИНОЕ НЕЛЬЗЯ было предусмотреть (насколько я помню). так вот если в правоустнавливающем догворе НЕ сказано, что имущество НЕ ЕСТЬ общей собственностью супругов, а есть личной собственностью одного из них, то действует императивная норма - значит оно общее. и никакими заявлениями после заключения договора (приобретения имущетсва) это уже изменить НЕЛЬЗЯ! только суд.
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення При*НЦ » 01 грудня 2010, 17:35

[B]VITAminka[/B]Я ж не спорю с Вами, просто разобраться хочеться.Свідоцтво выдаеться на основании заявления пережившей супруги, что делать если она с пеной у рта отказываеться давать такое заявление, более того говорит что больше ходить в нот контору не будет, а отправит заявленеи по почте сделанное у другого нотариуса о том, что имущество приобреталось супругом за личные деньги и для выдачи Свидетельства пережившему супругу нет оснований.Ну не хочет человек оформлять на себя, а затем сразу дарить детям. Тем более имущество не квартира, а дача. Других наследников нет кроме матери и детей. Мать отаказалсь от НАСЛЕДСТВА в пользу детей, а что делать по поводу [qoute]частки в спільному майні[qoute] пока думаем (мухи отдельно, а компот отдельно)
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення irsipa » 01 грудня 2010, 18:41

[QUOTE]что делать если она с пеной у рта отказываеться давать такое заявление[/QUOTE] Ничего не делайте, т.к. Інструкція п.224. Нотаріус може видати свідоцтво про право на спадщину за законом чи за заповітом після смерті одного з учасників спільної сумісної власності лише після виділення (визначення) частки померлого у спільному майні.
irsipa

Повідомлення: 5259
Дякував (ла): 4116 раз.
Подякували: 5593 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Vanda » 02 грудня 2010, 13:47

Всегда вызывало у меня трудность в этом ворпосе 2 позиции: 1. Из документов я вижу, что имущество общая совместная собственность супругов. 2. Переживший супруг наотрез отказывается идти к нотариусу (по разным причинам). И как быть нотариусу с наследственной массой? Не согласна с OLNIK, что её объём определяет нотариус. По п. 241 нашей инструкции свидоцтво пережившему супругу выдается на основании письменного заявления пережившего супруга. А если нет этого заявления, вправе ли нотариус настаивать на получении супругом этого свидоцтва? Может ли нотариус сам [qoute]поделить[qoute] супружеское майно, оставив для пережившего супруга его долю, и выдать наследникам наследство на оставшуюся 1/2 долю? Одни вопросы....
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення OLNIK » 02 грудня 2010, 14:22

На сообщ.34[QUOTE]Не согласна с OLNIK, что её объём определяет нотариус.[/QUOTE]Это не я, это ст.68 нашего Закона.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#36

Повідомлення TiGra » 02 грудня 2010, 15:17

За останніми узагальненнями (лист МЮ 11.10.2010 № 31-32/238) виходить, що нотаріус сам визначає правовий режим спадкового майна: якщо явно видно (прописано), що сумісне – заява про частку якщо допустимо, що сумісне – залежить від позиції дружини (або на отримання частки або що не претендує), в будь-якому випадку – потрібна воля пережившого.
TiGra

Номер повідомлення:#37

Повідомлення notDen » 02 грудня 2010, 15:34

Роздуми на мої питання, зазначені в пост.№12Відповідно до ст. 60 СК України, майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу).Стаття 68 СК України передбачає, що розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної власності на майно, набуте за час шлюбу.Це встановлене привило, право власності виникло і воно нікуди не може зникнути. Враховуючи викладене, до складу спадкового майна входить і майно що було спільною сумісною власністю з іншим з подружжя, незалежно від того чи був спадкодавець «титульним» власником, чи «умовним» власником.До складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті (ст. 1218 ЦК), крім випадків передбачених ст .1219 ЦК.Таким чином, ні нотаріус ні спадкодавці не можуть визначати окремі права та/або обов’язки. Виходить, що п. 3 розділу 4 Методичних рекомендацій щодо вчинення нотаріальних дій, пов'язаних із вжиттям заходів щодо охорони спадкового майна, видачею свідоцтв про право на спадщину та свідоцтв про право власності на частку в спільному майні подружжя, передбачаючи, що одержання частки у спільному майні є правом того із подружжя, хто є живим, дещо не відповідає законодавству. Оскільки, той із подружжя, хто є живим вже одержав цю частку (автоматично) але не оформив її, виходячи з цього правильніше було б зазначити «одержання свідоцтва на частку у спільному майні є правом того із подружжя, хто є живим».Щодо питання в пост №12, то мною було з’ясовано, що є донька, що звернулась з заявою про прийняття спадщини за законом (більш ніяких дій з її боку не було). Продавець («титульний» власник), проживав разом з його дружиною на день її смерті (з заявою про відмову він не звертався). Таким чином, є два спадкоємці, в тому числі і на майно, щодо якого необхідно визначити та отримати відповідні документи на частку в спільному майні подружжя, доки цього не буде зроблено, я договір посвідчити не можу.
«Ветер яростно плюнул в лицо, тому, кто плевал на ветер» В.І. Герасименко (мій дід)
notDen

Повідомлення: 1811
Дякував (ла): 845 раз.
Подякували: 2277 раз.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення VITAminka » 02 грудня 2010, 15:43

правильный вывод.еще можно почитать здесь:[URL=[qoute]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=23199[qoute]]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=23199[/URL]
VITAminka

Номер повідомлення:#39

Повідомлення При*НЦ » 02 грудня 2010, 16:35

У меня вопрос, не совсем по теме:Свідоцтво про право власності на частку в спільному майні.. не реєструється в Реєстрах інформ`юсту?Дивно це.
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення VITAminka » 02 грудня 2010, 16:49

почему не рееструэться?
VITAminka

Номер повідомлення:#41

Повідомлення irsipa » 02 грудня 2010, 22:56

VITAminka, разве регистрируется?
irsipa

Повідомлення: 5259
Дякував (ла): 4116 раз.
Подякували: 5593 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення VITAminka » 03 грудня 2010, 00:05

а кто его ведает...странно это
VITAminka

Номер повідомлення:#43

Повідомлення MG » 03 грудня 2010, 00:09

отредактировала. Предпочитаю -Малый.(хватит - безплатного сыра. Для НАС он - бриллиантовый)))
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення Mirabelka » 03 грудня 2010, 16:27

про договори к/п в шлюбі все вияснили, я для себе навіть дещо занотувала))), тепер хочу перевірити себе.. спадщина після померлого чоловіка, спадкують донька і дружина. спадкове майно - будинки, земля, які чоловіком були успадковані, думаю, в такому разі в дод заяві пишу [QUOTE]На виділ частки із спільного майна подружжя не претендую, оскільки спадкове майно є особистим майном спадкодавця[/QUOTE]?)
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]