Номер повідомлення:#177
Graal
» 09 грудня 2010, 00:07
vishenka, информацию что знала написала. По идее Госп. проц. Кодекс программой стажировки не предусмотрен изучению, но будущий нотариус должен знать всё! Я больше склонна к ответу ст. 42 ЦПК, но опять же, как будет поставлен вопрос в тесте, уже тогда и ориентироваться. Отвечая на подобные вопросы, типа этой доверенности, я думаю о том, что я напишу в скарге на ВКК.Не хочу никого сбивать с толку, но мой ответ на задачу, которую нам дали на курсах [qoute]Молодого нотариуса[qoute] будет под № 1. А именно:ЗАДАЧА 28 жовтня 2005 року померла громадянка М, яка залишила заповіт на все належне їй майно на користь гр. К. 18 грудня 2005 року до нотаріуса звернулись спадкоємець за заповітом та чоловік померлої - інвалід 3 групи, з заявами про прийняття спадщини. 20 січня 2006 року чоловік спадкодавця помер.Чи може нотаріус заяву про прийняття спадщини, вважати заявою про згоду на одержання спадщини за вимогами статті 1241 ЦК України, якщо ці обставини не зазначені в заяві?Чи виникає у спадкоємців у даному випадку, право на спадщину, якщо свідоцтво про право на спадщину не отримано?ВІДПОВІДЬ 1Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі статті 1241 ЦК України.У спадкоємців чоловіка померлої виникає право на спадщину на належну йому частку спадкового майна, оскільки останній до спливу шестимісячного строку встиг подати заяву про прийняття спадщини.ВІДПОВІДЬ 2Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі ст.1241 ЦК України. У спадкоємців чоловіка померлої право на спадщину на належну йому частку спадкового майна не виникає, оскільки він помер і не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за законом на підставі вимог статті 1241 ЦК України.