Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2010

Номер повідомлення:#151

Повідомлення ВОЛЯ » 08 грудня 2010, 18:12

[B]Graal[/B] но такие варианты, как я выставила были...1108 - для сравнения взяла, [U]здесь ответ МЮУ 100%[/U]...может есть разница в этих вопросах: [B]затверджуэться[/B] - тогда ГУЮ и [B]створюються[/B] - тогда МЮУ???[B]Или у Вас есть КЛЮЧ?[/B]
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Пчелка Нуся » 08 грудня 2010, 18:17

[B]ВОЛЯ[/B], щодо вашого питання по апостилю, то в ключах заложені відповіді по фіз. особам і щодо плати за апостиль і щодо терміну проставляння.[B]vishenka,[/B] я відровідала б) видає дублікати документів, що зберігаються в архіві, записьмовою заявою фізичних та юридичних осіб, за дорученням якихабо щодо яких вчинялася нотаріальна дія видає архівні довідки. Але в Положенні про державний нотаріальний архів щодо довідок іде більш контректизована інформація, а саме :видає архівні довідки про наявність у документах архіву відомостей, що стосуються предмета запиту, із зазначенням пошукових даних документів на запити юридичних та фізичних осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні діїп.11 Положення. Так що не впевнена - правильна моя відповідь чи ні.Doroty, вибачте, яне зовсім зрозуміла Ваш пост № 139. Мабуть я колись запитувала і вже сама забула? Дякую Вам!!!
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#153

Повідомлення ВОЛЯ » 08 грудня 2010, 18:32

[B]Пчелка Нуся[/B] спасибо...вы настоящая пчёлка:)))..но там как один полный вариант [qoute]5 дней для физ. лиц и 7 дней - для юр. лиц[qoute]...откуда эти 7 дней взяли??
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#154

Повідомлення Graal » 08 грудня 2010, 18:45

"ВОЛЯ, ті хто склав іспит говорили, що тест був таким: Мережа і штати державних нотаріальних архівів затверджується:а) Головним архівним управлінням при Кабінеті Міністрівб) Міністерством юстиції Українив) Міністерством юстиції за погодженням із відповідними місцевими державними адміністраціямиТобто, відповідь можливо і була б Головним управлінням юстиції, але не Головним архівним управлінням при Кабінеті Міністрів, тому правильною є тільки відповідь б) Міністерством юстиції України"
Graal

Номер повідомлення:#155

Повідомлення Graal » 08 грудня 2010, 19:09

Ой. Завтра складає іспит Рівненська область... Успіхів Вам!!! Повертайтесь з ПЕРЕМОГОЮ!!!
Graal

Номер повідомлення:#156

Повідомлення Doroty » 08 грудня 2010, 19:45

РОВЕНСЬКА ОБЛАСТЬ, БАЖАЮ УСПІХІВ!!!Пчелка Нуся, скажіть, будь ласка, яка у Вас була дослівно правильна відповідь на задачу!(я так розумію, що встановлювати нікчемність заповіту, вчиненому недієздатною особою, в суді НЕ ТРЕБА, на які статті старого ЦКУ ви опиралися???)HEVEN, з якого Ви міста?
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#157

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 20:14

Пчелка Нуся , дуже дякую.
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#158

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 20:22

Doroty, на пост.139 Стаття 42. Документи, що посвідчують повноваженняпредставників2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідченанотаріально або посадовою особою організації, в якій довірительпрацює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуваннічи за рішенням суду, або за місцем його проживання. +++++++Погоджуюсь, правда не знаю, на яке питання ви відповідаєте. А от, якщо довіреність від юрид.особи на представництво в суді, то відповіді були: 1. нотаріально посвідчена 2.посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довірительпрацює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуваннічи за рішенням суду, або за місцем його проживанняЦе не дослівно, але...чому на іспиті вибирали відповідь 1. ??? адже така довірен.може бути або нотар посв. або посвідч.посадовою особою....
vishenka

Номер повідомлення:#159

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 20:26

Рівненська область, УДАЧІ!!!!! Ми за вас переживаємо і тримаємо кулачки! Valeeri, Graal, у вас теж іспит [qoute]не за горами[qoute], ТРИМАЙТЕСЬ. ВИ РОЗУМНИЧКИ!!!!
vishenka

Номер повідомлення:#160

Повідомлення ВОЛЯ » 08 грудня 2010, 20:56

[B]Graal[/B] спасибо...
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#161

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 20:59

1. Довіреність представника ф.о. у судовому засіданні має бути:а) тільки нотаріально посвідченоюб) посвідченою нотаріально або посадовою особою за місцем проживання, роботи, лікування у стаціонарному закладі охорони здоров'я, навчання.в) посвідченою нотаріально або посадовими особами, перліченими у ст. 40 ЗУ ПН Відповідь а) правильна ??????kalina, то яка ж ваша відповідь була на задачу???Громадянин С. у 2005 році склав заповіт, яким житловий будинок заповів донці, а двох синів Д. і В. позбавив права на спадкування. У 2007 С. помер. Д. помер раніше заповідача, але в нього залишилось двоє неповнолітніх дитини.Нотаріус видав С. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на будинок та свідоцтва про право на спадщину за законом на автомобіль і гараж. Чи правомірно вчинив нотаріус?Правильный еле нашла )))
vishenka

Номер повідомлення:#162

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 21:04

. Довіреність представника ф.о. у судовому засіданні має бути: щось я з тим питанням заплуталась, в) також підходить. ХОЧА... Відгукніться!!!!!
vishenka

Номер повідомлення:#163

Повідомлення ВОЛЯ » 08 грудня 2010, 21:27

[B]Довіреність представника ф.о. у судовому засіданні має бути: - Б[/B]Б - відповідь стосується будь-якої особиВ - ст. 40 стосується [U]конкретних осіб[/U]: які перебувають на лікуванні, військовослужбовці і т.д., а питання загальне - [U]стосується будь-якої фіз. особи[/U]
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#164

Повідомлення Berizka » 08 грудня 2010, 21:39

HEVEN, скажіть, це у Вас стажування закінчується у квітні чи дійсно іспит у квітні?, тому що я так розумію, що зараз взагалі не відомо коли той іспит буде. У мене стажування завтра закінчується і на іспит, який буде 14 грудня я не встигаю, тому це мене дуже цікавить.
Berizka

Номер повідомлення:#165

Повідомлення Ксюня » 08 грудня 2010, 21:46

Berizka, ВОЛЯ, Graal - привет старичкам на форуме!!!! Berizka, это шо у тебя уже завтра заканчивается [qoute]стажування[qoute]????
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20554 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#166

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 21:56

ВОЛЯ, дякую.
vishenka

Номер повідомлення:#167

Повідомлення HEVEN » 08 грудня 2010, 21:59

Doroty, я з Вінниці, а Ви з відки?
HEVEN

Номер повідомлення:#168

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 22:00

Я спочатку думала, що б). Але щось подібне пригадала, що хтось на іспиті давав відповідь а), але точно питання не пам[qoute]ятаю - ніби на представництво в суді від юрид.особи, тобто тільки нотар.посвідчена. Тому я засумнівалась.
vishenka

Номер повідомлення:#169

Повідомлення HEVEN » 08 грудня 2010, 22:04

Graal, спасибо за оптимистический настрой, я работала 4 года помошником у нотариуса, практические навыки кое -какие есть но с теорией что - то не важно, стараюсь учить ...................
HEVEN

Номер повідомлення:#170

Повідомлення HEVEN » 08 грудня 2010, 22:10

Berizka,у квітні закінчується стажування, а от коли іспит я не знаю, а якщо ви цього року не встигаєте, то переноситься на слідуючий і тоді ВКК?
HEVEN

Номер повідомлення:#171

Повідомлення kalina » 08 грудня 2010, 22:14

1. Довіреність представника ф.о. у судовому засіданні має бути:а) тільки нотаріально посвідченою. по-моему мнению этот вариант не подходит, т.к. [qoute]только[qoute] значит ни по какой другой доверенности полномочия не могут быть переданы, а поскольку, в частности, ЦПК позволяет чтобы доверенность была не обязательно нотариально удостоверенной, то значит этот вариант отпадает.[B]б) посвідченою нотаріально або посадовою особою за місцем проживання, роботи, лікування у стаціонарному закладі охорони здоров'я, навчання.[/B] это дословно по ЦПК, учитывая, что ни по какому другому процессу вопросов нет, то я выбираю и выбрала этот вариант. в) посвідченою нотаріально або посадовими особами, перліченими у ст. 40 ЗУ ПНГромадянин С. у 2005 році склав заповіт, яким житловий будинок заповів донці, а двох синів Д. і В. позбавив права на спадкування. У 2007 С. помер. Д. помер раніше заповідача, але в нього залишилось двоє неповнолітніх дитини.Нотаріус видав С. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на будинок та свідоцтва про право на спадщину за законом на автомобіль і гараж. Чи правомірно вчинив нотаріус?дочке по завещанию жилой дом и по закону 1/2 автомобиля и гаража, детям Д. по закону по 1/4 автомобиля и гаража каждому. Дословно не помню, [qoute]тексту много[qoute] )), но, вчитаетесь - разберетесь
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#172

Повідомлення Ксюня » 08 грудня 2010, 22:15

Девочки, ловите:ЦПК Стаття 42. Документи, що посвідчують повноваження представників 1. Повноваження представників сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, мають бути посвідчені такими документами: 1) довіреністю фізичної особи 2) довіреністю юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище і повноваження її керівника 3) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна. [B]2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні чи за рішенням суду, або за місцем його проживання.[/B] 3. [B]Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом посадової особи, уповноваженої на це законом, статутом або положенням, з прикладенням печатки юридичної особи.[/B] 4. Повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватись ордером, який виданий відповідним адвокатським об'єднанням, або договором. До ордера адвоката обов'язково додається витяг із договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його прав на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін договору.{ Частина четверта статті 42 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року } 5. Оригінали документів, зазначених у цій статті, або копії з них, посвідчені суддею, приєднуються до справи. { Частину шосту статті 42 виключено на підставі Закону N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
Ксюня

Номер повідомлення:#173

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 22:38

Згідна, буду притримуватись дослівно норм законодавства.Дякую
vishenka

Номер повідомлення:#174

Повідомлення Graal » 08 грудня 2010, 23:14

Привет старичку Ксюня!!! :) Что к финишу приближаемся?1. Довіреність представника ф.о. у судовому засіданні має бути:а) тільки нотаріально посвідченою. б) посвідченою нотаріально або посадовою особою за місцем проживання, роботи, лікування у стаціонарному закладі охорони здоров'я, навчання. в) посвідченою нотаріально або посадовими особами, перліченими у ст. 40 ЗУ ПНБыл вариант ответа на экзамене - нотариального посвідчення. Сдающему сказали, Вы что не знаете ст. 28 Господ. проц. Кодексу: [qoute]Громадяни можуть вести свої справи в господарському суді особисто або через представників, повноваження яких підтверджуються нотаріально посвідченою довіреністю[qoute]. И всё. Так что очень внимательно с тестом. Лично я выучила как это звучит по ЦПК, но на экзамене в зависимости от постановки вопроса буду выбирать варианты.
Graal

Номер повідомлення:#175

Повідомлення Ксюня » 08 грудня 2010, 23:19

ОПА!!!! [B]Вы, что не знаете ст. 28 Господ. проц. Кодексу: [qoute]Громадяни можуть вести свої справи в господарському суді особисто або через представників, повноваження яких підтверджуються нотаріально посвідченою довіреністю[qoute]. [/B] - Graal- ты меня убила наповал:(((((((((
Ксюня

Номер повідомлення:#176

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 23:45

я так і не зрозуміла. Вже зовсім заплуталась.Graal, напишіть, будь ласка, то як же ж правильно відповісти, щоб не промахнутись. І по ЦПК 2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні чи за рішенням суду, або за місцем його проживання. і по ГПКГромадяни можуть вести свої справи в господарському суді особисто або через представників, повноваження яких підтверджуються нотаріально посвідченою довіреністю[qoute]. то як буде найточніше, щоб співпало з думкою комісії ???
vishenka

Номер повідомлення:#177

Повідомлення Graal » 09 грудня 2010, 00:07

vishenka, информацию что знала написала. По идее Госп. проц. Кодекс программой стажировки не предусмотрен изучению, но будущий нотариус должен знать всё! Я больше склонна к ответу ст. 42 ЦПК, но опять же, как будет поставлен вопрос в тесте, уже тогда и ориентироваться. Отвечая на подобные вопросы, типа этой доверенности, я думаю о том, что я напишу в скарге на ВКК.Не хочу никого сбивать с толку, но мой ответ на задачу, которую нам дали на курсах [qoute]Молодого нотариуса[qoute] будет под № 1. А именно:ЗАДАЧА 28 жовтня 2005 року померла громадянка М, яка залишила заповіт на все належне їй майно на користь гр. К. 18 грудня 2005 року до нотаріуса звернулись спадкоємець за заповітом та чоловік померлої - інвалід 3 групи, з заявами про прийняття спадщини. 20 січня 2006 року чоловік спадкодавця помер.Чи може нотаріус заяву про прийняття спадщини, вважати заявою про згоду на одержання спадщини за вимогами статті 1241 ЦК України, якщо ці обставини не зазначені в заяві?Чи виникає у спадкоємців у даному випадку, право на спадщину, якщо свідоцтво про право на спадщину не отримано?ВІДПОВІДЬ 1Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі статті 1241 ЦК України.У спадкоємців чоловіка померлої виникає право на спадщину на належну йому частку спадкового майна, оскільки останній до спливу шестимісячного строку встиг подати заяву про прийняття спадщини.ВІДПОВІДЬ 2Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі ст.1241 ЦК України. У спадкоємців чоловіка померлої право на спадщину на належну йому частку спадкового майна не виникає, оскільки він помер і не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за законом на підставі вимог статті 1241 ЦК України.
Graal

Номер повідомлення:#178

Повідомлення Graal » 09 грудня 2010, 00:08

P.S. Да, кто не знает, как правильным ответом к задаче, сказали № 2.
Graal

Номер повідомлення:#179

Повідомлення ВОЛЯ » 09 грудня 2010, 00:13

ВІДПОВІДЬ 1 - 100%
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#180

Повідомлення Graal » 09 грудня 2010, 00:18

ВОЛЯ, спасибо за поддержку в ответе :)
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн