Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2010

Номер повідомлення:#241

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 11:50

[B]IrCh[/B] на пост №99 [QUOTE]Дайте правовий аналіз ситуації.Визначте об’єкти спадкування та розмір частки кожного із спадкоємців у спадковому майніМені все про всіх зрозуміло:)), крім неповнолітньої Е, мене виникає питання вона буде відноситись до спадкоємців 4 черги, в задачі написано [qoute]спільно і проживали[qoute], слово сім’я не має, а в 1264 ЦКУ написано [qoute]однією сім’єю[qoute], чи вона буде спадкувати в 5 чергу як утриманець спадкодавця? На мою думку Е є спадкоємцем 4 черги, може я помиляюсь?[/QUOTE]Гр. Е. буде може спадкувати в 5 чергу, як утриманець згідно ст. 1265 ЦКУ.
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#242

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 11:50

[B]Kate Rina[/B],[B]cendis[/B] на пости №100, №101- [B]ДЯКУЮ)))))[/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#243

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 12:05

[B]cendis[/B][QUOTE]Громадянин С. помер 20 листопада 2003 року, а в 2002 році від його імені було складено заповіт на все майно на користь жінки С., з якою перебував у фактичних шлюбних відносинах 4 роки. Також на ім’я матері, якій 75 років, в 2000 році було складено заповідальне розпорядження на грошові внески у банківській установі. В грудні 2003 С. подала заяву на прийняття спадщини. В січні 2004 року мати подала заяву на прийняття спадщини.[/QUOTE]Оформлення спадщини буде відбуватись [B][U]по старому ЦК,[/U][/B] оскільки в грудні 2003 році була подана заява про прийняття спадщини гр. С., т.т. [B][U]до вступу в силу нового ЦК.[/U][/B] Відлік часу в даному випадку і встановлення, яке законодавство поширюється на оформлення цієї спадщини визначається з моменту першої подачі заяви.По старому ЦК [B]обов’язкова частка становила[/B] [B]2/3[/B].По старому ЦК для того щоб після смерті особи отримати вклад спадкодавець повинен був розпорядитись ним [B][U]за одним із таких способів [/U][/B]із зазначенням особи кому він хотів щоб перейшов вклад на випадок його смерті: [B]- шляхом подання заяви до банку[/B]-[B] шляхом напису на особистому рахунку[/B][B]- за окремим нотаріально посвідченим заповітом на вклад.[/B]Це означало, що якщо власник вкладу помирає, то спадкоємець не чекаючи 6 місяців, а хоч на другий день після смерті спадкодавця міг звернутись до банку із свідоцтвом про смерть спадкодавця і отримати вклад. Також нотаріус не повинен був видавати Свідоцтво про право на спадщину на такий вклад. Все відбувалось так, як я описала, т.т. без свідоцтва про право на спадщину на вклад.[B]Тому вирішення нашої задачі є наступним:[/B]1. Мати отримає в банку весь вклад за заповідальним розпорядженням, а також 2/3 обов’язкової частки у спадщині на все інше майно, шляхом отримання Свідоцтва про право на спадщину за законом.2. Гр. С. отримає 1/3 частки всього іншого майна (крім вкладу), шляхом отримання Свідоцтва про право на спадщину за заповітом.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#244

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 12:16

[B]umka[/B] на пост №106 [QUOTE]Припинення приватної нотаріальної діяльності можливе:а) в разі припинення права власності чи права користування приміщенням, яке є робочим місцем нотаріусаб) коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу для забезпечення відшкодування шкоди, або не поповнив страхову суму до встановленого розміру.на форуме была пометка, что вопрос составлен некорректно, т.е. ПРИПИНЕННЯ перепутали з ПРИЗУПИНЕННЯМ.Как вы справились с этим вопросом?[/QUOTE]Я одразу визначила, що цей тест є старим і необхідно відповідати по старому законодавству, а саме:Згідно [B][U]ст. 28, ст. 30 ЗУ «ПН» в старій редакції, згідно якої - коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу для забезпечення відшкодування шкоди, або не поповнив страхову суму до встановленого розміру [B]його приватна нотаріальна діяльність припинялась, а реєстраційне посвідчення анулювалось.[/B].[/U][/B] Треба звернути увагу, що з[B][U]араз вже не існує поняття службове страхування,[/U][/B] зараз від 01.10.2008 року [B]згідно ст. 28 ЗУ «ПН»[/B] - [B][U]страхування цивільно-правової відповідальності,[/U][/B] [U]отже треба відповідати по старому законодавству, [/U]беручи за основу зміст питання, на сьогоднішній день діяльність нотаріуса [B]дійсно призупиняється [/B] - п. 2)ст. 29-1, п. 3) ст. 30, 30-1 ЗУ «ПН», а раніше - [B]ПРИПИНЯЛАСЬ[/B]Т.т. треба на іспиті орієнтуватись чи питання по старому законодавству чи по новому, що я і зробила. Т.т. питання було поставлено коректно, але по старому законодавству.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#245

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 12:19

[B]Berizka[/B] на пост №107. Зміни до ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] щодо ВКК [B]вже прийняті,[/B] [U][B]вони чекають лише 01.01.2011 року , щоб вступити в силу.[/B][/U]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#246

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 12:21

[B]umka[/B] на пост №108[QUOTE]И еще такой вопрос к Всем повезет!!! Нотаріус вчиненяє акт про морський протест згідно поданої заяви капітана та наданого:а) суднового журналу , копія виписки з суднового журналу засвідченої капітаном та заяв двох опитаних свідків, для того щоб в майбутньому пред’явити майнові вимоги до судновласника.в) суднового журналу та копія виписки з суднового журналу засвідчена капітаном. (п. 304, п. 305 ІнстрПВНД)а пункт б) там не помните?[/QUOTE]пункт Б) дуже подібним був із пунктом а), дослівно не пам’ятаю, але закінчувався такими словами: [B][qoute]для того щоб в майбутньому пред’явити майнові вимоги до судновласника[qoute][/B], т.т. такий варіант у мене зразу відпав, бо це маразм, бо навпаки морський протест вчиняється [B][U]щоб захистити [/U][/B]судновласника, [U][B]а не пред’являти[/B][/U] до нього майнові вимоги.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#247

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 12:33

[B]elena[/B], вітаю із складенням іспиту!!!!)))))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#248

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 12:37

[B]Солнышко[/B], [B]вітаю!!![/B] і дякую, що виклали форумчанам свій білет. Ви дуже свідома людина і розумієте, яке значення має Ваш білет для форумчан! Успіху Вам у всьому!!!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#249

Повідомлення cendis » 10 грудня 2010, 13:17

[B]Всем повезет!!![/B] на пост 243я знайшла статтю ЦК УРСРС т а т т я 564. Спадкоємство вкладів Порядок розпорядження на випадок смерті вкладами в державних ощадних касах і Державному банку СРСР за спеціальними вказівками вкладників визначається статутами названих кредитних установ і виданими в установленому порядку правилами. Якщо вкладник не зробив розпорядження ощадній касі або банку, то в разі смерті вкладника його вклад переходить до спадкоємців на загальних підставах за правилами цього розділу. Виходить що вклади тоді спадкувались по своїм правилам. тобто заповіт 2002 року не відміняє розпорядження 2000 року. в статті просто не сказано конкретно, тому важко дійти до такого висновку.
cendis

Номер повідомлення:#250

Повідомлення cendis » 10 грудня 2010, 13:24

[B]Всем повезет!!![/B] я знайшла статтю [U][B]ЦК УРСР[/B][/U], яка підтверджує ПРАВИЛЬНІСТЬ ВАШИХ ВИСНОВКІВС т а т т я 554. Прирощення спадкових часток В разі неприйняття спадщини спадкоємцем за законом або за заповітом або позбавлення спадкоємця права спадкування (статті 528 і 534 цього Кодексу) його частка переходить до спадкоємців за законом і розподіляється між ними в рівних частках. Якщо спадкодавець заповідав усе своє майно призначеним ним спадкоємцям, то частка спадщини, яка належала б спадкоємцеві, який відпав, переходить до інших спадкоємців за заповітом і розподіляється між ними в рівних частках. Правила цієї статті не застосовуються до випадків, коли спадкоємець відмовився від спадщини на користь іншого спадкоємця, держави чи державної, кооперативної або іншої громадської організації (стаття 553 цього Кодексу) або коли замість спадкоємця, який відпав, призначено іншого спадкоємця (підпризначення спадкоємця — стаття 536 цього Кодексу). (Із змінами, внесеними Указом ПВР N 278-11 від 20.05.85)
cendis

Номер повідомлення:#251

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 13:31

[B]AVATARIUS[/B][QUOTE]Всем повезет!!! спасибо, что не оставляете форум. я думаю, что напряжение Ваше спало и можно немного расслабиться. В связи с этим у меня персональная просьба. Что-то давненько не писали вы нам стишки!!!! А ведь поводы есть. Вот сколько людей посдавали, и ELKA сдала, и у нас уже на носу считай экзамен. Вбодрите ка нас четверостишьем!!!!! ПЛИИЗ![/QUOTE]Аватариус, для Вас, я все сделаю сейчас,Напишу стишок о том, как учились мы с котом....Было жарко на дворе, а я сидела в комнате,Все давалось мне с трудом, а кот ученый ходил все по цепи кругом :))Мне казалось НИКОГДА не увижу я от труда плода,Так как слухи всегда ходили, что сдали те, кто заплатили :))Не скажу, что жила в раю, когда готовилась к экзамену,Не скажу, что это ад, но выучить это все просто ПОЛНЫЙ ОТПАД!Оставалась лишь неделя до экзамена тогда,Я почти ничего не ела, и как видите - жива!!!!!???:))))Возвращаюсь к одному дню, ко второму декабрю,опишу все, как что было, что комиссия нам говорила.......Захожу я на экзамен, страх берет меня, боюсь!!!Может это сон кошмарный, ну когда уже проснусь?Сама кашу заварила, а теперь чего-то жду,Сама хотела стать нотариусом, зачем сейчас виню судьбу??!!Судьба ни в чем не виновата, и это точно не злой рок,Наоборот чтобы иметь чего-то , надо оббить не один порог!И если цель так высока, надо помнить, что у такой цели большая цена,И надо бороться, идти до конца, и знать, что в конце - засияет звезда :)))).Все то, о чем выше я написала,Это всего лишь то, что перед экзаменом себе я внушала,И вы знаете, это мне помогало...И чувство неуверенности пропадало.Комиссия хорошая, молча сидят,На нас смотрят, жалеют [qoute]дивчат[qoute]....От этих вопросов - кругом голова,Задача моя - я сходила с ума.....Казалось тогда мне, что жизнь жестока,Что нету в жизни хуже этого рока,Ходила по краю большого обрыва,Но выбрала правильный ответ на задачу,Быть может я этого заслужила????Когда я сдала, то поняла,Что даже если попадется что-то новое, чего не ждала, то тебе поможет судьба,Главное учиться, и верить в себя.......Несправедливости нету, это все - [qoute]брехня[qoute],Надо идти вперед, не смотреть назад,Впереди каждого из нас - ждет НОТАРИАТ!!!!Благодарна ФОРУМУ, всем, кто пишет тут,Благодаря форуму, все люди сдадут!!!!Мы побороли систему, которую нам навязала страна,а именно сдать такой экзамен - без единого рубля.......Всем желаю успеха и побольше сил,Чтобы каждый форумчанин этот экзамен пережил и победил!!!!!!!!!))))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#252

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 13:35

[B]cendis[/B], так, Ви вірно підмітили статтю старого ЦК. Я почитала ще на стор. 83 [qoute]Спадкове право[qoute] за ред. Заіка, Рябоконь.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#253

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 13:42

[B]vishenka[/B], ну Ви молодець!!! Ви навіть такі статті знайшли в Сімейному та Цивільному кодексах........Моя думка, що правильна відповідь на тест В), рекомендую подивитись ФОРМУ 21 в Порядку ведення нотаріального діловодства, в якій зазначаються дані і особи, щодо якої посвідчується факт і про законних представників.107. Посвідчення факту, що неповнолітня дитина, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, є живою посвідчується:А) на прохання цих осібБ) на прохання законних представників цих осіб [U]В) на прохання цих осіб та за згодою на це їх законних представників. [/U]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#254

Повідомлення Kate Rina » 10 грудня 2010, 13:45

Всем повезет!!! Да, у Вас многогранный талант! ))
Kate Rina

Номер повідомлення:#255

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 13:46

[B]Kate Rina[/B], ага. Я себе вот думала, что если не сдам экзамен, то не пропаду, начну стихи писать и издавать :))))))))))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#256

Повідомлення Kate Rina » 10 грудня 2010, 13:57

Всем повезет!!! Предлагаю Вам внедрять стихотворную форму в документы нотариального деловодства. Профессия то Ваша и, даст Бог, моя - творческая! Глядишь, там вверху задумаются и внесут ВІДПОВІДНІ ЗМІНИ !!! А то они что-то совсем ЗМІНИ не в то русло направляют! ВКК в Киеве...ВОТ КОМУ ОТ ЭТОГО ЛУЧШЕ?!!
Kate Rina

Номер повідомлення:#257

Повідомлення Всем повезет!!! » 10 грудня 2010, 14:39

[B]Kate Rina[/B], буду писать свои мысли им, К.И. Чижмарь только [qoute]за[qoute] свежые, здравые мысли, она так говорила на академических слушаньях. Никто не знает где будет заседать ВКК, я сылшала, что не только в Киеве, может и Льове и др. городах.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#258

Повідомлення vishenka » 10 грудня 2010, 15:50

М-дааа, Всем повезет! ВИ НЕПЕРЕВЕРШЕНІ!!! Прочитала віршик, що аж розплакалась. Дякуємо за підтримку і теплі слова!!!!!!!!
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#259

Повідомлення ВОЛЯ » 10 грудня 2010, 18:03

Мне больше всего в поэме понравилось:[QUOTE]Задача моя - я сходила с ума.....Казалось тогда мне, что жизнь жестока,Что нету в жизни хуже этого рока,Ходила по краю большого обрыва,Но выбрала правильный ответ на задачу,Быть может я этого заслужила????[/QUOTE]
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#260

Повідомлення белик » 10 грудня 2010, 18:11

скажіть як здала Рівненська область?
белик

Номер повідомлення:#261

Повідомлення Ксенька » 10 грудня 2010, 18:52

Приветствую, форумчане!позвольте внести свою лепту :-)вот еще немножко тестов:1026. Обовязковій реєстрації і Єд.реєстрі довіреностей підлягають довіреності:а) посвідчені нотаріусом довіреності на право користування та розпорядження майномб) посвідчені нотаріусом довіреності, їх скасування або припинення дії[U]в) посвідчені в нотаріальному порядку, та довіреності на право розпорядження майном, посвідчені посадовими особами виконавчих комітетів сільских, селищних, міських Рад нар.депутатів, а також відомості про припинення їх дії.[/U]1027. Рішенням суду не може бути позбавлено одного з подружжя права на утримання, якщо:а) подружжя перебувало в шлюбних відносинах нетривалий часб) непрацездатність того з подружжя, хто потребує матеріальної допомоги, виникла в результаті вчинення ним умисного злочинув) непрацездатність або тяжка хвороба того з подружжя, хто потребує матер.допомоги, була прихована від другого з подружжя при реєстрації шлюбу[U]г) непрацездатність або тяжка хвороба того з подружжя, хто потребує матер.допомоги, виникла в результаті виконання ним службових чи трудових обовязків[/U] д) усі відповіді правиильні.1028. Без згоди батьків усиновлення дитини провадиться, якщо вони:а) інвалідиб) зловживають спиртними напоямив) визнані обмежено дієздатнимиг) усі відповіді правильні[U]д) жодна відповідь неправильна.[/U]1030. Особа, позбавлена батьківских прав, має право:а) на побачення з дитиною за дозволом суду[U]б) на поновлення батьківських прав[/U]в)на матеріальне утримання дитиниг) усі відповіді правильні.1031. Дитина, зачата у шлюбі. не вважається такою, що походить від подружжя, якщо:а) вона народилася після спливу 10 місяців від дня припинення шлюбу[U]б) до народження дитини мала місце реєстрація повторного шлюбу її матері з іншою особою[/U]в) штучне запліднення дружини, проведене без згоди її чоловікаг) усі відповіді правильні.1032. Позов про розірвання шлюбу не може бути предявлений одним із подружж:а) протягом вагітності дружиниб)після досягнення дитиною одного рокув) протягом строку тяжкої хвороби дружини, чоловіка[U]г) усі відповіді правильні.[/U]1042. До обєктів права інтелектуальної власності не належать:а- опер.систма Windows, торговельні марки(знаки для товірів і послуг)[U]б- лекція з математики, фонограми, відеограми, передачі (програми) організацій мовлення[/U]в - скрипка Страдиварі, корисна модель та особисті немайнові права інтел.власностіг- найменування мережі магазинів Фокстрот, комерційні найменуванняд - все вказане вище є обєктом права інтел.власності.1044. Особа, яка знайшла загублену річ :а - одразу набуває право на неї[U]б - може набути право власності на неї через 6 місяців з моменту заявлення про знахідку міліції або ОМС[/U]в - не може набувати право на неїг - має право на отримання 20% вартості речі.1047. Фіз.особа, яка пропала безвісти у звязку з воєнними діями, може бути оголошена судом померлою після спливу:а - 6 місяцівб - 1 року[U]в - 2 років[/U]г - 3 роківд - 5 років.дальше самое прикольное, на мой взгляд -))))1041. Правочином не є:а) дарування кроляб) купівля песика[U]в) догляд за котом[/U]г) усі вказані дії є правочином.1043 Надя і Зіна, склавшись по 5 грн., купили книжку вартістю 10 грн. Ця книжка буде перебувати у їх:а) неподільній власностіб) рівній власності[U]в) спільній частковій власності[/U]г) спільній сумісній власності.1046 уханець хліба є річчю:а - нерухомою та споживчоюб- замінною та нерухомоюв- неспоживчою та замінною[U]г - замінною та споживчою[/U]1049. Малолітня особа до 14 років не може:а - купити буханець хлібаб - подарувати другові зошитв - бути зазначена як автор книги[U]г - обміняти свій золотий браслет на сережки[/U]д - не може вчиняти жодного з цих правочинів.
Ксенька

Номер повідомлення:#262

Повідомлення Ксенька » 10 грудня 2010, 18:56

поправьте, если ошиблась :-)делал ли кто-нибудь подборку задач с ответами, уже обсужденными на здесь на форуме? скиньте на ksenia_sergeeva@mail.ruа то я уже запуталась, вычитывая с разных веток :(((буду ну оооооочень благодарна!!! плиз плиз плиз
Ксенька

Номер повідомлення:#263

Повідомлення Hcereshenka » 10 грудня 2010, 18:58

УВАГА! ПОВІДОМЛЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ КОМІСІЇ НОТАРІАТУ(10.12.2010) Кваліфікаційна комісія нотаріату, утворена при Головному управлінні юстиції у Київській області, доводить до відома осіб, які рішенням цієї комісії від 06.12.2010 допущені до складання кваліфікаційного іспиту, наступне. Рішенням кваліфікаційної комісії нотаріату від 09.12.2010 змінено дату проведення кваліфікаційного іспиту. Кваліфікаційний іспит для осіб, які пройшли стажування в державних нотаріальних конторах або в приватного нотаріуса, буде проведено 21.12.2010 о 9 годині 30 хвилин в приміщенні Головного управління юстиції у Київській області за адресою: м.Київ, вул.Ярославська, 5/2. Кваліфікаційна комісія нотаріату, утворена при Головному управлінні юстиції у Київській області
Hcereshenka

Номер повідомлення:#264

Повідомлення Kate Rina » 10 грудня 2010, 20:04

Ксенька, на пост 261 - № 1041, 1043,1046, 1049 это шо??? Такие вопросы кому-то попадались???
Kate Rina

Номер повідомлення:#265

Повідомлення Ксенька » 10 грудня 2010, 20:39

это я купила книжку [qoute]Іспит нотаріуса[qoute] на Петровке. там 1255 тестовых вопросов, из них и написала сюда, те которых не видела на форуме.еще есть про концессию и шкоду завдану при рятуванны майна
Ксенька

Номер повідомлення:#266

Повідомлення Kate Rina » 10 грудня 2010, 20:47

Не соображу никак:Договір довічного утримання може бути розірваний: а) за взаємною згодою сторін б) за заявою відчужувачав) тільки рішенням суду.Подходит и а), и в)
Kate Rina

Номер повідомлення:#267

Повідомлення Graal » 10 грудня 2010, 20:47

Мой звёздный час переносится на 21.12 2010 :)
Graal

Номер повідомлення:#268

Повідомлення Ксенька » 10 грудня 2010, 21:01

[QUOTE]Не соображу никак:Договір довічного утримання може бути розірваний: а) за взаємною згодою сторін б) за заявою відчужувачав) тільки рішенням суду.Подходит и а), и в)[/QUOTE]насколько я помню, кто-то писал что в) это КЛЮЧ. а волшебное слово КЛЮЧ автоматически блокирует любую нашу здравую мысль и логику...
Ксенька

Номер повідомлення:#269

Повідомлення Graal » 10 грудня 2010, 21:18

Рыженькая Ксенька, чуть-чуть исправляю пост 261 :)1026 - б1027 - д1030 - г1032 - г
Graal

Номер повідомлення:#270

Повідомлення Kate Rina » 10 грудня 2010, 21:24

На пост 268. А как же тогда п.88 Інструкції ?
Kate Rina

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів